קיימים גם מחקרים אשר לא הראו כל קשר בין תחלואה לבבית או שבץ מוחי לבין צריכת דגים גבוהה (גם לא כאשר נבחנו רמות של חומצות שומן בדם).
מחקרים אחרים הראו, כי צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, גרמו לירידה בהפרעות קצב, ירידה ברמת הטריגליצרידים וירידה בתהליכים של דלקת.
מחקרים רבים מצאו יתרונות בעיקר בצריכת דגים שומניים יותר מדגים לבנים וישנם מחקרים המראים, כי צריכת דגים יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי וכי נטילת תוסף אינה בעלת השפעה מגינה על תחלואה. ככל הנראה צריכת דגים קשורה גם באכילה בריאה ומאוזנת יותר בכלל, וכנראה שאי-אפשר לבודד את השפעות הצריכה של אומגה 3 לחלוטין. ישנן תיאוריות רבות על אופן ההשפעה של אומגה 3 על תחלואה לבבית ושבץ והסברה היא שלאומגה 3 יש יכולת להרחבת העורקים.
מחקרים בנשים העלו, כי צריכת דגים אצל נשים בעיקר, הפחיתה את הסיכון ללקות בתחלואה לבבית. מחקרים גם הראו הפחתה בכמויות טריגליצרידים (שומנים בדם) כאשר צריכת הדגים גבוהה.
לסיכום: ההמלצה היא להעלות משמעותית את צריכת הדגים, לפחות 4-3 פעמים בשבוע, על-מנת לקבל השפעה מגינה על כלי דם ואם צורכים תוסף, יש לצרוך לפחות גרם ליום. דרך צמחית נפלאה להעלאת את רמות האומגה 3, באמצעות תוסף צמחי ולא בתרופה, היא ליטול כף של זרעי צ'יה או זרעי פשתן טחונים ליום. ניתן לערבב עם יוגורט או לפזר בפשטידה ואפילו בסלט.