X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
תומס. כמו טלפון ודוא"ל [צילום: ג'ון איימס, AP]
העליון בארה"ב התחמק מהכרעה ב"סעיף 230"
דחיית התביעות בהן נטען שטוויטר וגוגל אחראיות למתקפות של דאעש התבססה על חוק המאבק בטרור, מסביר וושינגטון פוסט, כך ששאלת אחריות הרשתות נותרה פתוחה
העליון בארה"ב: טוויטר וגוגל לא סייעו לטרור
איתמר לוין
קובע שקרוביהם של שני קורבנות במתקפות של דאעש לא הוכיחו שפרסום תכנים של ארגון הטרור היווה סיוע ממשי וישיר לאותן מתקפות ספציפיות
לרשימה המלאה

בצמד תביעות נגד טוויטר וגוגל, הייתה לבית המשפט העליון של ארה"ב ההזדמנות הראשונה לצמצם את תחולת החוק מ-1996 אשר סייע לעלייתן של הרשתות החברתיות. אבל במקום להסתמך על "פסקה 230", המעניקה לשירותים מקוונים חסינות מפני תביעות בגין התכנים שמעלים משתמשיהם, בית המשפט בחר לקבוע (18.5.23) שהרשתות אינן זקוקות להגנה מיוחדת מפני אחריות בגין אירוח תכני טרור – מנתח וושינגטון פוסט (ראו קישור משמאל).
קביעה זו מנחיתה מהלומה הרעיון הצובר תאוצה בבית הלבן ובקונגרס, ולפיו יש להטיל על הרשתות אחריות כאשר התוכנות שלהן מעניקות הדהוד עוצמתי לתכנים מזיקים. בית המשפט פסק שהדבר אינו כך, לפחות על-פי החוק למאבק בטרור. "התובעים טענו שאלוגריתם ה'המלצות' של הנתבעים חורג מגדר סיוע סביל והופך לסיוע פעיל וממשי [לדאעש]. אנחנו לא מסכימים", כתב השופט קלרנס תומס.
משקיפים רבים ציפו ששתי התביעות יעניקו לבית המשפט העליון את ההזדמנות לבחון את סעיף 230 בחוק הגינות התקשורת. המטרה המקורית שלו הייתה להגן על חברות אינטרנט צעירות מפני תביעות שיחסלו אותן לפני שיספיקו לפרוש את כנפיהן ולמנוע אפקט מצנן על יכולתו של האינטרנט להיות במה לחופש הביטוי. כאמור, בית המשפט נמנע מכך, ברגע בו החליט שהרשתות החברתיות אינן מפרות את החוק בכך שהם ממליצות אוטומטית על תכני טרור.
כאשר הרשתות החברתיות הפכו למקור מרכזי של חדשות, מידע ודעות למיליארדי בני אדם מסביב לעולם, גברה דאגתם של מחוקקים מפני הפצת שקרים, שטנה ותעמולה בהן בממדים המסכנים את הדמוקרטיה. אי-אפשר להתייחס אליהן ככלים אובייקטיביים דוגמת הטלפון והדואר, טוענים המבקרים. אבל בית המשפט קבע, כי ההחלטות שמקבלות הרשתות בנוגע לתכניהן, אין בהן די כדי לקבוע שהן סייעו לדאעש בצורה בלתי חוקית.
"אין ספק, כי ייתכן ששחקנים רעים כמו דאעש יוכלו להשתמש בפלטפורמות כמו אלו של הנתבעים למטרות בלתי חוקיות ולעיתים איומות", כתב תומס. "אבל את אותו הדבר אפשר להגיד על טלפון סלולרי, דוא"ל או על האינטרנט בכללותו" – ועליהם איש אינו חושב שיש להטיל אחריות שכזאת.
תומס עצמו הביע עניין רב בבחינה מחדש של סעיף 230, שלדעתו נותן לחברות ההיי-טק יותר מדי אפשרות לצנזר חומרים שלדעתן מפרים את כלליהן. אך חוסר החיבה שלו לסינון התכנים המקוונים עולה בקנה אחד עם המצב החוקי הנוכחי, שכאמור מעניק לרשתות חסינות גם אם הן יושבות בחיבוק ידיים מול תעמולת טרור.
הפוסט ממשיך ומסביר, שהפסיקה מותירה פתוחה את האפשרות שהחברות יימצאו אחראיות במקרים אחרים ותחת חוקים אחרים; השופטת קטנג'י בראון-ג'קסון הדגישה שזהו המצב. אבל אין דעת מיעוט בשני פסקי הדין לקביעה לפיה המלצות של אלגוריתם אינן מספיקות כדי להטיל אחריות בתחום הטרור.
דפנה קלר, מומחית לאסדרת פלטפורמות, מציעה שלא להגיע למסקנות גורפות משני פסקי הדין. "המקרים הללו היו חלשים מאוד מבחינת התובעים. הם אינם מלמדים שהחסינות של הפלטפורמות חסרת גבולות. הם מלמדים שהמקרים הללו נפלו בגבולות די ברורים של השכל הישר", צייצה.
אולם, סבור הפוסט, ניסוחו של תומס הוא סיבה לדאגה מבחינת אלו הרוצים שהרשתות ישאו באחריות במקרים אחרים, כמו האם התובעת את טיק-טוק לאחר שבתה בת העשר נהרגה בעת שניסתה לבצע "אתגר" שהופץ ברשת זו. ההשוואה שעשה בין הרשתות לבין טלפונים סלולריים ודוא"ל מלמד על כך שהוא רואה בהן מעבירי מידע פסיביים, למרות שהן ממליצות בצורה פעילה על תכנים.

תאריך:  19/05/23   |   עודכן:  19/05/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העליון בארה"ב התחמק מהכרעה ב"סעיף 230"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ליז טראס כיהנה פחות מחודשיים, וכעת מסתובבת בעולם ועלולה לגרום נזק לבריטניה - טוען אקונומיסט, ומוסיף שהיא רק תסמין לבעיה נרחבת יותר
איתמר לוין
פול קרוגמן טוען בניו-יורק טיימס, שהסיבות קשורות לקיטוב המפלגתי, לסיקור התקשורתי וגם לתחזיות הקודרות של הכלכלנים
איתמר לוין
מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס גבריסוס, קורא באקונומיסט גם להגביר את שיתוף הפעולה הבינלאומי במאבק במגיפות
איתמר לוין
ארה"ב צריכה לכפות על הנשיא הפלשתיני הליך סדור לבחירת יורשו, כי החלופה היא אלימות נרחבת - טוען חיאת אל-עומרי ב-Foreign Affairs
איתמר לוין
אקונומיסט מדווח מיריד תעסוקה באוניברסיטה היוקרתית: הענקים בכלל לא הגיעו, החברות הקטנות מזהות את ההזדמנות והסטודנטים מעדיפים יציבות על פני גימיקים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il