X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לצד התערוכות העוצמתיות על מקסיקו, הרג'ה, ברנרד ביפה, יש לציין כמובן את האמן הבלגי רנה מגריט במרכז פומפידו, ומסביבן, תערוכות משנה המתאפיינות בגוון פוליטי האומר דרשני
▪  ▪  ▪
מגריט

לצד התערוכות העוצמתיות על מקסיקו, הרג'ה, ברנרד ביפה, יש לציין כמובן את האמן הבלגי רנה מגריט במרכז פומפידו, ומסביבן, תערוכות משנה המתאפיינות בגוון פוליטי האומר דרשני וקורא לברור (שלא ניתן ע"י הגורמים האחראים).
"מגריט - תעתועי עין"
התערוכה "מגריט - תעתועי עין" (בתרגום מילולי: בגידת האימאז', התמונות) במרכז פומפידו היא ודאי אחד ההישגים המרשימים של המוזאון. רנה מגריט, דמות בולטת באמנות המודרנית, התעניין רבות בפילוסופיה, כפי שנראה מחליפת המכתבים בינו ובין חיים פרלמן (פרופסור באוניברסיטה בבריסל ומחבר " הרטוריקה החדשה") ומישל פוקו. בעקבות קשר זה כתב פוקו את "זה אינו פייפ" (1973).
ציורים של מגריט נושאים אותה כותרת ואותו כיתוב על ציור מקטרת, פייפ: 'אין זה פייפ', או ציור תפוח והכיתוב 'אין זה תפוח'. התערוכה, המונה כמאה ציורים, רישומים ודוקומנטים, באה לחקור את תשוקתו זו לפילוסופיה. אמנותו של מגריט מתאפיינת ע"י סדרת מוטיבים: מסכים, צללים, מילים, להבה, חלקי גופות אותם הוא מפרק ומארגן ללא סוף. כל אחד מאלה מתייחס לנרטיב הפונדמנטלי של הציור והייצוג הוויזואלי: המסכים - היריבות בין העולם העתיק והריאליזם המודרני, מילים עם סיפור תנכי כמו זה של עגל הזהב, להבה ואלגוריית המערה של אפלטון וכד'. מטרתו של מגריט להוכיח שאמנות יכולה להביע רעיונות פילוסופיים.

אמנות עכשווית מברהמ"ע ורוסיה, 1950-2000

בקומת האמנות העכשווית מוצגת התערוכה "קולקציה- אמנות עכשווית בברהמ"ע ורוסיה, 1950-2000", המונה כ-250 עבודות, מתנת הקרן של ולדימיר פוטנין והאמנים עצמם. זוהי פנורמה של ארבעים שנות יצירה בברהמ"ע ורוסיה של היום, אמנות שהייתה מחוץ לממסד עד שנות הפרסטרויקה. אמנות של 'נון קונפורמיזם' עד סוף שנות ה-50, שנים של סטגנציה בשנות ה-70, בהן אמצו האמנים סוג של פופ ארט כדי לבטא פרופגנדה. שנות הפרסטרויקה במחצית השנייה של ה-80 הניבו חופש חדש מאילוצים של אמנות רשמית.

אמנות וחופש במצרים 1938-1948

באגף נפרד של מרכז פומפידו מוצגת תערוכה מפתיעה: "אמנות וחופש Art et Liberte- עתיד, מלחמה וסוריאליזם במצרים 1938-1948". עשר שנים של עבודות מקבוצת אמנים וסופרים בשם "אמנות וחופש". בסיום מלחמת העולם השנייה ובמשך שנות הקולוניאליזם של האימפריה הבריטית קבוצה זו נתנה פלטפורמה לצעירים ואקטיביסטים פוליטיים שיצאו נגד פשיזם, לאומניות וקולוניאליזם. האוצרים מבקשים להציג את המודרניזם המצרי דרך קבוצה זו והתייחסותה לסוריאליזם. מחוסר אמות מידה להעריך תערוכה זו, אסתפק בקריאה לשרת התרבות שלנו לפעול גם היא להציג את התרבות הישראלית המשופעת בכוחות אמנותיים ברמה בינלאומית, במוסדות מכובדים כאלה.

קו הצבע, האמנים האפרו-אמריקנים והסגרגציה

במסגרת התערוכות המתחלפות במוזאון לאנתרופולוגיה "קה ברונלי" מוצגת התערוכה "קו הצבע, האמנים האפרו-אמריקנים והסגרגציה". איזה תפקיד מלאה האמנות בחיפוש אחר שוויון וזהות בסגרגציה באמריקה? התערוכה מעלה על נס את פעילותם של אמנים והוגי דעה אשר במשך מאה וחמישים שנה תרמו לטשטוש "קו הצבע" באפליה הגזעית. למרות שמלחמת האזרחים ב-1865 הביאה לסיום העבדות בארה"ב, הגזענות המשיכה להתקיים בחברה האמריקנית. "התערוכה מפנה מבטה לתקופה חשוכה זו בתולדות ארה"ב דרך ההיסטוריה התרבותית של האמנים השחורים, שהיו המטרה העיקרית באפליה זו", נכתב בעלון התערוכה. מהנושאים הגזעניים של הוודביל האמריקני במאה ה-19 עד "הרנסנס של הרלם" בתחילת המאה ה -20, מהחלוצים של האקטיביזם השחור עד האישום של בילי הולידי ('פרי זר'), כמעט 150 שנה של יצירה אמנותית, ציור, פיסול, צילום, קולנוע, מוזיקה, ספרות, כל אלה מעידים על העושר היצירתי של מחאת השחורים.
בין המוצגים הרבים ציורים המראים את השפלתו של האדם השחור ע"י הלבן, האמנים השחורים הזוכים להכרה אמנותית עבור "זכותם" לענג את האדם הלבן, זמרים ומוסיקאים כמו נט קינג קול, מייקל ג'קסון, אלה פיצ'ג'רלד, וכמובן, האתלטים השחורים, שחקני הבייסבול, המתאגרפים. בין הדוקומנטים יש המראים את גיוס השחורים למלחמה (בשר תותחים), כשווים בין שווים, אבל מתחת אותה כרזה מופיעה ידיעה על דיכוי התפרעות שחורים בשיקגו. מרטין לותר קינג ומנהיגים אחרים מככבים כאן לצד אכזבה מהחברה האמריקנית (אלגוריית הדגל הנבול).
מה ראו פרנסי המוזאון לצאת בקו כל כך שלילי נגד החברה האמריקנית "ותקופה חשוכה" בהיסטוריה שלה, במוזאון שתכליתו להציג תרבות ואנתרופולוגיה? אין מנוס מפרשנות הרואה כאן כוונה פוליטית די בולטת.

מיול הקלסי ובן האנרכיסטי

שידוך בלתי יאמן מתבצע בין הפסל והצייר הקלסי מיול ובן, אספן גרוטאות אנרכיסטי, אירוני. פסליו הקלסיים היפים של מיול ידועים לכל המטיילים בגני הטווילרי בפריז, אך במוזאון מיול חיפשו זרז להביא מבקרים, בעיקר ילדים, ומצאו את בן, שעבודותיו הבלתי קונבנציונליות הוצגו כבר במוזאונים מכובדים (פומפידו, מומה ניס). בן מודה שאינו יכול לזרוק חפצים והוא ממלא בהם את חדריו, ארונותיו, עגלות תינוקות, ומפלפל את המיצבים באמרות שפר לעניין ושלא לעניין. התוצאה, חיוך עד צחוק מופתע מהקומבינציות הבלתי צפויות.

האימפריה מכה שנית

מוזאון אורסה עורך באופן קבוע תערוכות מתחלפות, לרוב עם גוון אירוטי פרובוקטיבי, כדי למשוך יותר קהל. הפעם התערוכה מוקדשת לאימפריה השנייה 1852-1870, הידועה בהפגנת עושרה החיצוני של החברה, רדיפת התענוגות, בתקופה רגועה ויציבה, עד המפלה בפני הפרוסים ב1870. בתקופה זו פרח מוסד "הסלון" שאירח אמנים המקובלים ע"י הממסד, לצד "סלון המסורבים", אלה שלא זכו להיכנס לסלון הקנוני, הרשמי. רק להזכיר שבין "המסורבים" היה אדוורד מנה ('ארוחת הבוקר על הדשא', 'אוליפיה') ועוד אמנים ויצירות קלסיות הנחשבות כיום "מאסטר-פיס".

שלום שלום ואין שלום

הפטיט פלה, מול הגרנד פלה, כשמו, מציג תערוכות יותר צנועות. אבל חובה להתייחס אליהן במסגרת זו, כאשר הוא מציג תערוכה בנושא "השלום". בין המוצגים מסמכים מהעבר המעידים על כריתת ברית בין עמים, וקטעי וידאו עכשוויים כמו לחיצת היד בין רבין ועראפת, ביקור האפיפיור בכותל המערבי, נפילת חומות ברלין ועוד.
במקביל, נערכת כאן תערוכה לזכרו של המחזאי, הסופר האנגלי אוסקר וילד, הידוע בעיקר בגלל מאסרו עקב היותו הומוסקסואל . מעטים יודעים כי היה נשוי ואב לשניים, וכאשר השתחרר מהכלא בחר להתיישב בפריז, מכאן הסיבה לתערוכה. בסרט וידאו מספר נכדו על רוחב ידיעותיו של ווילד, על התנאים הנוראיים בכלא, על עזרתו של ווילד לאסירים שנותרו בכלא. גם אם יש החשים שקיימת אפליה מגדרית, לא יעלה על הדעת כיום שאדם ישב בכלא על-רקע נטייתו המינית. פוליטיקה, אמרנו?

תאריך:  08/11/2016   |   עודכן:  08/11/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 מייקל ג'קסון
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פוליטיקה ואמנות, פריס (חלק ב')
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רנה מאגריט אומן חשוב
שמואל יהודה  |  9/11/16 09:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
46 מיליון אמריקנים הצביעו עוד לפני יום הבחירות - למעלה משליש מכלל המצביעים הצפויים. רוב האינדיקציות מצביעות על יתרון לקלינטון, ועל כך שטראמפ לא הצליח לשנות את דפוסי ההצבעה
איתמר לוין
בתוך כל המלל והמידע, העיתון USA Today ממליץ למה כדאי לשים לב בשעות הבאות, ממה כדאי להיזהר - ומה יתחיל מיד לאחר היוודע התוצאות
איתמר לוין
צפון קרוליינה חיונית לדונלד טראמפ, שכנראה אינו יכול לנצח בלעדיה. המדינה הייתה מעוז קבוע של הרפובליקנים - עד שהגיע ברק אובמה    ומה קורה באוהיו?
מרגלית מולנר גויטיין
עונת תערוכות הסתיו בפריז פותחת בפנינו תערוכות מדהימות במגוון נושאיהן ובהיקפן: פיאק בחצר המקורה של גרנד פלה, רנה מגריט במרכז פומפידו, גדולי אמני מקסיקו בגרנד פלה, ברנרד ביפה במוזאון לאמנות מודרנית בפריז ועוד. הקהל הפריזאי שוחר האמנות לא נרתע מהגשם ותורים ארוכים משתרכים ברחובות
עידן יוסף
קהלני, שפיקד במלחמת יום הכיפורים על גדוד 77 ברמת-הגולן, גרף את כל התהילה על קרב עמק הבכא, שבלם את השריון הסורי מלרדת לעמק החולה. אבל קהלני פיקד על הקרב רק משלב מאוחר. מסתבר שחלק מכריע מההצלחה הושגה על-ידי ארבעה טנקים מגדוד 71 שנעלמו מסיפור ההצלחה במשך 43 שנים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il