X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
תהליך מאתגר [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
רגע לפני ההחלטה
כך תבחרו את התיכון שהכי מתאים לכם
העלייה לתיכון היא בעצם מהפעמים הראשונות בחייכם שתצטרכו לקבל החלטה משמעותית שתשפיע על העתיד שלכם מדובר בתהליך שדורש מעט אומץ כדי לצאת ממקום שפחות טוב בעבורך, ופחות מתאים לך - אל דרך חדשה

בחטיבות הביניים נמצאים הלימודים בעיצומם, אבל אם אתם תלמידי כיתה ח', אין לנו ספק שבראשכם מנקרת שאלה אחת שוב ושוב: לאיזה תיכון להירשם לשנה הבאה?
העלייה לתיכון היא בעצם מהפעמים הראשונות בחייכם שתצטרכו לקבל החלטה משמעותית שתשפיע על העתיד שלכם. עד כה, ההורים קיבלו את רוב ההחלטות המשמעותיות ולכם נשאר בעיקר 'ליישר קו'.
הרבה מכם מתלבטים ומתלבטות כעת האם להמשיך במסלול שהוכתב להם או לסלול נתיב חדש שיתאים לכם. הסיבות לחפש תיכון ייחודי ושונה הן רבות ומגוונות, אבל בכל מקרה מדובר בתהליך שדורש מעט אומץ כדי לצאת ממקום שפחות טוב בעבורך, ופחות מתאים לך - אל דרך חדשה.
אז מה האפשרויות שלכם.ן? ואיך בכלל מתחילים לחפש?
במיוחד עבורכם, הכינו בתיכון החברתי תל אביב את המדריך המלא לחיפוש ובחירת התיכון המתאים ביותר:
1. אל תתפשרו. בחרו תיכון שרואה אתכם באמת. לא משנה אם זה תיכון שמעודד מצוינות, או דווקא כזה ששם במרכז תהליכים רגשיים או חברתיים. הדבר החשוב ביותר הוא להרגיש שהמורים והמורות מעוניינים להכיר אתכם אישית, וידאגו לכם. שאלות שאפשר לשאול במפגש היכרות: כמה תלמידים בכיתה? כמה שעות בשבוע המחנכת פוגשת את הכיתה? האם למחנכת יש זמן לשיחות אישיות עם התלמידים?
2. וודאו שאתם נכנסים למקום מוגן! תחושת מוגנות היא התנאי ללמידה מוצלחת. רק כשתרגישו בטוחים לבטא את עצמכם ומוגנים מספיק בשביל לנסות ולטעות, תוכלו ללמוד באמת. כדי לקבל תחושת מוגנות, הסתובבו בתיכון. האם האווירה משדרת לכם נוחות? או לחץ ואולי פחד? בפגישת ההיכרות עם הצוות, שאלו איך הם מגיבים למקרה אלימות בבית הספר? מה עושה הצוות אם חלילה מחרימים מישהו? עצרו תלמיד או תלמידה במסדרון, תשאלו אותם איך הם מרגישים בבית הספר. התחושה שלהם היא המדד הטוב ביותר למה שקורה בתוך בית הספר. הכי חשוב - תסמכו על האינטואיציות שלכם!
3. זכרו שהתיכון הוא הדרך שלכם להצלחה! לפני מעבר לתיכון חדש, כדאי שתנסחו לעצמכם מה המטרות הלימודיות שלכם. תהיו כנים עם עצמכם, סמנו לעצמכם את הקשיים והאתגרים והציפו אותם במפגשי ההיכרות בתיכונים חדשים. הקפידו להציב את המטרות שלכם באופן ברור אל מול הצוות שתפגשו, הציפו את נקודות הקושי שלכם ובקשו לדעת איך יוכלו לעזור לכם.
4. חברים, חברים וחברים. התיכון הוא המקום שבו תבלו את רוב זמנכם בשנים הקרובות, וכולנו רוצים לקום בבוקר ולבלות את היום איפה שטוב לנו. בדקו מראש האם בבית הספר שמים דגש רק על הכשרה לעתיד או שחיי היום יום בתיכון חשובים ומשמעותיים גם הם? הסתכלו סביב בבית הספר - האם יש מקומות לשבת בהם בנוחות עם חברים? בדקו את לוח ההפסקות - האם הן נותנו מספיק זמן למפגשים חברתיים? בדקו עם עצמכם אחרי פגישת ההיכרות האם אתם סקרנים ללמוד את מי שלומד שם?
5. מרחק ונוחות. סוגיית המרחק בין הבית לתיכון היא משמעותית תמיד, כפי שהייתה עד היום ביסודי ובחטיבה. עם זאת, אל תתנו למרחק להפריד ביניכם ובין התיכון המדויק והמתאים ביותר עבורכם. בדקו במפגש ההיכרות בבית הספר האם יש פתרונות שהם מכירים להגעה מרחוק? מהן דרכי ההגעה לבית הספר והאם יש תלמידים נוספים שמגיעים מהאזור שלך, ויהפכו את ההגעה והחזרה הביתה לקלה ונוחה יותר?
6. אל תוותרו על השנים האלה. זו אולי העצה הכי טובה שאני יכול לתת לכם. ההבדל בין שנות תיכון טובות במקום שמתאים לכם ובין שנות תיכון מאתגרות מכל סיבה, במקום שפחות מתאים לכם - הוא אדיר. תהליך החיפוש שלכם עלול להיות מאתגר ואולי אפילו ארוך למדי, אבל האפשרויות וההזדמנויות סביבכם רבות ומשמעותיות וחבל לוותר עליהן. הקפידו לבדוק, לשאול ולחקור ולהירשם, בסופו של תהליך, למקום שאהבתם.
בהצלחה בשנות הלימודים בתיכון!

הכותב הוא מנהל התיכון החברתי תל אביב.
תאריך:  14/03/2024   |   עודכן:  14/03/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כך תבחרו את התיכון שהכי מתאים לכם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עדנה ויג
שיר נכתב כחודש לפני מלחמת לבנון השנייה והולחן תוך כדי המלחמה    אם לא היינו יודעים שהשיר נכתב בשנת 2007 יכולנו לחשוב שהשיר נכתב עתה במלחמת "חרבות ברזל"
מיכאל מירו
הרצון לנקום מובן מאליו, אך השאלה היא האם נקמה היא תוכנית עבודה למדינה ריבונית    זוהי שאלה והאמת שהתשובה בשטח היא קונצנזוס שמשמעותו תמיכה מקיר אל קיר בצבא ומפקדיו, למרות שהם אלה שנרדמו בשמירה
משה פייגלין
לישראל סוקול, שנפל ברצועת עזה, היה חלום, הוא רצה לגור בצל ארזי הלבנון    זה הינה עבורו חלום מעשי, חלום שהאמין כי ביום מן הימים יזכה להגשים    הוא גם הבין שהמלחמה בעזה היא מלחמת המקדש וראה את המקדש הנבנה מתוך הריסות עזה
טובה ספרא
מראש היה ברור שהשותפות השברירית בין כחול לבן לתקווה חדשה לא תחזיק מעמד לאורך זמן. הכוכבים הראו שמלכתחילה החיבור ביניהם היה חסר בסיס איתן ויציבות, וצפויים היו קשיים ואי-הבנות בין השותפים. האם יחזור גדעון סער על טעויות העבר?
חיים נוי
המעגל - המחזה השערורייתי של ארתור שניצלר - בית צבי    בשעתו נעצרו מספר שחקנים סטודנטים שהעלו את המחזה במינכן ב-1903 והוא נאסר להצגה בכלל ורק בשנת 1920 עלה המחזה בברלין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il