X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
גבול הוא קו שאנחנו תוחמים פיזית, סמלית, מחשבתית או תודעתית, והוא נגזר מהשורש ג.ב.ל, ממנו נגזר גם הפועל להגביל, הגבלה
▪  ▪  ▪
לא לוותר על חלומות [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
טייס אוטומטי
רבים מאתנו חושבים בתבניות חשיבה שמגבילות אותנו. אנחנו פועלים פעמים רבות על טייס אוטומטי. כלומר, בדרכים המוכרות שבהן אנו רגילים לפעול, במקום לשאול את עצמנו מדוע אנחנו עושים כך ולא אחרת.

כולנו זקוקים לגבולות בהתנהגות ובהתנהלות היום יומית שלנו, מול עצמנו ומול העולם. הגבולות הם בבחינת הרסן האנושי שלנו והברקס שאנו מציבים בכל תחום מתחומי חיינו. אנחנו מציבים גבולות לעצמנו ולאחרים בהתאם למערכת הערכים שלנו, לסדרי העדיפות, לכוחותינו הפיזיים והרגשיים, ובהתאם לצרכים ולרגישויות שלנו.
החברה האנושית קבעה קודים של התנהגות ונורמות שאינן כתובות אבל הן בסיסיות בחיי בני האדם ונלמדות בתהליך הסוציאליזציה. ילדים לומדים מגיל צעיר מאוד מהם הגבולות ואף בודקים כל העת את גבולות המותר והאסור. הצבה של גבולות והשמירה עליהם הן חלק חשוב בתהליך החינוכי.
באופן לא מודע, אנשים רבים קובעים גבולות לעצמם גם במחשבתם - עד לאן הם יכולים להגיע. אלא שבכך שאנחנו קובעים גבול בדמיוננו ובתודעתנו, אנחנו מגבילים מראש את היכולת שלנו להגיע להישגים. זה קורה משום שהתודעה שלנו אינה מסונכרנת עם השאיפות שלנו והיא משדרת לנו מסרים שליליים ביחס ליכולתנו להשיג מטרות ויעדים.
רבים מאתנו חושבים בתבניות חשיבה שמגבילות אותנו. אנחנו פועלים פעמים רבות על טייס אוטומטי. כלומר, בדרכים המוכרות שבהן אנו רגילים לפעול, במקום לשאול את עצמנו מדוע אנחנו עושים כך ולא אחרת. הרי ייתכן שאפשר היה לפעול בדרכים אחרות ולהגיע לתוצאות שונות וטובות יותר. תבניות החשיבה מקבעות אותנו ומגבילות אותנו.
פרנקלין דלאנו רוזוולט, נשיא ארצות הברית לשעבר, הגדיר זאת היטב במשפט: "בני אדם אינם שבויים של גורלם, אלא של דמיונם". ואילו אברהם לינקולן אמר: "זכרו תמיד שההחלטה שלכם להצליח הרבה יותר חשובה מאשר כל דבר אחר". רש"י אמר: "לאן שאדם רוצה ללכת, שם מוליכים אותו".
הארייט טאבמן, לוחמת זכויות האדם בארה"ב, שברחה לחופשי מעבדות וערכה 13 מסעות לשחרור 70 עבדים, אמרה: "כל חלום גדול מתחיל באדם שחולם. זכרו תמיד שיש בכם את הכוח, הסבלנות והתשוקה להגיע לכוכבים ולשנות את העולם".
כוחות היקום והטבע
הרבה מאוד אנשים חוששים להיות יוצאי דופן או חריגים. הם חוששים לעשות צעדים שיגרמו להרמת גבות או ללגלוג בקרב המעגלים החברתיים שלהם, ולכן הם מצייתים לנורמות חברתיות מגבילות, שלא פעם מסרסות אותם וחוסמות את היצירתיות שלהם. חשוב שנזכור שאנשים העושים מעשים בלתי שגרתיים הם אלה שיגיעו בסופו של דבר להישגים לא שגרתיים.
לכן, השינוי והצמיחה מתחילים בפריצת הגבולות במחשבה ובתודעה. ברגע שנראה את עצמנו כאילו אנחנו נמצאים בעמדה ובמקום שבו היינו רוצים להיות, אזי עשינו כבר חצי מהדרך. השינוי הראשון ייעשה בתודעה שלנו. נתחיל לחשוב באופן "טבעי", כאילו זה מובן מאליו שנגיע למקום שבו אנחנו רוצים להיות. מכאן, התהליכים יהיו קלים יותר, משום שגם היקום ייתן לנו רוח גבית. זכרו: כאשר אנשים באמת מתכווננים למטרה - גם כוחות היקום והטבע יתחברו לרצונותיהם ולפעולות שהם נוקטים.
אל תרוצו ישר לסוף. חלקו את המשימה הגדולה לצעדים קטנים ושרטטו שלבי ביניים. הקושי הגדול שלנו הוא בדרך כלל בצעדים הראשונים. אנשים רבים "מקבלים פיק ברכיים" בבואם להניע תהליך של שינוי. זכרו: ברגע שתעשו את הצעדים הראשונים, הדברים יזרמו באופן טבעי. בחיל השריון נהוג לומר על כך: הדברים מסתדרים תוך כדי תנועה.
לעולם אל תוותרו על ניסיון להגשים את החלומות שלכם. או במילותיו של איש חכם אלמוני "רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע" (המשפט משויך בטעות לאלברט אינשטיין). חשוב שנהיה בזרימה, שנתניע תהליך. הפסיביות מסוכנת יותר מצעד כושל. היא מקבעת אותנו במקום, ממסמרת אותנו למציאות לא רצויה.
על-מנת לעשות שינויים חיוביים בחיים ולהגיע להישגים צריך קודם כל לדמיין שאנו נמצאים במקום המבוקש, ואז לעשות צעדים ולנקוט פעולות כדי להשיג אותם. כך גם נקבל תמיכה ורוח גבית מהיקום. והעיקר, לא לפחד כלל.

תאריך:  11/08/2021   |   עודכן:  11/08/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בטלו את החסמים הקיימים בדמיונכם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דן מרגלית
ח"כ ביבי טען כי לא ידע ששילם כה מעט, ולדבריו משנודע לו הגדיל את התשלום (לאיזה סכום?)    ח"כי הליכוד לא יצאו להגנת מנהיגם
עמנואל בן-סבו
אני מכבד פוליטיקאים שעומדים על עקרונותיהם, שמוכנים לשלם את המחיר שאינם מתיישרים על-פי אידאולוגיה לשעתה, שהדבר המנחה אותם הוא האמת האישית והערכים
דורון מנשה, איל גרונר
כאשר מדובר בקביעת סכום הערובה יש להבחין בין קביעת סכום ערובה במסגרת יכולתו של הנאשם זדורוב לעמוד בה מבחינת יכולתו הכלכלית לבין סכום ערובה שהוא מעבר ליכולתו הכלכלית
אפרים הלפרין
אני מעיין בנאום ומעיין ומעיין בנאומו של הפרופסור שיין ומנסה להגיע לעיקר, ולא מוצא, מנסה להגיע לעיקר ולא מוצא
אליהו קאופמן
"רפורמת הגיור" של שר הדתות מתן כהנא, לא נולדה בימים אלא שהיא כבר צצה בימים שחלק מעם ישראל פנה לרעיון "החילוני" ורצה, כקבוצה חילונית, להתרבות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il