החלב ומוצריו מופיעים על שולחן ארוחות בוקר וערב ותופסים מקום מרכזי בתזונה היומית של כל שכבות הגיל באוכלוסיה, מתינוקות ועד הגיל השלישי במדינתנו.
החלב ומוצריו הם מקור חשוב לסידן. הסידן מהווה מרכיב עיקרי של העצמות והשיניים ובעל תפקידים נוספים, כמו: סיוע לקרישת הדם, העברת אימפולסים עצביים, ויסות קצב הלב והפעלת שרירים, כולל שריר הלב.
מקום אגירת הסידן בגוף נמצא בעצמות. במידה והתזונה אינה מספקת כמות סידן הדרושה לפעולות חיוניות בגוף, ישנה נדידת סידן מהעצמות לדם. פעולות פירוק וחידוש עצם נעשה כל הזמן, ולכן חשוב שצריכת הסידן תהיה מספקת, כדי שמאזן הסידן לא יהיה שלילי.
הסידן הוא המינרל לו זקוק הגוף בכמות הגדולה ביותר. אם הגוף לא מקבל מספיק ממנו, הוא "ייקח" מהסידן שמצוי בעצמות, מה שיכול להוביל להתדלדלותן, לשברים ולמחלות עצם שונות; כמו אוסטיאופרוזיס.