X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
שתהיה לכולנו שנה טובה [צילום: יוטיוב]
סימני שאלה לשנה הבאה
המגמות הבולטות והטכנולוגיות המרכזיות בשנה שמסתיימת - ובזו שמתחילה שנה טובה המתח המובנה בין הגבלות הקורונה לצורך בשגרה ילווה אותנו כנראה עוד הרבה זמן בעת כתיבת שורות אלה, בסיומה של שנה זו, נראה שנצטרך להיזהר קצת יותר, עד שנדע סופית לאן הגל החמישי מוביל אותנו

קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI), אמרה בראיון לאנשים ומחשבים, שפרסמנו (יום ה', 30.12.21), שיש להיערך לשנה הבאה בעיניים פקוחות ולהיות מוכנים לתרחישים שונים. זוהי גם הדעה הרווחת בקרב מנהלים וראשי גופים המייצגים את התעשיה, שעימם שוחחנו בשבועות האחרונים במסגרת סיכומי השנה ולקראת השנה הבאה.
המציאות שאנחנו חיים בה כבר שנתיים היא מורכבת. לצד הדאגה הבריאותית והדאגה לפרנסה, חזרנו לפעילות כלכלית וחברתית נורמלית, פחות או יותר. ההיי-טק מוביל את שתי המגמות: נתוני הייצוא, הגיוסים, האקזיטים היפים והגידול בפעילות הענף מדברים בעד עצמם, והוא אף נמנה על הסקטורים ששומרים על בריאות העובדים שלהם. לאורך כל תקופת הקורונה, אחוז הנדבקים והמאומתים במקומות העבודה היה זניח ביותר, כולל בהיי-טק. לכן, צודקים ראשי התעשיינים בדיונים שלהם מול הממשלה בכל מה שקשור לתקנות המשתנות לקורונה - בדרישתם לא לפגוע במקומות העבודה, לצד מתן סמכויות להנהלות לשמור על העובדים המחוסנים מפני הלא מחוסנים.
כל זה לא הולך להשתנות בשנה הבאה והמתח המובנה בין הגבלות הקורונה לצורך בשגרה ילווה אותנו כנראה עוד הרבה זמן. בעת כתיבת שורות אלה, בסיומה של שנה זו, נראה שנצטרך להיזהר קצת יותר, עד שנדע סופית לאן הגל החמישי מוביל אותנו.
גם בעולם מתמודדים עם אתגרים דומים, על-אף שבחלק מהמדינות המצב הבריאותי הרבה פחות טוב מאשר אצלנו. חברת המחקר מק'ינזי הגדירה זאת כמעבר ממצב "השהייה" למצב של "הפעלה" - הכפתור שמפעיל ומניע את המערכות השונות. 2021, אומרים אנשי מק'ינזי, הייתה שנה שבה חברות יישמו את המסקנות משנת הקורונה 2020, הגדירו מחדש את המודלים התפעוליים שלהן ורתמו טכנולוגיות דיגיטליות חדשות כדי להניע צמיחה.
סייבר, סייבר, סייבר
השנה המשכנו להתמודד עם השלכות הקורונה על נושא הסייבר. לפחות פעם בשבוע פרסמנו ידיעות על תקיפות סייבר, כופרות והונאות. המומחים הסבירו לנו שסייבר תמיד היה אויב של המחשוב הארגוני, ושמה שהשתנה הוא שיטת העבודה של התוקפים, שזיהו חולשות בהגנה על ארגונים בין היתר בגלל המעבר לעבודה מהבית.
אם יש יתרון לתוקפים, לפחות בישראל, זה נובע מכך שמושאי התקיפה - הארגונים - עדיין לא הפנימו את העובדה שזוהי מלחמה של ממש, ושכמו במלחמה, צריך לדעת איך להתגונן.
על סדר היום הביטחוני והתקשורתי עומד הנושא האירני. המאבק בו לא נעשה, לפחות לא בינתיים, על-ידי חיילי חיל-האוויר, גולני או הצנחנים, אלא על-ידי אותם חיילים אלמונים, שלא מוגדרים כ"קרביים" וזכו למנה גדושה של שיימינג מצד הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, בנאום שלו בשבוע שעבר.
ד"ר ג'ימי שוורצקוף, האנליסט הבכיר של ענף ה-IT מזה מעל 40 שנה, סבור שהשגשוג של ההיי-טק ימשיך להשפיע גם על ענף ה-IT. זאת עקב הביקושים ההולכים וגדלים מצד ארגונים ליישם במהירות טרנספורמציה דיגיטלית כלקח מהתפרצות הגל הראשון של הקורונה. כאן, כמו ביתר המגזרים של ההיי-טק, החסם הוא לא הטכנולוגיה ולא הפתרונות הקיימים, אלא חוסר היכולת של החברות בענף להיענות לביקושים בגלל המחסור בכוח אדם. 2022, אומרים אנליסטים, עלולה להיות השנה שבה כל התחזיות השחורות על השפעות המחסור בכוח אדם יתחילו להתממש. בממשלה החדשה הירבו להציע תוכניות, להקים ועדות ולהעלות רעיונות. השנה הבאה תהיה שנת המבחן לרצינות התוכניות הללו.
שבר ענן
בין הטכנולוגיות החמות של השנה הבאה מסומנים הענן, הבינה המלאכותית ולימוד המכונה. בין היתר, מדובר בתוצאה של מגמת האוטומציה, שתופסת את רוב הארגונים. מנהלי טכנולוגיות ימשיכו להאיץ בהנהלות שלהם ליישם טרנספורמציה דיגיטלית, בין היתר כי הם רואים יותר ויותר חברות שמפתחות פתרונות שמהווים את אותה חדשנות משבשת, שמאיימת על ארגונים שאם הם לא ירוצו מהר יותר, יהיו מי שיעקפו אותם בסיבוב.
בישראל, המגמה הזו תופסת תאוצה הרבה יותר גדולה, בין היתר בכלל מכרז הענן נימבוס. דומה שזהו אחד מפרויקטי התקשוב הגדולים והדרמטיים ביותר שממשלת ישראל ביצעה אי-פעם. יש לו השפעה רוחבית על כלל השוק ואזרחי המדינה. המכרז עצמו סיפק לא מעט כותרות השנה, בעקבות הזכייה של שתי שחקניות גדולות, אבל כאלה שלא היו דומיננטיות בממשלה - גוגל ואמזון - ויותר מזה עקב ההפסד הצורב של מיקרוסופט ובמיוחד של אורקל. נראה שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה בנושא הזה. בינתיים, שוק הדטה סנטר חווה פריחה שלא ידע כמותה, ואיתו תחום התשתיות זוכה לעדנה והתייחסות. כפי ששרון בולר משירותי בריאות כללית אמרה בפאנל שנערך במסגרת כנס התשתיות האחרון של אנשים ומחשבים, "התשתיות עלו מהמרתף לקומת המנמ"ר".
אנחנו, באנשים ומחשבים, כמי שמלווים את קהילת ה-IT מזה 40 שנה (מועד שציינו בחודש שעבר), התאמנו במהירות את הפעילות שלנו לתקופה הנוכחית. למעשה, לא הפסקו לעבוד ולו יום אחד. הניוזלטר והאתר המחודש ממשיכים לצבור תאוצה הולכת וגדלה מדי יום, והכנסים, הוועידות והמפגשים נחלו הצלחה אדירה אחרי שעברו לדיגיטל, וגם בחודשים האחרונים, כשחזרו לממד הפיזי. ומי שלא ראה שמחת מפגשים בין עמיתים וקולגות בכנסים לא ראה שמחה אמיתית מימיו. אנחנו מסיימים את השנה בשיא ההכנות ל-2022, שבה נמשיך להיפגש - פיזית או וירטואלית, ונוסיף ללוות אתכם, הקוראים. מה שנותר הוא לאחל לכולנו שנה טובה, שנת עסקים מצוינת והעיקר - שנה בריאה.

תאריך:  02/01/2022   |   עודכן:  02/01/2022
+מה ליהודים ולסילבסטר
11:58 02/01/22  |  רבקה שפק-ליסק   |   לרשימה המלאה

בימי הביניים התפתחה מסורת של פוגרומים ביהודים באירופה הנוצרית בחג סילבסטר  ▪  הנוצרים נהגו להתעלל ביהודים בסילבסטר ובמסורת היהודית יש סיפורים על מעשי זוועה נוראים שביצעו נוצרים ביום זה נגד היהודים

חג לא שלנו [צילום: AP/Alastair Grant]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
ארי בוסל
אדם בר דעת צריך לחשוש לנפשו אם יעז לסקר את השנה שחלפה ובמקרה שורה, מילה, קטע או הסיקור כולו לא ימצא חן בעיני מישהו    "דמך בראשך, ראה הוזהרת"!
שלמה פרלה
תופעה המציגה את נסיגת הנצרות באירופה והתחזקות האיסלאם היא מכירת מבני כנסייה לאגודות מוסלמיות שהופכות אותן למסגדים    כנסיית "כפר נחום" Kapernaum בהמבורג שבגרמניה שנחשבה לאתר מורשת נוצרית הפכה למסגד כבר לפני כעשור, ובמקומות אחרים כגון, מינכן, מאפשרים כמרים בכנסיות לותרניות למוסלמים להתפלל במבני הכנסייה    ישו יוצא ומוחמד נכנס
דרור אידר
חוויות שגרירות ישראל ברומא    לאיטליה היה תפקיד חשוב בדרמה התנ"כית של שיבת העם היהודי הביתה    באפריל 1920, בסן רמו, איטליה אירחה את הוועידה החשובה שבה לראשונה מאז החורבן במאה הראשונה לספירה, הכיר העולם בזכותנו על ארצנו העתיקה
יפעת גדות
רבקה שפק-ליסק
כיבוש הארץ על-ידי אלכסנדר מוקדון "היווה נקודת מפנה מכרעת בתולדות הארץ" מבחינת החדירה היוונית ועמה התרבות ההלניסטית    מתקופת אלכסנדר מוקדון עד הקמת ממלכת החשמונאים ב-140 לפנה"ס, ניהלו השליטים ההלניסטים מדיניות קולוניזציה והקימו כ-30 ערי פוליס, מתוכן 20 בא"י המערבית ו-10 בעבה"י המזרחי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il