חברת גליקסמן העזה לפני מספר חודשים ופתחה חנות קטנה לממכר עצמאי של ביצים במתחם ישפרו במודיעין. החנות פעלה מספר חודשים בלבד ונסגרה בקול ענות חלושה ונדמה שקורים דברים רבים מאחורי הקלעים, אשר תרמו לסגירתה בחופזה, דבר שגרם להרמת גבה אצל הלקוחות, שהחלו להתרגל לעובדת קיומה.
למי שלא הייתה ברורה הסיבה לסגירתה החפוזה, קיבל את התשובה מאוחר יותר, בעובדה שלא ניתן למצוא ביצים של גליקסמן בכל הרשתות באזור מודיעין, רוצה לומר, משהו דואג להראות לגליקסמן את זרועו וכנראה בתוספת איזה תנועה.
ומה עם הלקוחות הנאמנים שמשוועים לטעמה המיוחד של גליקסמן עם אומגה? ושלא לדבר על הנראות של הביצה הצהובה/כתומה מבפנים, שמתחריה לא מצליחים להגיע לטעמה|?!
הידעת? שוק הביצים בישראל גדל בשנים האחרונות בקצב של כ-15% לשנה. מעריכים את הקיפו בכ-135 מיליון ביצים לחודש או כ-1.6 מיליארד בשנה. אומדן השוק "המבורקד" (ללא יצוא, מוסדות, מסעדות ותעשיה) מגיע לכ-650 מיליון שקלים בשנה. שלושה שחקנים גדולים בשוק: תנובה, שחקן מרכזי (לא יצרן, אך קולט, אורז ומשווק), גליקסמן ולסר.
למרות שהמוצר הוא בסיסי, בשנים האחרונות הוא זוכה לעדנה וליתר תשומת לב וטיפול מצד העוסקים בו (קיים דמיון קל בין שוק זה, למהפך הצרכני במדף הלחמים).
הרשתות זיהו שהן יכולות להגדיל באופן ניכר את הפדיון והרווח, במידה ויציגו "בגובה העיניים" את הביצים, "שהן חפצות ביקרן" - תרתי משמע.
נמצא כיום ברוב נקודות המכירה את האורגני, חופש, סופר טרי, גודל XL, במיקומים הנגישים לצרכן - כאשר שאר הגדלים, מונחים במקומות, אשר הגישה אליהן נוחה פחות.
כמה נתונים שאולי תמצאו לנכון לדעת: - הביצה מחולקת לשלוש: קליפה, החלבון והחלמון (הצהוב)
- ייצור הביצים נעשה רובו בלולים בשתי שיטות: סוללות ולולי חופש. תעשיית הביצים זוכה לביקורות מצד גופים המתנגדים לתנאי האחזקה של המטילות בלולי הסוללות.
- לולי חופש - שטחי המחייה משופרים
- אורגני - תזונת המטילות אינה מכילה הורמונים ותוספים מלאכותיים.
- מטילה ממוצעת - מטילה כ-300 ביצים לשנה.
- אחת האלרגיות הנפוצות במזון היא אלרגיה לביצים.
- באופן סטטיסטי אחת מתוך אלף ביצים נגועה בחיידק הסלמונלה. טיפול בחום משמיד את הסלמונלה והתרבותם נעצרת בקירור.
- יש לקנות רק ביצים מסומנות בשם המשווק ובתאריך יצור והאחרון לשיווק.
- חל איסור לשטוף ביצים, שכן שטיפה מסירה את השכבה המגנה על הביצה ומסייעת לזיהומים לחדור פנימה.
- קיימת עדיפות בריאותית לאכילת ביצים קשות, בדגש אצל ילדים ומבוגרים.
יש להקפיד על קניית ביצים בחנויות בהן האחסון הוא בתנאי קירור של ארבע מעלות (בעדיפות שנייה ליד מקרר החלב).
לא מומלץ לקנות ביצים שמונחות באזורים לא מקוררים.
יש להקפיד לקנות במקומות בהן תנועת הקונים היא רבה והסבירות לטריות גבוהה יותר.
לקנות את הסוג והגודל המבוקש ולא מה שמונח ומוצג לנו מול העיניים.