אם נהנית, האתגר הגדול בלכתוב על בית קפה כמו קפאנה הוא למשוך אליו אנשים, כי מבחינת מיקומו הגיאוגרפי הוא לא מאד אידיאלי. קפאנה נמצא בכניסה למושב ביתן אהרון, 40 ק"מ מת"א, 55 ק"מ מחיפה ו-300 מטר מהיציאה של כביש החוף הצפוני. עם מאגר בתי קפה כל כך גדול בת"א, נתניה וחיפה, למה שבכלל תגיעו לשם?
אז בואו נתחיל למנות סיבות. קודם כל, כי את האווירה הכפרית הטהורה שיש בקפאנה לא ממש תמצאו בערים הגדולות; שנית, כי אם אתם בדרך צפונה או דרומה יש לכם הזדמנות טובה לתדלק את עצמכם לפני שאתם מגיעים ליעד; שלישית, כי מי אמר, בורגנים אורבניים שכמוכם, שהמקום בכלל נועד לכם, אם בבוקר יום רביעי הוא מפוצץ בצעירים ובצעירות שבאים מהמושבים שמסביב (ותחשבו מה זה אומר על סופי שבוע)? ורביעית, כי באחריות ובאמת באחריות, ב-99 אחוז מהמקומות בארץ לא תקבלו את ארוחת הבוקר שמציע קפאנה, לא בכמות ולא באיכות.
ישבנו בחוץ, לצד אחד משולחנות רבים הפרושים בשטח הענק, ולא הצלחתי להבין איך בסתם יום חול מגיעים כל כך הרבה אנשים. "הכפריים האלה", חשבתי בהתנשאות הרגילה שלי, "יש להם זמן, החיים שלהם דבש". איזה מרגיז זה שאומרים לך שהחיים שלך דבש אם אתה יושב בבית קפה ב-10 בבוקר? אבל היי, זו המציאות. שותפי הזמין את ארוחת הבוקר הקלאסית - חביתה עם מבחר גבינות, מטבלים, זיתים, סלט ירקות, לחם, חמאה, ריבה, קפה ומיץ טבעי (39 שקל) ואני הלכתי על השקשוקה, שמוקרמת בפטה ומגיעה עם אותן תוספות ובאותו מחיר. עכשיו תשאלו "מה לעזאזל יכול להיות כל כך מיוחד בארוחת בוקר?".
קודם כל, המיץ טבעי. בקפאנה לא מגישים לכם אותו בכוס, מגישים אותו בקנקן. זה גם לא חייב להיות מיץ, זה יכול להיות שייק. ומה יצא? שקיבלתי חתיכת שייק מלון ושותפי לקח וואחד קנקן לימונענע, שנעשו ברמה המקצועית הגבוהה ביותר והיו טעימים במיוחד. לא שאלתי אותו על החביתה, אבל את השקשוקה ביקשתי עשויה וול דאן - כמה שפחות מים, החלמונים קשים. אמת המידה לשקשוקה טובה שתקלי לטעמי, הגם שלהכין אותה נשמע פשוט מאד, היא "הקשיחות" שלה וזו עברה את המבחן בגדול. אבל שקשוקה לא תהיה לעולם טובה אם הלחם לא יהיה טוב, וכאן אני יכול להצביע על הלהיט האמיתי של הבוקר הזה - לחם הבית, פוקצ'ה מתובלת היטב, שמנונית במידה הנכונה, רכה וערבה לחיך. פשוט תענוג. השלמנו את הארוחה עם אספרסו ונשארנו ישובים כדי להתענג על הבוקר. החזאים אמרו שיהיה שרב אבל מזג האוויר היה אידיאלי, ממש תפור עלינו ועל המקום.
קפאנה עובד גם בערבים ובלילות, ומגיש תפריט עסקי בצהריים ועשיר בערבים. ואם אתם עדיין שואלים את עצמכם למה להגיע, התשובה היא פשוטה: כדי להרגיש משהו אחר ולחוות טעם אחר. אם לא השתכנעתם, אל תגיעו - יותר מקום בשבילנו.