X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום: דוברות הכנסת]
האב הציג את זוועת ההתעללות בבנו:

"בני עדיין בוכה בלילה וצועק"

ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: עונש מינימום למטפל התוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע רפאל שבנו הפך לנכה עיוור ואתמול נחתמה עסקת טיעון של חצי שנת עבודות שירות ו-5,000 שקל קנס למטפלת שלו: "חיכינו 3 שנים וסמכנו על בית המשפט. עזבנו את בננו לשעתיים וחצי ומצאנו אותו עם סימנים כחולים על הראש. אחרי גזר הדין אני מצטער לומר שאני מתבייש במדינה שלי"
▪  ▪  ▪
אופיר כץ, מיכאל מלכיאלי ויוסי טייב [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה אישרה (יום ב', 21.12.20) לקריאה ראשונה את הצעת החוק שיזם ח"כ אופיר כץ, לאחר פרשת כרמל מעודה, שנועדה לקבוע כי על מטפל התוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע שבמסגרת אחריותו, יוטל עונש של ריצוי מאסר בפועל, שלא ירוצה בעבודות שירות או מאסר על תנאי אלא מטעמים מיוחדים שירשמו.
משרד המשפטים התנגד לביטול חלופת עבודות השירות במקרים אלו והציע להחמיר את עונש המקסימום בעבירות מסוג זה כעבירות בנסיבה מחמירה. הפרקליטות הבהירה שהצעת החוק לא תעזור במקרים של קושי ראייתי כמו במקרה שהוצג בוועדה.
ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) שהשתתף בדיון בזום לאחר שהתגלה חיובי לקורונה, אמר: "ח"כ כץ לוקח את הנושא כמשימת חיים ויש דבר אחד שעליו לא צריך להיות שום ויכוח- הנושא הזה חייב להשתנות. זו מגיפה ויש לעשות הכל כדי להרתיע ולמגר. כשמדובר בתופעה רחבה ענישה היא חלק מהפתרון ועונש מינימום הוא דבר הכרחי במקרה הזה. בהסכמה עם ח"כ כץ, הצ"ח תעסוק רק באנשים האחראים לקטין או לחסר הישע ולא בבני משפחה, שכן הדבר החשוב ביותר כרגע הוא להבליט את האחריות הטיפולית או החינוכית. נושא עבודות השירות שנוי במחלוקת ונבחן את השפעתו הרוחבית בדיונים שבין קריאות שנייה ושלישית. הכוונה היא למצוא משהו נכון ומאוזן שהמקרים בהם השופט יוכל להמירם לעבודות שירות יהיה חריג ביותר. יידע כל שופט בבואו לדון כי שיקול הדעת שלו במקרים אלו מצומצם עד אפסי".
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל מלכיאלי, הודה בהתרגשות לרפאל ורבקה שבנם הפך עיוור ונכה ושיתפו בסיפרם האישי ואמר כי "דברים גדולים צומחים מתוך מאבקי השטח. זו חקיקה מתבקשת".
אופיר כץ סיפר לנוכחים: "זה נושא שהתחלתי לטפל בו מאז פרשת כרמל מעודה. הזדעזעתי מהסרטונים, איש לא יכול להישאר אדיש למראות הללו כששולחים ילד למקום שאמור להיות הכי בטוח והופך לגיהינום. מסקירה של פסקי דין לאחור גיליתי שרבות מהמתעללות קיבלו ענישה לא מרתיעה ולא מדתית של עבודות שירות ועוד. הילדים ממשיכים טיפולים פסיכולוגיים שנים קדימה בזמן שאותן מתעללות יוצאות עם עבודות שירות זה מתסכל. בנם של רפאל ורבקה הפך לנכה עיוור ואתמול נחתמה עסקת טיעון של חצי שנת עבודות שירות ו-5000 שקל קנס. הם רוצים למנוע את המקרה הבא ושייעשה צדק. יש דוגמאות נוספות של סייעת במודיעין שישבה על פעוט והורשעה וקיבלה 3 חודשי עבודות שירות וקנס מגוחך ועוד ועוד דוגמאות. החוק עבר בקריאה טרומית בתמיכת 89 ח"כים וזו אמירה חדה וברורה למשרד המשפטים שנבחרי הציבור רוצים את החמרת הענישה".
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "היוזמה החשובה היא לא דבר של מה בכך. הגשתי הצעת חוק להפוך כל תקיפה של פעוט לנסיבה מחמירה ובכך להחמיר אוטומטית את העונש. אם מישהו ביצע עבירה כה חמורה וחירב את נפשו של הילד ונפשה של המשפחה הוא צריך להיענש. אני מקווה שבדרך הזו לא נייצר מדרגות של עבירות חמורות בסעיף הקיים". בהתייחסה לעמדת משרד המשפטים אמרה: בית המשפט פוסק ע"פי חקיקה של הכנסת". לאחר עדותו של רפאל שבנו הפך עיוור אמרה: "זה מקרה נוראי, אני שומעת את הסיפור של משפחה ציונית שעלתה לארץ, האמינה במערכת והמערכת לא פחות מבגדה בה. אני לא רואה מצב בו לא תחמירו ענישה במכת מדינה כזו שלא תעבור מעצמה. איזה מסר זה למטפלות שרואות עונש חפיפניקי כזה".
רפאל, שבנו הפך נכה ועיוור, ריגש את חברי הוועדה בסיפורו האישי: "כואב לנו, סמכנו על בית המשפט וטעינו. היה לנו בן תינוק בריא בן 6 והיינו פה רק 8 חודשים, המילים הראשונות שלמדנו היו המילים הרפואיות. אחרי יומיים שהיינו בהסתגלות רצינו להתחיל אולפן. לאחר שעתיים וחצי המטפלת התקשרה ואמרה את המילה "דחוף" שלא הבנו והמורה באולפן הסבירה לנו שהוא איבד הכרה ולא נושם ואי אפשר לדעת אם הוא יחיה. אשתי הייתה בהריון ולא דיברנו עברית. מצאנו אותו מת בשערי צדק, הוא לא נשם והלב שלו לא עבד. הרופאים אמרו- אתם צעירים ויהיו לכם ילדים אחרים, אין מצב שיתעורר. הוא לא רצה לעזוב והמשיך להילחם והיינו איתו שבועות בטיפול נמרץ ילדים. עברנו להדסה והגענו לבי"ח אלין לילדים עם בעיות חמורות והיינו באשפוז מלא. אחרי זה שנתיים באשפוז יום מהבוקר עד הלילה. אמרו לנו שאין סיכוי שהוא ינשום ויוכל ללכת לבד. הוא עדיין בוכה בלילה וצועק. חיכינו 3 שנים וסמכנו על בית המשפט. עזבנו את בננו לשעתיים וחצי ומצאנו אותו עם סימנים כחולים על הראש. העברנו את כל הסרטונים והחומרים לפרקליטות. כל המשפחה איבדה את החיים וכששומעים שהאישה הזו מקבלת 6 חודשי שירות ו-5,000 ש"ח אני מצטער לומר שאני מתבייש במדינה שלי. לא נחזור לצרפת כי זה הבית שלנו אבל חייבים לשנות את הדברים. זה כואב ומסוכן לילדים של כולנו. במטפלת הזו הודתה שעשתה זאת ואפילו לא הביעה חרטה".
עו"ד איתמר גלבפיש מפרקליטות המדינה חיווה את דעתו: "קורע את הלב לשמוע את הדברים של משפחת אזולאי. קשה גם לדבר אחריהם. המטרה שלנו ושל משרד המשפטים היא להביא למיצוי הענישה בתיקים החמורים הללו שראויים לענישה מחמירה. במקרה הזה יש הסדר טיעון שנסגר מראש בגלל קשיים בראיות שמקשים להוכיח את יסודות העבירה. התיקונים שהוועדה מציעה כרגע לא היו משנים את התיק הזה לצערי הרב. הדילמה היא בין זיכוי כללי לבין הרשעה עם עונש מסוים. חסרים לנו כפרקליטות כלים מסוימים כדי להיאבק בתופעה ואני מתחבר לדברים שבהצ"ח של ח"כ אלהרר. יש תזכיר חוק שטרם אושר הכולל גם נסיבה מחמירה במקרים של תקיפה ע"י מטפלים, מורים, גננות וכו'. העברנו רשימת פס"ד ארוכה מאוד לייעוץ המשפטי של הוועדה כגון דוד שנותן מכה חמורה חד-פעמית לאחיין שלו, אדם ללא רקע פלילי, וחשבנו שמקרים חמורים בהם לא יינתנו עבודות שירות זה ייצור זילות".
עו"ד גיל שפירא הציג את עמדת הסנגוריה הציבורית: "המקרים שהובאו הם החריגים שמובאים לתקשורת אך ברוב המקרים יש עונשי מאסר והפרקליטות לא מקלה ראש ומגישה ערעורים. המקרים החריגים שמביאים להצעת החוק יש להם נסיבות של קשיים ראייתיים להוכחת הסיבתיות ובהם בית המשפט והפרקליטות השתכנעו שההסדרים מתאימים. עונשי מינימום הוא כלי חריג ובעייתי מעבר לצמצום שיקול דעת בית המשפט, יש כאן קושי משמעותי שענישה מחמירה ככל שתהיה לא מביאה להרתעה. גם ועדת דורנר קבעה שהחמרה בענישה לא מביאה להרתעה. לכן, התייחסות רק לענישה למיגור התופעה לא נכונה. התוצאה של המקרה הזה נוראה וכששומעים את ההורים הלב נקרע, אבל כשמדברים בשפה משפטית יש צורך לבסס בראיות את הקשר בין הנזק שנגרם לבין המעשים ובמקרה הזה היה קושי ראייתי משמעותי שהטיל ספק בקשר בין הנזק שנגרם לבין מעשה המטפלת. אלו המקרים שלוכדים את הקשב הציבורי והם לא בהכרח המדד".
עו"ד עביר מטאנס ממשרד המשפטים: "הצעת החוק הממשלתית עוסקת באותה סוגיה ונותנת מענה מאוזן לאינטרס הציבורי, בצורה יותר זהירה. הצעת החוק קובעת נסיבה מחמירה לעבירת התקיפה במדרג הנמוך ביותר ברגע שמדובר בתוקף שאחראי על קטין. הרובד השני מתייחס לסעיפים שבהצ"ח הפרטית לגבי תקיפה והתעללות. לגבי עונש מינימום- קביעתו היא דבר חריג בחקיקה הפלילית והעונשית והתייחסה לכך ועדת דורנר שהממשלה אימצה מסקנותיה אך אנחנו עושים זאת כאן בזהירות רבה, כך שנקבע עונש מאסר בלי הפרדה בין עונש מאחורי סוג ובריח לבין עונש מאסר שיבוצע כעבודות שירות. אין כיום הפרדה כזו בחוק העונשין ולכן בגלל שיוצרים פה חריג עליו להיחקק כהוראת שעה לחמש שנים. אם נגיע למצב בו התביעה או בית המשפט יראה שמדובר במקרה שאינו מתאים לעונש המינימום זה עלול לגרום לתוצאה ההפוכה. אם נגיע לבית המשפט והשופט יחשוב שזה עונש לא ראוי הוא לא ירשיע או שלא יוגש כתב אישום".
עו"ד שמרית גולדברג ממשרד המשפטים: "הדברים של משפחת אזולאי קשים וכואבים. ההצעה לשלול את האפשרות לעבודות שירות חריגה ביותר. זו חלופת כליאה משמעותית המאפשרת גם שיקום. גזירת העונש היא לפי שיקול דעת פרטני בנסיבות המקרה והצעת החוק שוללת את שיקול הדעת הזה מבית המשפט. היא מצרה את יכולת בית המשפט לקבוע ענישה. כבילת שיקול הדעת מונעת לקבוע ענישה שתאפשר את השגת מטרות הענישה של הרתעה, שיקום ועוד".
עו"ד לילך וגנר ממשרד המשפטים שטחה את התנגדות המשרד: "אני מבינה את ההורים ואת התחושה הקשה בציבור, אך משרד המשפטים לא מבקש רחמים למתעללות ולכן להציג אותנו כמי שמתנגדים לענישה קשה זו הצגה לא מוצדקת. בראש מעייני המשרד הגנה על פעוטות ועונשי מינימום תרומתם אינה גדולה. הפתרון המוצע אינו נכון. הצ"ח של ח"כ כץ בקריאה טרומית חלה לכאורה גם על הורים התוקפים ילדיהם ואני שמחה שצמצמתם את זה. בניגוד לעונש מרבי, העונש המינימלי מתייחס למקרה הכי קל למשל של דחיפה שגורמת לילד לבכות. על מקרה כזה יש להכניס מטפלת למאסר בפועל? ברור שיש מקרים חמורים אבל בחקיקה צריך לחשוב על המקרה הכי קל. אין מקרה כזה שמישהו הורשע בהתעללות ונגזרו עבודות שירות".
ח"כ כץ הגיב לדברי נציגי משרד המשפטים: "אני שמח לשמוע את השינוי בעמדת משרד המשפטים שהתנגדו תחילה לכל סעיף בהצעת החוק. למה הורים מטפלים טיפולים פסיכולוגיים והמטפלת יוצאת ומטיילת חופשי כמה חודשים אחרי. כשיש תופעה מזעזעת אנחנו המחוקקים נקבע את המדיניות ונעשה את השינוי גם אם זה לא מוצא חן בעיניכם".
ח"כ יוסף טייב (שס) הגיב אף הוא: "דברי משרד המשפטים מזעזעים. פעם ראשונה שמטפלת דוחפת דחיפה מיותרת עליה להיענש גם אם היא מטפלת 60 שנה בילדים. פעם אחת מיותרת והילד הפך לעיוור".
עו"ד לירון אשל מהמועצה לשלום הילד: "אנחנו מלווים אלפי ילדים נפגעי עבירות מין ואלימות ולא מדובר בענישה נקודתית שעולה לתקשורת אלא מדובר באירועים חוזרים ונשנים של ענישה מקלה. לצד כל עבירה בספר החוקים יש טווח ענישה ואנחנו יושבים פה כי הענישה במקרים אלו לא מגיעה בכלל לרף. דמם של ילדים לא יכול להיות הפקר. המועצה לשלום הילד יזמה עם ח"כ אלהרר תיקון ללקונה בחוק שלפיו צריך יהיה להכניס נסיבה מחמירה זו בדגש על האמון המיוחד בין הילד למטפל".
עו"ד אפרת חקאק מהייעוץ המשפטי לוועדה התייחסה לקביעת עונש מינימום ואמרה כי "הכנסת ב-2012 החליטה על הירארכיה בשיקולי ענישה וכן שהעיקרון במוביל בענישה יהיה הגמול וההלימה בגלל שהרתעה פרטנית פחות עובדת. קביעת עונשי מינימום מהווה סטייה מהחלטות אלו של הכנסת. כמו-כן, יש עבירות אחרות חמורות מאוד, וכשלוקחים כל פעם מכת מדינה אחרת ומבקשים לשנות את הכלל, צריך לבדוק אם הכלל שהכנסת קבעה, נכון".
סיוון מדרי ממטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך: "בשנים האחרונות היינו עדים לשורת פס"ד מביכים לאלו שפגעו בילדים שלנו. רק אתמול נגזר עונש מגוחך על פגיעה בפעוט שנגרם לו נזק תמידי. מטה המאבק בשיתוף ח"כ כץ שפועל רבות לביטחון הילדים שם למטרה למגר את הסבל הזה. יש משפחות שמתפרקות נפשית וכלכלית והילדים סובלים סבל מתמשך. מקומה של כל מי שפוגעת לנו בילדים הוא בכלא".
שלושה ח"כים תמכו בהצעה: מלכיאלי והח"כים כץ וטייב. לא היו מתנגדים.

הצעת חוק העונשין (תיקון – עונש מינימום לתוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע), התש"ף–2020 , של חבר הכנסת אופיר כץ / מסמך
הנוסח המוצע סוטה מהמסגרת המקובלת בחקיקה פלילית בשני היבטים –(1)בקביעת עונש מינימום, במקום לאפשר לשופט להתאים את הענישה לנסיבות הקונקרטיות של המקרה הבא לפניו; ו-(2) בקביעה כי עונש של מאסר בפועל בהכרח לא יכלול רכיב של עבודות שירות, קביעה שלא מקובלת בעבירות אחרות אף חמורות יותר (אין לכך כל תקדים בחוק העונשין אף לא בעבירות החמורות ביותר). בהתאם לכך, מוצע שהוועדה תשקול האם יש הצדקה לסטות בעבירות המנויות מההסדרים הרגילים הקבועים לכל העבירות, גם החמורות ביותר (5 עמ')
עמדת הסניגוריה הציבורית באשר להצעת חוק הצעת חוק העונשין (תיקון – עונש מינימום לתוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע), התש"ף-2020 (פ/23/720) / נייר עמדה
הסניגוריה הציבורית תבקש להביע את התנגדותה העקרונית להצעת החוק שבנדון, ובתוך כך נרחיב להלן גם לגבי הסתייגויותיה של הסניגוריה הציבורית באשר לקביעת עונשי מינימום ועונשי חובה בספר החוקים הישראלי (5 עמ')
תאריך:  21/12/2020   |   עודכן:  21/12/2020
+ח"כ זוהר הגיש בקשה להכרזה על מיכל שיר ושרן השכל כפורשות מסיעת הליכוד
09:28 22/12/20  |  איציק וולף

יו"ר הקואליציה וסיעת הליכוד מיקי זוהר הגיש בקשה רשמית להכריז על ח"כ שיר והשכל - כפורשות מסיעת הליכוד. זאת, בעקבות הצבעת שיר נגד עמדת הקואליציה והליכוד אמש ובעקבות היעדרות השכל מן ההצבעה.

+"עשינו ניסיון עצום למנוע פיזור הכנסת"
08:39 22/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הכנסת מאשים את מפלגת כחול לבן בפיזור הצפוי של הכנסת הלילה בחצות ומביע תקווה שהבחירות יביאו להכרעה ברורה שתאפשר "לנהל מדינה כמו שצריך"  ▪  ח"כ מארק תוקפת את חברות הכנסת שיר והשכל: "המפלגה של סער מסתמנת כמפלגת הבוגדים והעריקים"

יו"ר הכנסת. מקווה להכרעה ברורה [צילום: יהונתן סמייה/דוברות הכנסת]
ח"כ מארק. "מפלגת העריקים והבוגדים" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+מלבד הנחיה, למערך הסייבר אין סמכות
08:11 22/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

רמ"ד אסטרטגיה וסייבר במשטרה: "קיים משבר אמון בין המגזר העסקי-פרטי לבין משטרת ישראל בכל הקשור ללחימה בסייבר"  ▪  יו"ר הוועדה לביקורת: "הפשע עובר לעולם הדיגיטלי. ככל שנוכל שיהיה טיפול יעיל וחקירה יעילה, כך זה יכאב פחות"

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+"נספה בהצלת חיים אינו נפגע פעולות איבה"
08:10 22/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אושר לקריאה ראשונה: תגמולים למשפחתו של מי שקיפח חייו תוך הצלת אדם אחר  ▪  ההצעה המקורית ביקשה להעניק למשפחות את הזכויות להן זכאים בני משפחה של חללי פעולות איבה, אך בשל התנגדות נחרצת שהביעו נציגי משפחות חללי פעולות האיבה בדיון, הוחלט להגדיר בחוק תגמולים מיוחדים לצורך זה

דבריה של חוה בן שבת, אמו של מוטי בן שבת שטבע בעת הצלת אנשים בשטפונות בנהריה לפני שנה [צילום: דוברות הכנסת]
חה"כ משה אבוטבול ומיכאל מלכיאלי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+ח"כ מיכל שיר: אתפטר מהכנסת ואצטרף למפלגת תקווה חדשה
01:13 22/12/20  |  איציק וולף

ח"כ מיכל שיר, שהצביעה הערב נגד עמדת הקואליציה ביחס לדחיית מועד אישור התקציב, הודיעה כי תתפטר מן הכנסת ותצטרף למפלגת תקווה חדשה של גדעון סער.
"אני שלמה עם מצפוני לעשות את המעט שביכולתי כדי לסיים את המופע המביך הזה של ממשלה תקועה ומסוכסכת שמחזיקה מדינה שלמה בת ערובה של כסאות פוליטיים, ולכן אתפטר מהכנסת ואצטרף לתקווה חדשה בראשות גדעון סער", אמרה.

+ח"כ שלח: הממשלה הרעה הגיעה לסוף דרכה
01:09 22/12/20  |  איציק וולף

ח"כ עפר שלח (יש עתיד) תקף את ראשי מפלגת כחול לבן, בני גנץ וגבי אשכנזי, שנעדרו מן ההצבעה הערב בכנסת.
"האנשים ישרי הדרך בכחול לבן הביסו את הפחדנות של גנץ ואשכנזי. הממשלה הרעה הזאת הגיעה לסוף דרכה, עכשיו הזמן להביא את השינוי", אמר.

+ח"כ כסיף: הליכוד לא מעוניין בתקציב אלא בהארכת כהונת ממשלה לא לגיטימית
00:19 22/12/20  |  איציק וולף

ח"כ עופר כסיף אמר הלילה כי ‏הליכוד מונע בכוונה תקציב כבר חצי שנה, והנזק שנגרם לציבור הוא חסר תקדים.
"למרות שקריהם, הם לא מעוניינים להביא תקציב במהירות, אלא להאריך כהונתה של ממשלה שאיבדה את הלגיטימיות שלה", אמר.

+אושרו תקנות תעריפי הנפקת הדרכונים הביומטריים
23:44 21/12/20  |  עידן יוסף

ועדת הכספים אישרה (ב') את תקנות תעריפי הנפקת הדרכונים הביומטריים כהוראת קבע. לפני כשלוש שנים וחצי קיימה הוועדה סדרת דיונים בנושא עדכון האגרות להוצאת דרכונים, במהלכם יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני וחברי הוועדה אישרו את התעריפים רק לאחר שהוכנסו בהם הפחתות משמעותיות בניגוד לעמדת הממשלה, לעניין הנפקת ושינויים בדרכונים.
לפני כשנה וחצי, ביקשה רשות המיסים לקבוע את התקנות כהוראת קבע, אך חברי הוועדה ציינו כי לאור בעיות שונות בתחום הדרכונים הביומטריים הם מבקשים להאריך את ההוראה בשנתיים, במהלכן ניתן יהיה לבחון את המצב ולערוך שיפורים ככל שידרשו.
עדכון התעריפים החל בעקבות הכנסת הדרכונים הביומטריים לתוקף ע"י רשות האוכלוסין, לאחר שהחוק הביומטרי אושר ולאחר שהוחלט לאמץ את השיטה הביומטרית להנפקת תעודות, כולל תעודות זהות ודרכונים. אין באישור התקנות שינוי לעניין העלויות לציבור.

+הכנסת לא אישרה דחיית אישור התקציב
22:49 21/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הקואליציה לא הצליחה לגייס רוב של 61 חברי כנסת לאישור ההצעה לדחיית הדד-ליין לאישור תקציב המדינה בשבועיים  ▪  חברי הכנסת מיקי חיימוביץ, רם שפע ואסף זמיר נכנסו ברגע האחרון והצביעו נגד

ח"כ חיימוביץ. נגד [צילום: ערוץ הכנסת]
ח"כ פינדרוס נדרש למשוך זמן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+2.44 מיליארד ביצים יאושרו לגידול ב-2021
22:06 21/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך אישרה ועדת הכלכלה בתום שורה של דיונים סוערים  ▪  50% מתוך 170 המכסות החדשות שאושרו יינתנו למגדלים ללא כלובים, לעומת עד 30% שהציע משרד החקלאות בתחילה  ▪  היו"ר מרגי: קיימנו דיוני עומק ושיפרנו את מצבם של כל הצדדים

[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: אליס אמנדולה/AP]
+רשת סיבים אופטיים לאינטרנט תיפרס בישראל
21:44 21/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הנדל: "זה ההישג הכי גדול של הממשלה הזאת שאני כבר לא חלק ממנה"  ▪  על-אף סדר היום הצפוף השלימה ועדת הכלכלה את החקיקה בדיונים אינטנסיביים בשבוע וחצי

משלים חקיקה מחוץ לממשלה [צילום: דוברות הכנסת]
+הוגדלה הפחתת האגרות לרשות ני"ע ב-53 מ"ש
21:11 21/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים אישרה שורה של הוראות שעה להפחתת אגרות המשולמות לרשות לניירות ערך, והגדילה את ההפחתה ל-3 השנים הבאות  ▪  יו"ר הרשות נענתה לבקשת יו"ר הוועדה לכך שההפחתה תעמוד על 15% במקום 10%

[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+לפיד: קורא לגנץ להצביע איתנו נגד הממשלה
20:56 21/12/20  |  איציק וולף

ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, קרא ליו"ר כחול לבן, בני גנץ, להצביע יחד עם יש עתיד בהצעת אי האמון בממשלה.
"גנץ הציב אולטימטום עם חמש דרישות כתנאי להצבעה נגד פיזור הכנסת. הליכוד הודיע מיד שלא יקבל אותם. האולטימטום נדחה בזלזול. בעוד שעה בערך ההצבעה. הגיע הזמן שכחול לבן יצילו מעט מהכבוד העצמי שלהם ויצביעו אתנו. הממשלה הזאת סיימה את דרכה", אמר.

+השרה ינקלביץ': זו השעה לגבות את גנץ
20:26 21/12/20  |  איציק וולף

השרה עומר ינקלביץ' קראה לחברי מפלגתה לגבות את יו"ר כחול לבן, בני גנץ. "זו השעה לגבות את יו"ר המפלגה בני גנץ. מאז שהוקמה כחול לבן, פעל בני גנץ בכל העת לטובתם של אזרחי ישראל, עשה כל מאמץ כדי להעביר תקציב ולשמור על ערכי שולחיו, למרות המחיר הפוליטי הכבד. עלינו להתאחד מאחוריו, תהא הכרעתו אשר תהא", אמרה.

+"גנץ מנסה לקושש קולות למפלגתו"
19:04 21/12/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה מאשים את יו"ר כחול לבן, ראש הממשלה החליפי בני גנץ, על שחזר בו מן הסיכומים שאליהם כבר הגיע עם הליכוד  ▪  "ההתעקשות היא לאפשר לניסנקורן לעשות הפיכה פקידותית-שיפוטית שעומדת בניגוד להסכמים הקואליציוניים ושאנחנו לא יכולים לאפשר"

נתניהו. [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
שר המשפטים ניסנקורן. 'הסדין האדום' [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
איציק וולף
הקואליציה לא הצליחה לגייס רוב של 61 חברי כנסת לאישור ההצעה לדחיית הדד-ליין לאישור תקציב המדינה בשבועיים    חברי הכנסת מיקי חיימוביץ, רם שפע ואסף זמיר נכנסו ברגע האחרון והצביעו נגד
עידן יוסף
כך אישרה ועדת הכלכלה בתום שורה של דיונים סוערים    50% מתוך 170 המכסות החדשות שאושרו יינתנו למגדלים ללא כלובים, לעומת עד 30% שהציע משרד החקלאות בתחילה    היו"ר מרגי: קיימנו דיוני עומק ושיפרנו את מצבם של כל הצדדים
עידן יוסף
הנדל: "זה ההישג הכי גדול של הממשלה הזאת שאני כבר לא חלק ממנה"    על-אף סדר היום הצפוף השלימה ועדת הכלכלה את החקיקה בדיונים אינטנסיביים בשבוע וחצי
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה שורה של הוראות שעה להפחתת אגרות המשולמות לרשות לניירות ערך, והגדילה את ההפחתה ל-3 השנים הבאות    יו"ר הרשות נענתה לבקשת יו"ר הוועדה לכך שההפחתה תעמוד על 15% במקום 10%
איציק וולף
ראש הממשלה מאשים את יו"ר כחול לבן, ראש הממשלה החליפי בני גנץ, על שחזר בו מן הסיכומים שאליהם כבר הגיע עם הליכוד    "ההתעקשות היא לאפשר לניסנקורן לעשות הפיכה פקידותית-שיפוטית שעומדת בניגוד להסכמים הקואליציוניים ושאנחנו לא יכולים לאפשר"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il