מלבד שפע המוסכים המצויים בו, מרוכז באזור התעשיה של הרצלייה גם מספר שיא של מסעדות, שאין לו אח ורע בשום אזור אחר בארץ. אחת מהן היא מסעדת הבשרים "שורו" (רחוב המנופים 8), אחות למסעדת הדגים הוותיקה, "שורי בורי", הממוקמת אף היא באותו איזור.
כחובב-בשרים מושבע אני אוהב לחזור, מפעם לפעם, ל"שורו", וטעמי עמי: שף המסעדה ומבעליה, אוהד רובינשטיין, מקפיד מאוד על איכות הבשרים שהוא בוחר בהם. אוהד גם מיטיב לתבל אותם בטעמים הרצויים ולהעניק להם בכך את הטעם הרצוי. ובמדינה, שבה איכות הבשר איננה דווקא מן המשובחות - גם זה משהו.
נדיבות הלב של בעלי המסעדה כלפי אורחיה מאפשרת להם ליהנות, במחיר המנה העיקרית, גם משפע בלתי מוגבל של סלטי-טאפאס טריים ומרעננים, המלווים בפוקצ'ה חמה ועסיסית.
מנות נדיבות מבין הסלטים הרבים כבש את בטננו, במיוחד, סלט החצילים המעורב בטחינה - מנה חדשה שעשויה כהלכה. לצידה מוגשות קעריות של סלק, גזר, לבנה, שעועית, נבטים, פלפלונים, זיתים, עגבניות ומלפפונים וזיתים כבושים. ואם לא די בכל אלה - מוגשת גם קערה גדולה של סלט חסה, עם אבוקדו, צנוניות ואגוזים, ברוטב מתקתק בטעם של דבש.
למנה העיקרית אנו מגיעים כשבטננו כבר מלאה למדי. בחרנו בכבד-עוף מהמחבת, על מצע של מחית תפוחי-אדמה טעימה, כשבאלה ספוגים פיסטוקים לרוב, ששיבחו מאוד את טעמו של הכבד. בת הזוג בחרה בקציצות קבב-טלה, שטבלו בטחינה עסיסית ומשובחת, כשלצידן תפוח-אדמה לוהט מן התנור. לפי עדותה - מנה טעימה ונדיבה מאוד. בשולחן הסמוך הבחנו בחבורת ילדים עליזה, שחגגה יום-הולדת, והתענגה על המבורגר מבקר טרי ועל שניצל-עוף - שתי מנות החביבות כל כך על הטף.
לעילא ולעילא לקראת המנות האחרונות כבר כמעט נפלנו שדודים, אבל איך אפשר לוותר על פיתויין. כמנהגנו, הלכנו על המלבי, עשיר הטעם, הספוג כולו ברטבים ואגוזים, ועל מרק המלון, עם סורבה תות - מנה מרעננת מאין כמוה ביום-קייץ חם כל כך. על הארוחה לשניים, שכללה גם בקבוק סודה גדול ואספרסו כפול, שילמנו, בסך-הכל, 145 שקל - מחיר הגון מאוד לשפע הקולינרי שהוגש לנו. השרות היה לעילא ולעילא והשירותים, הבוהקים בנקיונם, הזמינו אותנו, מלבד ישיבה של מטה, גם לקריאת מבחר של מגזינים עדכניים. בסולם הדירוג שבין 1 ל-10, זיכינו את "שורו" בציון 9.