משרד האוצר בוחן את ביטול נוסחת סוארי לקביעת מחירי מוצרים בפיקוח ממשלתי. לחלופין יבחן המשרד הכנסת שינויים בנוסחה שגובשה בשנות התשעים. בוועדת המחירים במשרד האוצר מתכננים לפרסם בימים הקרובים מכרז לבחירת יועץ שיסייע בקביעת מדיניות לגבי מחירי מוצרים בפיקוח.
נוסחת סוארי גובשה בשנות התשעים כבסיס לקביעת שינויי מחירים של מוצרים בפיקוח. היא מוכרת לציבור בעיקר כגורם קובע בהעלאת מחירי הלחם והמלט. ועדת טרכטנברג המליצה לפני שנה לבחון הכנסת שינויים בנוסחת סוארי. בוועדה ציינו, כי הנוסחה מותירה בידי היצרן רווחים גבוהים מדי, שבתחום המלט, לדוגמה, מהווים חסם לכניסת מתחרים לשוק. בעקבות ההמלצה אישרה הממשלה לעדכן את נוסחת סוארי.
"מדובר בנוסחה מיושנת שנקבעה כששערי ריבית ונתונים אחרים היו שונים מהיום", אמר מקורב לדיונים בנושא. "נבדוק אם בכלל יש מקום לנוסחה גנרית מסוג זה. לא בטוח שנמצא לנכון להמשיך איתה. בכל מקרה, מחירי מוצרים בפיקוח לא נקבעים רק על-פי נוסחה זו", הוסיף.
נוסחת סוארי משקללת כמה מרכיבים בעלות ייצור המוצר שבפיקוח, בהם תשומות ייצור כדוגמת אנרגיה וחומרי גלם. בנוסף היא מתיחסת למדד המחירים לצרכן, לריבית במשק ולרווחיות היצרן וקובעת רווח מירבי אפשרי. עידכון המחירים מתבצע בדרך כלל במשרדי התמ"ת (למוצרי תעשיה) ובתיאום בין משרדי האוצר והחקלאות במוצרים אחרים. אחת הטענות נגד המנגנון היא, שיצרנים לוחצים להשתמש בנוסחה להעלאת מחירים, אולם לא נעשה בה כמעט שימוש כשמחירי התשומות יורדים.