X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המסעדה התל אביבית הוותיקה התמחתה בבישול מלהיב של מעדני המטבח היהודי במזרח-אירופה
▪  ▪  ▪
[מסעדת קיטון בתל אביב]
פתח הקיטון

פנים הקיטון

את תבשילי המטבח היהודי של מזרח-אירופה משמרת באדיקות רבה מסעדת "קיטון" הוותיקה (דיזנגוף 145), עוד מימי תל אביב הקטנה. היה זה המשורר המיתולוגי, אלכסנדר פן, שהעניק לה עוד במחצית המאה החולפת את שמה, כיאה לגודלה: תא קטן בליבו של רחוב, שהיה פעם הגדול מכולם.
מאז זרמו מים עכורים רבים בירקון, אבל "קיטון" הקטנטנה נותרה כגדולה והזכה שבמסעדות היהודיות של הכרך התל אביבי. ברבות הזמן היא הפכה למקום-מפגש קולינרי של חוג-לקוחות קבוע, השומר לה אמונים עד עצם היום הזה.
אין כמו "קיטון" כדי להתרפק על תבשילי בית-אמא. אחרי שננעלו זה מכבר בתל אביב שעריה של המסעדה היהודית-מיתולוגית "בבל'ה", נותרו בה קומץ מסעדות בלבד המתעקשות לשמור על הגחלת של הקולינריה היהודית. המוצלחת שבהן היא, לטעמנו, "קיטון", שבה סעדנו את ליבנו בסוף השבוע בארוחה מסורתית, עם כל המשתמע ממנה.
פתחנו במרק-עוף, שבו שחו להם שני קניידעלעך. למרק היה טעם של אבקה מבושלת, עם שתי כופתאות קשות כאבן. אבל אז הגיעה לשולחן מנת געפילטע-פיש טעימה ו"מפייסת", עם צלוחית עמוסה בחזרת חריפה. מן המנות העיקריות שבתה את קיבתנו צלחת גדושה בכבד-בקר מטוגן, עם צימעס וחמין. טעמה היה לעילא ולעילא ושום אימא פולניה לא הייתה מיטיבה להכין טובה ממנה. כיאה למסעדה עם נוסטלגיה קולינרית של ימים עברו, הרווינו את צמאוננו בגזוז של פעם, בטעם דובדבן, שהיה באותם ימים רחוקים המשקה הדומיננטי בארץ. היה בו גם כדי להזכיר לנו את ימי הצנע שהתרגשו אז עלינו. גם הלימונדה, שהוגשה מן המכונה, לא הקהתה אצלנו את התחושה הזאת.
אקורד הסיום היה המוצלח שבכרה הקולינרית של "קיטון". מן המבחר הגדול שהוצע לנו מן המנות האחרונות נדלקנו במיוחד על קיגל האטריות המתוק והמשובח, שהיה טבול במרקחת פיקנטית של פירות. בצידו הוגש לפתן-שזיפים משגע, נוסח הקומפוט, שרק סבתא ידעה להכין כמותו. שילוב שני המעדנים היה ממש מושלם, עם טעם של עוד, עד כדי כך שנטלנו מן השניים גם הביתה. את כל הכבודה שבאה אל קירבנו שטפנו בקפה טורקי מהביל ונינוח.
על הארוחה לשניים שילמנו 261 שקל והוספנו תשר של 12 אחוז לשירות אדיב וקשוב. ל"קיטון" נחזור בהזדמנות הקרובה ובינתיים הענקנו לה את הציון המגיע לה: 9 בסולם הקולינרי מ-1 עד 10.

תאריך:  31/10/2009   |   עודכן:  01/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמוס עמירן
הצריכה המוגברת תיצור תשלומי קנסות מים    קנסות אלו יזרמו לאוצר    האוצר יוכל לתקצב את משרד הבריאות במלחמתו בשפעת החזירים - ובא לציון גואל
אפרי הלפרין
מתפרסם ב Ynet שרונית תירוש, בראש קבוצת חברי כנסת, מבקשת להדיח את תושבי המדינה לאי מילוי חוק, ועל-פי דעתה של היועצת משפטית לכנסת, חסינותם תעמוד להם    מכאן על כולנו להסיק שחובה לצמצם את חסינות חברי הכנסת
רות דבל
כולנו חפצים לחיות חיים מלאי סיפוק    עם הזקנה, הגוף בוגד בנו ויש שבשל מצבים גופניים לא נוכל למות בכבוד ונסיים את חיינו בהשפלה    אלא אם כן נבקש שיכבדו את רצוננו למות בכבוד    העיקר לדבר על זה
עו"ד יוסי דר
גורלם של השרים מונח בידי היועץ המשפטי לממשלה, בתוקף כובעו השני - ראש התביעה    הידיעה שבכל רגע הם עלולים לעמוד לדין, גורמת להם ליישר קו עם היועץ    הנפילה האפשרית ממגדל אקירוב כמשל
יואב יצחק
מזוז שוב מתחמק    במקום להורות על פתיחת חקירה נגד אהוד ברק הוא מתמרן זאת לבדיקת המבקר    אלא שלמבקר אין את הסמכות החוקית והכלים הנדרשים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il