X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לכל עדה הדגן שלה, אם זה אורז, חיטה, בורגול או גריסים במידה ובחרנו למשל בדגנים מלאים, הם יהיו עשירים בסיבים תזונתיים ובוויטמינים, הקטניות הן הכוכבות של החמין והן כמובן נפלאות, עשירות בברזל, סידן, אשלגן ושאר ויטמינים, ואל תסתפקו בעדשים, שעועית וחומוס
▪  ▪  ▪
חמין - טעם נפלא [צילום: פלאש 90]

לכל עדה החמין שלה ולכל אחד מהם טעם נפלא, ריח של בית ומיליון קלוריות, אז איך נחשב מה ערכו של הנזק? למרות מה שחשבתם עיקר הבעיה בחמין הוא לא כמה זמן שייקח לכם לקום מהשולחן אחרי הארוחה, אלא איזה סוג של בשר בחרתם להכניס? מהי כמות השמן המוספת? והאם בחרתם להוסיף ממולאים שונים? (למשל הקישקע, גם כאן עיקר הבעיה היא במילוי כאשר קמח תפוח-אדמה ומרגרינה, פחות מומלץ..), נכון שלא מדובר במנה הכי דיאטטית, אבל היא בהחלט עשירה ברכיבים תזונתיים בריאים.

טעם, ריח וקלוריות

אם בחרתם בחמין טבעוני כמו שאני ממליצה, בכמות של שתי כפות הגשה, מדובר על כ-150 קלוריות. ואם בחרתם בשתי כפות הגשה המכילות קטניות, ביצה ומעט בשר רזה, תוכלו לסיים את הארוחה בסביבות 400 קלוריות.
חשוב לציין, כי אומנם חלק מהרכיבים התזונתיים אובדים בשל הבישול הארוך, אבל מה שאובד זה בעיקר הוויטמינים, המינרלים כגון הברזל והסידן כמעט לא ניזוקים בחום, ועל הוויטמינים שאבדו קל לפצות בסלט, בסך-הכל מדובר ברכיבים בריאים אשר מספקים לנו המון חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים.

הדגנים

לכל עדה הדגן שלה. אם זה אורז, חיטה, בורגול או גריסים. במידה ובחרנו למשל, בדגנים מלאים, הם יהיו עשירים בסיבים תזונתיים ובוויטמינים, הקטניות הן הכוכבות של החמין והן כמובן נפלאות, עשירות בברזל, סידן, אשלגן ושאר ויטמינים ואל תסתפקו בעדשים, שעועית וחומוס. יש המון קטניות נפלאות נוספות ביניהן פול, תורמוס, אפונה ומאש.
ניתן לבחור לחמין ירקות שורש רזים, יותר מתפוחי-אדמה ובכך להפחית את הקלוריות. נסו לפת וקולרבי בחמין ולא תצטערו. נתחי בשר רזים יכולים להפחית את הקלוריות משמעותית ולהעניק הרבה ברזל ו-B12. ניתן לשים הודו, כרעיים ללא עור או נתחי בקר דלים בשומן.
אז כל מה שנשאר זה לאכול בתיאבון והינה הצעה לחמין טבעוני עם רבע מרגשות האשם.

חמין טבעוני צבעוני
חומרים לשש מנות
▪  ▪  ▪

1 כוס שעועית שחורה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס שעועית לבנה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס אורז בסמטי, מושרה כשעה, מסונן ושטוף
1 כוס חיטה מושרית כשעה מסוננת ושטופה
1 כוס עדשים ירוקות מסוננת ושטופה מושרות כשעה.
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1 קולרבי חתוך לקוביות גדולות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות גדולות
3-2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
1 לפת חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן חצוי ופרוס
ראש שום שלם (מפורק עם הקליפה)
4 תמרי מג'הול מגולענים, (אם יש ניתן להוסיף כף ריבה)
3-2 עלי דפנה
2 כפות פפריקה מתוקה
תיון תה שחור.
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר לחמין, מאדים את הבצל, כ-10-5 דקות, וסוגרים קלות את הירקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
מוסיפים את פרוסות תפוחי-האדמה, הבטטה, הגזרים, הקולרבי, הסלרי, הפטרוזיליה והלפת ומאדים יחד כחמש דקות נוספות. מוסיפים את התמרים המגולענים, שיני השום (לא קלופות) ועלי הדפנה ומשטחים מעל הכל את שני סוגי השעועית, העדשים, האורז והחיטה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ויוצקים מים על-מנת לכסות את הקטניות. מכסים ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל-100 מעלות. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור לילה (למשך שמונה שעות, אבל כמה שיותר יותר טוב) במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים.

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.SC ברשת סטודיו C
תאריך:  25/11/2014   |   עודכן:  25/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לכל עדה החמין שלה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אהבתי,אפשרלהוסיפ כפ חוואיג' ל"ת
תודה על המתכון  |  28/11/14 10:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר סוזי קגן
הקפידו לשאול את הילד באופן קבוע כיצד עבר היום שלו, עם מי שיחק, מי הם החברים שלו בבית-הספר, את השאלות שאלו בנועם ובחברות כך שבמידה ומתנהל נגדו חרם על-ידי בני כיתתו הוא ירגיש בנוח בכדי לשתף אתכם ולחשוף את מה שעובר עליו
ראובן לייב
מחקרו החדש של פרופ' יחיאל שיינטוך, לשעבר ראש הקתדרה ליידיש באוניברסיטה העברית, מאפשר הצצה ראשונית לאוצרות הספרות היידישאית, בצד תרגומם בו-זמנית לעברית, עמוד מול עמוד
אלי אלון
בקיבוץ בית אלפא הלך לעולמו השבת (22.11.14) הסופר, העיתונאי והמתרגם ישראל ("זרול") זמיר, בנו של חתן פרס נובל לספרות יצחק בשביס זינגר. בן 85 היה במותו. סיפור חייו מרתק ומרגש
איתמר לוין
תפקידם של אנשי יחידת נחשון בשירות בתי הסוהר הוא ללוות עצורים ונאשמים לבית המשפט. אבל אסף מועלם לא מסתפק בתפקיד הזה, ולמעשה משתלט על ניהול אולמה של השופטת נעה תבור - שבאוזלת יד בלתי מובנת מאפשרת לו לעשות ככל העולה על רוחו
עליס בליטנטל
אין כמו קומדיה קלה כנוצה, שאינה מצריכה מחשבה מעמיקה או התלבטות: זהו תענוג של צחוק בריא, במיוחד כאשר כוכבת חדשה וקומיקאית בחסד כובשת את לב הצופים בקלות כזו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il