X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חיטה. עלול להיות מחסור [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
בוועדת החוץ והביטחון נחשף
אין לישראל תוכנית למשבר מזון עולמי
משרד החקלאות: חוסר חיטה בעולם זה כבר משהו שמלאי החירום של ישראל כיום לא עונה עליו רשות החירום הלאומית: הראייה של רח"ל היא לתקופות חירום מוגדרות ולא משבר עולמי מתמשך
[צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוץ והביטחון דנה (יום ג', 3.8.21) בנושא הבטחת מלאי המזון לשעת חירום. במהלך הדיון אמר חיים אנג'וני, מנהל אגף בכיר לניהול משברים וסייבר במשרד החקלאות: "תרחיש או איום הייחוס של רשות החירום הלאומית מתייחס לתקופת חירום יחסית קצרה, ואם הדיון נסוב גם על סיכון כלשהו של משבר מזון עולמי, כלומר חוסר חיטה בעולם ברמה כזו או אחרת, אז זה כבר משהו שמלאי החירום של ישראל כיום לא עונה עליו. מלאים אלה, בכל התחומים, לא מיועדים למשבר מזון עולמי שיכול להימשך תקופה ארוכה".
יו"ר הוועדה ח"כ רם בן-ברק שאל, האם משמעות דבריו שלישראל אין תוכנית למשבר מזון עולמי ואנג'וני אישר את הדברים.
בפתח הדיון אמר בן-ברק: "מזון בכלל ולשעת חירום בפרט, בטח ובטח במדינת ישראל המוקפת אויבים, יש לו חשיבות לאומית ביטחונית מהמעלה הראשונה והוא סוגיה מרכזית בביטחון הלאומי של מדינת ישראל. יש לו השלכה ישירה על יכולת מדינת ישראל לנהל מערכה צבאית, בתנאים של מצור ימי ואווירי, בהתאם למלאי המזון.
"המאבק על מזון ושטחי גידול ליבולים היה מאז ומעולם סיבה לקונפליקטים בין מדינות. הצפי הוא שנושא זה ילך ויתחדד ויהווה נושא לסכסוך בין מדינות בשנים הבאות, לצד המאבקים על משאבי מים. ירידה ביבולים החקלאיים בישראל ובעולם; שינויי אקלים עולמיים; עלייה במחירי המזון והסחורות; גידול דמוגרפי ועלייה בתוחלת החיים; מגפות ובצורת; כל אלה, לצד תנאים ביטחוניים ופוליטיים ייחודיים בהם נמצאת מדינת ישראל, ורפורמות בחקלאות ובחקלאים, יכולים להביא אותנו למשבר תזונתי חריף בטווח הנראה לעין.
"סוגיה זו נמצאת במגרש של כמה וכמה משרדים ממשלתיים, לרבות, משרד החקלאות, משרד הכלכלה, משרד הביטחון ומשרד הבריאות. יכולת התכנון והתיאום בין המשרדים היא קריטית. רשות חירום לאומית, שתכף תציג לנו את הנחות היסוד לתרחישי הייחוס, קובעת את המדיניות ואת רמת המלאים, אבל אנחנו מחויבים לעשות פיקוח ובקרה – האם המלאים האלה מותאמים לצרכים של תושבי מדינת ישראל, האם נדרש להגדיל את מס׳ המוצרים הבסיסיים שנדרש בהם מלאי חובה, האם כל המערכות מסונכרנות ועוד.
"השיטפונות, שריפות הענק וגלי החום הקיצוניים ששוררים בעולם בשבועות האחרונים הם הצצה כואבת לאסון המתרגש ובא על כדור-הארץ כבר לקראת סוף המאה ה–21. ויש עוד אסונות, שלמזלנו טרם פגעו במדינת ישראל, אך עלינו להתכונן גם אליהם כגון: רעידות אדמה, צונאמי ועוד. אנו נדרשים לגבש תוכנית לאומית רב שנתית עד לשנת 2050 בנושא מדיניות החירום למזון למדינת ישראל. אנו לא יכולים לשבת ולשקוט על השמרים. אין לישראל את הפריבילגיה הזאת".
יוסי שפירא, ראש חטיבת משרדי ממשלה ויעדים ברשות החירום הלאומית במשרד הביטחון: "רח"ל אחראית על תרחיש הייחוס למרחב האזרחי, ועובדת על תרחיש ייחוס חדש יאושר בקרוב ויהיה תקף עד 2025. גם תרחיש זה וגם העכשווי הם מסווגים ולא נוכל לפרט אותם בדיון פתוח, אבל יש לנו ועדה האחראית על נושא המלאים בהתאם לתרחיש, מקיימת ביקורת בנושא ושולחת למשרדי הממשלה הרלוונטיים דוחות פעמיים בשנה. במלאים האסטרטגים אין מזון טרי. מזון טרי זה לא משהו שאפשר לשמר במלאים. הניהול אל מול מה שנמצא בשווקים, במקרה של מזון, נעשה ע"י הרשות העליונה למזון במשרד הכלכלה".
חיים אנג'וני, מנהל אגף בכיר לניהול משברים וסייבר, משרד החקלאות: "אין לנו שליטה על מה שקורה במשק החקלאי אלא כל חקלאי מגדל לפי בחירתו והכדאיות שלו. אנחנו יכולים להגיד שבכל נקודת זמן במשק המתוכנן תהיה אספקה סדירה של חלב וביצים, כל עוד ניתן יהיה לספק לאותם בעלי חיים מספוא, שהוא מוטה יבוא, אבל יש מלאי של חיטה ומספוא לפי תרחיש הייחוס, ומבוצעת על זה בקרה יומית. מאז הקורונה, כאשר החלה עצבנות מסוימת בשווקים הבינ"ל בנושא אספקת החיטה, הקמנו, יחד עם רח"ל, מודל חיזוי של 8-7 שבועות קדימה, ואנחנו יודעים על כל אונייה, בכל נקודה בגלובוס, שבדרכה לישראל עם חיטה ומספוא, וכך יודעים להתריע מבעוד מועד על כל אפשרות של פער במלאי התפעולי".
שפירא: "אכן הראייה של רח"ל היא לתקופות חירום מוגדרות ולא משבר עולמי מתמשך, למשל בנושא המזון. התרחיש המוביל הוא התרחיש המלחמתי, ולא נושאים מתמשכים כמו שטחי גידולים והתפתחות אוכלוסייה".
טליה לנקרי, ראש חטיבת עורף במטה לביטחון לאומי: "צריך ראשית להגדיר מהו חירום. יש אירוע חירום מלחמתי, בו לא ניתן להביא תוצרת בדרך הים או האוויר, וב-30 השנים האחרונות לא היה מצב שדרש את פתיחת מחסני החירום. יש גם חירום שהוא אירוע כמו רעידת אדמה, ובהקשר זה יש תוכנית של "תבל בצדק", שלא ארחיב עליה אבל עוסקת בסיוע בינ"ל, בהרבה מאוד תחומים שיהיה לנו קשה לצרוך במקרה של רעידת אדמה. לשני מצבי החירום האלה אנחנו נערכים. איום האקלים ייקח אותנו למקומות מאוד מורכבים מבחינת מלאי חירום, אבל זה לא קיים כרגע בתרחיש. רק בתרחיש הייחוס הנוכחי שעובדים עליו ברח"ל מכניסים את נושא האקלים לשיח".
יו"ר הוועדה: "אני מבין שיש חשיבה לגבי המלאים בכל מה שקשור למזון יבש וחלב, ביצים וקמח, אבל האם רק אלה הם חיוניים? אין הגדרה של היקפים מסוימים של גידולים מסוימים כדי להבטיח מזון טרי בחירום?"
שפירא: "מי שמגדיר את הצורך התזונתי זה אותם גורמים מקצועיים שיושבים בוועדת המלאים. אם יוגדר שיש צורך תזונתי שיהיו גידולים טריים באותה נקודת זמן, אז בהתאם נחשוב על מענה".
אנג'וני: "קוראים למה שהוגדר כחיוני לאדם 'מנת ברזל' ואם יגדירו שמלפפונים, למשל, חייבים להיות חלק מההיערכות לתרחיש, החקלאות יודעת לעשות זאת".
עמית בן צור, מנהל מכון יסודות: "חקלאות זה לא משהו שאפשר לתקן בלחיצת כפתור. אם בעוד עשור או שניים נרצה לשנות מדיניות, ולא להיות תלויים בייבוא, לא נוכל לעשות זאת גם אם נרצה, אם לא יהיו חקלאים, ידע בחקלאות ומו"פ בחקלאות. זה פה תרבות של 'יהיה בסדר', אבל גם על מקורות הייבוא יכולים להיות סיכונים – האם נערכים להם כראוי? האם בודקים ברמה כמותית את היכולת לספק תחליפים ממקורות אלה?"
דובי אמיתי, יו"ר המגזר העסקי, ונשיא התאחדות האיכרים: "אני יוצא מהדיון הזה מאוד מוטרד, שמעתי את נציגי המל"ל ורח"ל ואני קורא לך, יו"ר ועדת חוץ וביטחון, אתה שמכיר את תרחיש הייחוס - כיום התרחיש הייחוס הוא הרבה יותר מורכב, משבר האקלים, תחזית רעידות אדמה, מגפות - מישהו פה חייב לקחת אחריות ולתכלל את כל הנושא הזה. ישראל נערכת כעת לפסגת מערכות המזון של האו"ם, וזה נראה שישראל תביך את עצמה, מצד אחד אני קורא את הדוחות ומצד שני עושים פה רפורמה שלא מתחברת עם הדוחות הללו. אני מייצג את כלל המגזר העסקי, ואני מוטרד מאד, אין פה תוכנית, אין ראיה אסטרטגית לאחד ממרכיבי הביטחון המשמעותיים פה".
ח"כ צבי האוזר: "מי שטורח בערב שבת יאכל בשבת ומי שלא טורח לא יאכל. מה שנכון לשבת ודאי שנכון גם לחירום ולמלחמה. אני מבקש גם לנצל את הבמה הזו, ולפנות לציבור ולומר כי כל אחד אחראי למשפחתו ולביתו – אנא חישבו אילו סוגי מזון אתם צריכים לאגור בבית לשעת חירום, כדי שחלילה אם נגיע למצב חירום, יהיה מענה מיידי למשפחתכם. כל אחד צריך לא רק לצפות שהממשלה תעשה בשבילו, אלא לחשוב מה יעשה בשביל עצמו ומשפחתו".
יו"ר הוועדה, ח"כ בן ברק, סיכם: "בכל הנושא של מלאים לתרחיש הייחוס לשעת חירום, רח"ל צריכה לעשות תוכנית מסודרת ולדאוג שעומדים בתקנות שקבענו ובתקנות שייקבעו לאחר אישור תרחיש הייחוס הבא שיאושר. ועדת המשנה להגנת העורף תקיים על זה מעקב. אבל בדיון הזה נוכחנו כי יש לנו בעיה ביטחונית של ביטחון תזונתי, שהוא מרכיב חיוני בביטחון הלאומי שלנו, כמדינה ואין גוף שעוסק בעניין הזה בצורה קבועה. אין גוף שאומר בואו נעשה תוכנית מהיום עד 2050 ואומר מה חייבים שיהיה כאן ומה זה מחייב, בכל מיני תרחישים. חייבים לוודא שזה קורה, ואני רוצה שהוועדה תקיים על הנושא הזה חשיבה עם המל"ל, כנציגות הרשות המבצעת, איפה גוף כזה צריך לקום ובאחריות מי, כדי שמדינת ישראל תדע לעמוד בכל האתגרים בפניה בעוד עשור ובעוד 30 שנה. העולם הולך לכיוון של קטסטרופה וגם עיוורים רואים זאת, ולכן נתחיל בעבודת מטה לתוכנית אסטרטגית לישראל על ייצור המזון כדי להיות ערוכים לכל משבר".

תאריך:  03/08/2021   |   עודכן:  03/08/2021
+אושר התיקון האחרון לכללי סליקה אלקטרונית של שיקים
10:50 04/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

התיקון נוגע לשמירת שיק בסכום של למעלה מחצי מיליון שקל. כיום הבנקים נדרשו לשמור אותו לשנתיים, אולם אם השיק חזר והלקוח עבר לבנק חדש הוא יוכל במשך חצי שנה להפקידו שוב  ▪  על-מנת לאפשר את המעבר התקין אושר התיקון שיחייב את הבנקים לשמור את השיקים הללו לשנתיים וחצי

יו"ר הוועדה מיכאל ביטון [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+ח"כ אוסאמה סעדי משך את מועמדותו מהוועדה למינוי שופטים
10:19 04/08/21  |  מירב ארד

ח"כ אוסאמה סעדי משך את מועמדותו מהוועדה למינוי שופטים אך יישאר מועמד בוועדה למינוי קאדים שרעיים. ח"כ סעדי הודיע על החלטתו בעקבות החלטתה של הנהלת הקואליציה שלא לתמוך במועמדתו כחבר בוועדה למינוי שופטים.

+עסקת גנץ-עבאס: חוק הותמ"לים תמורת היעדרות מהצבעה בטחונית
02:35 04/08/21  |  עידן יוסף

עסקה בין יו"ר כחול לבן שר הביטחון בני גנץ וליו"ר רע"ם מנסור עבאס: סיעת רע"ם לא תתנגד לחוקים ביטחוניים ובתמורה תקדם הקואליציה את חוק הוועדה למתחמים מועדפים לדיור, המכונה חוק הותמ"ל, המאפשר בנייה בשטחים חקלאיים, בין השאר במגזר הערבי (כאן חדשות).

+סופית: הכנסת אישרה תשלום דמי בידוד לעובד
01:29 04/08/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלשית את הצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 6), התשפ"א-2021.
הצעת החוק מאריכה עד 31.10.2021 את תוקפו של ההסדר לעניין תשלום דמי בידוד לעובד ועורכת בו מספר שינויים: (א) הורה מלווה - שהוא עובד שאינו חייב בבידוד, אך נעדר מעבודה משום שילדו חייב בידוד, יהיה זכאי ל100% דמי בידוד, כפוף לכך שהילד אינו חוזר או חולה קורונה ושההורה האחר לא נעדר באותו זמן. שני הורים מלווים יוכלו להיעדר לסירוגין. הזכאות של הורה מלווה תחול רטרואקטיבית מתחילת 2021.
תיערך הבחנה בין עובד השוהה בבידוד רגיל - שזכאי ל-75% מדמי הבידוד, ובין "עובד בבידוד מזכה" (מי שחייב בידוד למרות שהוא מחוסן או מחלים, עובד קטין בבידוד, או מי שהחל להתחסן אך טרם השלים את התהליך, או מי שמסיבה רפואית מוכרת נמנע ממנו להתחסן) - שזכאי ל-100% מדמי הבידוד. למלוא דמי הבידוד כעובד מזכה יהיה זכאי גם הורה ששוהה בבידוד בשל בידוד של ילדו, בין אם גם ההורה עצמו חייב בבידוד ובין אם לא, כפוף לכך שהילד אינו חוזר או חולה קורונה ושההורה האחר לא נעדר באותו זמן.
מעובד הזכאי לדמי בידוד יופחתו רק עד שלושה ימי מחלה, במקום עד ארבעה ימים בהסדר הקיים.
תוגבל הזכאות לדמי בידוד רק לתקופה המזערית שלאחריה ניתן יהיה לצאת מבידוד אם מבצעים בדיקות קורונה.
עלויות המעסיק שיובאו בחשבון לעניין השיפוי לא יעלו על 30% מדמי הבידוד. תוארך התקופה להגשת בקשה לשיפוי, והפרטים שבקשת השיפוי צריכה לכלול יותאמו.
למשפחת אומנה יותאם אופן מסירת ההצהרות הנדרשות לפי ההסדר החדש לגבי ילדו של עובד שהוא עובד בבידוד מזכה או הורה מלווה. נוסף לכך, נשים שמכוח תיקון 225 לחוק הביטוח הלאומי זכאיות לדמי לידה, לאחר שהיו זכאיות לדמי אבטלה עד 30.6.2021, יהיו זכאיות לתשלום נוסף בשווי דמי לידה בעד 18 ימים.

+מסתמן: ערכות האונס יאוחסנו במרלוג המשטרה
01:22 04/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוקה החלה לדון בחוק לשמירת דגימה של נפגעי עבירת מין לצרכי זיהוי התוקף, ללא הגבלת זמן  ▪  מחלוקת באשר למיקום שמירת הדגימות במחסן הראיות המשטרתי מחשש לרתיעה להגיע לטיפול רפואי או למתן דגימות  ▪  טרם הוסדר נושא ההכשרה ללקיחת הדגימות

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+תקווה חדשה הגישה את "חוק נתניהו"
00:31 04/08/21  |  עידן יוסף

חברי הכנסת של תקווה חדשה הניחו על שולחן הכנסת את החוק שנועד למנוע כהונת ראש ממשלה שהוגש נגדו כתב אישום.

+סופית: הכנסת אישרה את הארכת חוק הניקיון
00:29 04/08/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שמירת הניקיון (הוראת שעה) (תיקון מס' 2), התשפ"א-2021. על-פי החוק, הוראת השעה בחוק שמירת הניקיון שנחקקה ב-2013 ופקעה ביום 6.7.2021, תוארך עד ליום 31 בדצמבר 2022. הוראת השעה עוסקת בייעוד חלק מכספי היטל הטמנה שהתקבלו בקרן לשמירת הניקיון, למטרות של טיפול במפגעי פסולת והקמת תשתיות לטיפול בפסולת ברשויות מקומיות באשכולות סוציואקונומיים 5-1, וכן מתן סיוע לטיפול שוטף בפסולת לתקופה שלא תעלה על שנה אחת, באותן רשויות. כמו-כן, הוראת השעה מאפשרת שימוש ב35% מכספי ההיטל ל"מטרות הנוספות" במקום 25% כפי שקבוע בחוק העיקרי.
הצעת החוק אושרה בתמיכתם של 53 ח"כים מול התנגדותם של 43 ח"כים.

+סמוטריץ': במקום בקורונה, שר הבריאות מתעסק בשינוי מין
23:35 03/08/21  |  עידן יוסף

יו"ר הציונות הדתית, תקף את שר הבריאות במליאת הכנסת, ואמר כי במהלך ביקורו היום של ניצן הורוביץ בבית החולים שיבא בשיא התפרצות המגיפה, לא חושב לקפוץ לבקר במחלקת הקורונה. "הבטחתם לנו ממשלת שינוי? קיבלנו ממשלת שינוי מין! זה מה שמעסיק את האיש הזה - קיצור תורים לניתוחים לשינוי מין, שצריך לתקצב את זה ולהכניס לשר הבריאות", דבריו.

+אחרי המחאה: אושר מינוי אלי אבידר לשר
22:16 03/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אבידר לאחר המינוי: "רציתי להיות שר הדיגיטל - לא רצו, אחרי זה ביקשתי את הכבלים - לא רצו, אחרי זה שר לנושא חלליות - לא רצו"  ▪  עם התפטרותו מהכנסת יעלה מספר הח"כים החדשים ל-22

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+דרעי לבנט: התר לי את הנדר
21:12 03/08/21  |  עידן יוסף

ח"כ אריה דרעי (שס) במליאת הכנסת: "אתמול נפתלי בנט מעל הדוכן, בוויכוח שאני האשמתי אותו בדברי שקר גסים, שאי-אפשר היה להקים ממשלת ימין ושכל המטרה שלנו הייתה בחירות והוא חוזר על השקר הזה אלף פעמים. זרק איזו קטנה, כמעשי נוכלות הרגילים. נו, הרי הזמנתי אותך אלי הביתה. לא רוצה לפרט מה היה בפגישה. אני מזמין את נפתלי בנט ואני מתחנן לפניו, היות שיש לי נדר שאני לא מפרט מה בפגישות אישיות, אני מבקש ממך, אנא תתיר לי את הנדר הזה ותבוא אתה ותפתח מה היה בפגישה כדי שאני אוכל לדבר".

+האופוזיציה תחרים דיון שנועד לעסוק בהתנהלותה
19:33 03/08/21  |  עידן יוסף

האופוזיציה תחרים את הדיון שיתקיים מחר בוועדת הכנסת בראשות ניר אורבך לבקשת סיעות העבודה ומרצ. בכיר באופוזיציה אמר ל-News1 כי מדובר דיון שנועד לעסוק בתפקוד האופוזיציה שיוזמת הקואליציה הוא חצוף ואינו ראוי ליחס.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אין לישראל תוכנית למשבר מזון עולמי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
לבקשת יושבי הראש של סיעות העבודה ומרצ, תקיים ועדת הכנסת דיון דחוף במה שהוגדר כ"התנהגות לקויה ומבישה" של חברי הכנסת מהאופוזיציה    הדיון מתקיים קודם שהוקמה ועדת האתיקה בטענה ש"ערכי הדמוקרטיה הישראלית יינזקו וייפגעו קשות"
מירב ארד
הקצבה הבסיסית ל-100% נכות תעלה ל-3,700 ש"ח, הדיסרידרג יעלה ל-5300 ש"ח    הקצבאות יהיו צמודות לשכר הממוצע במשק החל מהשנה הבאה    הביטוח הלאומי וארגוני הנכים: מברכים על היישום אך נדרשים צעדים נוספים
מירב ארד
בעקבות פרשת שי אביטל והתלונות המצטברות נגדו מקיימת הוועדה בראשות ח"כ תומא סלימאן דיון מיוחד בנוגע ליחס המשטרה לנפגעות עבירות מין    יו"ר הוועדה: "אתם האזרחיות והאזרחים, לא משנה מה אתם עושים, מגיע לכם לקבל יחס נאות"
איציק וולף
מליאת הכנסת אישרה סגירת ארבעה משרדים ממשלתיים שהומצאו לצרכים פוליטיים: המשרד לעניינים אסטרטגיים, המשרד לענייני מים, המשרד לחיזוק ולקידום קהילתי ומשרד הדיגיטל
נעמה לזימי
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם העבודה במליאת הכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 27.0.7.2021]
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il