X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שמן זית יש לאחסן במקום קריר ויבש, כלומר לא בסמוך לתנור או לטוסטר שמפיצים חום, ולא ליד החלון, כדי שלא יקבל קרינת שמש כל מה שרציתם לדעת על השמן שכל הישראלים משתמשים בו
▪  ▪  ▪
שמן זית. לא לשמור במקרר [צילום: גילי יערי, פלאש 90]

שבועות בפתח, מה שאומר שהמקרר מתמלא בגבינות שמנות, וכולם עסוקים בחיפוש אחרי הפתעות ומתכונים חדשים לשולחן החג החלבי. אז הינה, יש לנו רעיון עבורכם: המירו את השומן שיש בחלק מן המאכלים בשמן זית, ותוסיפו לארוחת החג טעם חדש והמון בריאות.
שמן זית ידוע בסגולותיו התזונתיות: הוא טוב ללב, הוא טוב לדיאטה, ואפילו לתפקוד המוח ולשמירה על בריאות העצם. אבל למרות שהוא אזרח ותיק במדינה ואנחנו נותנים לו יחס של כבוד, עדיין קיימת אי-בהירות כיצד לשמור, להשתמש ולבחור אותו.
ננסה לעשות סדר ויש לנו בשבילכם גם מתכון מלא שמן זית וגבינות, במיוחד לשבועות או סתם לבראנצ' איכותי ופטנט מיוחד להכנת שמן זית ועשבי תיבול.
המיתוס: הכי טוב לשמור שמן זית במקרר
לא נכון
ישנה איזו שמועה שאם מכניסים שמן זית למקרר, הוא מתמצק וכך ניתן לעמוד על טיבו. ובכן, טעות. ההתמצקות קשורה בגורמים מגוונים ולכן לא תמיד מעידה על איכות השמן.
אז איפה לאחסן? במקום קריר ויבש, כלומר לא בסמוך לתנור או לטוסטר שמפיצים חום, וכמובן לא ליד החלון, כדי שלא יקבל קרינת שמש.
המיתוס: לא כדאי לטגן עם שמן זית
לא נכון
שמן זית מתאים בכל סוג של בישול, טיגון, תיבול ואפייה. כן, מותר לטגן עם שמן זית. אפילו רצוי. נקודת העישון של שמן זית (מושג המתייחס לטמפרטורה שבה מתחילים להתרחש תהליכי פירוק של השמן שפוגמים באיכות שלו), גבוהה מ-200 מעלות, ולכן, בניגוד לדעה הרווחת, אפשר לטגן איתו גם בטיגון עמוק (כ-170 מעלות).
המיתוס: שמן זית לא מתאים לאפייה, רק חמאה ומרגרינה
לא נכון
כדאי שתדעו: ה-FDA קובע, כי שילוב של שתי כפות שמן זית מדי יום (כ-23 גרם) בתפריט מאוזן, עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב כללית. לכן מומלץ לאפות עם שמן זית, במקום חמאה או מרגרינה. התועלת כפולה: גם מעלים את ערכו התזונתי של המתכון, וגם מפחיתים את כמות השומן הרווי, המזיק, בתפריט המשפחתי.
המיתוס: שמן זית מתקלקל מהר
לא נכון
שמן זית מגיע לשיא שלו כחמישה חודשים לאחר הפקתו, וניתן להשתמש בו עד שנתיים מיום הכנתו. בתנאי כמובן שמאחסנים אותו כראוי.
פטנט להקפאת שמן זית: יוצקים שמן זית לתבנית קוביות קרח. מוסיפים עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום, טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה ומקפיאים. להסבר המלא ותמונות להמחשה. לא רק שהקפאה אינה פוגמת באיכויותיו של שמן הזית, היא אפילו מאריכה את התועלות הבריאותיות שלו.
טיפ נוסף: לפני שאתם קונים שמן זית, בדקו אם יש על הבקבוק תו איכות של ענף הזית. עדיף לקנות מותג מוכר וידוע, מאשר להסתכן בזיוף של מוצר שסביר שלא מכיל את כל הערכים הטובים של השמן האיכותי. משום שקשה לקבוע את איכות השמן ללא בדיקות מעבדה, עדיף להסתמך על מבחן המחיר: שמן זית איכותי עולה יותר כי תהליך הפקתו יקר יותר. אם נתקלתם במחיר זול במיוחד, עדיף לוותר.
המיתוס: שמן זית ושמן קנולה זה אותו הדבר
לא נכון
שמן זית הוא השמן היחיד שמופק בכבישה קרה. שמן קנולה, ככל שמן צמחי אחר, עובר זיכוך בטמפרטורות גבוהות. חימום השמן הוא תהליך שגורם לאבדן המרכיבים הבריאותיים, כולל נוגדי החמצון, שיש בשמן.
בזכות הכבישה הקרה, תכולת המרכיבים האיכותיים שיש בשמן זית אינה נפגעת. כמות הפוליפנולים, אותם נוגדי חמצון שיש בשמן זית וידועים כמונעי מחלות שונות, היא גבוהה במאות אחוזים לעומת שמן קנולה.
וכמו שהבטחנו אי-אפשר לעבור את חג שבועות בלי מתכון חגיגי במיוחד.

פוקאצ'ת פינוקים

המצרכים הדרושים לבצק:
1 ק"ג קמח עם שמרים
2 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא
חצי כפית מלח
כשתי כוסות מים פושרים (ייתכן שתצטרכו מעט יותר)
אופן ההכנה:
  • שופכים את כל תכולת שקית הקמח לקערה עמוקה.
  • יוצקים כחצי כוס מים פושרים את המלח והשמן ומערבבים, עד שמתחילה להיווצר עיסה דביקה. ממשיכים להוסיף מים עד שכל הקמח "רטוב". לא בהכרח תצטרכו את כל כמות המים, לחלופין, ייתכן שתצטרכו מעט יותר.
  • מגבשים מהעיסה כדור בצק, ולשים כחמש דקות.
  • משמנים קערה נוספת במעט שמן זית, מניחים את כדור הבצק להתפחה, מכוסה מגבת מטבח נקייה ולחה, למשך כשעה.
מצרכים להכנת הפוקאצ'ות:
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה או מוצרלה איכותית
עלי בזיליקום, רוזמרין ו/או טימין
4-3 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנטנים. אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה (לא רסק)
מלח גס ופלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
  • מחלקים את הבצק לשישה כדורים.
  • משטחים את הכדורים על משטח מקומח בידיים. יוצרים כמה גומות בעזרת האצבעות, במרכז הפוקאצ'ה. יוצקים שמן זית לתוך הגומות ומורחים על שאר הבצק.
  • מפזרים עגבניות קצוצות, תבלינים, עשבי תיבול, על שטח הפוקאצ'ה. משאירים במרכז מקום לביצים. מפזרים מהגבינה. מכניסים לתנור ל-10 דקות.
  • עוצרים את האפייה, יוצקים בזהירות את הביצים למרכז הפוקאצ'ה ואופים עוד כ-10 דקות או עד שחלבון הביצה נקרש.

תאריך:  21/05/2015   |   עודכן:  21/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם מותר לטגן עם שמן זית?
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
תודה
אהרון שחר  |  21/05/15 18:07
2
דבר שלא הוזכר
אורי יאיידס  |  21/05/15 19:01
3
כבישה קרה ומותר לטגן?  ל"ת
ד.ט.  |  21/05/15 21:39
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
ממה נוצקה דמותו של הישראלי, מהם מרכיביה ועד כמה מהוות המלחמות חלק כה משמעותי בעיצוב אופיו והתנהגותו של הישראלי המצוי?
שמחה סיאני
זיכרונות ילדות מחג השבועות בשכונת "נחלת צבי" בירושלים של שנות החמישים    חג השבועות הוא חג אחד עִם שמות רבים: חג הקציר, יום הביכורים, חג השבועות, וחכמי המשנה הוסיפו לו שמות - יום החמישים, עצרת, יום הַקְהֵל וחג מתן תורה
אלי אלון
בפאתיה המזרחיים של שכונת נווה שרת, בצפון-מזרח תל אביב, נמצאת פנינת טבע "ירוקה" שלא ידועה ומוכרת לרוב רובו של הציבור, כולל אף לרבים מהתושבים המתגוררים באזור. נא להכיר: "נחל פרדסים" שיש המכנים אותו ואדי נווה שרת    היכרות עם נחל לא ידוע ולא מוכר שיש לטפחו ולהנגישו להנאת הציבור הרחב
חיים נוי
"טריפ" - מחזמר רוק על מסע הזוי של צעירים ביערות דרום אמריקה - תזזיתי, חושפני, ארוך אבל חושף כישרונות חדשים
מאיה פלח
ברוב מדינות הים התיכון נהוג לעצור את הדיג בתקופת הרבייה של הדגים, שחלה בחודשי האביב והקיץ. אז למה בישראל ממשיכים לדוג כל השנה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il