X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
הנכס החשוב ביותר של הענקיות [צילום: AP]
הקונגרס מתקדם להסדרה כוללת של הפרטיות ברשת
שתי מחוקקות בכירות משתי המפלגות בשני הבתים הגישו טיוטת חוק חסרת תקדים, אשר תגביל את איסוף המידע על המשתמשים בידי ענקיות ההיי-טק ואת השימוש בו המטרה: להשלים את החקיקה עד סוף השנה

הצעת חוק חסרת תקדים להגנה על פרטיות המשתמשים בשירותיהן של ענקיות ההיי-טק הוצגה (7.4.24) בידי מחוקקים בכירים בשני בתי הקונגרס. מטרת ההצעה היא להעניק למשתמשים שליטה על האופן בו גוגל, מטא, טיק-טוק ודומותיהן משתמשות במידע האישי שלהם - פריצת דרך משמעותית מאוד במאמץ בן עשרות השנים להסדיר את הנושא ברמה הלאומית.
המידע על המשתמשים הוא הנכס החשוב ביותר של ענקיות ההיי-טק, שכן הוא מאפשר להן להציע למפרסמים גישה מוכוונת-מטרה. באופן כזה הפרסומות נשלחות היישר אל מי שעשויים להיות מעוניינים בהן על בסיס פעילותם באינטרנט וברשתות החברתיות ומאפיינים כגון מגדר, מוצא אתני, מקום מגורים ואפילו השקפות פוליטיות. החברות אומנם מחויבות לפרסם גילוי נאות של האופן בו הן משתמשות במידע, אך מדובר בנוסחים משפטיים סבוכים, לעיתים ארוכים ולרוב נידחים שאיש אינו קורא לפני שהוא מאשר אותם.
בדרך כלל, הקונגרס האמריקני מתקשה לפעול מול ענקיות ההיי-טק, הן בשל כוחן והשפעתן העצומים בוושינגטון (למרות שהחברות מודות שיש צורך בהסדרה פדרלית של סוגיית הפרטיות) והן בשל חילוקי הדעות הקוטביים בין הדמוקרטים והרפובליקנים המשתקים אותו במידה רבה. בשנים האחרונות נטל האיחוד האירופי - הנציבות והפרלמנט האירופי - את ההובלה בהסדרת האינטרנט והרשתות החברתיות, החל מחוקים להגנת הפרטיות וכלה בקנסות ענק על החברות (שכמעט כולן אמריקניות) המפרות את כלליו.
הצעת החוק הנוכחית היא פריצת דרך הן בשל תוכנה והן משום שחתומים עליה שתי מחוקקות בכירות משתי המפלגות בשני הבתים: יו"ר ועדת המסחר בסנאט, הדמוקרטית מריה קנטוול, ויו"ר ועדת האנרגיה והמסחר בבית הנבחרים, הרפובליקנית קטי מק'מוריס-רוג'רס. כל חוק מחייב את הסכמת שני הבתים, כאשר בסנאט שולטים הדמוקרטים ובבית הנבחרים שולטים הרפובליקנים.
ההצעה - חוק שמירת הפרטיות האמריקני - קובעת כיצד יכולות החברות לאסוף מידע, להשתמש בו ולהעביר אותו. היא גם מעניקה למשתמשים את היכולת לשלוט בחלק מן השימוש במידע, ובעיקר בפרסומות מוכוונות. על פיה, החברות יורשו לאסוף מידע רק כדי להציע ללקוחות מוצרים מסוימים, בעוד המשתמשים יוכלו להיכנס למידע ולמחוק אותו כאשר הוא מועבר בין שירותים דיגיטליים.
ההצעה גם מכריעה בשני ויכוחים מרכזיים שעיכבו עד כה את החקיקה: החוק הפדרלי יגבר על חוקי המדינות והמשתמשים יוכלו לתבוע את החברות על הפרת הכללים. על-פי ההצעה, יבוטלו למעשה חוקים מרחיקי לכת שקבעו כמה מן המדינות (דרישה של הרפובליקנים, שחלקם טוענים שהחברות מפלות לרעה תכנים של הימין), אך ייוותרו בעינם כמה כללים נקודתיים שקבעו המדינות, כגון לגבי איסוף מידע בריאותי ופיננסי. במקביל, יופעלו אמצעי אכיפה בהם תומכים הדמוקרטים ובראשם תביעות של יחידים נגד החברות אם הללו יאספו או יאגרו מידע רגיש בלא הסכמה מפורשת.
ההצעה אוסרת על החברות להשתמש במידע כדי להפלות נגד קהלים מוגנים (כגון על-רקע נטייה מינית או מוצא אתני) והיא תחייב אותן למנות מנהלים בכירים שתפקידם יהיה לוודא את עמידתן בכללים. ההצעה אינה מגבילה את המועד להגשת תביעות אישיות נגד הפרת הכללים, וקובעת שהסכמי פשרה בהן לא יוכלו לעמוד בסתירה לכוונת המחוקק. החוק לא יחול על חברות שהכנסותיהן עד 40 מיליון דולר בשנה, בעוד הכללים כולם יחולו על חברות בעלות הכנסות שמעל 250 מיליון דולר בשנה. ההצעה אינה אוסרת על החברות להפנות פרסומות לקטינים, כפי שהציע הנשיא ג'ו ביידן בנאום מצב האומה.
ההסכמה בין קנטוול ומק'מוריס-רוג'רס אינה מבטיחה שההצעה תתקבל (כפי שאירע להסכמה הדו-מפלגתית על הסיוע לאוקראינה וישראל, אשר טורפדה בידי המיעוט הרפובליקני הקיצוני בבית הנבחרים) ותקופת הבחירות עלולה להקשות עוד יותר, אך עצם הגשתה היא צעד חסר תקדים בחשיבותו. כרגע מדובר ב"טיוטה לדיון", מה שאומר ששתי המחוקקות יבקשו את התייחסות חברי הוועדות לפני שיגישו אותה רשמית. מק'מוריס-רוג'רס אינה מתמודדת לכהונה נוספת ותפרוש בינואר הבא, כך שמצד אחד ייתכן שהחקיקה תתקדם במהירות - ומצד שני היא עלולה להיתקע בהמשך. קנטוול אמרה כי "תאריכי יעד הם דבר טוב" - דהיינו, שהמטרה היא להשלים את החקיקה עד סוף השנה.
מחוקקים בכירים והחברות הגדולות קידמו בברכה את ההצעה, אם כי חלקם אמרו שיבקשו שינויים משמעותיים. פרנק פאלון, ראש הסיעה הדמוקרטית בוועדת המסחר בבית הנבחרים, אמר שההצעה היא "טיוטה רצינית מאוד לדיון", אם כי לדעתו יש נקודות בהן ניתן "לחזק אותה", כגון בנוגע לפרטיותם של ילדים. נשיא מיקרוסופט, בראד סמית, אמר שמדובר ב"עסקה טובה" אשר "תעניק בהירות בכך שתקבע קנה מידה פדרלי לפרטיות".

תאריך:  08/04/24   |   עודכן:  08/04/24
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקונגרס מתקדם להסדרה כוללת של הפרטיות ברשת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
התשובה העיקרית של פול קרוגמן בניו-יורק טיימס: הם חושבים שעושרם יגן עליהם מהסמכותנות שלו; אבל כדאי שישאלו את האוליגרכים הרוסים שגילו את האמת המרה אחרי שהעלו לשלטון את פוטין
איתמר לוין
רות מרכוס, בעלת טור בכירה בוושינגטון פוסט, מתארת את התובנות מביקור קצר בישראל: הטראומה והפחדים, החטופים אל מול הסיוע לרצועה, "הבדידות הקיומית" במיוחד מיהודי ארה"ב
איתמר לוין
ברט סטיבנס, בעל טור בכיר בניו-יורק טיימס, תוקף בחריפות את "מנטליות התוקפנות שבלב תנועת התמיכה בחמאס" וקובע: אנשיה אינם בעלי תפיסות הומניטריות אלא רוצים לחסל את ישראל
איתמר לוין
בתי המשפט בפלורידה ובג'ורג'יה דחו את בקשותיו של טראמפ למחוק על הסף את כתבי האישום בפרשת המסמכים המסווגים ובשל נסיונו להטות את תוצאות בחירות 2020
איתמר לוין
הבנק המרכזי של ארה"ב צפוי להוריד את הריבית בחודשים הקרובים, דונלד טראמפ כבר טוען - ללא בסיס - שזהו צעד פוליטי, ובכך פוגע באמון הציבורי החיוני לעבודת ה"פד", מסביר ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il