כוס ענבים (כ-100 גרם, 30-25 ענבים) מכילה רק כ-60 קלוריות. הענבים מהווים מקור מצויין לויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף ולסיבים תזונתיים.
אכילת ענבים מעשירה את התפריט היומי בשלל ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ובסיבים תזונתיים החשובים ליעילות תקינה של מערכת העיכול.
הענבים הם אחד ממקורות התזונה העשירים בפלאבונים - רכיבי תזונה פעילים (פיטונוטריינטים) המעניקים לענבים את הצבע המיוחד ואת הסגולות הבריאותיות. רכיבים אלו הינם בעלי פעילות נוגדת חמצון (אנטי-אוקסידנטית), העשויה להגן מפני התפתחות סרטן, טרשת עורקים, קטרקט ואף האטת תהליכי ההזדקנות.
הענבים מכילים למעלה מ-1,600 תרכובות פעילות מסוג זה, כשהבולטות שבהן הן הרסברטרול ,(Resveratrol) נוגד חמצון שנמצא בעיקר בקליפת הענבים, והאנתוציאנינים (Anthocyanins) קבוצה חשובה מאוד של פיגמנטים צמחיים המתפתחים היטב בעיקר בתנאים אקלימיים מיטביים, כאשר טמפרטורת הלילה קרירה כמו זו השוררת באזור בו שוכן מושב לכיש, וכן נוגדי חמצון מסוג פוליפנול שנמצאים בעיקר בענבים אדומים.
מחקרים רבים הראו את יכולת תרכובות אלו לסייע במניעת מחלות רבות, להפחתת הסיכון לסרטן, ליתר לחץ דם, למחלות לב ולכלי דם, לטרשת עורקים ולמניעת זיהומים.
הערך התזונתי-בריאותי של הענבים נמצא בשיאו כאשר הם נאכלים טריים ובשלים עם הקליפה והגרעין. בזמן זה הענבים עשירים ביותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון.
אמנם רוב הסגולות הבריאותיות מגולמות בפרי הטרי (בעיקר מתחת לציפה ובגרעין), אך גם בצימוקים נותר ערך בריאותי רב שטמון בקליפה ובסיבים וכמובן גם ביין, ולכן נצלו את הקיץ הישראלי לאכילת טריים ובשלים.