X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בית איזי שפירא מקיים שורה של פרויקטים, בשיתוף עם חברות מהתעשיה, שמראים עד כמה הטכנולוגיה תורמת לאנשים עם מוגבלות - ולחברה כולה
▪  ▪  ▪
אחת הסדנאות הטכנולוגיות של TOM, בשיתוף בית איזי שפירא [צילום: יח"צ]
שמורת טבע באיזי
בית איזי שפירא הוא שמורת טבע שמאכלסת בתוכה אנשים שכל משימתם בחיים, מבוקר עד ערב, היא להקל ולסייע לאותם אנשים עם מוגבלות, להפוך את חייהם לקצת יותר קלים ובעיקר נגישים, ובכך להקטין את התלות שלהם באחרים

כ-20% מהאוכלוסייה בישראל מוגדרים כאנשים עם מוגבלות כלשהי. הטכנולוגיה, הכלים הממוחשבים והמערכות המונגשות מסייעים להם להתמודד עם קשיי יום-יום שרבים מאיתנו לא מודעים להם. המוסדות הרשמיים של המדינה, שאמונים לדאוג לרווחתם של אנשים אלה, לא מצליחים, בלשון המעטה, לספק את כל צרכיהם - צרכים שבחלקם מעוגנים בחוק או בזכויות מוקנות. אבל מעבר לזה, עדיין יש מרחב עצום, שבו ארגונים ומתנדבים עושים רבות למען ילדים ומבוגרים אלה, שאלוהים לא חייך אליהם, ולמען המשפחות הסובבות אותם.
אחד המוסדות הייחודיים שפועלים בישראל, למען האנשים עם מוגבלות בכל הגילאים, הוא בית איזי שפירא ברעננה. מדובר בשמורת טבע שמאכלסת בתוכה אנשים שכל משימתם בחיים, מבוקר עד ערב, היא להקל ולסייע לאותם אנשים עם מוגבלות, להפוך את חייהם לקצת יותר קלים ובעיקר נגישים, ובכך להקטין את התלות שלהם באחרים.
המרכז הוקם לפני 35 שנים על-ידי בתו של איזי שפירא, יהודי נדבן מדרום אפריקה, שסייע לילדים ולאוכלוסיות של אנשים עם מוגבלות בארץ הולדתו, ותרם רבות גם לישראל. מועסקים בו 330 עובדים, מכל קשת הגוונים של המקצועות, המשפיעים ומסייעים ל-30 אלף איש בשנה.
מאיץ למען אנשים עם מוגבלות
מעבר לפעילות הפדגוגית, להפצת הידע ולפיתוח האמצעים למען האנשים עם מוגבלות, יש פן לא כל כך ידוע בפעילותו של בית איזי שפירא - הפן הטכנולוגי.
הפעילות הטכנולוגית של המוסד מתנהלת בשני מישורים מקבילים, אבל קשורים זה בזה: האחד הוא אקסלרטור אותו מפעיל המרכז, שמכשיר סטארט-אפים במחזורים של ארבעה חודשים, ומעניק להם את כל הכלים והמעטפת לקראת הפריצה החוצה לשוק. השני הוא מרכז לייעוץ טכנולוגי, שעובד בשיתופי פעולה עם החברות הרב-לאומיות הפועלות בישראל.
האקסלרטור נקרא A3I ולדברי שירה גל, שמנהלת אותו מטעם בית איזי שפירא, זהו "מאיץ היזמות הראשון בעולם למיזמים בתחום המוגבלויות. הוא מטפח מיזמים טכנולוגיים ועסקיים שבכוחם לשפר משמעותית את איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות בארץ ובעולם".
מתקבלים לאקסלרטור יזמים שבדרך כלל נמצאים בתחילת דרכם ושיש להם רעיונות לפיתוח כלים שיכולים לסייע לאנשים עם מוגבלויות. לאחר מיון קפדני של ועדה מקצועית, שבראשה עומדים מבכירי המנטורים והמשקיעים בישראל, הם זוכים להכשרה מקצועית, לליווי אישי של מנטור ויועצים עסקיים ולהזדמנות לקחת חלק פעיל בקהילת יזמות פורצת דרך.
יצוין כי האקסלרטור מנוהל במשותף על-ידי בית איזי שפירא והמאיץ הטכנולוגי PresenTense, והוא מתקיים בשותפות עם קרן משפחת רודרמן והפדרציה היהודית של לוס אנג'לס.
הצצה לאתר המיזם, המספר את סיפוריהם של בוגרי שני המחזורים הראשונים, מגלה רעיונות מקוריים ביותר, כמו מנוע חיפוש חכם לאנשים עם מוגבלות, שמאפשר להם לחפש עזרים ומוצרים המותאמים לפי הפרופיל שלהם; פלטפורמת פיתוח פשוטה עבור ארגונים, כדי שיוכלו להנגיש את אתריהם; מערכת שמסייעת לעיוורים להתמצא במרחב; ופרויקט שמשך תשומת לב רבה - אתר היכרויות לאנשים עם מוגבלויות. כל הפרויקטים האלה הגיעו לשלב הבשלה וגיוס, לאחר שבמסגרת המאיץ הם נחשפים ליזמים ולמשקיעים, חלקם מתנדבים במיזם ומשמשים כצוות מקצועי ומכוון. המיזמים זוכים גם למימון של המדען הראשי, בהתאם לתוכניות מתאימות שקיימות לצורך זה.
"הטכנולוגיה מחוללת שינוי משמעותי בחיי אנשים עם מוגבלות"
המרכז לייעוץ טכנולוגי של בית איזי שפירא מנוהל על-ידי יעל אלשטיין. כאן מתמקדת הפעילות בייעוץ ובעבודה עם מפתחים ועם חברות טכנולוגיות מובילות. "בשנים האחרונות אנחנו עדים להתפתחות המואצת של הטכנולוגיה ולכוחה לחולל שינוי משמעותי בחייהם של אנשים עם מוגבלות. הקמנו את המרכז לייעוץ טכנולוגי בהתבסס על הידע והניסיון הרב שנצבר אצלנו בשימוש בטכנולוגיה - בתחילה עם מחשבים ובשנים האחרונות עם טאבלטים ואפליקציות עבור אנשים עם מוגבלות", אמרה.
היא סיפרה כי "בנוסף, פועל המרכז לקידום פיתוח מוצרים ואפליקציות מונגשות, ומספק ייעוץ וליווי מקצועי לחברות טכנולוגיה ומפתחי אפליקציות".
הדוגמה שמדברת בעד עצמה, לפחות בעיני אלשטיין ושאר אנשי בית איזי שפירא, היא פרויקט הכול בראש, שפיתח הבית בשיתוף גוגל (Google). מטרת המיזם היא לאפשר לאנשים עם מוגבלות מוטורית בידיים גישה מלאה לסמארטפון ולטאבלט, והוא נוצר בזכות מענק בסך מיליון דולר שנתנה גוגל וליווי מקצועי של אנשי הבית.
הפרויקט מבוסס על טכנולוגיה שפיתח הסטארט-אפ הישראלי Sesame Enable, שמאפשרת לתפעל סמארטפון וטאבלט בתנועות ראש, ללא מגע יד. המכשירים מחולקים בחינם בימים אלה באמצעות משרדי ממשלה, בתי חולים ועמותות שונות.
גוגל משתפת פעולה עם בית איזי שפירא גם בקיום תוכנית להכשרת מפתחים בתחום של הנגשת אפליקציות, והתוצר הראשון שלה הוא מדריך בתחום שעלה לא מכבר לאוויר.
דוגמה נוספת לשיתוף פעולה פורה היא מיזם עם סאפ (SAP), שכמו בית איזי שפירא, מרכז הפיתוח שלה נמצא ברעננה. שני הגופים פיתחו אפליקציה המשמשת כמקלדת וירטואלית לאייפדים עבור אנשים עם מוגבלויות שונות.
ג'ין יודס היא מנכ"לית בית איזי שפירא, שמובילה את הפעילות הענפה מאז 2006. היא הצטרפה למרכז ב-1993, כשמאחוריה קריירה ארוכה בתחום העבודה הסוציאלית, בשלטון המקומי ובהכשרת סטודנטים באקדמיה.
לדבריה, "אנחנו רואים את עצמנו כסוכני שינוי, כאשר האסטרטגיה היא להקים פה מרכז של מצוינות, שייצר חדשנות עבור אוכלוסיית בעלי המוגבלויות. קיבלנו החלטה אסטרטגית לא להקים סניפים ולא להיכנס לניהול רוחבי, אלא לפתח מודלים ייחודיים, לזהות שטחים שאין להם מענה. זאת, על-ידי מחקר, כתיבת עבודות ופרסומן בכל העולם".
"מחמיא לנו מאוד שהפכנו להיות מרכז ידע ופיתוח עולמי", אמרה יודס. "באים אלינו מכל העולם. פעם בארבע שנים אנחנו מקיימים כאן כינוס בינלאומי, ובשנה שעברה הגיעו לפה מ-23 מדינות".
יצוין כי יודס חברה בפורום מדיקל, שהוקם על-ידי מנהלת העסקים ברעננה, בראשותו של רואי דינוביץ'. היא תהיה בין הדוברים במושב בנושא כיצד הטכנולוגיה משנה את דרכי הטיפול והשיקום של החולים, שייערך במסגרת הוועידה המרכזית של בכירי ההיי-טק בישראל, שתתקיים באודיטוריום נייס ברעננה ב-28 ביוני, בהפקת 'אנשים ומחשבים'.
רוצים לשמוע עוד? הירשמו לוועידה כאן.

פורסם במקור: אנשים ומחשבים
הכותב הוא העורך הראשי ומנהל תכני הוועידות והכנסים של קבוצת 'אנשים ומחשבים'.
תאריך:  22/06/2016   |   עודכן:  22/06/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנגשת הטכנולוגיה לבעלי מוגבלות - בחוכמה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיר חוטקובסקי
כל יום שלישי בבוקר נפגשת חבורת גמלאים ב"קפה שלונסקי" ברעננה    בלי מודע הם מחקים את אורח חייו של המשורר אברהם שלונסקי שהיה מכנס סביבו חבורת אנשי רוח בבתי הקפה של תל אביב    הם ידועים כ"הפרלמנט של אגד"
יובל לובנשטיין
הציבור מתחיל להפנים את תופעת הבריאות ומדיר מעגלת הקניות מוצרים עם צבעי מאכל, מלח שומן ומוצרים מעובדים כמו בשר, סוגי גבינות, סלטים מוכנים ומשקאות מוגזים
יאיר דקל
היא סיפרה לנו שהייתה פעמים אחדות בתל אביב והיא אוהבת את העיר הזאת ואת מזג האוויר והשמש הנהדר
משה ניסנבוים
המקום כפי שאני חוויתי אותו, עם הבר ובו משקאות ואוכל טעימים שפועל במקום, והפרחים שמסביב ופינות הישיבה, הוא פשוט נהדר ומספק חוויה מיוחדת. מומלץ
הרצל חקק
שירה שנובעת מתוך יסודות השפה    על ספרו של שיימוס היני, "הפסקת אש" וכמה מילים על הקשר בין שירה זו לספרו של מאיר ויזלטיר "מכלול שירים", הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2016, 250 עמודים.
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il