לא להאמין, אבל למטבח הישראלי יש שם טוב אפילו בארצות שמעבר לים. באחרונה הוא זוכה להצלחה מרשימה במסעדות שנפתחו על-ידי שפים ישראלים לשעבר, שהחליטו לנסות את מזלם דווקא מחוץ לגבולות המדינה.
המדובר בשפים בעלי יוזמה, המקפידים להכין את מעדניהם על טהרת תוצרת הארץ. את מסעדותיהם הישראליות פוקדים, מלבד התיירים שלנו, גם תושבים מקומיים לא מעטים. מסתבר שאלה סקרנים לטעום, בין היתר, גם את טעם הקולינריה הישראלית.
להצלחה יתרה זוכה מסעדת "משהו" בווינה, הסמוכה למרכז החדש והמפואר של הקהילה היהודית המקומית. הלהיטים הקולינריים המככבים בה הם חומוס, טחינה, פול, פלאפל ושווארמה - רק שהבשר הוא בשר מקומי, אבל כשר. שאר הפרודוקטים מוטסים, תדיר, מהארץ ובין הפוקדים את המסעדה גם סגל השגרירות הישראלית.
בבודפשט הסמוכה משגשגת מסעדת "כרמל", המסונפת לרובע היהודי המקומי שבקרבת בית הכנסת הגדול. בעליה, קבוצה של מסעדנים ישראלים לשעבר, צעירים ונמרצים, מלעיטים בעיקר את תיירי הטיולים המאורגנים מישראל, המגיעים באוטובוסים מיוחדים, ב"ספסייליטה" שלהם: דג מלוח, לקרדה ופלמידה, האהובים כל כך על ישראלים רבים. ומי שמבקש להיזכר בתקופת הצנע שהייתה בארץ, יכול לאכול כאן גם מרק חובייזה ופילה של דג, אבל באיכות מעולה.
פרי הצבר בלונדון מואצלת ברכה למעדנים הישראלים של מסעדת "כוכב" שבגולדס גרין. בכל השבוע מגישים כאן חלות מתוקות, יין מתוצרת הארץ, זיתים מן הגליל וחלווה "צברית" בשלל טעמים; ויש, אפילו, משקה אקזוטי של פירות, הנושא את השם "סיני", על-שם משקה דומה שאותו נוהגים ללגום הבדואים במדבר.
במסעדת "מצדה" שבמנהטן, ניו-יורק, התמחו בהכנת מעדנים מ"סברס": יש מרק צונן, יש תבשיל על טהרת פרי הצבר, ויש גם סברס מקולפים ואפילו גלידת-סורבה מיוחדת של הפרי העוקצני.
במסעדת "התקווה" בפריז, סמוך לשגרירות הישראלית, הדגש הוא על השקשוקה והסלטים הישראלים: סלט ערבי של מלפפונים ועגבניות, קצוצים דק-דק; של טבולה ושל גרגרי-חיטה ושעורה, שפעם היו מזון מיוחד לתרנגולות והמוכרים כיום כשיא הבריאות לאלה ההולכים-על-שתיים.
במסעדת "חיים" בברלין, לא הרחק משער ברנדנבורג, אפשר להשיג גזוז, "שפריץ" של יין עם סודה, "קרטושקס" (תפוחי-אדמה על האש, נוסח הקומזיצים של פעם); פודינגים היסטוריים של "תנובה" על טהרת השוקולד והפרי, ואפילו "קתה" - משקה ישראלי-מקורי, שהוא תערובת של קפה ותה. בסופי-שבוע מכינים כאן גם "מעורב ירושלמי", ויש גם לאפות ואשתנור (פיתה עירקית) ואפילו כדורי גבינת לבנה.