בקולינריה הישראלית מסתמנת, ככל הנראה, מגמה חדשה, עם זכייתם, במפתיע, של שלושה שפים ישראלים במקומות הראשונים בתחרות הסושי "קיקומן סושי מאסטר 2", שנערכה אתמול (ג', 14.12.10) בגעש.
היה זה כשבאירוע הקולינרי הגדול עלה בידי השפים הישראלים לגבור על סו-שפים יפניים מקצועיים שהשתתפו בתחרות, בה השתתפו 20 מסעדות מדן ועד אילת, ושבמסגרתה הוכנו יותר מ-4,000 גלילות-סושי מ-300 ק"ג אורז וחצי טון דגים.
במקום הראשון בתחרות זכה השף נועם שרגל, ממסעדת "מייז פיוז'ן"; במקום השני - השף ירון קדוש, ממסעדת "סורה"; ובמקום השלישי - בועז צאירי, ממסעדת "סאקורה". בסך-הכל השתתפו בתחרות 40 שפים וסו-שפים, שיצרו, כאמור, יותר מ-4,000 גלילות-סושי.
המתמודדים נבדקו על-ידי אמות-מידה של נאמנות למקורותיו היפניים של הסושי, מבחן הטעם, טיפול מקצועי שנותן כבוד לחומרי הגלם, יצירתיות ואסתטיקה.