X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מה היתרונות והחסרונות התזונתיים בייבוש פירות? למי מותר ולמי לא מומלץ לאכול פירות יבשים? מהם הסגולות הרפואיות בסיוע לעיכול וכתוסף יומי. הפירות כמקור אנרגיה לסובלים מתת משקל
▪  ▪  ▪

ט"ו בשבט הגיע- חג הקלוריות? אין ספק כי מדובר באחד החגים המשמחים ביותר על לוח השנה. ובישראל, כמו בכל חג אחר, צריך גם לפתוח שולחן ולהתחיל לאכול...
שולחן החג של ט"ו בשבט עמוס במטעמים רגילים ואיתם התוספת שאי אפשר לוותר עליה של פירות יבשים.
חוסר זהירות והגזמה יתרה במצוות אכילת הפירות היבשים עלול לעלות לנו ביוקר ובערכים קלוריים מוגזמים. מה כדאי לנו לדעת על החג הזה, מצידו המושכל של השולחן.
מהם פירות יבשים?
פירות יבשים הינם פירות שעברו תהליך של יבוש, חלקם באופן טבעי בעזרת השמש לאורך זמן רב ומרביתם, בעולמנו התעשייתי, עוברים זאת באמצעות תהליך ממוכן של הפעלת תנורים בחום נמוך לאורך זמן רב.
כמעט כל פרי ניתן לייבש וכל עוד גודלו וקוטרו קטנים באופן יחסית, התוצאה תהייה טובה יותר. לפיכך התמרים, התאנים, הענבים שהופכים לצימוקים הם הפופולריים ביותר.
בשנים האחרונות בעזרת טכניקות מתקדמות מייבשים גם פירות גדולים יותר ועל שולחן החג המסורתי נוספו גם תפוחים מיובשים, אננס, אפרסמון וכמעט כל מה שניתן להעלות על הדעת.
מהו היתרון בייבוש פירות?
טכניקת יבוש הפירות התפתחה בעת העתיקה, בעת שלא היו אמצעי קירור. זו הייתה הדרך היחידה בה יכלו סוחרים להעביר את פלאי מרכולתם על פני יבשות וימים ולהציע פירות הגדלים בארצות מסוימות לארצות אחרות. לפירות היבשים חיי מדף ארוכים מאד לעומת פירות רגילים. כך ניתן בעצם ליהנות במשך כל השנה ובכל העונות כמעט מכל פרי שהוא, בכל מקום שהוא.
רק יתרונות?
ובכן מסתבר שלא. בתהליך הייבוש מאבדים הפירות את רוב משקלם המקורי והם מצטמקים לכדי גרסא זעירה במיוחד של הפרי המקורי. המים, שהם מרכיב מרכזי בפירות מוצאים מהם לחלוטין על-מנת למנוע את תהליך הריקבון.
לתהליך הייבוש אם כן שתי תוצאות תזונתיות שליליות, האחת היא שוויטמין C בכל הפירות פשוט נעלם במהלך התהליך בשל הייבוש וכמו כן ריכוז הסוכר בפרי יבש גבוה פי כמה מזה שבפירות טריים. על אותה כמות מבחינת משקל של פרי נשלם בערכים קלוריים לעיתים פי 10 ממה שהיינו משלמים על אכילת פירות טריים.
ריכוז הסוכרים בפירות יבשים הוא גבוה מאד, והם אינם מומלצים לצריכה שוטפת אצל חולי סכרת, אך בו בעת מהווים מתן זריקת מרץ ועידוד בעת נפילת סוכר והם מקור אנרגיה מצוין לסובלים מתת משקל...
מרבית הפירות היבשים המיובשים בצורה טבעית הם ללא תוספי מזון, אבל בזנים התעשייתיים יותר יש להקפיד על כך שאין תוספים וחומרים משמרים.
מומלץ מאד לצורך פירות יבשים אורגנים, ללא תוספים וללא חומרי צבע וטעם אשר נועדו ליפות את הפרי ולהגיע להישגים שמרביתם נועדו להרשים את הקונים בצבעים ולהאריך את חיי המדף אפילו יותר- אין בכך צורך וזו החמצה של העניין כולו.
בשנים האחרונות הגיעו לשוק זנים רבים של פירות יבשים צבועים ובעלי תוספי מזון מיותרים, קל לזהות אותם לפי הצבעים הבוהקים שלהם, הימנעו מצריכתם ככל שניתן. חלקם פשוט מכילים חומרים מסוכנים לבריאות כגון גופרית דו חמצנית וחומרי זיגוג.
אוהבים להשמיץ את הפירות היבשים בגלל הערכים הקלוריים הגבוהים שלהם, אבל אין ספק שהם עדיין תוסף המזון והסוכר הטבעי המועדף על פני שוקולדים ומתוקים מלאכותיים אחרים.
צריכה נכונה שלהם, בכמויות נמוכות יכולה לשפר מצב רוח ולסייע לנו להחזיק מעמד גם בעת דיאטה. מכורים לשוקולד שיחליפו את ההתמכרות הזו בפירות יבשים בכמויות מדודות, יצליחו לספק את "החשק למתוק" תוך כדי שמירה על ערכים קלוריים ובריאותיים טובה יותר- כל עוד הצריכה היא מדודה ומחושבת.
לפירות יבשים רבים יש גם סגולות רפואיות אחרות כגון סיוע בעיכול והן מומלצים כתוסף יום יומי קבוע.ובאוכל, כמו באוכל, כמויות ומידות יכולים לסייע לנו לעבור גם את החג הזה בשלום.

מחברת המאמר הינה כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה, מנהלת מלב"י המרכז לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת אסיא מדיקל, במתחם אסותא
תאריך:  22/01/2008   |   עודכן:  23/01/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח-הלוי
ארגון בצלם הזדרז כמוצא שלל רב לטפול על ראש השב"כ האשמה חמורה ביותר, ממנה משתמע שהוא מצדיק הרג המוני של ילדים פלשתינים    קריאה מדוקדקת של הדברים מגלה, כי מדובר בהאשמות דמגוגיות חסרות בסיס    בצלם בחר שלא להגיב על שאלות שהופנו אליו בנושא
דרור מרום
רשות שדות התעופה תקים טרמינל לטיסות מנהלים וטיסות פרטיות - למרות שהטרמינל הישן מתאים לקליטת המטוסים של עשירי ישראל    הרשות: "הטרמינל הישן ישרת את הטיסות המוזלות וטיסות הפנים"    הזיכיון להפעלתו של מסוף הנוסעים העתידי יועבר בוודאי לאחת "ממשפחות השפע" - שבעצמן משתמשות בטיסות הפרטיות
ד"ר יובל ברנדשטטר
זה השיר המושר בפיהם של זאטוטים בכל רחבי ארץ ישראל, ובימים אלו עוד יותר בפיותיהם של זאטוטי עזה. אין ספק, הם צודקים. פלשתין אכן ארצם, והיהודים אכן כלביהם
ראובן לייב
גם אם ט"ו בשבט לא נקבע כיום-חג ולא כ"יום-נטיעה" - אין כל ספק שמאז שנקבע יום ראש השנה לאילן, היה האיכר, הנוטע והכורם רגיש ביותר לגורל העץ, שאותו נטע ושבו טיפל באותו יום. על כן היה נוהג להפנות את לבו בתפילה וברטט חגיגי, ממש כמו בראש השנה של האדם
ראובן לייב
בשעה תשע החלו התהלוכות המסודרות של תלמידי בתי הספר ואירגוני הנוער. הנוטעים הצעירים אחזו בידם האחת אתים ומעדרים ובידם השנייה שתילים. בשעה עשר התקבלה תהלוכת הנוטעים והשותלים של הדור הצעיר על-ידי ראש הממשלה דאז, דוד בן-גוריון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il