1 כוס שעועית שחורה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס שעועית לבנה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס אורז בסמטי, מושרה כשעה, מסונן ושטוף
1 כוס חיטה מושרית כשעה מסוננת ושטופה
1 כוס עדשים ירוקות מסוננת ושטופה מושרות כשעה.
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1 קולרבי חתוך לקוביות גדולות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות גדולות
3-2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
1 לפת חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן חצוי ופרוס
ראש שום שלם (מפורק עם הקליפה)
4 תמרי מג'הול מגולענים, (אם יש ניתן להוסיף כף ריבה)
3-2 עלי דפנה
2 כפות פפריקה מתוקה
תיון תה שחור.
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר לחמין, מאדים את הבצל, כ-10-5 דקות, וסוגרים קלות את הירקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
מוסיפים את פרוסות תפוחי-האדמה, הבטטה, הגזרים, הקולרבי, הסלרי, הפטרוזיליה והלפת ומאדים יחד כחמש דקות נוספות. מוסיפים את התמרים המגולענים, שיני השום (לא קלופות) ועלי הדפנה ומשטחים מעל הכל את שני סוגי השעועית, העדשים, האורז והחיטה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ויוצקים מים על-מנת לכסות את הקטניות. מכסים ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל-100 מעלות. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור לילה (למשך שמונה שעות, אבל כמה שיותר יותר טוב) במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים.