X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עשרות מיליארדי הודעות נשלחות בחודש ע"י מאות מיליוני משתמשים פעילים באפליקציית המסרים WhatsApp - איך כל זה משפיע על הפרטיות שלכם ואיך בכל זאת תשמרו עליה?
▪  ▪  ▪

בחודש שעבר הכריזה WhatsApp שיותר מ-700 מיליון משתמשים פעילים שולחים קרוב ל-30 מיליארד הודעות, באמצעות האפליקציה, מדי חודש. זוהי ללא ספק כמות גדולה מאוד של הודעות שכוללות הרבה מאוד מידע אישי. למרות ש- WhatsApp החלה להצפין את המידע שנשלח באמצעות האפליקציה, זה עדיין לא מבטיח שההודעות והקבצים שאתם שולחים או מקבלים לא יגיעו ליעד הלא נכון.
כדי להתמודד עם הסכנה, הכנו לכם מספר טיפים פשוטים שיעזרו לכם להמשיך ליהנות מ WhatsApp מבלי להתפשר על הפרטיות שלכם:
1. נעלו את האפליקציה באמצעות סיסמה
אחד האמצעים הטובים ביותר להגן על תכתובות ה- WhatsApp שלכם הוא לנעול את האפליקציה באמצעות סיסמה או קוד אבטחה. למרות ש- WhatsApp עצמה לא נותנת לכם את האופציה הזו, קיימות אפליקציות 'צד-שלישי' שיעזרו לכם במשימה. למשל, האפליקציה Messenger and Chat Lock היא אפליקציה ידידותית ופשוטה שתאפשר לכם להגדיר קוד PIN של ארבע ספרות כדי לנעול אפליקציות נבחרות במכשיר, וכן תאפשר לכם לבחור אחרי כמה זמן ללא שימוש האפליקציה תינעל.
זה אולי נראה מסורבל ומעיק, אבל זה יכול למנוע מאחרים לחטט לכם בשיחות ה WhatsApp אם השארתם את המכשיר ללא השגחה או במקרה והמכשיר אבד או נגנב.
2. הסתירו את תמונות ה WhatsApp מהגלריה
מכירים את זה שאתם נותנים למישהו לראות תמונה בטלפון שלכם ואתם מפחדים שהוא יתחיל לדפדף בתמונות ולראות תמונות שלא רציתם שיראה? ובכן, יש לכך פתרון – אתם יכולים להסתיר את התמונות והסרטונים שנתקבלו ב-WhatsApp מהגלריה הראשית של המכשיר כך שלא ניתן יהיה לראות אותם:
למשתמשי iPhone המשימה היא יחסית פשוטה: כנסו לתפריט ההגדרות של המכשיר, ואז ל'פרטיות', 'תמונות', והסירו את WhatsApp מרשימת האפליקציות שיכולות להציג תמונות בגלריה על-ידי הסתה של הבורר שמאלה (צבע הרקע של הכפתור ישתנה ללבן).
הסתרת תיקיות מהגלריה במכשירי אנדרואיד יכולה להשתנות ממכשיר למכשיר וגרסת מערכת ההפעלה. בגרסאות החדשות יותר לחיצה ארוכה על תיקייה בגלריה תפתח לכם מספר אופציות שאחת מהן תהיה "הסתר". אך ניתן לבטל את ההסתרה הזו כמעט באותה קלות, כך שהיא לא תשרוד חטטן מנוסה.
אם אתם מרגישים הרפתקנים קצת יותר, תוכלו ללמוד טריק פשוט שימנע מהגלריה לסרוק תמונות בתיקיות מסוימות ועל הדרך לגרום לכם להיראות תותחים באנדרואיד לכל הסובבים: כדי למנוע מהגלריה במכשיר לסרוק תמונות מה- WhatsApp תצטרכו ליצור קובץ חדש, בתוך תיקיית המדיה של WhatsApp ולקרוא לו ".nomedia" (שימו לב לנקודה בהתחלה). כדי לעשות זאת תצטרכו להתקין אפליקציית "סייר קבצים" כגון ES File Explorer. לאחר שהתקנתם את סייר הקבצים פתחו אותו ומצאו את תיקיית WhatsApp. בתוכה תמצאו את תיקיות ה"תמונות" וה"ווידאו" של WhatsApp ובתוך כל אחת מהן צרו קובץ חדש בשם ".nomedia" – נכון, זה נשמע די מורכב, אבל בעצם זה די פשוט.
הערה חשובה
: שימו לב שלאחר מכן אתם תמיד יכולים למחוק את קבצי ה- ".nomedia" שיצרתם ומעתה קבצים שאתם מקבלים ל WhatsApp שלכם יחזרו להופיע בגלריה, אך לא הקבצים שהיו שם לפני שעשיתם את השינוי, אותם תוכלו להמשיך למצוא בתיקיית ה- WhatsApp באמצעות סייר הקבצים.
3. כבו את "נראה לאחרונה"
מטעמי פרטיות, ייתכן שלא תרצו שאחרים ידעו מתי הייתם מחוברים בפעם האחרונה לאפליקציה. כדי לכבות את "נראה לאחרונה" כנסו לתפריט ההגדרות ואז ל"חשבון", "פרטיות" "נראה לאחרונה" וסמנו את "אף אחד". רק שימו לב שאם אתם מכבים את "נראה לאחרונה" אצלכם, לא תוכלו לראות את "נראה לאחרונה" של אחרים, גם אם הם אפשרו את האופציה בפרופיל שלהם.
4. גם ב WhatsApp יש הונאות
הודעות מוזרות המכילות קישורים מפוקפקים עלולות להסתובב ב WhatsApp במטרה להדביק את המכשיר שלכם בכל מיני אפליקציות זדוניות. אז אף פעם אל תלחצו על קישורים באפליקציה אם אינכם יודעים בוודאות את מקור הקישור ולאן הוא מוביל.
שימו לב במיוחד לכל מיני הודעות מוזרות שכביכול מגיעות מ-WhatsApp עצמה, שכן לעולם לא יצרו איתכם קשר מ-WhatsApp באמצעות האפליקציה. בנוסף, WhatsApp לא שולחת דואר אלקטרוני בנושא הודעות טקסט, הודעות קוליות, תשלום, שינויים כלשהם באפליקציה, תמונות, סרטונים ועוד.
יוצא הדופן היחיד הוא מקרה בו אתם מיוזמתכם יצרתם קשר עם שירות התמיכה של WhatsApp. אבל אם מישהו יצר איתכם קשר בטענה שהוא נציג WhatsApp, והוא מבקש מכם ללחוץ על קישור כדי "להגן על החשבון שלכם" או בכל אמתלה אחרת – זו בוודאות הונאה ואין לסמוך עליו.
5. השביתו את WhatsApp אם איבדתם את המכשיר
אם המכשיר שלכם אבד או נגנב אתם צריכים להתקשר לספק הסלולר שלכם בהקדם האפשרי ולבקש מהם שינעלו את כרטיס ה SIM במכשיר. לאחר מכן, תוכלו להפעיל מחדש את החשבון שלכם על מכשיר עם SIM חדש – אבל עם אותו מספר טלפון. ניתן להשתמש באפליקציה עם מספר טלפון אחד בלבד, כך שאתחול האפליקציה עם SIM חדש בעל מספר זהה מבטיחה שאף אחד אחר לא יכול להשתלט על חשבון ה- WhatsApp שלכם.
6. אל תשתפו מידע אישי
אמנם אחרון, אבל לא פחות חשוב – תקשורת ב WhatsApp אינה שונה בהרבה מכל צורות התקשרת האחרות ברשת והיא עלולה, בצורה כזו או אחרת, להגיע לאדם הלא נכון. לכן יש להימנע ככל שניתן ממשלוח של מידע אישי באמצעות האפליקציה, ובמיוחד פרטים סודיים כמו סיסמאות, מספר אשראי, פרטי חשבון בנק, או כל מידע מזהה או סודי אחר.

הכותב הוא מנכ"ל נציגות ESET בישראל
תאריך:  10/02/2015   |   עודכן:  10/02/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משתמשים בווטסאפ? כך תשמרו על הפרטיות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שמואל אבן
הירידה התלולה במחירי הנפט בעולם מהווה מכה נוספת לכלכלת אירן הנתונה תחת סנקציות כלכליות. אירן מאשימה את ערב הסעודית במלחמת נפט ומאיימת בתגובה כלפיה. האיומים מלמדים על הסכנה הטמונה בתהליך גירעון אירן ליציבות המפרץ הפרסי בפרט ולמשק האנרגיה העולמי בכלל. ברם, הלחץ הכלכלי על אירן עשוי להיות הזדמנות למערב לשפר את תנאי ההסכם בסוגיית הגרעין
יואב יצחק
גורמים שונים המחזיקים במידע רגיש נגד סמנכ"ל קואופרטיב דן, מאיר ברכה, חוששים מהצגתו הרשמית מחשש מידו הארוכה של אחיו, תנ"צ אפרים ברכה, העומד בראש היחידה הארצית לחקירות הונאה
איתמר לוין
המדור נכנס לאולמו של השופט שמאי בקר בהנחה שכאן לא יהיה שגרתי, והציפיות התגשמו - במובן החיובי של המילה. מעטים השופטים המצליחים להשרות אווירה כה נינוחה בדיונים פליליים, בלא לפגוע ביעילות ההליך ובזכויות הצדדים
עליס בליטנטל
מחזהו של בריאן פריל 'רוקדים בלונאסה' חוזר ועולה בהצלחה על הבימות מאז עלה לראשונה בלונדון ב-1991. הפעם, צלחה במיוחד מלאכתו של הבימאי יגאל זקס, בכך שנסך את שמחת החיים האירית בתוך מסכת החיים הקשים והמצוקה שכה מאפיינת את ההיסטוריה של האירים
הטכניון
חוקרי הטכניון פתרו אתגר שהעסיק כימאים במשך עשרות שנים    פרופסור-משנה אלכס שפילמן מהפקולטה לכימיה ע"ש שוליך בטכניון פיתח מולקולה חדשה בעלת מבנה יציב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il