X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
סטולטנברג. אחדות ועוצמה [צילום: מינדאוגס קולביס, AP]
האתגרים גדלים, אך נאט"ו חזקה יותר
מזכ"ל הברית, ינס סטולטנברג, מסביר ב-Foreign Affairs מהם הלקחים של הברית מהמלחמה באוקראינה וכיצד היא מיישמת אותם

  • מאמרו של מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, ב-Foreign Affairs נכתב בגוף ראשון וכך מובאים כאן עיקריו.
מלחמתה הבלתי-חוקית של רוסיה נגד אוקראינה היא נקודת מפנה בהיסטוריה. המלחמה שבה לאירופה והיריבות בין מעצמות גדולות הולכת ומחריפה. משטרים סמכותניים פועלים יחדיו נגד הכללים העולמיים המבטיחים את השלום והיציבות. ולדימיר פוטין מדכא את החירויות ומעמיק את הפילוג בתוך ארצו, ואין לזלזל ברוסיה או בסכנות הניצבות כיום בפני העולם.
נאט"ו מגיבה באחדות ובעוצמה לעולם הבלתי-צפוי. הברית ושותפותיה ברחבי העולם סיפקו לאוקראינה סיוע כלכלי וצבאי חסר תקדים. בעשור האחרון נאט"ו פיקחה על ההתעצמות הגדולה ביותר של כוחה המשותף מזה דור. חיזקנו את נוכחותנו הצבאית במזרח אירופה והגדלנו את תקציבי הביטחון. עם הצטרפותן של פינלנד ושבדיה, נאט"ו הופכת לחזקה יותר וגדולה יותר.
אנו חייבים להמשיך את המומנטום הזה ולשמר את כוחנו ואחדותנו, וזה בדיוק מה שעשו מנהיגי הברית בפסגה בווילנה [בשבוע שעבר]. מה שנעשה – ולמה שלא נעשה – כעת יגדיר למשך דורות את העולם בו אנו חיים. המסר שלנו ברור: נאט"ו מאוחדת ותוקפנות סמכותנית לא תשתלם.
כאשר ביקרתי באוקראינה באביב האחרון, הייתי עד לסבל הנורא אבל גם לאומץ ולנחישות המדהימים של העם האוקראיני בהגנה על חרותו. הכוחות האוקראיניים נלחמים כעת לשחרר את השטחים הכבושים, אך הם נתקלים במגננה רוסית חזקה. אם רוסיה תפסיק להילחם, יהיה שלום. האוקראינים לעולם לא יוותרו, כי ככל שיצליחו יותר בשדה הקרב – תהיה עמדתם חזקה יותר ליד שולחן המו"מ.
הכל רוצים שמלחמה אכזרית זו תסתיים, אבל שלום צודק אינו יכול להיות הקפאת העימות והסכמה לעסקה שתכתיב רוסיה. שלום כוזב רק יעניק לרוסיה זמן להתארגן מחדש ולתקוף שוב. אנו חייבים לשבור את מעגל התוקפנות הרוסית, והדרך הטובה ביותר להשיג מחר שלום בר-קיימא היא לתמוך באוקראינה כך שתוכל להמשיך ולהיות מדינה ריבונית.
חברות נאט"ו ניצבות לימינה של אוקראינה מאז קיבלה את עצמאותה לפני 30 שנה. מאז הפלישה ב-2022 הענקנו תמיכה חסרת תקדים לזכותה של אוקראינה להגנה עצמית. מדינות נאט"ו אימנו וציידו חטיבות משוריינות חדשות וסיפקו טנקים, כלי רכב קרביים והגנת נ"מ מתקדמת; בהמשך נאמן טייסים במטוסי קרב חדישים. בפסגת וילנה הסכמנו על חבילת סיוע רב-שנתית, אשר תסייע לאוקראינה להתגונן בעתיד מפני תוקפנות נוספת ותבטיח תאימות מלאה של הצבא האוקראיני עם צבאות נאט"ו. ב-18 החודשים האחרונים היא התקדמה בצעדי ענק מהדוקטרינות, שיטות אימון והציוד הסובייטיים לעבר אלו של נאט"ו.

סין מאיימת על הביטחון והערכים
הצהרת התמיכה באוקראינה בפסגת וילנה [צילום: סוזן וולש, AP]

לאחר המלחמה הקרה עמלה נאט"ו על יצירת יחסים קונסטרוקטיביים יותר עם מוסקבה, כולל בפיקוח על הנשק, המאבק בטרור ובפיראטיות והרחבת שיתוף הפעולה המדעי. אבל פוטין נטש את שיתוף הפעולה הזה, בדפוס פעולה של חוסר אחריות – מצ'צ'ניה ועד גאורגיה, מסוריה ועד אוקראינה. הוא ריסק את המבנה הבינלאומי של הפיקוח על הנשק ופועל בצורה מסוכנת במישור הגרעיני.
אפילו אם המלחמה באוקראינה תסתיים מחר, אין כל סימן לשינוי בשאיפות הרחבות-יותר של פוטין. הוא רואה את החרות והדמוקרטיה כאיום, ורוצה עולם בו מדינות גדולות מכתיבות לשכנותיהן מה לעשות. זה שם אותו בעימות מתמיד את הערכים של נאט"ו ועם החוק הבינלאומי.
אם פוטין ינצח באוקראינה, תהיה זו טרגדיה לאוקראינים וסכנה לעולם כולו. יהיה זה מסר לסמכותנים אחרים, לפיו הם יוכלו להשיג בכוח את יעדיהם. סין, במיוחד, מסתכלת לראות מה יהיה המחיר או התועלת של התוקפנות הרוסית. היא לומדת מכשלונותיה הצבאיים של מוסקבה ומתגובת הקהילה הבינלאומית. כאשר ביקרתי ביפן וקוריאה הדרומית בתחילת השנה, מנהיגיהן היו מודאגים בעליל מהאפשרות שמה שקורה היום באירופה יקרה מחר באסיה.
נאט"ו אינה רואה את סין כאויב. עלינו להמשיך לעמוד איתה בקשר כדי להתמודד עם האתגרים העולמיים, כולל מניעת הפצת הנשק הגרעיני ושינויי האקלים. במקביל, על סין להשתמש בהשפעה המשמעותית שיש לה על רוסיה כדי לסיים את המלחמה באוקראינה. אבל עד כה סין לא גינתה את התוקפנות הרוסית, ובמקום זאת מגבירה את שיתוף הפעולה הכלכלי, הדיפלומטי והצבאי עימה.
ממשלת סין מגבירה בצורה משמעותית את הפעולות העוינות בחו"ל ואת הדיכוי בבית, והדבר מאתגר את הביטחון, הערכים והאינטרסים של נאט"ו. בייג'ינג מאיימת על שכנותיה ונוהגת בבריונות כלפי מדינות אחרות. עלינו להיות ערים לאתגרים אלו ולא לסחור באינטרסים ביטחוניים תמורת רווחים כלכליים.
בעוד משטרים סמכותניים מתקרבים זה לזה, אלו מאיתנו המאמינים בדמוקרטיה וחירות חייבים לעמוד יחדיו. נאט"ו הוא ארגון של אירופה וצפון אמריקה, אך האתגרים הם עולמיים. זו הסיבה שהזמנתי לווילנה את מנהיגי האיחוד האירופי, אוסטרליה, יפן, ניו-זילנד וקוריאה הדרומית. חייבת להיות לנו הבנה אחידה של הסיכונים הביטחוניים שבפנינו ועלינו לחזק את יכולת העמידה של העמים, הכלכלות והדמוקרטיות שלנו.
דפוס הפעולה של התוקפנות הרוסית הוא תזכורת מהדהדת לכך שאיננו יכולים להוציא מכלל אפשרות מתקפה נגד מדינות נאט"ו. עלינו להמשיך להתחזק ולהשקיע בהרתעה ובביטחון שלנו, אך איננו מתחילים מאפס. מאז הסיפוח הרוסי הבלתי-חוקי של קרים ב-2014, הברית ביצעה מעבר משמעותי ממשימות מעבר לגבולותיה בחזרה להגנה קיבוצית.

מניעת תוקפנות זולה יותר ממלחמה
מנהיגי נאט"ו וולדימיר זלנסקי בווילנה [צילום: AP]

מאז 2014 הצבנו לראשונה כוחות ערוכים לקרב בחלק המזרחי של שטחי נאט"ו, וביצענו התאמות להגן על מדינות נאט"ו בחלל ובסייבר בצורה יעילה כמו בים, ביבשה ובאוויר. הוצאות הביטחון של החברות האירופיות וקנדה יגדלו השנה ב-8.3% במונחים ריאליים, הגידול המהיר ביותר מזה עשרות שנים, והשנה התשיעית הרצופה של הגדלת תקציבי הביטחון במדינות הברית. הסכמנו על תוכניות הגנה איזוריות חדשות ומפורטות. 300,000 חיילים יהיו בכוננות גבוהה יותר.
אנחנו מתאימים את מבני הפיקוד שלנו כדי לשקף את הגאוגרפיה החדשה של הברית, לאחר שהצטרפותה של פינלנד הכפילה את הגבול עם רוסיה ולקראת הצטרפותה של שבדיה. זהו שינוי ניכר בבטחונה של אירופה וכעת נעניק מרחב הגנה מהמדינות הבלטיות ועד הים השחור. במקביל נעמיק משמעותית את שיתוף הפעולה עם התעשיות הביטחוניות כדי להאיץ את הייצור, הן עבור אוקראינה והן עבור עצמנו ומדינות אחרות.
השינוי המשמעותי בביטחון הקולקטיבי שלנו מצריך מחויבות ארוכת טווח להגדלת תקציבי הביטחון. אנחנו מתקדמים, אך לא בקצב הדרוש לנוכח הסכנות שמציב העולם. לכן, בפסגת וילנה נקבעה מחויבות שאפתנית יותר להשקעת 2% מהתמ"ג בביטחון: סכום זה יהיה הרצפה, לא התקרה. עלינו להשקיע יותר ולהשקיע כעת, משום שהביטחון הוא היסוד עליו משגשגים המשק והחברה. מניעת תוקפנות היום עולה פחות מאשר מלחמה נגדה מחר.
מלחמת התוקפנות של פוטין נגד אוקראינה סילקה כל שריד של אשליה בדבר שיתוף פעולה בדרכי שלום, כך שעלינו להוציא יותר ולעשות יותר יחדיו כדי להישאר בטוחים. האתגרים עצומים, אבל נאט"ו הייתה עמוד התווך של היציבות באירופה ובצפון אמריקה במשך קרוב ל-75 שנה. בעולם של סכנות גוברות, נאט"ו תמשיך להגן על עמינו, להגן על ערכינו הדמוקרטיים ולשמר את כוחן של ארצותינו.

תאריך:  16/07/23   |   עודכן:  16/07/23
+פוטין מאיים: נשתמש באוקראינה בפצצות מצרר
16:27 16/07/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

נשיא רוסיה הגיב על הודעת קייב כי קיבלה מארצות הברית פצצות מצרר והצהיר: יש לנו מלאי מספק של התחמושת

[צילום: ליבקוס, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האתגרים גדלים, אך נאט"ו חזקה יותר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
מירב ארד
תוקפו של ההסכם צפוי לפוג ביום שני הקרוב    פוטין הודה בראיון לעיתון "קומרסנט" כי לא הצליח להחליף את יבגני פריגוז'ין כמנהיג קבוצת וגנר    זלנסקי: רוסיה עושה הכל כדי לעצור את מתקפת הנגד
איציק וולף
נשיא רוסיה אמר את הדברים במהלך אירוע שהתקיים בקרמלין, בהשתתפות 35 מפקדים לשעבר בכוח וגנר ובהם מפקד הכוח, יבגני פריגוז'ין
איתמר לוין
אוקראינה אומנם לא תתקבל לברית במסלול מהיר, אך העיקר הוא ההתחייבויות המעשיות לחיזוקה הצבאי כאן ועכשיו - מנתח אקונומיסט
איציק וולף
מזכ"ל האו"ם פנה לנשיא רוסיה והציע חיבור של חברת-בת של בנק חקלאי רוסי למערכת הסליקה הבינלאומית תמורת הסכמה של רוסיה להארכת הסכם ייצוא התבואה מאוקראינה שתוקפו מסתיים ביום שני
איתמר לוין
המפלות בשדה הקרב והמרידה של פריגוז'ין חשפו את חולשתו של פוטין וגורמים למנהיגי סין לחשוב שוב על מדיניות החוץ - מנתח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il