X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
אווירה של קוקטייל, בלי המשקאות [צילום אילוסטרציה: מרסיו סנצ'ז, AP]
הסטודנטים של ברקלי כבר לא מגיעים לענקי ההיי-טק
אקונומיסט מדווח מיריד תעסוקה באוניברסיטה היוקרתית: הענקים בכלל לא הגיעו, החברות הקטנות מזהות את ההזדמנות והסטודנטים מעדיפים יציבות על פני גימיקים

מצוידת בערימה טרייה של קורות חיים, איארה (שם בדוי) הגיעה ליריד הקריירה – אך הסטודנטית בשנה השנייה לא ציפתה להרבה. בעבר, לימודי מחשב באוניברסיטת ברקלי יכלו לספק לה התמחות קיץ מעניינת – אולי אפילו באחת מחברות faang (פייסבוק, אפל, אמזון, נטפליקס, גוגל). אבל חברות אלו כלל לא נכחו ביריד, וכך גם מיקרוסופט ואובר. בכל מקרה, 50 החברות המובילות בהיי-טק דחו את פניותיה חודשים רבים לפני כן. וזה עוד היה לפני שהודיעו על פיטורי 120,000 עובדים בינואר-פברואר.
איארה הנמיכה את ציפיותיה: כל משרה תתקבל בברכה, אמרה לאקונומיסט. היא פילסה את דרכה לדוכן של חברת יוניפר נטוורקס, אשר הוקמה ב-1996 ומייצרת חומרה לאינטרנט ותוכנות לאותה חומרה. רוב הסטודנטים – אשר טרם נולדו כאשר הוקמה – לא שמעו עליה, אך יש לה יתרון גדול: היא ממשיכה לשכור עובדים.
איארה לכדה את עינו של נציג יוניפר והם החלו לשוחח; אווירה של קוקטייל, אך בלי המשקאות. הוא עבר על קורות החיים שלה ושאל מדוע היא מעוניינת בחברה שלו, אחרי שעברה בכמה חברות גדולות, והאם היא בכלל שמעה עליה. איארה התחמקה מתשובה: "אני מחפשת התמחות לקיץ", ענתה. המגייס, בעצמו בוגר ברקלי, שאל האם היא מתעניינת בתחום הביטחון; איארה השיבה בחיוב, למרות שלא בטוח שזו הייתה האמת לאמיתה. לאחר היריד היא הגישה בקשה רשמית וטרם קיבלה תשובה.
זה לא הרגע האידיאלי להיכנס לשוק העבודה בהיי-טק, אומר אקונומיסט בהצנע בריטי אופייני. במשך שנים השתמש הענף ברווחי הענק שלו ושפך כסף על התרחבות. שיכורות מהצלחתן בזמן הקורונה, הן גייסו עובדים ללא הרף: מטא הכפילה את מספרם תוך זמן קצר. אבל הזמנים הטובים הסתיימו: תחרות גוברת, כלכלה קשה יותר, מחסור ברכיבים, עלייה בריבית. המשקיעים לוחצים על הענף להביא בחשבון מושגים בלתי מוכרים לו, כמו "אחריות פיסקלית" ו"צמיחה ארוכת טווח". התוצאה: פיטורי 300,000 עובדים בתוך שנה וחצי.
ההשלכות מורגשות בקמפוסים ברחבי ארה"ב. באותו יריד בברקלי נוצרו תורים לפני שהדלתות נפתחות; כמה ממחפשי ההתמחות אפילו לבשו חליפה ועניבה. גם מי שיצליח להשיג התמחות, ימצא את עצמו במעמד רעוע. בוגרים במדעי המחשב גילו שהתמחויותיהם בוטלו; מי שקיבלו משרות נאלצים להתמודד עם דחיית המועד. ואלו עוד בני המזל. כמה סטודנטים אמרו לאקונומיסט שהם ביקשו התמחויות ועבודות במאות חברות, אך לשווא. אחד מהם שאל בחצי-צחוק האם האקונומיסט שוכר עובדים.

משהו חדש, לא בורג במכונה
אוניברסיטת ברקלי. שינוי משמעותי בתפיסה [צילום: Gku]

למעלה מ-60 חברות הציבו דוכנים ביריד, החל מסוכנויות ממשלתיות ומוסדות פיננסיים וכלה בחברות הזנק נישתיות ואפילו ספא. השם הגדול ביותר בתחום ההיי-טק היה ענקית התוכנה האירופית SAP. היעדרותם של רוב השמות המוכרים נתנה דחיפה לחברות פחות מוכרות. נציגה של חברת תחבורה ציבורית מקומית אומרת כי בעבר הסטודנטים חלפו באדישות על פני הדוכן שלה, אבל כעת הם עוצרים ומתעניינים. בנק אמריקה וחברת הזנק המייצרת משאיות אוטונומיות הפכו לכוכבי האירוע.
לחברות אלו יש משיכה מעבר לכך שהן מציעות משרות: הן מציעות יציבות – אחד הדברים החשובים ביותר כיום לסטודנטים. זהו שינוי משמעותי בתפיסתם של תלמידי מדעי המחשב בברקלי. החברות הגדולות נראו כיעד קסום שיש להתגאות בו; חברות אחרות נראו כאילו לא שווה לעבוד בהן. תלמידי ברקלי עברו סינון קפדני בדרכם להתקבל למדעי המחשב והיו בטוחים שדרכם סלולה למשרות נחשקות, המעניקות שכר גבוה וארוחות גורמה.
כעת הסטודנטים מתחילים לתהות האם השקיפו בצורה נכונה על חברות ההיי-טק המובילות. אחת מהן אמרה כי עכשיו היא רואה הטבות אלו כגימיקים וכעת היא קצת יותר "אנטי-תאגידית". עוד לפני גל הפיטורים היא הגיעה למסקנה שאינה רוצה לעבוד בחברות הגדולות, וכעת נושמת לרווחה על כך שלא נשאבה אליהן. היא מקווה לעבוד כמעצבת מוצר בחברה קטנה, אם אפשר – בחברת הזנק, שם תוכל לצבור ניסיון ממשי במקום "סתם לרוץ אחרי שם גדול".
בדוכן של יוניפר פגש כתב אקונומיסט את ארתור קאנג, סטודנט בשנתו האחרונה בברקלי, אשר ויתר על הצעות מחברות מפורסמות לטובת עבודה בחברה פחות זוהרת בקיץ הקרוב. יוניפר הציעה לו את ההזדמנות ליצור משהו חדש במקום להיות בורג במכונה, הוא מסביר. ידידיו נדהמו מהחלטתו, אבל הוא בטוח שהחליט נכון. "יציבות משמעותה שלא יפטרו אותך מיד", אומר קאנג.

תאריך:  17/05/23   |   עודכן:  17/05/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסטודנטים של ברקלי כבר לא מגיעים לענקי ההיי-טק
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
שיפור של הסיוע הפדרלי למגזר הפרטי, הפחתת החשיפה המשפטית למי שמציית להנחיות הממשל, הגברת הדיווח על המתקפות - אלו חלק מן הצעדים שמציע וושינגטון פוסט במאמר המערכת שלו
איתמר לוין
גם בשלטון רודני כמו של פוטין, כולם מדברים - מסביר טום פרידמן בניו-יורק טיימס    הרוסים יודעים על האבידות הכבדות והם לא מוכנים לסלוח למנהיגיהם על תבוסה צבאית
איתמר לוין
וושינגטון פוסט במאמר המערכת: להגביר את הלחץ על המדינות המעבירות לרוסיה מוצרים אסורים, לפעול נגד משרתיהם של האוליגרכים ואולי גם להנמיך את מחירי המקסימום למגזר הנפט הרוסי
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מנתח את תוצאות הסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות טורקיה: כלכלת הבחירות והרטוריקה הלאומנית המוקצנת שיחקו לטובתו של הנשיא
איתמר לוין
הריגתו של נוסע מתפרע בידי נוסע שניסה לרסן אותו, מביאה בעל טור בניו-יורק טיימס להצביע על הכשלים הנרחבים בתחום ביטחון הציבור במערכת הרכבת התחתית בעיר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il