X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מסתבר שעם כל הטכנולוגיות החדשות שחברות אבטחת המידע מפתחות, הגורם האנושי עדיין מהווה את פרצת האבטחה הגדולה ביותר. אז איך נתגונן מפני איומי האינטרנט השונים? להדפיס ולתלות ליד המחשב
▪  ▪  ▪
לגלוש בזהירות

עשרת הדיברות באבטחת מידע
1. תוכנת אנטי וירוס אמינה ומעודכנת. אתרים רבים עורכים בדיקות לתוכנות האלה ומדי פעם עורכים מבחנים השוואתיים. הם יכולים לעזור לכם עם התוכנות הקיימות בשוק ולהחליט איזו תוכנה הכי מתאימה לכם.
2. קיבלתם אי מייל ממישהו שאתם לא מכירים? אל תפתחו! יתרה מזאת, לעולם אל תלחצו על לינק שהגיע ממשתמש לא מוכר, זה בדרך כלל יוביל לאתר שקיים בו קוד זדוני. לפעמים תוכנות מתוחכמות יכולות להתחזות למישהו מרשימת התפוצה שלכם או למישהו מרשימת החברים שלכם בפייסבוק, היו חשדניים. בדרך כלל סימן ההיכר המובהק הוא לבקש ממכם ללחוץ על קישור שיוביל אתכם לאתר נגוע.
3. לא להתקין כל דבר שמוצע לנו ב-pop up (חלון פרסומת קופץ) – גם אם זה חינם! ובמיוחד אם הוא חלון שאומר לך שהמחשב שלך נמצא בסיכון ושאתה חייב לקנות את מוצר האבטחה שלהם עכשיו. משתמשים רבים ברחבי העולם השנה התקינו לעצמם מוצר שהתחזה לאנטי וירוס ובכך חשפו את המחשב שלהם לתוכנת ריגול שהייתה מסוגלת לגנוב פרטים כמו סיסמאות, פרטי כרטיסי אשראי ועוד.
4. משתמשי מסנג'ר, פייסבוק ודומיהם - לא לפתוח הודעות עם מסרים מיידיים שנראות לכם חשודות. איך תזהו? דבר ראשון ההודעה תיראה תמוהה ("מצאתי תמונה מצחיקה שלך" או "נתפסת במצלמה נסתרת" וכו'). דבר שני, תוכן ההודעה וה"מחבר" כביכול של ההודעה בדרך כלל ייראו חסרי קשר. דבר שלישי, ההודעה תבקש ממכם ללחוץ על קישור כדי לראות את ה"תמונה המצחיקה" שלכם. שוב, לחיצה על הקישור תוביל אתכם לאתר בעל קוד זדוני שיעשה לכם שמות במחשב במקרה הטוב, ובחשבון הבנק במקרה הגרוע.
5. הגדירו סיסמאות חזקות למערכת ההפעלה, לתיבת האימייל שלכם ולכל מקום שיש לכם חשבון (פייסבוק, טוויטר, סקייפ וכו'). היום יש לפושעי המחשב שיטות מתוחכמות לפריצת סיסמאות וסיסמה כמו 1234 לא תחזיק מעמד זמן רב. על-מנת לבחור סיסמה טובה מומלץ לבחור סיסמה אקראית באנגלית, המורכבת מאותיות קטנות וגדולות. כמו-כן, ניתן לשלב ספרות וסימנים בין המילים (לדוגמא: ? ! #). ככל שהסיסמה תהיה מורכבת ואקראית יותר כך פריצת הסיסמה תהיה קשה יותר וארוכה יותר.
6. תוכנות שיתוף קבצים כדוגמת קאזה או אימיול פותחות "דלת אחורית" לפושעי מחשוב. במיוחד סרטונים המבטיחים לכם מפורסמים למיניהם בסצינות לוהטות או הבטחות דומות. מעבר לכך ששיתוף קבצים הוא לא חוקי, הוא גם מהווה פרצת אבטחה חמורה.
7. גלישה לאתרים מפוקפקים כגון אתרי פורנו או הימורים חושפת את המחשב לתוכנות ריגול למיניהן, במיוחד כשהמשתמש לוחץ על קישור כדי לצפות בסרטון או חושף פרטים של כרטיס אשראי. רצוי להימנע מגלישה לאתרים בעלי תוכן כזה.
8. התקנת סרגלי כלים חושפת את המחשב לכניסת מידע לא מבוקר שיכול להוות סכנה. יש להקפיד לא להתקין סרגלי כלים שלא מגיעים מאתרים מוכרים.
9. גרסאות חינם של אנטי וירוסים של חברות שונות מוצעות לעיתים בכל מיני בלוגים. בדרך כלל מדובר בגרסה פרוצה של התוכנה (Crack) להרבה מאוד שנים. שימוש ב-Crack כזה יאפשר לנו להשתמש בתוכנה מספר רב של שנים בחינם בתוספת דיירי משנה – וירוסים. מעבר לכך שהתוכנות הפרוצות הן לא חוקיות, רבות מהן גם לא יקבלו עידכונים שמופצים על-ידי מפתחי התוכנה. רישיון לשנה לתוכנת אנטי וירוס אמינה וטובה בדרך כלל מסתכם במספר שקלים בודדים לחודש ומאפשר למשתמש לקבל את כל העידכונים, השדרוגים והחידושים, וכמובן תמיכה טכנית.
10. יש להקפיד לעדכן את מערכת ההפעלה בעידכוני האבטחה החשובים. דוגמה לתולעת שקצרה הרבה כותרות השנה הייתה התולעת קונפיקר שהשתלטה על מיליוני מחשבים ברחבי העולם. אפילו אחרי שמיקרוסופט שחררה עידכון אבטחה שמנע את חדירת התולעת, מחשבים רבים המשיכו להידבק רק בגלל הסיבה הפשוטה שמשתמשים רבים פשוט לא טרחו לבצע את העידכון – פעולה שמסתכמת במספר דקות בודדות.
לסיכום: אפשר להתגונן נגד איומי האינטרנט. כמובן, קיימים היום מוצרים רבים, גם בתחום התוכנה וגם בתחום החומרה, שיכולים להגביר ולחזק את מערכת האבטחה של יחיד או ארגון. אך הנקודות שניתנו לעיל הן הבסיס שימנע 90% מההתקפות. גלישה בטוחה!

כפיר טויטו הוא מנהל טכנולוגיות בחברת קומסקיור, נציגת חברת ESET בישראל.
תאריך:  11/08/2009   |   עודכן:  11/08/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הגנה על המחשב? זה פשוט פשוט פשוט
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שיתוף קבצים הינו חוקי !!!
מומחה מחשבים  |  11/08/09 17:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
השוק רווי במוצרים שיצרניהם מבטיחים לרוכשיהם הרים וגבעות, בעוד שאינם אלא עורבא פרח    הגיע הזמן להסיק את המסקנות המתבקשות
אהרון רול
ההשתמטות משירות שוויוני לציבור אפשר שהינה הדרך האולטימטיבית לקעקוע הדמוקרטיה הישראלית, באשר זו נשענת על יסודות שוויון בנטל הלאומי בין הפרטים המרכיבים אותה בעוד שבמקומותינו אין הנשיאה בנטל שוויונית, ומכאן אנטי-דמוקרטית בעליל
ענבל בר-און
שלוש הצעות חוק שהונחו על שולחן הכנסת לאחרונה, מנסות להתמודד עם תעשיית ההתעללות בבעלי החיים    מי סובל כאשר אתם אוכלים בשר, מתבשמים בתמרוקים, ולובשים מותגים "מגניבים"
אפרי הלפרין
היום כותב דב ויסגלס בידיעות על ה"אשליה שהתנפצה", וזאת בכל הקשור לוועידת הפתח    לא כל כך הבנתי מה התנפץ למר ויסגלס ואז קראתי, העמקתי, ודווקא אצלי התנפצה אשליית דב ויסגלס כמשל, ואשליית ההנהגה הישראלית כנמשל
עו"ד זיו שרון, עו"ד ניר הורנשטיין
דירות נופש הינן יציר כלאיים בעייתי גם בהיבטי המס, חברה שרכשבה דירת נופש במרינה בהרצליה שכנעה את בית המשפט בכוונת השימוש המלונאי והותר לה לנכות את מס התשומות ברכישה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il