X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עמית. מוביל בכל הפרמטרים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
סולברג. הכי הרבה בתחום הפלילי [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
יצחק עמית ונעם סולברג התחלפו במקומות בהשוואה לדירוג אשתקד במקומות הבאים: דוד מינץ, יוסף אלרון, ניל הנדל ויעל וילנר בחלקו התחתון של הדירוג: חנן מלצר, מני מזוז, ענת ברון, עוזי פוגלמן, אלכס שטיין, ג'ורג' קרא ודפנה ברק-ארז הדירוג הממוצע למכהנים לפחות חמש שנים: עמית וסולברג ראשונים, פוגלמן וברון אחרונים
▪  ▪  ▪

השופט יצחק עמית מדורג במקום הראשון במדד תפוקת כתיבת פסקי הדין בידי שופטי בית המשפט העליון, הנערך בלעדית בידי News1 זו השנה השביעית. את המקום השני תופס השופט נעם סולברג. עמית וסולברג החליפו ביניהם מקומות בהשוואה לדירוג בשנת 2019. במקום השלישי מדורג השופט עופר גרוסקופף, אשר זינק מן המקום השלישי מהסוף.
הדירוג השנה כולל 14 מבין 15 השופטים שכיהנו בעליון בתקופת המדידה (1 במאי עד 31 באוגוסט). כמו בעבר, לא נכללת בדירוג הנשיאה אסתר חיות (בשל ריבוי המשימות המערכתיות המגבילות את זמנו השיפוטי של הנשיא). המדידה נערכה למרות מגיפת הקורונה, שכן כתיבת פסקי הדין אינה מושפעת מתקנות הריחוק החברתי. אומנם בחלק מן התקופה לא התקיימו רוב הדיונים בבית המשפט העליון, אך הזמן הפנוי דווקא אפשר כתיבת פסקי דין.
השופט דוד מינץ תופס את המקום הרביעי, כמו בשנה שעברה. במקום החמישי: השופט יוסף אלרון, עלייה של מקום אחד. השופט ניל הנדל ירד למקום השישי, לעומת השלישי בשנה שעברה. במקום השביעי: השופטת יעל וילנר, שנכנסת בפעם הראשונה לחלקו העליון של הדירוג. המשנה לנשיאה חנן מלצר ניצב במקום השמיני; בשנה שעברה הוא לא דורג, בשל תפקידו כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית.
השופט מני מזוז עלה מן המקום ה-13 והאחרון אשתקד למקום התשיעי השנה. השופטת ענת ברון שבה למקום העשירי, לאחר שהייתה בשנה שעברה במקום התשיעי. במקום ה-11: השופט עוזי פוגלמן, שירד מן המקום השביעי. השופט אלכס שטיין צנח מן המקום החמישי אשתקד (שנתו הראשונה בדירוג) למקום ה-12 השנה. השופט ג'ורג' קרא ירד מן המקום העשירי ל-13. את הרשימה סוגרת השופטת דפנה ברק-ארז, שאשתקד הייתה במקום לפני האחרון.

כך אנו מנקדים
פסקי דין לגופם במותבים [הרשות השופטת]

מאחר שיש הבדל מהותי בין היקף העבודה הדרוש לכתיבת חוות דעת עיקרית לבין זה הדרוש לכתיבת חוות דעת נוספות או להסכמה בלבד, ניתן כאן ניקוד שונה לכל אחת מהן. חוות דעת עיקרית "זיכתה" את השופט בעשר נקודות, חוות דעת נוספת נתנה שלוש נקודות, והסכמה – נקודה אחת. במספר קטן מאוד של תיקים, חוות הדעת הנוספת היא בעלת משקל כמו זו של העיקרית – בעיקר אם מדובר בדעת מיעוט – ולכן היא קיבלה ניקוד כמו העיקרית

כמו בשנים הקודמות, הבדיקה כללה פסקי דין שניתנו במותבים בני שלושה שופטים, כאשר הם היו לגופו של עניין ולא מתן תוקף להסכמת הצדדים או דחייה בהחלטה טכנית קצרה. השנה הוגבה רף הכניסה למדד, כאשר גם פסקי דין בעלי הנמקה קצרה במיוחד – כגון דחייה על הסף של עתירות לבג"ץ או אימוץ פסקי דין מחוזיים כלשונם – לא נכללו בו. אורכן של חוות הדעת לא מילא תפקיד בבדיקה שלנו (למעט מגה-תיקים – ראו בהמשך). ראשית, לאורך זמן – כל שופט כותב הן חוות דעת ארוכות והן קצרות. שנית, לעיתים דווקא כתיבתה של חוות דעת קצרה מצריך יותר זמן ומאמץ – כפי שידוע לכל מי שעוסק בכתיבה.
מאחר שיש הבדל מהותי בין היקף העבודה הדרוש לכתיבת חוות דעת עיקרית לבין זה הדרוש לכתיבת חוות דעת נוספות או להסכמה בלבד, ניתן כאן ניקוד שונה לכל אחת מהן. חוות דעת עיקרית "זיכתה" את השופט בעשר נקודות, חוות דעת נוספת נתנה שלוש נקודות, והסכמה – נקודה אחת. במספר קטן מאוד של תיקים, חוות הדעת הנוספת היא בעלת משקל כמו זו של העיקרית – בעיקר אם מדובר בדעת מיעוט – ולכן היא קיבלה ניקוד כמו העיקרית.
העובדה ששופט הסתפק בהסכמה לחוות דעת עיקרית שכתב חברו, אינה אומרת בהכרח שהוא לא עסק בתיק. פסקי דין במותבים – כאשר הם ניתנים פה אחד – נכתבים בשתי צורות: או שהשופטים מתדיינים ביניהם, מגיעים להסכמה ואחד מהם כותב אותה, או שהם מסכימים מראש מי יתעמק בתיק ויכתוב את פסק הדין; קרוב לוודאי שהדרך הראשונה היא עיקרית. יש גם להזכיר, כי כל שופטי ההרכבים מתכוננים לדיון, מה שמצריך הרבה קריאה – במיוחד בערעורים.
במקרים רבים משכנעים השופטים את הצדדים לוותר על ערעורים או להסכים לקבלת עמדת הצד האחר, ואז פסקי הדין קצרים ביותר וכאמור אינם נמנים כאן. למרות שגם כאן מדובר בהרבה עבודת הכנה, אין לנו דרך למדוד את חלקו של כל שופט – ולכן אין אפשרות לדרג תיקים אלו. לפיכך, חשוב לזכור שהדירוג שלנו עוסק רק בהיבט אחד מתוך מכלול עבודתם של שופטי בית המשפט העליון: פסקי דין לגופם של דברים בתיקים הנדונים במותבים.
חלק ניכר נוסף מעבודתם של שופטי בית המשפט העליון מתבצע בדן יחיד. תיקים אלו לא נבדקו, שכן ההנחה היא שחלוקת המטלות בין השופטים יוצרת, פחות או יותר, איזון בכמות העבודה המתחלקת ביניהם. כך למשל, ערעורים על הארכות מעצר ובקשות להארכת מעצר מעבר לתשעה חודשים מטופלים בתורנות, כמו גם בקשות רשות ערעור במישור האזרחי; וילנר מטפלת בתיקי רשלנות רפואית; ומינץ – בערעורים בענייני בוררות ועל החלטות הרשמים.

האבחנה בין התחומים
פערים בחוות הדעת העיקריות [הרשות השופטת]

השופטים שכתבו את המספר הגדול ביותר של חוות דעת עיקריות בתחום הפלילי הם נעם סולברג (13), יוסף אלרון (11) וניל הנדל (שש); הדירוג כאן זהה לחלוטין לשנה שעברה. בבג"ץ – התופס את מירב תשומת הלב הציבורית – המובילים הם יצחק עמית ודוד מינץ (12 חוות דעת עיקריות כל אחד) ואחריהם עופר גרוסקופף (שמונה)

הבדיקה נעשתה לא רק במבט כולל, אלא גם לפי ארבעה תחומי משפט עיקריים: פלילי, אזרחי (כולל משפחה), בג"ץ ומינהלי. ההנחה שלנו היא, שלמרות ששופטי העליון יושבים בתיקים בכל התחומים והם בעלי ידע בכולם, עדיין תהיה להם נטייה לכתוב יותר בתחומים הכתובים לליבם.
לאבחנה בין התחומים יש חשיבות נוספת. ככלל, פסקי דין פליליים הם מורכבים יותר ומצריכים יותר עבודת הכנה מאשר פסקי דין בבג"ץ ואפילו בתחום האזרחי – משום שיש לעבור על פסקי הדין במחוזי, שלרוב כוללים כמות גדולה מאוד של עמודי פרוטוקול וראיות. גם הרגישות היתרה הנלוות לתחום הפלילי – הצורך בענישה לצד הימנעות מהרשעות שווא – מחייבת יותר עבודה ותשומת לב. לכן, מן הראוי לציין את השופטים שכתבו את המספר הגדול ביותר של חוות דעת עיקריות בתחום זה: נעם סולברג (13), יוסף אלרון (11) וניל הנדל (שש); הדירוג כאן זהה לחלוטין לשנה שעברה. בבג"ץ – התופס את מירב תשומת הלב הציבורית – המובילים הם יצחק עמית ודוד מינץ (12 חוות דעת עיקריות כל אחד) ואחריהם עופר גרוסקופף (שמונה).
נקודה קשורה: ברור לנו שיש בעליון תיקים גדולים, קשים ומשמעותיים – לצד תיקים קטנים, פשוטים וברורים. הנהלת בתי המשפט הרכיבה משקלות סבוכים ומפורטים לבחינת העומס בערכאות השונות, אך הם לא ניתנים ליישום במדד שלנו. זאת, גם בשל מורכבותם וגם משום שפסקי הדין אינם משקפים בהכרח את משקלו של התיק ואת עבודת ההכנה הנדרשת לכתיבתם. כאמור, אנו סבורים שמבחינה סטטיסטית, ובוודאי לאורך שנים – הממוצעים מתיישרים וכל שופט מעורב הן בתיקים הגדולים והן בתיקי היום-יום. למרות זאת, גם השנה – כמו אשתקד – ניתן ניקוד כפול למגה-תיקים.
ואם מדברים על בדיקה לאורך שנים: השנה השביעית של המדד מאפשרת לבחון את המיקום הממוצע של שבעת השופטים המכהנים לפחות בחמש מתוך שבע שנות הדירוג. בממוצע זה הדירוג הוא: יצחק עמית במקום הראשון, נעם סולברג במקום השני, ניל הנדל במקום השלישי, ואחריהם מני מזוז, דפנה ברק-ארז, חנן מלצר, עוזי פוגלמן וענת ברון.
נתון בולט במיוחד בפערים בו הוא שיעור חוות הדעת העיקריות. באופן תיאורטי, כל שופט אמור לכתוב שליש מכלל חוות הדעת הללו, כך שזהו גם יהיה שיעורן מכלל חוות הדעת שלו. בפועל, יש הבדלים ניכרים בין השופטים. עמית מוביל זו השנה השלישית ברציפות בשיעורן של חוות הדעת העיקריות עם 65%, ואחריו סולברג, מינץ והנדל (50% כל אחד). עוד בולטים: אלרון ומלצר (46% כל אחד) וגרוסקופף (44%). שטיין ניצב קרוב לשליש (31%) הצפוי. בתחתית מדורגים וילנר (28%), מזוז (27%), פוגלמן (23%), ברון (20%), ברק-ארז (18%) וקרא (16%); שלושת האחרונים סגרו את הדירוג גם בשנה שעברה במדד זה.

יצחק עמית: 344 נקודות

התמונה הכוללת: 32 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספת, 15 בהסכמה. סך הכל: 50 תיקים, מתוכם 64% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 5 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 2 חוות דעת בהסכמה. 58 נקודות.
אזרחי: 12 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 4 חוות דעת בהסכמה. 124 נקודות.
בג"ץ: 12 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 9 חוות דעת בהסכמה. 132 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 0 חוות דעת בהסכמה. 20 נקודות.
דבר מה נוסף: מוביל בפער של 32% מן המקום השני. לפי כל הסימנים, הוא אוהב לכתוב פסקי דין – והכתיבה באה לו בקלות יחסית. מדי פעם משלב הומור וסרקזם, כמו גם תרשימי זרימה.

נעם סולברג: 261 נקודות

התמונה הכוללת: 23 חוות דעת עיקריות, 4 חוות דעת נוספות, 19 בהסכמה. סך הכל: 46 תיקים, מתוכם 50% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 13 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 5 חוות דעת בהסכמה. 135 נקודות.
אזרחי: 2 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספת, 7 חוות דעת בהסכמה. 36 נקודות.
בג"ץ: 7 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 6 חוות דעת בהסכמה. 79 נקודות.
מינהלי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 1 חוות דעת בהסכמה. 11 נקודות.
דבר מה נוסף: השנה כתב מספר גדול במיוחד של חוות דעת עיקריות בתיקים פליליים. בעל סגנון כתיבה ייחודי, המושפע בצורה ברורה ממקורות היהדות והספרות.

עופר גרוסקופף: 228 נקודות

התמונה הכוללת: 20 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 25 בהסכמה. סך הכל: 46 תיקים, מתוכם 44% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 3 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 9 חוות דעת בהסכמה. 39 נקודות.
אזרחי: 7 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 2 חוות דעת בהסכמה. 72 נקודות.
בג"ץ: 8 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 12 חוות דעת בהסכמה. 92 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 2 חוות דעת בהסכמה. 25 נקודות.
דבר מה נוסף: זינק מן המקום ה-11 אשתקד. נראה שעדיין מרגיש פחות בטוח בתחום הפלילי, שלא היה תחום עיסוקו באקדמיה ובבית המשפט המחוזי מרכז.

דוד מינץ: 219 נקודות

התמונה הכוללת: 19 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספת, 18 בהסכמה. סך הכל: 39 תיקים, מתוכם 50% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 2 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 5 חוות דעת בהסכמה. 28 נקודות.
אזרחי: 3 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 7 חוות דעת בהסכמה. 40 נקודות.
בג"ץ: 12 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 9 חוות דעת בהסכמה. 129 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 2 חוות דעת בהסכמה. 22 נקודות.
דבר מה נוסף: שומר בקביעות על המקום הרביעי בשלוש שנותיו בדירוג – יציבות מרשימה ובלתי שגרתית.

יוסף אלרון: 206 נקודות

התמונה הכוללת: 19 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 20 בהסכמה. סך הכל: 41 תיקים, מתוכם 46% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 11 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 2 חוות דעת בהסכמה. 112 נקודות.
אזרחי: 1 חוות דעת עיקרית, 1 חוות דעת נוספת, 7 חוות דעת בהסכמה. 20 נקודות.
בג"ץ: 5 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספות, 8 חוות דעת בהסכמה. 61 נקודות.
מינהלי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספת, 3 חוות דעת בהסכמה. 13 נקודות.
דבר מה נוסף: ממשיך לבלוט בתחום הפלילי, בו עסק כנשיא בית המשפט המחוזי בחיפה. נמצא בדעת מיעוט במספר רב יחסית של תיקים.

ניל הנדל: 193 נקודות

התמונה הכוללת: 19 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספת, 15 בהסכמה. סך הכל: 37 תיקים, מתוכם 50% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 6 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 4 חוות דעת בהסכמה. 67 נקודות.
אזרחי: 2 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 3 חוות דעת בהסכמה. 48 נקודות.
בג"ץ: 5 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 6 חוות דעת בהסכמה. 62 נקודות.
מינהלי: 4 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 1 חוות דעת בהסכמה. 41 נקודות.
דבר מה נוסף: דירוג גבוה בזכות ריבוי כתיבה יחסי כמעט בכל התחומים, למעט האזרחי.

יעל וילנר: 159 נקודות

התמונה הכוללת: 12 חוות דעת עיקריות, 4 חוות דעת נוספת, 27 בהסכמה. סך הכל: 43 תיקים, מתוכם 28% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 2 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 9 חוות דעת בהסכמה. 29 נקודות.
אזרחי: 2 חוות דעת עיקרית, 1 חוות דעת נוספת, 5 חוות דעת בהסכמה. 28 נקודות.
בג"ץ: 6 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 12 חוות דעת בהסכמה. 75 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 1 חוות דעת בהסכמה. 27 נקודות.
דבר מה נוסף: התברגה בחלק העליון של הדירוג בעיקר משום שהבאים אחריה כתבו עוד פחות ממנה.

חנן מלצר: 140 נקודות

התמונה הכוללת: 12 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספות, 11 בהסכמה. סך הכל: 26 תיקים, מתוכם 46% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 3 חוות דעת בהסכמה. 13 נקודות.
אזרחי: 2 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספת, 2 חוות דעת בהסכמה. 22 נקודות.
בג"ץ: 7 חוות דעת עיקרית, 2 חוות דעת נוספות, 4 חוות דעת בהסכמה. 80 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 2 חוות דעת בהסכמה. 25 נקודות.
דבר מה נוסף: חזר לדירוג לאחר הפסקת של שנת בחירות, כאשר רוב פסיקותיו הן בבג"ץ. פורש באפריל הבא, לכן ייתכן שזו שנתו האחרונה בדירוג.

מני מזוז: 133 נקודות

התמונה הכוללת: 10 חוות דעת עיקריות, 4 חוות דעת נוספות, 21 בהסכמה. סך הכל: 37 תיקים, מתוכם 27% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 7 חוות דעת בהסכמה. 17 נקודות.
אזרחי: 1 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 5 חוות דעת בהסכמה. 15 נקודות.
בג"ץ: 7 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 8 חוות דעת בהסכמה. 84 נקודות.
מינהלי: 1 חוות דעת עיקרית, 2 חוות דעת נוספות, 1 חוות דעת בהסכמה. 17 נקודות.
דבר מה נוסף: ממשיך להתמקד בתחום הבג"צים: 46% מכלל התיקים ו-70% מחוות הדעת העיקריות. הציפייה משופטים בעליון היא להיות מגוונים בהרבה.

ענת ברון

התמונה הכוללת: 8 חוות דעת עיקריות, 5 חוות דעת נוספות, 27 בהסכמה. סך הכל: 40 תיקים, מתוכם 20% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 1 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 10 חוות דעת בהסכמה. 11 נקודות.
אזרחי: 3 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספת, 5 חוות דעת בהסכמה. 35 נקודות.
בג"ץ: 4 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 12 חוות דעת בהסכמה. 58 נקודות.
מינהלי: 0 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספות, 0 חוות דעת בהסכמה. 9 נקודות.
דבר מה נוסף: הדירוג הממוצע שלה הוא הנמוך ביותר – מקום עשירי, כמו השנה. ייתכן שאם היה מדובר בערכאה אחרת, היא הייתה נדרשת לשפר את התפוקה.

עוזי פוגלמן: 118 נקודות

11. עוזי פוגלמן: 118 נקודות
התמונה הכוללת: 9 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספת, 29 בהסכמה. סך הכל: 40 תיקים, מתוכם 23% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספת, 3 חוות דעת בהסכמה. 13 נקודות.
אזרחי: 0 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספת, 0 חוות דעת בהסכמה. 0 נקודות.
בג"ץ: 6 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספת, 17 חוות דעת בהסכמה. 83 נקודות.
מינהלי: 2 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 2 חוות דעת בהסכמה. 22 נקודות.
דבר מה נוסף: תופעה חסרת תקדים בכל שנות הדירוג – מצב בו שופט אינו שותף אפילו לפסק דין אחד בתחום ספציפי (אזרחי). הדירוג הממוצע שלו הוא השני הגרוע ביותר.

אלכס שטיין: 116 נקודות

התמונה הכוללת: 9 חוות דעת עיקריות, 3 חוות דעת נוספות, 17 בהסכמה. סך הכל: 29 תיקים, מתוכם 31% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 2 חוות דעת עיקרית, 1 חוות דעת נוספות, 7 חוות דעת בהסכמה. 30 נקודות.
אזרחי: 2 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 2 חוות דעת בהסכמה. 25 נקודות.
בג"ץ: 4 חוות דעת עיקריות, 1 חוות דעת נוספת, 7 חוות דעת בהסכמה. 50 נקודות.
מינהלי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 1 חוות דעת בהסכמה. 11 נקודות.
דבר מה נוסף: ירידה חדה מהמקום החמישי אשתקד. דירוג מאכזב, במיוחד לנוכח עושר המקורות והלשון בפסקי הדין שלו.

ג'ורג' קרא: 106 נקודות

התמונה הכוללת: 7 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 36 בהסכמה. סך הכל: 43 תיקים, מתוכם 16% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 4 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 7 חוות דעת בהסכמה. 47 נקודות.
אזרחי: 1 חוות דעת עיקרית, 0 חוות דעת נוספות, 6 חוות דעת בהסכמה. 16 נקודות.
בג"ץ: 2 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 17 חוות דעת בהסכמה. 37 נקודות.
מינהלי: 0 חוות דעת עיקריות, 0 חוות דעת נוספות, 6 חוות דעת בהסכמה. 6 נקודות.
דבר מה נוסף: שיעור מביך של חוות דעת עיקריות – מחצית מן השיעור הסטטיסטי הצפוי. השופט היחיד שלא כתב אף חוות דעת נוספת.

דפנה ברק-ארז: 102 נקודות

התמונה הכוללת: 6 חוות דעת עיקריות, 7 חוות דעת נוספות, 21 בהסכמה. סך הכל: 34 תיקים, מתוכם 18% חוות דעת עיקריות.
פלילי: 1 חוות דעת עיקרית, 1 חוות דעת נוספת, 4 חוות דעת בהסכמה. 17 נקודות.
אזרחי: 0 חוות דעת עיקרית, 3 חוות דעת נוספות, 4 חוות דעת בהסכמה. 13 נקודות.
בג"ץ: 4 חוות דעת עיקריות, 2 חוות דעת נוספות, 9 חוות דעת בהסכמה. 55 נקודות.
מינהלי: 1 חוות דעת עיקרית, 1 חוות דעת נוספת, 4 חוות דעת בהסכמה. 17 נקודות.
דבר מה נוסף: שיעור נמוך מאוד של חוות דעת עיקריות. המקום האחרון מפתיע לרעה בשל עברה כאקדמאית בכירה, שכתיבה היה חלק מרכזי מעיסוקה.

דירוג תפוקת שופטי בית המשפט העליון
המקום
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
1
יצחק עמית
נ' סולברג
נ' סולברג
י' עמית
א' רובינשטיין
א' רובינשטיין
א' רובינשטיין
2
נעם סולברג
י' עמית
י' אלרון
י' דנציגר
י' דנציגר
נ' הנדל5
י' עמית
3
עופר גרוסקופף
נ' הנדל
י' עמית
נ' סולברג
ס' ג'ובראן
י' עמית6
מ' נאור
4
דוד מינץ
ד' מינץ
ד' מינץ
נ' הנדל
א' חיות
י' דנציגר
ס' גובראן
5
יוסף אלרון
א' שטיין
ג' קרא
ד' ברק-ארז
נ' הנדל
ד' ברק-ארז
י' דנציגר
6
ניל הנדל
י' אלרון
נ' הנדל
מ' מזוז
נ' סולברג
א' חיות
א' שהם
7
יעל וילנר
ע' פוגלמן
מ' מזוז
א' רובינשטיין3
י' עמית
ע' פוגלמן
ד' ברק-ארז
8
חנן מלצר
י' וילנר
ח' מלצר
ח' מלצר
מ' מזוז
א' שהם
נ' סולברג
9
מני מזוז
ע' ברון
א' שהם
א' שהם
ד' ברק-ארז
נ' סולברג
נ' הנדל
10
ענת ברון
ג' קרא
ע' ברון1
ע' ברון
ע' פוגלמן
מ' מזוז
צ' זילברטל
11
עוזי פוגלמן
ע' גרוסקופף
ד' ברק-ארז2
ע' פוגלמן
צ' זילברטל
צ' זילברטל
א' חיות
12
אלכס שטיין
ד' ברק-ארז
י' וילנר
א' חיות
א' שהם
ע' ברון
א' גרוניס8
13
ג'ורג' קרא
מ' מזוז
ע' פוגלמן
ס' ג'ובראן4
ע' ברון
ס' גובראן
ע' פוגלמן
14
דפנה ברק-ארז
ח' מלצר
ח' מלצר7
ח' מלצר9
1. ברון וברק-ארז התחלקו במקום העשירי בשנת 2018.
2. ברון וברק-ארז התחלקו במקום העשירי בשנת 2018.
3. פרש ביוני 2017.
4. פרש באוגוסט 2017.
5. הנדל ועמית התחלקו במקום השני בשנת 2015.
6. הנדל ועמית התחלקו במקום השני בשנת 2015.
7. מיעט לכתוב פסקי דין בשל סיבות אישיות.
8. גרוניס היה נשיא העליון בשנת 2014; הנשיאים נוטרלו מהדירוגים הבאים.
9. מיעט לכתוב פסקי דין בשל סיבות אישיות.
תאריך:  02/09/2020   |   עודכן:  02/09/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תפוקת פסקי הדין בבית המשפט העליון: עמית, סולברג וגרוסקופף מובילים ב-2020
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
גם המצטינים לא משהו
בעיה ידועה  |  2/09/20 10:38
2
משפט חוזר לזדורוב? מלצר יכול
חשדנית  |  2/09/20 20:50
3
הנזק של האחרונים...
דש  |  3/09/20 09:58
4
הליחוק וליקוק הם מחלות של כתב  ל"ת
יאקי  |  6/09/20 10:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
ליאור שלומן צבר 76 הרשעות תעבורה מאז קיבל את רשיונו בשנת 1992 - אך הוא ממשיך לנהוג    בית המשפט לתעבורה הגדיר אותו כ"נהג מסוכן, המסכן את שלום הציבור באופן שגרתי" - אך שלל את רשיונו לחודשיים בלבד, לאחר שנתפס ארבע פעמים בתוך שלוש שעות מדבר בטלפון ללא דיבורית
איתמר לוין
רוזן: לא אביע דעה על החלטתו של מנדלבליט לשמש כממלא-מקום פרקליט המדינה, שכן בג"ץ דחה עתירה נגד המהלך - אך ברור שעלולים להתעורר בשל כך קשיים נורמטיביים ומעשיים
איתמר לוין
שרית פיליפסון הועברה מתפקידה כרמ"ח תביעות תעבורה לאחר שרוזן העלה חשד ששיבשה הליכים בנושא מצלמות המהירות    עלייה של 24% במספר התלונות לנציבות בשנה שעברה; 53% מכלל התלונות ו-66% מהמוצדקות היו נגד הפרקליטות
איתמר לוין
בפעם השנייה בתוך עשרה ימים, דחתה חיות בקשה לפסילת שופט המשפחה התל אביבי והטילה הוצאות על מגישי הבקשה    הוצאות כשלעצמן בבקשת פסלות הן נדירות, וצירוף אירועים זה הוא כנראה חסר תקדים
איתמר לוין
בשנת 2009, כאשר היה המשנה לפרקליט המדינה, קבע ניצן שלא יתועדו רוב התיקים נגד שוטרים שנסגרו בשל העדר ראיות או "נסיבות העניין בכללותן" - בניגוד לתיעוד של תיקים נגד אזרחים    רוזן: הנוהל עלול להביא לקידומם של שוטרים שסרחו ועומד בניגוד להמלצות מבקר המדינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il