X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
שמונה כללי זהירות לקניות בטוחות קיבלתם הודעה בוואטסאפ, SMS, פייסבוק, דואר אלקטרוני המציע לכם לרכוש מוצר מסוים במחיר מאוד אטרקטיבי? אל תמהרו ללחוץ עליו!
▪  ▪  ▪
[צילום: פול סקומה/AP]

אתרי הקמעונאות הפכו בשנה האחרונה ליעדים מרכזיים של האקרים ופריצות סייבר אשר הלכו והשתכללו במיוחד. בימים אלו מסתערים ישראלים רבים על אתרי הקניות הגדולים כמו אמזון, אליאקספרס ואיביי. בסוף השבוע האחרון של חודש נובמבר מציינים את הבלאק פריידי ואת הסייבר מאנדיי, שמהווים את אקורד הסיום של חגי קניות האונליין בחודש נובמבר.
קניות בתקופה הנוכחית משמשים קרקע פוריה לביצוע הונאות כדוגמת מיילים זדוניים, הקלקות על קישורים לא מוכרים ולינקים למבצעים שווים במיוחד. האקרים מסתובבים ברשת ומנצלים את התקופה כדי לגנוב סיסמאות, מידע אישי ופרטים של כרטיסי אשראי.
מהם עשרת הכללים לקנייה בטוחה שיעזרו לכם להגן על המידע האישי ולבצע רכישות ברשת בצורה הבטוחה ביותר:
1. רכישה באתרים מאובטחים בלבד - ודאו שהאתר שאתם רוכשים בו מאובטח. האם כתובת האתר מתחילה ב-Https:// והאם קיים סימן של מנעול ירוק מצד שמאל של כתובת האתר בשורת ה-URL.
2. קישורים לא מוכרים - קיבלתם הודעה בוואטסאפ, SMS, פייסבוק, דואר אלקטרוני המציע לכם לרכוש מוצר מסוים במחיר מאוד אטרקטיבי? אל תמהרו ללחוץ עליו! בדקו מי שלח את הקישור ובדקו עימם האם הם שלחו אותו ועל מה מדובר. בנוסף, בדקו אם כתובת האתר המופיעה בקישור שייכת לאחד מאתרי הקניות המוכרים או שהיא נראית קצת חשודה. כך תוכלו יותר לדעת אם מדובר על הונאה. רצוי להיכנס באופן ישיר לאתרים ולהגיע למוצרים הרצויים בכדי למנוע מעקב והובלה של קישורים למקומות זדוניים.
3. אימות דו-שלבי - בהרשמה הדורשת הזנת סיסמה מומלץ להשתמש באימות כפול (דו שלבי) לצורך הגנה למקרה שהסיסמה דלפה. מומלץ לבחור בסיסמה מורכבת ולא למחזר סיסמאות באתרים שונים. הסיסמה צריכה להיות בעלת 8 תווים, עדיפות לסיסמה מורכבת מאותיות גדולות וקטנות ומספרים. מומלץ להפעיל את האימות הדו-שלבי בחשבון הפייפאל, Gmail ובאתרי הקניות השונים המציעים את אפשרות האבטחה הזאת. באמצעות אימות דו-שלבי תוכלו להגן על החשבון שלכם על-ידי הוספת שכבת אבטחה נוספת שהיא בעצם קוד סודי שנשלח אליכם בהודעת SMS למכשיר הסלולרי שלכם או למייל. בכל פעם שתנסו להתחבר לאחד מהחשבונות שבהם הפעלתם את האפשרות הזאת רק איתו תוכלו להתחבר לחשבון, כך שגם אם מישהו הצליח להשיג איכשהו את הסיסמה שלכם, הוא לא יוכל להתחבר לחשבון שלכם כל עוד אין לו את הקוד הסודי שנשלח אליכם.
4. העדיפו לשלם בפייפאל או בכרטיס אשראי - ותרו על קנייה באתר המבקש תשלום בהעברה בנקאית. נקודה נוספת חשובה היא לבקש מחברת האשראי לקבל התראות על כל קנייה ובייחוד על קניות המבוצעות באתרים בינלאומיים.
5. לא מומלץ לערוך קניות בשימוש ברשת WiFi ציבורית, גם אם יש לה סיסמה. הסיבה לכך היא שפרטי התשלום יכולים להיות נגישים גם לתוקפים המחוברים לרשת.
6. ערוצי מכירה מפוברקים - שימו לב אם יש הנחה חריגה והמחיר זול מידי ולא הגיוני, ייתכן שמדובר בזיוף או במוצר שלא יגיע אף פעם. ההמלצה לחפש מידע וביקורות בטרם הרכישה. מומלץ להשקיע כמה דקות בקריאת ביקורות על המוצר והמוכר שלו. נסו לבחון אם מדובר בתגובות מלאכותיות ופיקטיביות שחוזרות על עצמן, אם מדובר באותם מגיבים, ובכלל - אם יש מספר סביר של תגובות. אל תהססו להיעזר בחוכמת ההמונים על-מנת לבצע את הקנייה הבטוחה ביותר.
7. אל תאפשרו לאתרים לשמור את פרטי האשראי באופן אוטומטי לקנייה הבאה. חשוב להשתמש במחשבים אישיים ועסקיים בתוכנות אנטי וירוס, רצוי לא חינמיות, תוכנות אלו יודעות לאתר אתרים אשר מנסים לדוג את פרטי האשראי שלכם ומתריעות בפניכם.
8. תקופת המתנה למשלוח - לאחר הפעילות שלכם באתרי הקניות, האקרים רבים מנצלים את תקופת ההמתנה כדי לשלוח לכם אימיילים על הזמנות או משלוחים שלא בהכרח ביצעתם, עם לינקים המכילים וירוסים אשר בלחיצה עליהם אתם עלולים להתקין תוכנה זדונית על המחשב שלכם או הטלפון הנייד. אם קיבלתם אימייל עם פרטי עסקה שלא ביצעתם, אל תפתחו אותו. אימייל מסוג זה עשוי להכיל כותרות כמו "תקלה במשלוח", "המוצר נשלח ונמצא בדרכו אליך", או אפילו "בקשה לאימות פרטי כרטיס אשראי בנוגע למשלוח שלך". כל אלו חייבים להדליק לכם נורה אדומה. סביר להניח שמאחורי אימייל זה עומד מתחזה, שינסה לגנוב את הזהות שלכם או את פרטי כרטיס האשראי שלכם.

הכותב הוא מנכ"ל חברה Elpc Networks המתמחה בין היתר באבטחת המידע וסייבר.
תאריך:  23/11/2020   |   עודכן:  23/11/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
כבר מראשית ימיו התפרסם הגבעטרון בשל הצליל המיוחד של שירתו    רינה שרה בלהקה ושימשה גם כסולנית    קולה המיוחד - סופרן צלול עממי בגוון "רוסי" בלט תמיד בין קולות בנות הלהקה בצבע הקצת אחר שלו
יוסי דר
סטרשנוב, כאילו היה מנדלבליט, אומר שפרישתו של נתניהו מראשות הממשלה היא לטובת עם ישראל, וכי עם פרישתו ייעשה מאמץ להסתפק בכתב אישום סמלי ובמאסר על תנאי בלבד
אפרים הלפרין
שתי ציפורים במכה אחת, האחת על המרכיב הגנטי העדכני של שומרי הסף, והשני על אנשי ציבור שהפה שלהם הרסני יותר ממעשיהם
יהודה קונפורטס
היום, 18 בנובמבר, מתחילה שנת ה-40 של הגיליון הראשון של שבועון אנשים ומחשבים    בחודשים הקרובים, לרגל חגיגות ה-40 לקבוצת אנשים ומחשבים, נכריז על כמה פרויקטים, שנועדו לשתף אתכם בציוני הדרך שלנו בארבעת העשורים האחרונים
אורי שרגיל
מתהומות אמריקה מגיעה זעקתה של ה'ארוסה': "אנא כבדו את פסק-דינו של הרב הקדוש, אני מתחננת"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il