X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
תיקונים ל"חוק הקורונה הגדול": מלוניות יוכרו כמקום ציבורי לצורך חוק המאבק בתופעת השכרות אך לא יהיה איסור כללי על הכנסת אלכוהול יו"ר ועדת החוקה התייחס להגבלות הפעילות בתחום התרבות שיובאו מחר לוועדה: "כמו שידענו כוועדה לשמר את קדושת התפילות ואת הזכות הדמוקרטית להפגנות, צריך קווי רוחב נוספים של היגיון"
▪  ▪  ▪
[צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
[צילום: דוברות הכנסת]

ועדת החוקה חוק ומשפט סיימה (יום א', 16.8.20) לדון בהצעת חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (בידוד במקום לבידוד מטעם המדינה וצווי סגירה מנהליים) (הוראת שעה), התש"ף-2020. שני ההסדרים היו אמורים להשתלב ב"חוק הקורונה הגדול" (חוק המסגרת) שנחקק ב-23.7.20 אך הוגשו בנפרד בשל לוחות הזמנים הקצרים שליוו את הליך חקיקתם. ישולבו שניהם בחוק המסגרת, כך שיהיו בתוקף עד ל-30.6.21.
צווי סגירה מנהליים: הצעת החוק עוסקת בהוספת אמצעי אכיפה של צווי סגירה מנהליים לעסקים ולמקומות נוספים שפתוחים לציבור והוא מוסדר כיום ב"חוק צווי סגירה" כהוראת שעה. לגבי הסדרת הבידוד במקום לבידוד מטעם המדינה המכונה " בידוד במלוניות", קיים הסדר מקביל שהוארך אף הוא בחוק. הצעת החוק קובעת הוראות בדבר המקרים שבהם חוזרים מחו"ל, חולים או אנשים שלגביהם נקבע שהיו במגע הדוק עם חולה, יחויבו בשהייה בבידוד במקום לבידוד מטעם המדינה.
לפי תיקון נוסף שערכה הוועדה, ניתן יהיה לקיים דיונים בנושאי "חוק הקורונה הגדול" במהלך פגרות הכנסת במליאה ובוועדות, שלא יהיו כפופים למגבלות הקבועות בתקופות אלו.
כמו-כן, לבקשת הממשלה, נוספו מספר הסדרים ובהם: הארכת פרק הזמן לשמירת הצהרות בריאות שהתקבלו בטיסות מעבר ל-24 שעות; והסדר שיאפשר למשרד הבריאות לקבל מעסקים וממפעילים של תחבורה ציבורית רשימות טלפונים ורשימות פרטים נוספים של אנשים ששהו במקום או השתמשו בתחבורה הציבורית, לשם קיום חקירה אפידמיולוגית.
בעקבות דיון קודם בוועדה שנגע לסמכויות האכיפה ביחס למי שיסרב להגיע למלונית, ויתרה הממשלה על סמכות השוטר לעשות שימוש בכוח סביר כדי להעביר אדם למלונית. עם זאת הוועדה השוותה את גובה הקנס המנהלי על הפרת ההורה לשהות במלוניות לגובה הקנס על הפרת חובת הבידוד שהוא 5,000 שקל.
כמו-כן, הוועדה דנה באפשרות לקבוע איסור הכנסה והחזקה של משקה משכר במלוניות בעקבות הקשיים שהעלו נציגי פיקוד העורף בנוגע לטיפול מקרי אלימות וונדליזם והחליטה שלא לקבוע איסור כללי ובמקום זאת, לקבוע כי מלוניות יוכרו כמקום ציבורי לצורך חוק המאבק בתופעת השכרות אך לא יהיה איסור כללי על הכנסת אלכוהול. קביעה זו מאפשרת למשטרה לפעול לתפיסת משקאות משכרים בעת חשש להפרת הסדר הציבורי ולמנוע מקרי אלימות ומשחיתנות. עם זאת לא ייקבע איסור גורף וכן, המשטרה לא תוכל לפעול באופן זה בחדרי המלון אלא במקרה של פנייה מסוימת.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר: "בית מלון שהוסב למלונית לחולים או מבודדים אינו בית מלון. במקום ממשלתי שמושכר על-ידי המדינה צריך שיהיו הגבלות, בוודאי כשיש בו אנשים בסיכון. אני לא נדרש איסור גורף, אבל כיום למשטרה אין סמכויות רגילות, זה לא מקרה קלאסי ורגיל, זה לא בית מלון וחייבים מחסומים מסוימים. אני מבקש לתת את הסמכות והכוח למי שמנהל את האירוע הזה. מי יהיה אחראי אם יירצח מישהו? כמה שעות יישב בחקירה אותו איש פקע"ר? מי יגן עליו? הוא יהיה הש"ג שהכל יפול עליו. המדינה זורקת על הצבא שזורק על פקע"ר שאין לו סמכויות. לכן, מה שמוצע הוא להכניס בחוק את המאבק בתופעת השכרות כצעד מניעתי המאפשר למשטרה התערבות כמו בפארקים ובמקומות ציבוריים".
ח"כ יואב סגלוביץ' (יש עתיד תל"ם): "אם יש מקרי שכרות יש כלים להתמודד איתם במקום לקבוע איסור גורף. מייצרים פה עולם הפוך. קובעים שיש פה תופעת שכרות, והיא לא קיימת. יש שיכורים וצריך לטפל בהם. אין פה בסיס נתונים שמצדיק להגדיר "תופעת שכרות". על 3 מקרים לא עושים חוק. החליטו שהתופעה קיימת והיא לא מגובה בנתונים. סמכויות כאלו או הגבלות גורפות בנושא זה בוודאי לא צריכות להיות בחוק".
139 אירועים פליליים במלוניות
ח"כ עופר כסיף (הרשימה המשותפת): "קורה לא פעם שבמקומות כמו בתי מלון אנשים משתכרים ונכנסים לתגרה. אבל זו השגרה? זה לא אמור להיות בית-כלא, זה לא עונש ולא אמור להוות סנקציה. איש לא רוצה שישתוללו. השאלה אם זה מדתי לאסור על הכנסת אלכוהול בכלל. חלק מהאנשים נמצאים בכפייה ולא אמורים להיות עיצומים כאלו".
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד תל"ם): "זה לא נראה סביר. אנחנו פוגעים בהרבה זכויות זה צריך להיעשות במידתיות ולא לעשות חוק פרסונלי על 3 מקרים שהיו. זה לא מדתי".
אורי בוצ'ומינסקי, יועמ"ש מנהלת האכיפה במשטרה: "כשמתבצעות עבירות פליליות המשטרה מגיעה ומטפלת. 139 אירועים פליליים טופלו ע"י המשטרה מרגע שקמו המלוניות. הכנסת משקאות אלכוהול אינה עבירה פלילית ואם רוצים צריך להסדיר את הסמכות לתפוס אלכוהול. התנגדנו להגדרת המלוניות כגוף ציבורי לצורך מהמאבק באלכוהול כי שוטרים לא אמורים להסתובב במצב שבשגרה במלוניות".
יועמ"ש הוועדה, עו"ד גור בליי: "יש פה קושי בפגיעה של חרות של אנשים בהגבלה של דבר שהוא חוקי ומוכר. צריך הצדקה ותשתית עובדתית כדי לקבוע דבר כזה. הייעוץ המשפטי לוועדה הציע להגדיר את שטח המלוניות כמקום ציבורי לצורך מאבק בתופעת השכרות, כך שהמשטרה תוכל לסייר ולאכוף במקרה של בעיות אך המשטרה התנגדה. אנחנו במצב לא רגיל אז לפני שעוברים לאיסור לא רגיל, ראוי לשקול את הרעיון". בסופו של דבר קיבלה הוועדה את ההצעה של צוות הייעוץ המשפטי לוועדה".
אל"ם ניר בר און, מפקד משל"ט מלונות בפיקוד העורף: "ההשוואה בין אורח במלון רגיל לאורח במלון קורונה אינה נכונה. אדם שמגיע לנופש או חופש ומתפרע עם אלכוהול המלון מטפל בו משמעתית, כרטיס האשראי שלו בידי המלון וחובת ההוכחה לאי-חיוב היא על האורח עצמו. בסופו של עניין הוועדה יכולה להחליט לשים שוטרים במלון או לעשות משהו אחר אבל יש לתת לנו כלים לכך. אתמול הייתה תגרה במלון כתוצאה מאלכוהול. אדם לא נמצא פה בכפייה אך אם קופ"ח לא מוכנה לתת מכתב שחרור- אדם תקוע במלון ועושה בעיות ומצפצף על כולם בתוך המלון. האלכוהול שהצעירים שותים הוא לא כוס יין אדום בארוחת ערב. הוא גורם לתגרות. המטרה הייתה להוריד עומס מבתי החולים ואם אסור לשתות בבי"ח צריך לאסור גם פה".
תנ"צ ערן קמין ראש מנהלת האכיפה במשטרת ישראל: "אנחנו אחראים לסדר הציבורי ונגיב לכל קריאה גם במלונית. היינו מעדיפים שלא היה נכנס אלכוהול למלונית וככל שקיים חשש לפגיעה בסדר הציבורי המשטרה מטפלת במצב. אין דרך להיכנס לחדרים פרטיים כשאדם שותה לעצמו או כשאין חשש להפרת סדר. המשטרה תיתן עדיפות לקריאות אלו בין אם מדובר באדם פרטי ובין אם מטעם האחראים למלוניות".
יו"ר הוועדה אשר פתח את דיוני הוועדה הבוקר בהתייחסו להחלטות קבינט הקורונה שיובאו מחר לוועדת החוקה: "השוואת התנאים לנושאי תרבות, תפילה ומסעדנות היא צעד בכיוון הנכון. ככל שההחלטות יהיו שוויוניות מובנות והגיוניות וככל שייעשו בקווי רוחב כך יושג אמון הציבור שיקיים את ההחלטות והן ייאכפו יותר טוב. ככל שהדברים יותר הגיוניים חלק מהציבור עצמו יהפוך לפקחים בפועל והם יהיו המפקחים הטובים בשטח, הרי אי-אפשר לשלוח פקח לכל מקום".
אשר הודיע כי "הוועדה תדון מחר במכלול התקנות ותבחן אם לאשרן ולכמה זמן. אני מחכה לתוכנית הרחבה יותר של פרופ' גמזו לקיום שגרת הקורונה בחודשים הקרובים. אנחנו צריכים לראות את ההיגיון והבסיס להחלטות ואם יש שכל והיגיון גם נתמוך. התקנות הן בכיוון הנכון בנוגע להגבלת הפעילות, אך בדרך עשו שינוי קטן שהרע מצבו של ענף מסוים ביחס לשאר. הרגשתי תחושה לא נעימה כאילו רוצים לשסות תחום בתחום, ואמש דווחתי שהולכים לשנות את ההחלטה ולעשות השוואה ביחס לכל התחומים, וטוב שכך".
בהתייחסו לתחום התרבות אמר: "יש הרבה דברים משותפים לכל סוגי ההתכנסויות, הרצאות, מופעים שאינם מופעי זמר, הופעת סטנד אפ, הצגת יחיד או הצגה אחרת ועל המדינה להפעיל שיקול דעת. כמו שידענו לקדש את הזכות הדמוקרטית להפגנות ואת קדושת התפילות, צריך קווי רוחב נוספים של היגיון".
ח"כ אלהרר: "ניהלנו מאבק עיקש כדי שלכנסת תהיה מילה מראש ולא רק בדיעבד ואישרנו 24 שעות. היום זו כבר פעם שנייה שאנחנו לא דנים בתקנות מראש והשאלה מה כיוון הוועדה. מאוד חשוב לשם יצירת הוודאות אצל האזרחים, לדון בדברים כמה שיותר מהר, שלא יהיה שוב מצב שהממשלה מחליטה וההחלטות נכנסות לתוקף ואנחנו מבטלים וחוזר חלילה. אנשים משנים התנהגותם בהתאם לתקנות ולכן ראוי שנדון בדברים לפני תום 24 שעות מההחלטה".
ח"כ יואב סגלוביץ' (יש עתיד תל"ם): "בנינו חוק לא טוב והציבור לא מבין מה קורה. היה לחץ והיו צעקות ואנחנו כמו חבורת חותמות גומי, התוצאה של חוק לא טוב הוא תהליך לא טוב. התוצאות מנציחות את הטיפשות. אמרנו שהריבון היא הכנסת ופה צריכות להתקבל ההחלטות, הממשלה שלומיאלית ואנחנו לא תמיד מצליחים לשים מראה. בנוסף, מספיק הודעת דוברות שמזהירה את הציבור מלהגיע לירכא ו-80% ירידת מכירות, לא נדרש החוק, אלא הדוברות שולחת אזהרה וזהו, בהבל פה משנים דברים. זה דפוס שצריך לשים בפנינו תמרור אזהרה. מצאו שיטה חדשה ועם כל הרצון הטוב, התמימות של יושבי החדר הזה מאפשרת למקבלי ההחלטות לעשות כרצונם ואת זה יש לעצור".

תאריך:  16/08/2020   |   עודכן:  16/08/2020
+פערים משמעותיים במגעים בין הליכוד לכחול לבן
09:49 17/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

גורם בכיר שמעורב במו״מ בין כחול לבן לליכוד צוטט: ״סכנת הבחירות לא חלפה, נתניהו עוד לא החליט אם הוא רוצה בחירות  ▪  פגישה נוספת תתקיים הערב

פגישת צוותי המו"מ של הליכוד וכחול לבן [צילום ארכיון]
+עמיר פרץ: "פוגש ח"כים ומקיים איתם שיחות על הנשיאות"
09:12 17/08/20  |  עידן יוסף

שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ אישר בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב' כי הוא בוחן את האפשרות להתמנות לתפקיד נשיא המדינה: "אני בהחלט פוגש ח"כים רבים וכאשר אנחנו מקיימים דיונים על כל הנושאים, אני גם מקיים איתם שיחות על הנשיאות ועל הבחירות לנשיאות שיתקיימו בעוד 10 חודשים".

+תישקל חקיקה לגישור סכסוכים עסקיים בקורונה
22:47 16/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המשנה ליועמ"ש עו"ד ארץ קמיניץ: "מצב שבו נמצא המשק הישראלי כעת, כדאי לצדדים עסקית לחזור למו"מ ולתקן את החוזה"  ▪  יו"ר ועדת החוקה ח"כ אשר: נקדם חקיקה לגישור בסכסוכים שנגרמו בשל קורונה

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום אילוסטרציה: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90]
+"נתניהו מתעקש בעיקר על 'נקודת יציאה' מההסכם"
21:15 16/08/20  |  עידן יוסף

צוות המו״מ של הליכוד בשיחות הערב: יו״ר הכנסת יריב לוין ויעקב אטרקצ׳י. מטעם כחול לבן: שר המשפטים אבי ניסנקורן והוד בצר. גורם המעורב בשיחות אומר כי נתניהו מתעקש בעיקר על ״נקודת יציאה״ מההסכם (כאן חדשות).


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר גרוטו / Itamar Groto  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גבי ברבש  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאי גולן / May  Golan  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה בר סימן טוב  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סיגל סדצקי  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עפר שלח / Ofer  Shelah  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המשטרה לא תשתמש בכוח כדי להעביר סרבן למלונית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
איציק וולף
יו"ר ישראל ביתנו קורא לחברי האופוזיציה להתנגד לאישור הצעת החוק לדחיית המועד האחרון לאישור תקציב המדינה    "אחרי דחיית התקציב נתניהו ימצא סיבה לפרק את הקואליציה ולקחת את מדינת ישראל לבחירות רביעיות"
עידן יוסף
ועדת החוץ והביטחון של קוראת לממשלה לבקש דיון נוסף על החלטת בג"ץ בעניין הריסת ביתו של הרוצח של הלוחם עמית בן יגאל    אביו: נתניהו הבטיח ל שהמדינה תערער על ההחלטה
איילת פישביין
הקליניקה לחינוך באוניברסיטת חיפה מזהירה שסגירת תוכנית היל"ה המספקת מסגרות לימוד לשמונת אלפים בני נוער שהונשרו ממערכת החינוך הרגילה מהווה עבירה על חוק חינוך חובה    במשרד החינוך טוענים שהאוצר מסרב לשחרר את הכסף הנחוץ למימון התוכנית
עידן יוסף
התקנות לא הוגשו לאישור הוועדה לזכויות הילד, משרד העבודה והרווחה לא הכין מנגנון לתמרוץ המעונות שיתקינו מצלמות וקיימים רק 23 תקני מפקחים למרות שנחוצים כ-80    יו"ר הוועדה לזכויות הילד: הוועדה רואה את הסחבת והעיכוב באישור התקנות כביזוי החוק וזלזול בילדינו
עידן יוסף
מחקר חדש מגבעת חביבה ואוניברסיטת חיפה שהוצג בוועדת הקורונה, רואה במשבר הזדמנות לשיתוף פעולה בין רשויות, קבוצות באוכלוסייה ובניית החוסן האישי והלאומי    יו"ר הוועדה: צריך לראות בראשי הרשויות שותפים מרכזים וראשיים בהתמודדות עם המשבר, ולשתף את הציבור ולרכוש את אמונו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il