לפני המון שנים ביקרתי לראשונה בניו-יורק. באחד הבקרים, הזדמנתי לאזור משרדים הומה אדם. השעה היתה קצת לפני שמונה בבוקר וממש כמו הסצנה בסרט "שיער" הרחובות היו מלאים בגברים ונשים חנוטים בחליפות. למרבה התמיהה, אביזר הלבוש הפופולרי ביותר באותה שדירה היה כוסות הקפה שהחזיקו כל העוברים והשבים. בארץ, באותה תקופה, טרם התפתחו רשתות בתי הקפה ועל סטארבקס עוד לא שמעתי. אומנם הקפה שהאמריקנים נהגו לשתות היה ממש מגעיל, אבל כל הרעיון של Coffee to go היה לגמרי חדש לי. עצרתי בפינת אחד הרחובות ונכנסתי לקנות קפה. עמדתי בתור וניסיתי לבחור מבין כל הסוגים השונים והמשונים משהו שיישמע לי טעים. בניגוד לאחרים, אני לא מיהרתי להגיע לתחילת יום העבודה ויכולתי לשבת על הבר הפונה לרחוב ולהביט בכל הממהרים.
השבוע, כשביקרתי בבית הקפה סוויט אנד מור, שברמת גן, יכולתי לרגע אחד לדמיין שאני שוב במנהטן. אמנם, עם כל הכבוד לסיטי של רמת גן ולמגדלים הגבוהים שלרגליהם ממוקם בית הקפה, יש עוד מרחק רב לתפוח הגדול, אבל סויט אנד מור בהחלט מבטיחה חווית בית קפה-קונדיטוריה עם טעם של חו"ל.
הסניף הראשון של הרשת נפתח בשנת 2006 ונמצא באזור התעשיה פולג שבנתניה. הסניף הרמת גני נמצא בתחילת רחוב בן-גוריון, מרחק קצר מקניון איילון ומציע לחמים ומוצרי מאפה שונים לצד ארוחות קלות וקפה איכותי. המקום לא גדול, מרוצף ברצפת פרקט ומואר במנורות באהילים עגולים וגדולים. סביבנו היו מדפים מדפים של לחמים ועוגיות ומקרר ענק עם כל העוגות הכי טעימות שתוכלו לדמיין. חלק ניכר מהפעילות היא של אנשים מהסביבה שמגיעים לקפה ומאפה או לוקחים משהו לדרך. אין מקומות ישיבה רבים, למעט שולחן מרכזי לשמונה סועדים ושולחן בר המשקיף על הרחוב.
בן זוגי ואני בחרנו לדגום את התפריט גם בקטגוריות המתוקים המתבקשת, אבל גם מהמנות האחרות המוצעות. הסלט הערבי שהזמנתי הגיעה במנה יפה, כמעט ללא תיבול והיה טרי וטעים. המנה הוגשה יחד עם רוטב טחינה, כך שיכולתי להוסיף בדיוק את הכמות המתאימה. בן זוגי הזמין רול אבוקדו וסלמון, מנה נפלאה לארוחה קלה, הכוללת שתי טורטיות מקמח מלא, ממרח אבוקדו, סלמון מעושן ועלים ירוקים. מלבד אלה, ניתן למצוא בתפריט גם ארוחות בוקר, קישים, כריכים וטוסטים.
בעודנו נהנים מהמנות, התבוננו בנו הקינוחים במבט מפתה ואני ניסיתי לבחור רק את 5 העוגות שנראו לי הכי שוות לנסות. לצד עוגות קלאסיות כמו טריקולור ועוגות מוס, נחו עוגות עם שמות מסתוריים כמו מילפיי, רושר קוקוס ונוגט. האחראי על כל הטוב הזה הוא השף קונדיטור ארז תורג'מן, מבעלי המקום ובוגר מצטיין של המכון היוקרתי "קורדון בלו - קנדה". הניסיון המקצועי של תורג'מן ושיתוף הפעולה שלו עם אלי שקרצי (יבואן ומשווק של חומרי גלם לתעשיית המזון) הוא שהביא לפתיחת הרשת.
אחרי לבטים ארוכים נבחר הקינוח בדמות מוס גאיה. מדובר ביצירת מופת של מוס שוקולד וקרם שוקולד לבן על בסיס פאדג' שוקולד לבן. יכול להיות שכל קינוח אחר שהיינו בוחרים היה לא פחות טוב. מה שבטוח הוא שהגאיה שייכת לליגה משל עצמה, טעימה, קלילה ועם טעם של עוד. מי שלא רוצה להעמיס בסוכר, יוכל למצוא גם מבחר עוגות ועוגיות ללא סוכר. עוגות המוס המעולות מתאימות גם למי שנמנע מגלוטן, כך שאין שום תירוץ לא להיכנס ולנסות.
שקלתי להיכנס לאחד מבנייני המשרדים ולחפש עבודה באזור. סוויט אנד מור היא הקונדיטוריה שהייתם רוצים שתהיה גם לכם מתחת לעבודה, לפינוקים של בוקר, ישיבות צוות או ארוחה קלה באמצע היום. כשמם כן הם, המתוקים הם בגדר חובה מוסרית, ולמי שמעוניין, תמיד ישנו גם "מור".