X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
רו"ח אילן דנציגר   |  המרכז להשכלה פיננסית
16 טעויות נפוצות בתחום המסחר בשווקים הפיננסיים
▪  ▪  ▪

עקב חוסר הניסיון של רבים מהסוחרים בשווקים הפיננסיים, הם מבצעים טעויות שעולות להם בממון רב, ורובם לא מצליחים לצאת כאשר ידם על העליונה. להלן הטעויות הנפוצות של העוסקים בתחום או של אלה שרק מתחילים ללמוד:
טעות 1: הכישלון להגדיר מי אתה
נשמע קצת פילוסופי, אך כמו בכל תחום בחיים לפני שאתם מתחילים לעסוק בתחום מסוים, אתם חייבים להבין האם תחום זה מתאים לכם בכלל. אם אתם רגועים ושקולים, אולי מתאים לכם מסחר בטווח הבינוני או הארוך. לחילופין, אם המאפיין אתכם הוא תזזיתיות וטמפרמנט, אז אולי אתם מתאימים למסחר בטווח הקצר. אנשים שונים בעלי אופי שונה יסחרו בדרכים שונות ואין דרך אחת ברורה להצלחה.
טעות 2: הכישלון להגדיר מה מטרותיך
כאשר אתם מגיעים לשווקים הפיננסיים, חושב לשאול כמה אתם רוצים להרוויח. על פניו, התשובה נראית ברורה "כמה שיותר". מניסיון, מי שרוצה להרוויח "כמה שיותר" בסופו של דבר מפסיד "כמה שיותר". אתם חייבים להגדיר מטרה ריאלית. הגעתם לשווקים עם 10,000 דולר, תציבו לכם מטרה, למשל "נהיה מרוצים אם בעוד שנה יהיו לנו בחשבון 12,500 דולר" (רווח של 25 אחוז). השגת המטרה מהווה נדבך חשוב להמשך המסחר בעתיד. סימון "וי" על מטרה מחפה על מספר כישלונות שקרו במסחר בעבר.
טעות 3: הכישלון לקבוע כללים ברורים של מסחר
במסחר בשווקים הפיננסיים חשוב מאוד לקבוע כללים ברורים של מסחר. עוד לפני ביצוע עסקה, חובה עליכם להחליט מתי תצאו מהעסקה במקרה שהיא מפסידה וגם במקרה שהיא מרוויחה. אסור להשאיר את ההחלטות לזמן שבו העסקה כבר פתוחה ואז הרגשות שמציפים אתכם גוברים על ההיגיון שחייב להנחות אתכם.
טעות 4: הכישלון לבחון את שיטת המסחר שקבעתם לאור נתוני העבר
צבירת ניסיון בשווקים היא עבודה קשה. שיטות שאחרים מפתחים בדרך כלל מתאימות להם ולא תמיד לכם. פתחו שיטה ובחנו אותה לאור נתוני העבר. האם השיטה שפיתחתם הייתה יכולה להיות רווחית לפי נתוני העבר. אם לא, מה הסיבה שאתם מעריכים שהיא תהיה מתאימה בעתיד.
טעות 5: כניסה לעסקה בלי סיבה ברורה
השווקים הפיננסיים נעים לא פעם בתנועות חדות, אך לאחר התנועה החדה מגיעה תקופה של דשדוש וחוסר ודאות לגבי הכיוון החדש. תקופות אלה הן התקופות המסוכנות ביותר למשקיעים. אל תיכנס לעסקה מכיוון שמשעמם לך ואתה מחפש קצת אקשן. משעמם לך - לך להצגה יומית, קח את בת זוגך למסעדה. מניסיון תהנה יותר והתענוג יעלה לך פחות.
טעות 6: כניסה לעסקה בלי לדעת מתי אתם יוצאים ממנה (על-מנת לשמר את הונכם)
כסוחרים בשווקים הפיננסיים אתם חייבים לדעת כיצד לשמר את הונכם. לא חשוב אם שער מטבע או מניה יעלה או ירד, אם לא יוותר לכם מספיק כסף להשקיע כאשר יתחולל אירוע מסוים. בכל עסקה חייבת להיות הוראת עצירת הפסד שהיא עבורכם "אור אדום". מבחינה טכנית אתם יכולים לעבור באור אדום, אך אז אתם מסכנים את ביטחונכם.
טעות 7: אי יכולת לתת לעסקות מרוויחות "לרוץ"
אתם יכולים להיות סוחרים מעולים, אבל אם לא תתנו לעסקות המרוויחות שלכם להרוויח סכומים ניכרים, תמצאו את עצמכם רודפים אחרי השוק על-מנת לכסות הפסדים. תנו לשוק לרדוף אחריכם, תשמעו את השוק "כועס": "איזה סוחר טוב, הוא בורח לי...". הסוחרים הטובים קוטעים את ההפסדים מהר. הסוחרים המעולים נותנים לעסקות המרוויחות שלהם "לרוץ".
טעות 8: אי יכולת להיות ממוקד בשווקים
לפעמים הכל עניין של עיתוי. ביום שישי, ה- 24 בנובמבר 2006, חגגו בארה"ב את חג ההודיה. התחזיות אמרו כי כמו בכל שנה המסחר יהיה דליל וכי לא תהינה תנועות בעלות משמעות בשווקים. המנוסים בסוחרי שוק המט"ח, שעובד 24 שעות ביממה, רק מחכים לימים מעין אלה. שער האירו מול הדולר באותו בוקר (לפי שעון ישראל) עמד על 1.2950 דולר לכל אירו. בתוך מספר דקות, ביום של מסחר דליל, השער הגיע ל-1.3110. זהו שינוי מאוד משמעותי בשוק המט"ח, תוך כדי שבירת נקודת התנגדות בעלת משמעות (1.3000). סוחרים מנוסים ממוקדים בכל הזדמנות כזו ולא נותנים לה "לברוח להם מהידיים".
טעות 9: מתן תשומת לב מיותרת למה שאחרים עושים
בשווקים הפיננסיים אתם יודעים לא פחות מכולם. אתם המנתחים הטכניים הכי טובים ואתם המנתחים הפונדמנטליסטים הכי טובים. התרחקו משמועות ומרכילויות, מישהו בעל אינטרס מפיץ אותן. הסתמכו רק על עצמכם. האמינו לי זה עובד יותר טוב מאשר להסתמך על אחרים.
טעות 10: אי מתן תשומת לב מספיקה לניהול כספי
ניהול כספי, ניהול כספי ועוד פעם, ניהול כספי. מסחר במנות מסחר קבועות הינו קריטי. לעולם אל תסחרו במנות מסחר גדולות מדי (למעלה מ-10 אחוזים מהונכם. השמרנים יטענו שגם זה גבוה). לעומת זאת גם אל תסחרו במנות מסחר קטנות מדי, מכיוון שאז לא תוכלו להתקדם לשום מקום, גם בתקופות של רווחים.
טעות 11: התעקשות לסחור גם בתקופות לא יציבות מבחינה אישית
סוחר מפורסם שמרוויח בשווקים הפיננסיים באופן עקבי, מספר כי בשנים שבהן נולדו ילדיו הוא הפסיד בשווקים. השמחה וההתרגשות שגרמה הצטרפות חבר חדש למשפחה, יחד עם הטיפול בו וחוסר השינה לעיתים, גרמו לטעויות בשיקול הדעת ולהפסדים. אם אתם נמצאים בתקופה אישית קשה, אל תתנו לעובדה זו לפגוע בכם. קחו חופש, תחזרו ליציבות. דבר אחד בטוח: השווקים לא נסגרים, תמיד תהיינה הזדמנויות נוספות.
טעות 12: ביטחון עצמי מופרז עקב הצלחות
הצלחות בשווקים הפיננסיים חשובות מבחינת הביטחון שהן נותנות. ביטחון עצמי הוא קריטי להצלחה עתידית אך "אל יתהלל חוגר כמפתח". עבדו תמיד לפי שיטה שפיתחתם ודעו מה הצעד הבא שתעשו. כשם שאסור להתרגש מכישלונות, כך גם אסור להתרגש מהצלחות.
טעות 13: חשיפה ליותר מידי מנתחים ונתונים
בחרתם להשתמש בגרף מסוים, והחלטתם להוסיף לו מתנד מסוים. מספיק אחד. גרף שמוסיפים לו פרמטר בצבעים שונים ומגוונים הופך במהרה ליצירה אומנותית לא פחות מורכבת מציור של פיקאסו. קריאת נתונים של מספר מנתחים רב רק מבלבל ומטעה. בחרו מנתח אחד או שניים, בחרו ספר אחד או שניים. המסחר בשווקים הפיננסיים לא יהיה קל אבל הוא בהחלט יכול להיות פשוט.
טעות 14: ערבוב מספר שיטות מסחר בחשבון אחד
רובנו נוטים לסחור אצל אותו הברוקר באותו החשבון. אם אתם רוצים לבדוק שיטה מסוימת, כדאי לנהל אותה בחשבון נפרד. כל שיטה והחשבון שלה. כך תוכלו לדעת אם שיטה מסוימת עובדת או לא.
טעות 15: חוסר הרצון לקבל הפסדים
סוחר שיאמר לכם שהוא רק מרוויח בשווקים הפיננסיים, אינו דובר אמת. על-מנת להרוויח תהיו מוכרחים להפסיד מידי פעם. קבלו את ההפסדים כחלק מהשיטה. אל תילחמו בהם, קבלו אותם בהבנה. לאורך זמן, אם השיטה שפיתחתם עובדת אז הרווחים יגיעו ויהיו גדולים מההפסדים.
טעות 16: אי תכנון במידה והכל משתבש
תמיד, אבל תמיד, תהיו מוכנים לאפשרות הגרועה ביותר. המטרה שלכם היא קודם כל להישאר במשחק. הצלחתם להישאר במשחק, קיבלתם מקום קבוע בהרכב, שימרו עליו ונסו להגיע ל...נבחרת. כמו בספורט - רק מי שיעבוד קשה יראה הצלחות לאורך זמן.

הכותב הוא מומחה למטבע חוץ ומרצה במרכז להשכלה פיננסית מקבוצת מטריקס, מכללה מקצועית ללימודי פיננסיים והשקעות לציבור הרחב.
תאריך:  29/01/2007   |   עודכן:  29/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המסחר בשווקים הפיננסיים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
Message from a 10yrs Day Trader
ClearVision  |  29/01/07 16:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גרטנר
משתמשי טלפונים ניידים בעולם ישקיעו 32.2 מיליארד דולר בהורדת מוזיקה לטלפונים הניידים שלהם עד שנת 2010, זאת לעומת 13.7 מיליארד דולר שהשקיעו ב-2007    כך לפי תחזית גלובלית חדשה שהוציאה גרטנר
עו"ד משה גולדבלט
אסופת שאלות שכלל לא בטוח שוועדת וינוגרד תשיב עליהן    בלעדיהן לא נגיע רחוק
מיכל הלמן
כיום מחלחלת יותר ויותר ההבנה, במיוחד בקרב ארגונים האמונים על מידע רגיש, כי אבטחת המידע תלויה בחלקה הארי באנשים - עובדים, הנהלה, קבלנים
אורי אבנרי
המשפט "אילו ערפאת היה בחיים" נשמע יותר ויותר בשיחות עם ישראלים ועם פלשתינים    תוך כדי כך גם צפות מחדש השאלות שלא נענו עדיין: איך מת יאסר ערפאת? האם נרצח? ואם כן, מי רצח אותו?
גלעד שפרן
הכללים הדרקונים והארכאיים בנוגע לשימושים המותרים בקיבוצים הופכים חברים רבים לעברינים בעל כורחם    אם מדינת ישראל מעונינת בהמשך קיום ההתיישבות בצורתה זו, עליה לאפשר לחברי הקיבוצים לפתח פרנסות חלופיות גם בתחום הקיבוץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il