X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
טיפים לבניית תפריט חג מאת: נדב מרום, השף הראשי ברשת קפה גרג
▪  ▪  ▪
קפה גרג [אורן שלו]

1. בבניית תפריט חג יש לשים דגש על שימוש במוצרים מגוונים, צבעי מזון מגוונים ומרקמים מגוונים ( קריספי מטוגן, בריאותי חלקלק, שחום בתנור- חלק ועוד) , הגיוון תורם ליופי המזונות המונחים על השולחן ועונה על טעמים שונים של האנשים.
2. כאשר מכינים מנות בשר מומלץ להפריד את הבשר מהרוטב ולהניח אותו בצד בסוסייר יפה על-מנת לקבל מנה אסטתית .
3. לא זורקים שאריות! שאריות של עוף או בשר שרוצים להגיש בארוחה שניה, מומלץ להגיש לא באותה צורה בה הוגשו במקור אלא בשינויים קלים ולשלבם עם סלט קר, ביחד עם אורז או בשילוב סלט מיונז .
4. דרך חיננית וקלה לקישוט מנות ולהוספת מרקם מעניין היא הוספת צ'יפס בטטה. את הצ'יפס מכינים ע״י טיגון של קילופי בטטה בשמן עמוק. כאשר הצ'יפסים מקבלים צבע יפה להוציא אותם על נייר סופג ולהמליח אותם. הצ'יפסים ישארו קריספיים כשעה.
5. אם כבר מאסנו בארוחות החגים הגדושות, העמוסות וחשקה נפשנו דווקא בארוחת חג קלילה יותר, סלט גדול ומגוון יהווה ארוחה מלאה. מומלץ להכין סלט על בסיס חסה ובו מכל טוב שישנו בבית, לדוגמא: אגוזים, שאריות בשר ועוף, אגוזים וגרעינים קלויים למיניהם, רצועות שניצל, קוביות גבינות וכו׳. על-מנת "לחבר" את הסלט מומלץ להוסיף רוטב לבן על בסיס יוגורט שום עירית ומיונז .
6. למארח שרוצה להרשים מומלץ לכלול בתפריט מנה בשרית פשוטה להכנה אך טעימה ועשירה מאוד: רוסטביף סינטה.
מתכון מומלץ לרוסטביף סינטה:
יש לבקש אצל הקצב נתח סינטה מיושן במשקל של 2-5 ק״ג לפי כמות הסועדים (מומלץ עם כמה שפחות שומן בחלקה העליון).
מכינים תערובת של עשבי תיבול : רוזמרין, טימין ומרווה עם חרדל גרגירים פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.
עוטפים את נתח הסינטה בתערובת שהכנו וסוגרים אותה , מטגנים קלות עד להגעה לצבע שחום קל ויפה.
מחממים תנור לטמפ׳ של כ-100 מעלות ומכניסים לתנור את הנתח עטוף בנייר אלומיניום למשך כשעה וחצי(בהתאם לגודל הנתח בין שעה לשעתיים)
7. לאלו המגישים גיפלטעפיש בארוחת החג- דרך אסטתית להגשת הגפילטעפיש : על חצי צדפה גדולה!
8. תפוחי אדמה הם תוספת אהובה על כולם המומלצת גם בארוחת החג. דרך מעניינת ויפה להגשת מנת תפו״א אפוי זה לחתוך תפו״א לחצי ואז לפרוסות דקות לרוחב מבלי לחתוך עד הסוף. ניתן להכין בכל תיבול או אפילו בשמנת, להניח על הצד השטוח ולאפות בטמפ׳ של כ200 מעלות על-מנת לקבל צבע יפה.
9. בתכנון ההגשה זכרו תמיד: אוכל קטן תמיד טעים יותר. אוכל קטן על מקל - טעים אפילו יותר!
10. שתיה קלה לא חייבת להיות תעשייתית וקנויה. בארוחת חג השתייה המומלצת ביותר היא תה קר - זול, טעים, יפה וקל להכנה. דרך מומלצת להכנה: יש לשים לכל שני ליטר שקית תה אחת, עשבים, כגון: לימונית, נענע, ג׳רניום לימוני וכו׳. להמתיק ב 8 כפות סוכר או בעשב הסטיביה אשר נטול קלוריות וטבעי לחלוטין (מומלץ לחולי סוכרת וניתן להשיג בכל חנויות הטבע). לשפוך מעט מעם רותחים ולאחר כחמש דקות להוסיף מים קרים וקוביות קרח. להגיש בקנקן שקוף עם כל העשבים בפנים.

תאריך:  20/03/2012   |   עודכן:  20/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טיפים לבניית תפריט חג מהשף הראשי בקפה גרג
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שירלי דקל
אילה הורביץ מ"כלכליסט" - מנהלת תוכן ראשית. אמיר כידן - מנהל לקוחות ופיתוח עסקי
ענת דאוס
רשת בתי הקפה גרג מתרחבת ופותחת הסניף נוסף שלה בחוצות המפרץ חיפה, בהשקעה של כ-1.5 מיליון ש"ח    הסניף הינו ה- 76 במספר, וישתרע על שטח של כ-270 מ"ר
ענת דאוס
הרשת ההולנדית 2theloo תפתח בישראל שירותים עירוניים מעוצבים לצד חנויות נוחות המיועדים לקהל הרחב    רשת theloo2 ההולנדית מתכוונת לפתוח בישראל 50 סניפים בפריסה ארצית    הסניף הראשון יפתח ברחוב קינג ג'ורג בתל אביב במהלך חודש מרס בעלות הנאמדת בכ-600 אלף ש"ח
ענת דאוס
רשת הבוטיקים SACK'S מתרחבת    פותחת סניף בעיר ימים בנתניה    הסניף החדש ישתרע על שטח של כ-100 מ"ר    החברה השקיעה בפתיחת הסניף כ – 800 אלף ש"ח
נחמה חמד
הצלחה לתערוכת ספורט ובריאות של מרתון ירושלים    25000 איש נהנו מאירוע בינלאומי, חוויות, אטרקציות מופעים ופעילויות שהתקיים שבוע שעבר במרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il