X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
אני שומע נשים שמספרות על בן זוג שהלך ולא הסתכל לאחור, על הניסיונות להרים בית ומשפחה עם משכורת אחת, ועם שלל עורכי דין שלא באמת מעניין אותם בני הזוג או הילדים
▪  ▪  ▪
שלל עורכי דין [צילום: AP]

חורבן הבית הראשון
מסתיים השבוע שבו חלו "תשעת הימים", אותם ימים בין ראש חודש אב לתשעה באב. מאחר שהשנה תשעה באב חל ביום ראשון, הרי שאין את דיני השבוע שחל בו, לפחות לא אצל הספרדים. אבל בכל העדות ההרגשה הזו נמצאת אי-שם באוויר. תחושה של כבדות. ההימנעות מאירועים ולא בגלל קורונה. הניסיון לדחות דברים ל-אחרי. לדחות תיקונים, לדחות שיפוצים, לדחות קנייה של משהו חדש. לדחות חופשה ולהתלבט כל שנה האם אסור ללכת לבריכה בימים האלו או שאסור ללכת רק לים. אני ברשותכם רוצה לדבר על חורבן אחר. על חורבן הבית אבל לא בית המקדש, אלא על חורבן הבית הפרטי שיש כאן בינינו ולא מעט.
לא מזמן הגעתי לאחת מהיחידות השייכות לעבודה שלי. זה לא סטטיסטי ולא מחקרי מה שאני אומר לכם, אבל הנתונים היו מבהילים מבחינתי. אחוזי הנשים והגברים הגרושים שישבו שם היה מעל למה שראיתי לפני שנים. בני שלושים עד ארבעים. לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות. אנשים מוכשרים, טובים, בעלי השכלה. כביכול כל הפרמטרים שצריך כדי להחזיק זוגיות טובה ובית מבוסס. ולמרות הכל החליטו שלא. כל אחד וסיבותיו, וכל אחד הוא עולם ומלואו. מי מהם סבלו בזוגיות, מי מהם נפלו לקשיים כלכליים, מי שגלתה שהאברך הוא לא ממש אברך, ומי שגילה ששקר החן והבל היופי.
מי שחלם ומי שפשוט הרגישו שמשהו שם כבה אצלם. וליבי עליהם וליבי על הילדים הקטנים שעד כמה שהעולם שלנו התקדם, ועד כמה שהמונח הזה מוכר לנו, עדיין מזבח מוריד דמעות. לפי הנתונים הרשמיים מדובר על כרבע מכלל הזוגות המתחתנים שמתגרשים. ישראל בעשיריה הראשונה בעולם בתחום הגירושים. שיעור הגירושים הגבוה ביותר הוא בין השנה השלישית והרביעית לנישואים, וחודש נובמבר הוא החודש שבו יש את הכי הרבה פניות לפתיחת תיקים, כנראה לאור העובדה שזה יוצא אחרי החגים שהן סיר לחץ עבור כל משפחה וזוג, בטח זוג שנמצא במשבר.
אני מדבר עם אבות שמספרים לי על ניכור הורי, על עורכי דין (בדרך כלל אלו עורכות דין) שמייעצות לבת הזוג קודם כל ובתור התחלה להגיש תלונה במשטרה על תקיפה. היה או לא היה, זה כבר לא משנה, מספיק לילה אחד במעצר כדי שבן הזוג יסכים לחתום על כל דבר. על תחבולות, רק כדי שהוא יעזוב בלי התנגדות. שישאיר לך את הבית והילדים ויעזוב עם תיק אחד קטן. גברים שמספרים לי על ילדים שלא ראו תקופה, על ילדים שנפגשים איתם בהשגחה של קצין מבחן. על ילדים ששונאים אותם שנאת מוות ואפילו לא רוצים להיפגש איתם. על ילדים שבטוחים שאבא שלהם בכלל מת.
אני שומע נשים שמספרות על בן זוג שהלך ולא הסתכל לאחור, על הניסיונות להרים בית ומשפחה עם משכורת אחת, ועם שלל עורכי דין שלא באמת מעניין אותם בני הזוג או הילדים. פעם התבטא אחד מהם באוזני מכרה. לציין שהוא היה חובש כיפה שנתן ונותן לא מעט דרשות על שלום בית ושלום בכלל. הוא פגש באחת מהנשים האלו שבדיוק יצאה מדיון בית משפטי. "מה איתי? לא נרוויח משהו מהגירושים שלכם"? כמה רשעות וכמה רוע צריך כדי לומר זאת. היזהרו בעורכי הדינין.
חורבן בית שני
אני מגלה מעיניים של אדם הצופה מהצד כבר למעלה מעשור בתופעת הרווקות המאוחרת. יותר ויותר נשים דתיות שהתייאשו בגיל ארבעים מהמסלול הפשוט והרגיל ופנו לדרך אחרת. של להיות אימא רק בלי אבא. אני פוגש את בני הארבעים פלוס שעדיין מחפשים את האחת. מקווים שאולי כן. שכבר התייאשו וכבר לא מנסים יותר. את אלו שאמרו לי שהישראליות הכי גרועות ופנו לקשר זוגי עם אוקראיניות או פיליפיניות. את אלו שכבר התרגלו להיות לבד. שהתרגלו לעבודה אם יש בכלל, לחדשות של שעה שמונה. לשבתות לבד, לשירות מילואים ארוך בלי תמונות של ילדים ששרים לך "ילד של אבא".
אני שומע את הנשים שהתייאשו. שאומרות לי ניסינו הכל. התפללנו, הפרשנו חלה, שנסענו לאומן, הבטחנו. נפלנו ונכווינו ולא ידענו. את אובדן האמון הבסיסי בין בני אדם, את האפשרות לתת ללב להיפתח למישהו. אולי כי כבר נשבר ואולי עוד לא הרגיש. הלבבות האלו שלא ידעו ואת אלו שכבר ניסו ונכשלו. על תשעה באב ועל חורבן בית שיש כאן ממש לידינו. סהדי במרומים כמה הייתי קרוב לשם.
ואולי בתשעה באב שאסור בלימוד התורה, ניקח לעצמינו רגע ונבקש עבור אלו שעדיין לא. עבור אלו שנמצאים לידינו ואולי לא ניסינו. אולי אם נאגד את השמות שלהם על דף אחד נוכל למצוא שיש אפשרות גם לקשר בינם. לפחות לנסות. ונתפלל שלא נבוא לידי ביזיון. על חורבן בית ראשון ועל חורבן בית שני נבכה, ובבניין בית שלישי ננוחם.

תאריך:  18/07/2021   |   עודכן:  18/07/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לידר
אישה צנועה היא מלכה וכוהנת גדולה בביתה ובפנימיותה    היא צועדת בגאון ובנחישות נגד השעבוד וההתמכרות לאופנות המערב הזרות
אפרים הלפרין
לפיד: "האנטישמים לא היו רק בגטו בודפשט, האנטישמים היו סוחרי עבדים שזרקו מספינות עבדים למי האוקיינוס עבדים כבולים בשרשראות"
עמנואל בן-סבו
השמאל יודע מצוין לשלוט במרכזי העשייה של המדינה, למעלה משנות דור שהשמאל אינו בשלטון ועדיין עוגני ההשפעה שלו יצוקים בפלדה ואינם ניתנים לעקירה    הימין שלט לכאורה אך בפועל לא השכיל לבנות עוגני תרבות ומוקדי מחקר, השפעה, בוודאי לא כמו השמאל
יוני בן-מנחם
גורמים אירופים אומרים כי אירן הודיעה להם כי שיחות הגרעין בוינה יתחדשו לאחר שנשיא אירן החדש יכנס לתפקידו    הנשיא ראיסי אמור לנקוט קו נוקשה במשא-ומתן על החזרה להסכם הגרעין ולסרב לכלול בהסכם את פרויקט הטילים הבליסטיים ומדיניות ההתפשטות של אירן
ציפי לידר
מה המשותף בין מנסור עבאס לשר האוצר איווט ליברמן? הכספומט של המדינה, איך לא, בידי השניים - החוגגים עליו    ולקינוח מה שאיילת את בנט לא גילו לכם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il