X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אפרים ענבר נשיא מכון ירושלים מכון ירושלים
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מדובר במדינה חשובה וידידותית לישראל, כולל בתחום הביטחוני התגובות הזועמות על החוק בנושא השבת הרכוש הן מזיקות ומיותרות, וממילא אין לישראל ולעם היהודי סיכוי לשרש את האנטישמיות
▪  ▪  ▪
ידידה טובה של ישראל [צילום: צ'ארק סוקולובסקי, AP]

האנטישמיות היא תופעה חברתית בת יותר מ-2,000 שנה. כבר באימפריה הרומית הופיעו כתבים אנטישמיים, עוד לפני צליבתו של ישו, אירוע אשר עיצב את ההתייחסות של דורות של נוצרים ליהודים. אף במדינות ללא נוכחות יהודית או מדינות ללא מורשת תרבותית תנ"כית קיימים גילויים אנטישמיים. ברור שרבדים תרבותיים מושרשים אלו אינם קשורים למה שהיהודים עושים או הינם. זוהי מחלה חברתית של הגויים.
מדינת היהודים, אשר מטבעה דואגת ליהודים באשר הם, אימצה תפקיד מרכזי במלחמה נגד האנטישמיות. אך מדינת ישראל הקטנה, בעלת המשאבים המוגבלים, אינה צריכה להתמקד בריפוי מחלה כרונית הפושה בין הגויים. חובתה למחות, אך עליה לזכור, כי ישראל אינה יכולה לשנות את העולם ופניות לנהוג ללא דעות קדומות אינן נענות כל כך.
יתר על כן: זוהי חובתם המוסרית של הגויים לרפא את עצמם מדעות קדומות נגד היהודים. הם אלו אשר צריכים להתבייש שהיהודי אינו יכול להתהלך ברחובות בריסל או פריז חבוש כיפה או ענוד מגן דוד מבלי שיטרידו אותו. חנה ארנדט ציינה שהאנטישמיות היא תסמין ראשוני לדחפים טוטליטריים בימין ובשמאל. לכן על הגויים הנאורים, ויש רבים כאלה, להנהיג את המאבק באנטישמיות, ומדינותיהם הן שצריכות לממן את המסע לתיקון חברתם. יש ארגונים יהודיים רבים הנאבקים באנטישמיות. ככל הנראה זהו בזבוז משאבים במסע סיזיפי לשרש תופעה פתולוגית נפוצה מאוד. למעשה, אין שום עדות שהעבודה הרבה ורבת השנים המושקעת על-ידי ארגונים יהודיים הורידה את רף האנטישמיות במדינה כלשהי.
ישראל צריכה להיות קשובה לדאגות הקהילות היהודיות ולעזור להן, אבל מדיניות החוץ של מדינת הלאום של העם היהודי צריכה להתמקד במימוש האינטרסים המדינתיים. ישראל אינה צריכה להימנע מלקיים קשרים ולעשות עסקים עם מנהיגים אשר אינם נמנים עם אוהדי העם היהודי. קהילות יהודיות שרדו בעבר, כי למנהיגיהן הייתה תובנה זאת.
משבר היחסים עם פולין הוא דוגמה לסטייה מגישה מעשית ותגובה מוגזמת לחוק נגד החזרת רכוש שנכנס לתוקף בפולין. אומנם המניעים לחוק יש בהם היגיון מסוים, אבל ככל הנראה הם כוללים גם נימות אנטישמיות. בכל מקרה, החוק הובא לפרלמנט הפולני לחקיקה על-ידי ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי במדינה ריבונית.
אומנם פקידי ממשל אמריקנים וגם ארגונים בינלאומיים השמיעו ביקורת נגד החוק החדש בפולין, אך הורדת דרג היחסים הדיפלומטיים על-ידי מדינת ישראל הייתה מיותרת. ההתבטאות של שר החוץ, יאיר לפיד, שישראל אינה חוששת מאיומים אנטישמיים ואינה מתעלמת מההתנהגות המבישה של הממשל האנטי-דמוקרטי בפולין - היא צורמת ביותר. היא אינה נכונה מוסרית, ומזיקה מדינית. הניסיון של ישראל לשנות את החוק ולחנך 40 מיליון פולנים נידון לכישלון, ורק יגביר את המשבר. עדיף היה להגיע להסכמות שקטות עם ממשלת פולין.
יתר על כן: פולין היא מדינה אירופית חשובה (החמישית בגודל אוכלוסייתה באיחוד האירופי) וידידה טובה של ישראל. היא עוזרת לעמוד נגד הדחפים האנטי-ישראלים מבריסל. הצבעותיה בפורומים בינלאומיים טובה לישראל מרוב מדינות אירופה. היחסים הדו-צדדיים הם מצוינים, וכוללים מרכיב ביטחוני חשוב. התפיסה השמרנית והלאומית של ממשלת פולין מקרבת אותה לישראל. ישראל צריכה ללמוד להתגבר על זיכרונות העבר ולאמץ מדיניות חוץ תועלתנית המקדמת את כוחה ורווחתה של מדינת ישראל.

הכותב הוא נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JCSS). סדרת הפרסומים "ניירות עמדה" מטעם המכון מתפרסמת הודות לנדיבותה של משפחת גרג רוסהנדלר.
תאריך:  28/08/2021   |   עודכן:  28/08/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לתקן את היחסים עם פולין
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
פולין כאינדיקציה
יאיר4  |  28/08/21 11:50
2
מה שטפש אחד מקלקל...
דניאל99  |  28/08/21 13:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שואה וגבורה
איתמר לוין
הרדיפות במרוקו התמקדו בתחומי התעסוקה וההשכלה, ולכן אינן עונות להגדרת "שלילת חרות" שבחוק לפיצוי נכי רדיפות הנאצים    הנדל: מדובר בקביעה משפטית ולא בקביעה היסטורית    אלרון: המדינה מסתתרת מאחורי החקיקה הגרמנית כדי שלא לתת פיצוי, כאשר ברור שהשיקול שלה הוא תקציבי
צבי גיל
יש לזכור כשמדובר ב"צדק היסטורי" הבריחה ההמונית של ערביי ארץ ישראל במלחמת העצמאות נבעה, בין היתר, מהבטחה של מדינות ערב, שתקפו את המדינה הצעירה, כי עוד מעט קט לא זו בלבד שישובו לבתיהם אלא יזכו גם משלל של המנצחים    בשבילי זאת לא היסטוריה, זאת הייתה מציאות, כמו לאלה שהשתתפו במערכה על חייה של המדינה
יעקב קורי
רוב הפליטים ברחו בהוראת מנהיגיהם ומיעוטם גורשו על ידנו במהלך המלחמה, אבל לישראל אין כל מחויבות להחזיר אפילו פליט אחד כפי שהפולנים, הרוסים, הטורקים וההודים לא חושבים להחזיר פליטים, וכמו גם שלא יעלה על הדעת של עירק, מצרים, סוריה ותימן להחזיר פליטים יהודים שברחו משם
רפי לאופרט
לא כל עמדה בה מבטאים יהודים חופשיים וריבוניים מחאה על קיפוח ואי-צדק משיקולים אנטישמיים ושרירות לב גרידא, היא שגיאה    אקט הסיום להיסטוריה היהודית בת כ-900 שנים שמביימים כיום הפולנים לנגד עינינו בהקשר לרכושם, לא רק מצדיק מחאה אלא מחייב אותה בשם אלה שאינם יכולים לעשות זאת יותר וכאקט גינוי לכל ביטוי של אנטישמיות גלוי או סמוי
ארווין קליין
למרות שהאמת לגבי מעשי הפולנים בשואה מזעזעת, מן הראוי להתקדם הלאה ולהביט קדימה ולא אחורה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il