- מצה מקמח מלא יכולה לככב בארוחת בוקר עם ממרחים טעימים (שכבה דקה) דוגמת: גבינה 5%, אבוקדו, כפית חרוסת, ביצה וסלט ירקות ענק עם מעט שמן זית;
- מציה מטוגנת עם מעט שמן קנולה: 1 מצה מפוררת, 1 ביצה ותבלינים, ניתן להוסיף מעט ממתיק מלאכותי ואף אפילו כפית דבש או חרוסת;
- לאוכלי קטניות: 3 פריכיות אורז בתוספת חביתה וסלט;
- פרוסת ממליגה (מאפה קמח תירס) עם שתי כפות גבינה 5% / גבינה צהובה 9% מפוררת.
|
- מרק עוף דל שומן עם 2 כופתאות מקמח מצה - "קניאדלך";
- עוף בתוספת תירס לייט (ללא תוספת סוכר);
- מרק ירקות עם תפוח-אדמה אפוי וגביע יוגורט 3% שומן;
- פשטידת בטטה ובשר טחון: מכינים מחית בטטה עם בצל מטוגן ומעט אגוז מוסקט מגורד, חצי כמות לשים בתבנית משומנת, על שכבה זו מניחים עוף טחון מעורבב עם ביצה, פלפל ומלח לפי הטעם, מכסים בשכבת המחית שנותרה ואופים בתנור;
- קערת מרק ירקות, שתי קציצות גפילטא פיש עם חזרת;
- מרק ירקות סיני: אטריות אורז מוקפצות במעט שמן קנולה עם ירקות וחתיכות עוף;
- מרק דלעת, קלופס מעוף טחון.
|
- כוס וחצי סלט תפוח-אדמה (תפוח-אדמה, ביצים קשות, מיונז קל, גזר ומלפפונים חמוצים);
- 4-2 פריכיות אורז, 100 גרם טונה בסלט ירקות עם גבינה מלוחה 5% מפוררת;
- 2/3 כוס דייסת אורז שבושלה עם מחצית כמות מים ומחצית חלב, ניתן להמתיק עם ממתיק מלאכותי ולהוסיף קינמון וכף צימוקים;
- 2-1 מצות קמח מלא עם שתי פרוסות סלמון מעושן, 3-2 כפות גבינת שמנת 5% וסלט;
- פרוסה גדולה של פשטידת קישואים / דלעת (עם קמח תפוח-אדמה/מצה) ו-100 גרם גבינה 5%.
|
- להכין מנות מגוונות בלי לפוצץ את התקציב הקלורי והכלכלי;
- לאכול ארוחות קטנות כל שלוש-ארבע שעות;
- להרבות בירקות, בכל ארוחה ובין הארוחות - טריים, מבושלים, מוקפצים ובמרק;
- כארוחות ביניים ניתן לאכול קלח תירס, "כריספיות" מתירס, פופ קורן עשוי במיקרו גל, פרי, מעדן חלב דיאטטי, גלידה דיאטטית ולאוכלי קטניות פריכיות אורז;
- נצלו את מזג-האוויר האביבי והרבו בהליכה, בטיולים רגליים, ברכיבה על אופניים ובכל סוג של פעילות גופנית. כך תקזזו ותאזנו את הקלוריות המיותרות של החג.
|
|