X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
חונכנו לחשוב ששלום מושג "סביב שולחן המשא-ומתן". אולם אם ניקח את הדוגמא האמריקנית, נגלה שהשלום מושג באמצעות שתי פצצות אטום בחזית הפסיפית ופלישה לתוך ברלין בחזית הגרמנית שלום מושג באמצעות הכנעת האויב, הפלת המשטר הרודני והבנה של המשטר החדש שיש מחיר לתוקפנות
▪  ▪  ▪
"טוב הגולן בלי שלום עם סוריה, מאשר שלום עם סוריה בלי רמת הגולן" [צילום: אליעזר שוורץ]

הנשיא בוש אמר בנאומו בכנסת: "כאשר טייסים יפנים הטיסו את מטוסיהם במשימות התאבדות לתוך ספינות מלחמה אמריקניות, היה נראה בלתי אפשרי מצב שבו שישה עשורים מאוחר יותר תהיה יפן דמוקרטיה, אי של יציבות באסיה ואחת מבנות בריתה הקרובות ביותר של אמריקה". מה הביא למצב זה שבו יפן היא בת-ברית של ארה"ב, דמוקרטיה ועוגן של יציבות? האם האמריקנים קיימו שיחות שלום עם היפנים לאחר פרל-הארבור? האם האמריקנים הסכימו לאיזשהו הסכם שלא כלל בתוכו כניעה ללא תנאי?
בפרשת בחוקותיי נאמר "אם בחוקותיי תלכו" וההבטחה היא "ונתתי שלום בארץ". בפסוק לאחר מכן נכתב "ורדפתם את אויבכם ונפלו לפניכם לחרב". לכאורה יש כאן סתירה בין ההבטחה לשלום ובין ההבטחה שבני ישראל ירדפו את אויביהם. הסתירה לכאורה, נובעת מכך שחונכנו לחשוב ששלום מושג "סביב שולחן המשא-ומתן", כפי שמפמפמים פוליטיקאים נדושים ועיתונאים מטעם. אולם, אם ניקח את הדוגמא האמריקנית נגלה שהשלום מושג באמצעות שתי פצצות אטום בחזית הפסיפית ופלישה לתוך ברלין בחזית הגרמנית. לא מתווכים נורווגים, לא ויתורים על חלקי מולדת ואפילו לא מוכנות להידבר עם התוקפן טרם נכנע. שלום מושג באמצעות הכנעת האויב, הפלת המשטר הרודני והבנה של המשטר החדש שיש מחיר לתוקפנות.
ניתן לדוגמאות לעיל להוסיף את חבל אלכסנדרטה שבין סוריה לטורקיה, שסוריה תבעה לעצמה, אך נסוגה מכך בשל עמדתה הבלתי מתפשרת של טורקיה. טורקיה, אגב, לא היססה לאיים במלחמה ואף הציבה 10,000 חיילים על הגבול כאשר סוריה נתנה מחסה לאוצ'לאן, מנהיג המחתרת הכורדית, וזו נענתה לדרישתה. ישראל צריכה לשאוף לשלום נוסח טורקיה, שלום שמכובד על-ידי איום מתמיד על המשטר הסורי. חשוב לזכור שמשטרים דיקטטורים נוטים להישאר במצב מלחמה מתמיד וזאת כדי להסיט את זעם ההמונים כלפי ה"שעיר לעזאזל", במקום כלפי המשטר המדכא.
מה ישראל תקבל מסוריה במידה ויושג הסכם? מילים. האם לישראל תהיה דרך לקבל בחזרה את מה שהיא נותנת אם תגלה שסוריה רימתה? כמובן שלא. האם סוריה תתנתק מאירן? סוריה מספיק גרועה גם בלי אירן וממילא אין לה שום עניין באמת לנתק עמה את הקשרים. האם פיסת הנייר שעליו ייכתב ההסכם שווה יותר מבחינה אסרטגית מאשר הגולן על עליונותו הטופוגרפית, עומקו האסטרטגי ומאגרי המים שבו? ודאי שלא. אם כן, מה דוחף את ישראל לעמוד דום בכל פעם שהסורים, לטובתם האישית, שולחים מסרים שהם "מוכנים" לקחת את הגולן?
גולן להט, דוקטורנט לפילוסופיה מדינית באוניבסיטת תל אביב כתב בנושא זה את הספר "הפיתוי המשיחי". להט, שלא מסתיר את דעותיו השמאליות, מבקר בספר זה את העיוורון של השמאל, שבשם אוטופיה משיחית, לא רציונאלית, כמעט אלילית, חצה כל קו אדום, כולל את הקווים שהוא עצמו הציב. אין לבחון את המדיניות הישראלית הוותרנית בעיניים רציונאליות של עלות מול תועלת, אלא בעיניים פסיכולוגיות ואידיאולוגיות. אומנם בניגוד לתקופת אוסלו העליזה, אין רבים המפנטזים על ניגוב חומוס בדמשק או על מזרח תיכון חדש, אך המניע להסכמי אוסלו לא השתנה. השאיפה להיות "עם ככל העמים", חוסר היכולת להצדיק מוסרית את הציונות והאינדיבידואליזם שסותר את תרומת היחידים לכלל, עדיין גורמים לכך שהמנהיגים מוכנים לוותר על כל נכסיה של ישראל תמורת הבטחה לשקט. לא התברכנו בדורנו באף צ`רצ`יל אלא בצ`מברליינים רבים, "פרגמטים" הם מכונים בתקשורת. ניתן רק לדמיין מה התקשורת בארץ הייתה עושה לצ`רצ`יל לו היה חי היום במדינת ישראל.
לאחר 40 שנה של שליטה ישראלית בגולן, ניתן לומר בפה מלא, כפרפראזה על דבריו של משה דיין: "טוב הגולן בלי שלום עם סוריה מאשר שלום עם סוריה בלי רמת הגולן". ומר אולמרט, לך חפש ספין על חשבון מישהו אחר.

הכותב הוא סטודנט לתואר שני בהיסטוריה, ובוגר האוניברסיטה העברית ביחב"ל והיסטוריה.
תאריך:  23/05/2008   |   עודכן:  24/05/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה ניתן ללמוד מיחסי ארה"ב-יפן?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
זה לא "מחיר התוקפנות"
לא דמגוג  |  24/05/08 23:03
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניסים ישעיהו
פוליטיקה של דתיים עלולה להיות גרועה בהרבה מזו של מי שאינם מגדירים עצמם ככאלה, ואצלנו היא אכן גרועה יותר. שורש הרע, כפי שהסברנו בעבר לא אחת, הוא בעובדה שממציאים חוקים חדשים, וזה בהכרח הפוך מחוקי התורה
טובה ספרא
במסגרת "תהליכי השלום" נישאר לבסוף רק עם הכמיהה לשלום    לאהוד ברק יש הזדמנות להוביל לבחירות    ימים קשים צפויים לאולמרט בתחילת יוני
עו"ד יוסי דר
אם יש דבר מקומם במשחקי החתול והעכבר של אולמרט עם חוקרי המשטרה, זו העובדה שאולמרט מוכן לפנות עבורם שעה אחת בלבד - שִשים דקות - לצורך חקירתו
מוטי פלד
לראשונה בהיסטוריית מדינת ישראל, מוגשת אזהרה למשרד הביטחון על פתיחת תיק בהוצאה לפועל בגין חוב שלא שולם לנכה צה"ל
אביתר בן-צדף
לא היה מעולם ירי ישראלי בנער מוחמד א-דורה, ש"נהרג" בצומת נצרים - פסק בית המשפט הצרפתי לערעורים    על סמך בדיקת החומר שהגיע מרשת הטלוויזיה, קבע בית המשפט שהקטע השערורייתי בוים על-ידי הצלם הפלשתיני טלאל אבו רחמה בסיוע הכתב היהודי-ישראלי שארל אנדרלין ורשת הטלוויזיה הצרפתית "פראנס 2"    אנדרלין מבטיח לערער לבית המשפט העליון של צרפת - ובצדק: הפסיקה פגעה אנושות ביושרתו המקצועית    האם יעז להתמודד עם האמת, שצפה מסרטי ההקלטה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il