X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
שר האוצר הודיע על הוזלות וביטולי מיסים על קניות נעליים ובגדי תינוקות, מה שעשוי להשפיע רבות על המסחר האלקטרוני מדובר בתוכנית טובה, אבל יש צורך שיבואו לצדה השלמות
▪  ▪  ▪
איך תשפיע ההורדה במסים על המסחר ברשת? [צילום: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90]
פוטנציאל רב
הנתונים אומנם מראים שאנחנו קונים הרבה, אבל גם שהפוטנציאל הרב של השוק הזה בישראל עדיין לא מוצה, בגלל המכסים על המוצרים המיובאים.

השבוע הקצר הזה החל בתוכנית של שר האוצר, משה כחלון, שכוללת שורה של הטבות למשפחות. רבות דובר בהקשר זה על הוזלת מחירי הצהרונים, אבל יש לה גם שני פנים טכנולוגיים-צרכניים: אחד מהם הוא ביטול מסי הקנייה על טלפונים סלולריים, מטענים וכרטיסי SIM, והשני, והלא פחות חשוב, הוא הוזלת המכסים על קניית נעליים וביטול המס על רכישת בגדי תינוקות. המטרה בכך היא לאפשר לרשתות האופנה וההנעלה להתמודד עם העלייה בקניות ברשת.
למעשה, המדינה מייצרת שכבת הגנה לרשתות כמו קסטרו, פוקס והמשביר לצרכן. לא ברור מהתוכנית מה תהיה ההשפעה של הוזלת המכסים על היקף ה-e-Commerce בישראל. זוהי שאלה מהותית ורחבה, שקשורה גם להיותה של ישראל אומת החדשנות.
המציאות בתחום הזה בארץ לא מעודדת, בלשון המעטה. הנתונים אומנם מראים שאנחנו קונים הרבה, אבל גם שהפוטנציאל הרב של השוק הזה בישראל עדיין לא מוצה, בגלל המכסים על המוצרים המיובאים. קניות דרך הרשת אומנם הפכו בישראל לסוג של תרבות - הן בגלל המחירים הזולים והן מתוך רצון לקבל תחושת שייכות לעולם - אבל יש שורה של חסמים שמונעים מישראלים רבים להיות חלק מהחגיגה.
סקר של TASC, שפורסם בתחילת השנה, מאשר השערות אלה. על-פי סקר זה, ההכנסות משוק ה-e-Commerce הישראלי צמחו בשלוש השנים האחרונות ב-25% ומוערכות בכשבעה מיליארד שקלים, אבל הן עדיין מהוות כ-6% בלבד מההכנסות בתחום. עם זאת, הרכישות הללו, שמרביתן בתחומי המזון, האופנה, החשמל והאלקטרוניקה, והקוסמטיקה, מהוות כ-40% מהשוק. כלומר, הנתח של הגורמים הפיזיים עדיין עומד על נתון מכובד - 60%.
על-פי התחזית של TASC, עד 2020 יגיע המסחר אונליין בישראל לשמונה מיליארד שקלים, מה שישפיע עוד יותר מהיום על החנויות הפיזיות. הדבר רלוונטי, כמובן, גם ליצרנים המקומיים, שמתמודדים אף הם עם המחירים הזולים של אותם מוצרים שהם מייצרים, שאנשים קונים ברשת.
מה המדינה צריכה לעשות בנוגע ל-e-Commerce?
כאן עולה השאלה: כיצד המדינה צריכה לנהוג בכל מה שקשור לקניות ברשת? האם עליה להגן בכל מחיר על היצרנים המקומיים ועל היבואנים, או לאפשר את ההתפתחות הטבעית של מגמת המסחר אונליין?
המסחר המקוון הוא תוצאה של התופעה הגלובלית שנקראת חדשנות משבשת. היא מאפשרת ליזמים בעלי מעוף ויכולת ניהול טובה להיכנס לתחומים שעד היום היו נחלתן של חנויות פיזיות בלבד, ולספק סחורה לא פחות טובה לצרכן הישראלי. עידוד המסחר המקוון צריך להיות יעד חשוב בתוכניות הכלכליות של משרד האוצר, כחלק ממדיניות הממשלה לעודד את החדשנות, את הטכנולוגיה ואת השוק החופשי, שהתוצר הישיר שלו הוא הוזלת יוקר המחיה.
כיום, האוצר לא נוקט עמדה בנושא ולא בוחן אפשרויות יצירתיות של הגדלת הפטור ממכס על מוצרים שנרכשים בחו"ל מעבר ל-500 דולר. בצד האחר, הוא גם לא דורש מהיבואנים ומבעלי הרשתות בתחומים השונים להתייעל ולא דורש מהם לתת מענה לחדשנות הטכנולוגית.
יש לכך היבט חברתי חשוב: בגלל המציאות המורכבת והמכסים שקיימים על קניות ברשת, נוצר חוסר שוויוניות בין מגזרי אוכלוסייה שונים - בין אלה שיש להם את היכולת לקנות אונליין לאלה שלא.
השורה התחתונה: הוזלת הטלפונים הסלולריים ומוצרי הביגוד וההנעלה היא צעד בכיוון הנכון, אבל חייבים להיות לה צעדים משלימים, בתחום המסחר האלקטרוני. המגמה צוברת תאוצה גם בישראל ויכולה להיות רחבה הרבה יותר אם יתנו לכך את המסגרת הנכונה.

תאריך:  23/04/2017   |   עודכן:  23/04/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 משה כחלון / Moshe Kahlon
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי בלום הלוי
לקראת ימי הזיכרון לשואה ולגבורה וליום הזיכרון לחיילי צה"ל נזכור את שאול זיו, ילד פליט שואה, שיחד עם אמו שרד את השואה, היה בין הצנחנים קרב המיתלה במבצע קדש 1956, ויחד עם חברו לנשק גדי שפי מקיבוץ תל יוסף נתנו את כל אשר להם להגנת העם והמולדת במלחמותיה
מרדכי איש-שלום
התחזיות על מרוץ צמוד מבוססות על מדגמים המבוססים על כשני שלישים מהנסקרים, אשר הסכימו בכלל לענות לסוקרים וזאת ימים מספר לפני הבחירות, ולכן כמו במקרה של הבחירות האחרונות בארה"ב או בבחירות הראשונות בה נבחר הלמוט קוהל לקנצלר גרמניה(1982), הם עשויים להטות ולהטעות לחלוטין את התוצאות עד כדי אי-רלוונטיות
עו"ד משה גולדבלט
חילופי ההאשמות בין עו"ד תמי אולמן לבין השופט רון סוקול מלמדים על מציאות עגומה, בה שופטים עלולים לפעול בצורה בלתי ראויה כדי להשיג קידום. זוהי סיבה נוספת לשנות את כל מערכת הבחירה
עמי דור-און
במוקד הצעקות של הח"כים ביטן וזוהר על הורים שכולים היה מנהיג סמכותי חייב לקום ממושבו, להלום בכף ידו על השולחן ולצעוק בקול גדול - "די"    אז, כאשר הדממה הייתה משתררת באולם, היה צריך להוסיף באופן הכי מדויק: חברי הכנסת ביטן וזוהר - צאו מכאן מיד. ובמקביל לבקש את סליחת ההורים האבלים על ההתנהגות הגסה של הח"כים מהמפלגה שהוא עומד בראשה
נסים ישעיהו
העשיה צריכה להיות מתוך מודעות שאנחנו עושים או לא עושים מפני הציווי, לא מפני שזו הנטייה הטבעית שלנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il