X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ניסים בנימין [צילום: באדיבות המשפחה]
איש "המוסד" שנהרג בצרפת ב-1965
ניסים בנימין ז"ל נהרג בפעולת המוסד בצרפת באוקטובר 1965 פעילותו הביטחונית וחלק מאירועי חייו נותרו חסויים עד היום. ביום א' 9.12.18 נר שביעי של חנוכה התכנסו ב"בית ניסים" בשכונת רמת אליהו בראשון לציון, שנקרא על שמו, בני משפחתו ומכריו כדי להתייחד עם זכרו גם בחלוף 53 שנים מאז נהרג נותרה פרשת מותו של ניסים בנימין עלומה ומסתורית
נסים בנימין [צילום: באדיבות המשפחה]

אחיו של ניסים בנימין בטקס חנוכת בית ניסים [צילום: באדיבות המשפחה]

מרכז קהילתי בית ניסים ברמת אליהו [צילום: אלי אלון]

ניסים בנימין, איש חביב, מלא מרץ ואנרגטי, תושב ראשון לציון, היה איש ציבור פעיל מוכר בראשון לציון ואף מחוצה לה. הוא מילא בשנות ה-50 וה-60 שורה של תפקידים ציבורים, ביניהם מזכיר מפלגת מפא"י (מפלגת פועלי ארץ ישראל) בהרצליה, בטבריה ובראשון לציון וכיהן בתפקיד ראש מינהל ההסברה בצפון. רק מעטים ידעו כי לצד פעילותו הציבורית והמפלגתית, עסק בפעילות ביטחונית חשאית בשליחות "המוסד" וגופי מודיעין בארצות שונות ונטל חלק בפעולות שונות ועלומות של "המוסד" שגם כיום לא ניתן לפרסמן.
תולדות חייו
בנימין ניסים נולד בעיר אורפא שבטורקיה, עיר עתיקת יומין בגבולה המזרחי של טורקיה בן בכור לבנימין ושלומית מזרחי. בילדותו למד בחדר של בית הכנסת היהודי העתיק שבעיר הולדתו ואצל סבו עליו השלום. בשנת 1933 בהיותו בגיל 13 שנים בלבד, עזב את משפחתו ויצא למסע רגלי כדי להתיישב בארץ ישראל. הוא עלה ברגל דרך סוריה לארץ ישראל והתיישב בראשון לציון. הוא התגורר בין השאר אצל משפחת נחמיאס בשכונת אברמוביץ' בראשון לציון.
תחילה עבד כאן בעבודות מזדמנות בבניין, בסבלות ועוד. בשנת 1939, עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, התגייס לצבא הבריטי כדי לקחת חלק במלחמה נגד הצורר הבריטי ושירת בקורפוס - פלוגה 401 בה שירתו יהודים רבים. בשנת 1944 הצטרף לבריגדה היהודית עם הקמתה. בתקופת המלחמה הגיע לאיטליה, ליוון,למצריים, ללוב, לצרפת ולטורקיה. ניסים שירת בצבא הבריטי עד 1946. עם שובו לארץ הצטרף למאבק להקמת המדינה ולקח חלק בהברחת נשק רב ממצרים לישראל. באתר "אלבום משפחות-עדת ראשון לציון".
מספר חברו של ניסים אלי שלוש על פעילותם להבאת נשק לארגון "הגנה": "אני הייתי צריך להוביל נשק מהמדבר הערבי, אחרי שהצבא הגרמני נסוג וניסים היה נציג ה"הגנה במצרים" (כיוון שידע ערבית היטב). אני הייתי משאיר את הנשק בסליקים וניסים היה מעביר אותו ארצה בדרכים שלו. באחת הפעמים גנבתי משאית שלמה עם נשק וניסים חצה עם המשאית את המדבר והביא את הנשק בעזרת אנשיו לקיבוץ גבעת ברנר". נשק זה שימש את צה"ל עם הקמתו, במלחמת השחרור.
משפרצה מלחמת השחרור, בשנת 1948, התגייס ניסים בנימין לצה"ל, לגדוד 9, והשתתף בקרבות על ירושלים. מאוחר יותר התנדב למשמר הגבול, שם שירת עד שנת 1950. לאחר השחרור נתמנה למפקד מחנה העולים "גרנד ארנס" במרסיי, צרפת, וניהל אותו במשך שנתיים. מהמחנה שלח אניות רבות של עולים שהגיעו מצפון אפריקה לצרפת ומשם לישראל.
עם שובו ארצה התמנה ניסים למנהל סניף הצפון של מינהל ההסברה. לאחר שנתיים בתפקיד פנה ללימודים בבית ברל. בשנים 1956-1954 מילא תפקידים ציבוריים שונים ביניהם מזכיר מפלגת מפא"י (מפלגת פועלי ארץ ישראל) בהרצליה, בטבריה ובראשון לציון. מ-1960 והלאה יזם והקים את גרעיני הנח"ל התעשייתי - גרעינים קואופרטיביים לנוער בוגרי צבא ולחיילים המשרתים בנח"ל.
מותו המיסתורי של ניסים בנימין
באוקטובר 1965 הוכתה העיר ראשון לציון בהלם עם היוודע הידיעה כי ניסים בנימין, תושב העיר ודמות מוכרת וחביבה, נהרג במרסיי בצרפת במסגרת שליחות ביטחונית. העיר ראשון לציון הייתה אז עיר לא גדולה כפי שהיא כיום ורבים מתושבי העיר הכירו זה את זה. ההלם היה גדול.
ארונו הובא ארצה. המונים השתתפו בהלוויתו שנערכה ביום ב' 25 באוקטובר 1965. במהלך ההלוויה החנויות ובתי העסק בראשון לציון נסגרו לאות אבל על מותו של ניסים. הארון הוצב בבית מועצת הפועלים בראשון לציון, שם נישאו הספדים לזכרו. השר יגאל אלון הספידו ואמר: "ניסים בנימין היה חייל אמיץ שמילא שליחות חשובה". לאחר מכן הובל הארון על-ידי קומנדקר ונישא אל חלקת הקבר על כתפיהם של שישה קציני צה"ל. ניסים הובא לקבורה בבית העלמין הישן "גני אסתר" בראשון לציון. הוא לא הקים משפחה משלו. מכריו מספרים כי הייתה לו חברה בראשון לציון ואף רכש דירה בעיר. ניהלנו איתו שיחות בענייני הקמת משפחה ו"הוא היה אומר בחיוך יש דברים חשובים יותר".
אל משפחתו של ניסים בנימין נשלח מברק חתום על-ידי ראש הממשלה לוי אשכול ובו נאמר: "אתכם באבלכם בהילקח מכם ללא עת הבן והאח ניסים. חבריו וידידיו והממונים עליו יודעים להעריך היטב את כושר מסירותו לארצו ולעמו". בן 45 היה בנופלו.
הנצחתו
שמו מונצח על גבי האנדרטה לזכר בני העיר שנפלו במערכות ישראל וכן גם באתר ההנצחה לחללי קהילת המודיעין.
במלאת שנה למותו נערך טקס אזכרה על מצבתו ביום א' 2 באוקטובר 1966 בהשתתפות נציגי עירית ראשון לציון, קהל רב וכיתת חיילים. ביקרתי בימים אלה בבית הקברות הישן של ראשון לציון. על מצבתו של ניסים בימין נחקק: "ניסים בנימין הי"ד נפל בעת תפקידו בניכר".
ביום ה' 8 בדצמבר 1966 נערך טקס משולב של קריאת שכונת עזרא וביצרון בשם שכונת רמת אליהו ע"ש המרגל הישראלי אלי כהן וקריאת מרכז נוער בשכונה בשם "בית ניסים" ע"ש ניסים בנימין. בטקס השתתפו נציג הממשלה שר הדואר אליהו ששון, בני משפחת אלי כהן ובני משפחת ניסים בנימין.
ראש הממשלה ושר הביטחון לוי אשכול שיגר אגרת לבאי הטקס ובה נאמר בין השאר: "לעם ישראל מסורת ארוכה של התנדבות בעילום שם רחוק מזרקורי הפרסומת. עוד בימי השלטון המנדטורי יצאו מתנדבים לשליחויות עלומות - מי לרכישת נשק להגנת הישוב העברי, מי לארגון שירות המעפילים ומי ליצירת קשר עם אחינו הרחוקים מאחורי קווי האויב בלבה של אירופה הנאצית בעילום שם יצאו ובעילום שם חזרו. כי את אשר עשו לא למען התהילה עשו. זו אופיה של שליחות עלומה ורק במותם - יש ושמם של שליחים אלה מגיע לכותרות העיתונות. שליחות כזו הוטלה על אלי כהן ועל ניסים בנימין. שניהם עשו את שליחותם אולם לא זכו לשוב למולדת".
מזה כבר פועלת אסנת בנימין, אחייניתו של ניסים בנימין, בתו של אחיו הצעיר אהרון בנימין, להנציח את זכרו ופעלו של ניסים בנימין. לטענתה, לא זכה לכבוד הראוי לו. אסנת מספרת כי באחרונה "זזים דברים" וכי היא מקווה בשם המשפחה כי אחיינה יונצח כראוי.

תאריך:  12/12/2018   |   עודכן:  12/12/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איש "המוסד" שנהרג בצרפת ב-1965
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
נא לתקן את הטעות
גינגי רחובות  |  13/12/18 08:23
2
כתבה יפה
אסנת   |  14/12/18 23:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
בית המרקחת המיתולוגי אלבא ברחוב יפו 42 בירושלים, אחד מהמוסדות והסמלים הנוסטלגיים בירושלים, הודיע בימים אלה על סגירת שעריו    בית המרקחת נוסד בשנת 1924 לפני כ-94 שנים    בהודעה שנתלתה על הדלת הראשית של בית המרקחת נכתב בזו הלשון: "אנו מודיעים בצער על סגירת בית המרקחת ביום 30.11.18 בצהריים    תודה לקהל לקוחותינו על נאמנותם כל השנים"
עליס בליטנטל
הבימאי יחזקאל לזרוב הצליח להעלות בתיאטרון גשר שני מחזות בערב אחד, שניהם עוסקים באיקונות נשיות, שלכאורה נדמה היה שאי-אפשר לחברן, והנה הוא יצר חוויה תיאטרלית מדהימה, מלאת דמיון, חדירה לתת ההכרה ולמעמקי הנפש. המסבירה את המישוואה בין טירוף החושים של הגבר המתאהב בילדה בת 12, לבין הנערה ששמעה את קול האלוהים, שציווה עליה להתייצב בראש צבא צרפת, וכך הצילה את עמה מעול האנגלים
חנינא פורת
בן-גוריון סירב להקמת בית החולים ("סורוקה") בבאר-שבע עלידי קופ"ח    סיפור שנותיו הראשונות של בית החולים מזווית ראייתו של המנהל הראשון - פרופ' יוסף שטרן
איתמר לוין
למרות שכתב האישום בפרשת פישר הוגש לפני 3.5 שנים, המדינה ממשיכה לגלות ראיות תוך כדי המשפט. השופט סובל יצטרך להכריע האם לאפשר לה להגיש אותן
צילה שיר-אל
בימים אלה בהם חוגג מזל קשת, את יום ההולדת, מומלץ לכם לקרוא ולדעת כיצד ואיך אתם מתאימים/ או שלא לשאר המזלות. אלו מכם שנולדו בשאר מזלות האש: טלה ואריה - מוזמנים גם אתם לקרוא את הכתוב, ולהקיש את הנאמר, ביחס לעצמכם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il