X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הדיון בוועדת הכלכלה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
יו"ר ועדת הכלכלה על פתיחת יבוא התמרוקים:
"חייבים שהאזרח ידע שמשרד הבריאות היה מעורב"
היו"ר ביטון אמר את הדברים במהלך דיון סוער שקיימה ועדת הכלכלה הבוקר ברפורמה, לאחר שמשרד הבריאות הודיע שעל מוצרים שהמשרד בדק יופיע 'באישור משרד הבריאות' ועל יתר המוצרים יופיע שהם 'באישור מעבדה מוכרת' בנוסף דרש להכניס בתוך חצי שנה מוצרים נוספים לרפורמה

ועדת הכלכלה המשיכה (יום ד', 6.10.21) להכין לקריאה שנייה ושלישית את פרק הייבוא מתוך הצעת חוק ההסדרים, והחלה לדון בהקלות על יבוא תמרוקים. לאחר שנציגות משרד הבריאות הציגו את הצעת הרפורמה נמתחה ביקורת מצד חברות וחברי כנסת שהשתתפו בדיון. בעקבות הכוונה לסמן מוצרים בסימון שונה הודיע היו"ר מיכאל ביטון כי לא יקבל זאת, ואמר כי "חייבים שהאזרח ידע שמשרד הבריאות היה מעורב, אם משרד הבריאות קיבל את הדרישות שלו למסלול יבוא מקל הוא לא יכתוב על המוצרים 'באישור משרד הכלכלה'". במהלך הדיון עלתה גם סוגיית רשימת המוצרים המצומצמת שעליהם תחול הרפורמה והיו"ר ביטון דרש לאפשר לשר הבריאות, בהתייעצות עם גורמי המקצוע, להרחיב את הרשימה בכל שלב נתון.
ראש חטיבת טכנולוגיות במשרד הבריאות, ד"ר אסנת לוקסנבורג, הציגה הפרק ואמרה כי הרפורמה התחילה לפני שנים ועברה הרבה גלגולים עד שהגיעה לחוק ההסדרים הנוכחי. לדבריה, "הצעד הוא מאוד דרמטי והציבור יצטרך להבדיל מה המשמעות של הבדיקה ולהיות צרכן בשוק חדש, צריך להתנהל מאוד בזהירות אנחנו עושים פה צעד גדול וצריך לראות מה יקרה לבריאות הציבור". מנהלת יחידת תנאי ייצור נאותים של תמרוקים במשרד הבריאות, רותי אלגוזי, אמרה: "שוק התמרוקים יש נגיעה להמון עולמות סבונים שמפונים מוצרי הגנה מהשמש שיש להם נגיעה להגנה על בריאות הציבור. יש מוצרים שמיועדים לחלל הפה שזה אזור עם סיכון גבוה במיוחד. יש להם השקה עם עולם התרופות. גם איכות ובטיחות ויעילות המוצרים משפיעים על בריאות הציבור ולכן יש חשיבות עליונה".
סגן השר אביר קארה מתח ביקורת על הצעת הרפורמה ואמר: "עשו כאן סלט טורקי. במקום להתאים רגולציה ישראלית לאירופית או אמריקנית ולהקל על היצרן הישראלי שסובלים מרגולציה שאין בשום מקום אחר בעולם שוב יש פה המצאה ישראלית. באירופה אפשר להכניס מוצרים בהצהרה בלבד. מה הם עושים, לוקחים את מה שמשיתים על היצרן הישראלי, שסובל גם מרגולציה שלא קיימת בשום מקום בעולם, איזה סיבה יש ליצרן ישראלי שרוצה להיות הכי טוב בעולם להשתמש בחומרים אסורים? אבל משרד הבריאות במקום לסייע לאותו יצרן המערכת עובדת נגד היצרנים בישראל ודורשת דרישות מיותרות סותרות, דורשים שיפוצים עד לסוג הקרמיקה ברצפה. איך אותו מפעל אירופי יעמוד בדרישות שלכם?". סגן השר קארה אף הדגיש כי אסור לפגוע ביצרנים הישראלים.
היו"ר ביטון התייחס לדברים ואמר כי רוח הממשלה ומשרד הבריאות היא לפתוח את השוק וצריך לעבוד ביחד איתו ולהסתכל קדימה. "היצרן המקומי לא צריך להיפגע ולאפשר לו לאמץ את אותם תקנים. אי-אפשר שדין מוצר מיובא לא יהיה כדין מוצר תוצרת ישראל ויש לכך התחייבות של משרד הכלכלה. יש מקום לביקורת, היא בעיקר מתבססת על חטאי העבר אבל רוח הנהגת המשרדים היא לרוץ קדימה", אמר.
ח"כ סימון דוידסון הזכיר כי כל אחד שנוסע לחול קונה מוצרי קוסמטיקה ושמפו במחירים זולים משמעותית מהמחיר בישראל. הוא אמר כי היבוא המקביל מאפשר מספר מוצרים מצומצם ואמר: "זה יבוא מגביל לא יבוא מקביל". נציגת הלשכה המשפטית של משרד הבריאות, אור אלדר, אמרה כי הרשימה תורחב אחרי שנה. בתגובה לכך ביקש היו"ר ביטון לברר האם אפשר להסמיך את השר, בליווי צוות מקצועי, להרחיב את הרשימה אחרי חצי שנה, ואדלר השיבה כי יש סמכות רשות להרחיב את הרשימה וחובה להרחיב אותה אחרי שנה.
ח"כ מיכל שיר אמרה כי נשים מוציאות על איפור בין 5,000 ל-10,000 שקל בשנה, ואם הרפורמה תאושר כמוצע אז נשים תמשכנה לשלם הון תועפות על מוצרים שזולים משמעותית בחו"ל. היו"ר ביטון הזהיר כי האויב של המושלם הוא המושלם ביותר ולכן צריך להתחיל את הרפורמה ולתקוע רגל בדלת. סגן השר קארה התעקש כי משרד הבריאות "תקע עזים" בליל אישור חוק ההסדרים בממשלה ודרש להרחיב את הרפורמה. ח"כ ביטון הזהיר ממצב שבו משרד הבריאות ייסוג מנכונותו להתקדם ברפורמה ואמר: "אנחנו לא יכולים להמציא חוק שהממשלה לא הביאה".
ד"ר לוקסנבורג הגיבה לדברים ואמרה כי הרעיון היה לקהל עוד יותר על יבואנים מקבילים, שיצטרכו להצהיר שעשו את כל הבדיקות ולעמוד בבדיקה של מעבדה מוכרת שהיא לא מורכבת ולא יקרה. היא הסבירה כי הסימון השונה על המוצרים נדרש כדי שהצרכן ידע מה הוא קונה. "מוצר אחד יהיה באישור משרד הבריאות ואחר יהיה באישור מעבדה מוכרת, אסור להטעות את הציבור", אמרה.
ח"כ רון כץ הגיב ואמר כי הדבר הזה יפגע ברפורמה וכי אם משרד הבריאות אישר את המעבדות אז הוא צריך לקחת אחריות. "משרד הבריאות פשוט לא רוצה את החוק הזה, שיגידו את זה", אמר. ח"כ מיכל שיר אמרה כי אם החוק יעבור ונשות ישראל ימשיכו לשלם, אז עדיף שהוא לא יעבור. ד"ר לוקסנבורג הגיבה: "אי אפשר לבוא ולהגיד שמשרד הבריאות בדק כשהוא לא בדק".
בדיון השתתפו גם יצרנים ישראלים מהתאחדות התעשיינים, בהם ליאור לוי, ד"ר נורית הראל והיועץ המשפטי של ענף התמרוקים בהתאחדות, עו"ד שלו בראנץ. הם הסבירו כי יצרן ישראלי נדרש גם לרישיון תמרוקים כללי של משרד הבריאות וגם לרישיון עסק, וביקשו להשוות את המצב לאירופה שם אין דרישה לרישוי תמרוקים למפעל עצמו. היו"ר ביטון הבהיר כי לא יאפשר להפלות או לפגוע ביצרנים המקומיים במסגרת הרפורמה. מנגד סיפר יבואן התמרוקים צוריאל עובדיה, כי הוא מוכר קולגייט ב-3-4 שקלים לרשתות השיווק, אבל הן רוכשות ממנו כקלף מיקוח מול היבואן הרשמי, ולא בשביל להוריד את המחיר לצרכן.
ליאור לוי הוסיף: "היום כאשר ברור לגמרי כי תעשיית התמרוקים הישראלית, כ 200 מפעלים לערך, היא תעשיה בוגרת ורצינית תעשיה שהוכיחה את עצמה ואת חשיבותה רק לאחרונה במשבר הקורונה, בקשתנו היא כי כעת בחקיקת הרפורמה הנוכחית, הצורך ברישיון יצרן מטעם משרד הבריאות, כחלק מתנאי רישוי העסק יבוטל ומשרד הבריאות יסתפק בהוכחה שהמפעל עומד בדרישות התקן הבינלאומי ISO 22716".
את הדיון סיכם היו"ר ביטון שאמר כי את הפשרה בענף התמרוקים הביאה הממשלה, ואם הממשלה רוצה לפתוח את הדיון על זה ולהוציא את זה מחוק ההסדרים אז היא צריכה להודיע על כך לוועדת הכלכלה. הוא הוסיף כי הממשלה צריכה לעשות שיעורי בית, ושב והזכיר כי הוועדה לא תאפשר לפגוע ביצרן המקומי. עוד אמר כי "חייבים שהאזרח ידע שמשרד הבריאות היה מעורב. לא נקבל מוצרים 'באישור משרד הכלכלה', כי כל היסוד של הדיון על המוצרים היה בגלל סכנה בריאותית. אז אם יש סכנה ומשרד הבריאות קיבל את הדרישות שלו למסלול בריאות, אז הוא לא יכתוב על זה 'באישור משרד כלכלה'. בנוסף אנחנו רוצים שבתוך חצי שנה יכנסו מוצרים נוספים לרפורמה וששר הבריאות, בהתייעצות עם גורמי המקצוע, יוכל להוסיף לרשימה מוצרים חדשים בכל שלב. כמו-כן נבקש דיווח לוועדה לאחר שנה מכניסת הרפורמה לתוקף ונבחן איזה מוצרים חדשים נוספו לה".

תאריך:  06/10/2021   |   עודכן:  06/10/2021
+4 תחנות כוח חדשות ליד יישובים
23:27 06/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

למרות התנגדות תושבים, ומשרדי ממשלה, מינהל התכנון ממשיך לתכנן הקמת התחנות מבוססות גז  ▪  יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה: כל העולם מתנגד, והתכנון מתקדם כאילו אין התנגדות. מינהל התכנון מעל הכל? לטובת מי הוא מתכנן?

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+נפגעי עבירת מין יוכלו לשמור דגימה גם ללא הגשת תלונה
23:10 06/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הסכמה בוועדת החוקה: ערכות הדגימה של נפגעי עבירת מין יישמרו במחסן הראיות המשטרתי ללא פתיחתן אלא לבקשת הנפגע  ▪  הערכה תישמר למקרה שהנפגעים ירצו לעשות בה שימוש בעתיד
 ▪  מחלוקת מול המשטרה על ההצעה לשלב ביניים שבו ייבדק האם יש דנ"א זכרי בדגימה מבלי לאפשר למשטרה לעשות בדגימה שימוש בתוצאות ללא הסכמה הנפגעת

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בתיה"ח נגד הגדלת ההנחה המינימלית על שירותים לקופות
22:55 06/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מנכ"ל שערי צדק בוועדת הבריאות: "אם לא יהיה מה שיאזן את הגירעון זה יבוא על גב החולים"  ▪  משרד האוצר: "החוק החדש דווקא מעביר כסף מהקופות לבתי החולים ולא להפך

+"אם צריך לבנות 36 מיליון מטר, כמה צריך לתכנן?"
16:28 06/10/21  |  עידן יוסף

בוועדת הפנים המשיכו לדון בפרק מהצעת התוכנית הכלכלית לפיו אפשר יהיה לשנות ייעוד של אזורי תעסוקה כך ש-30% מהם יוכשרו לבניה למגורים. על-פי הצעת החוק הממשלתית, שיקול הדעת של הוועדות המקומיות יצומצם מאוד, ולא יידרש לכך גם אישור הוועדה המחוזית. הסמכות לשינוי הייעוד תינתן בידי ועדת משנה של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה.
שחר סולר ממנהל התכנון הציג היום לוועדה נתונים על עתודות שטחי התעסוקה בישראל על-פי התוכנית האסטרטגית 2040. סולר: "בדיור עושים המרה מצרכי בינוי לתכנון. אם צריך לבנות 36 מיליון מטר, כמה צריך לתכנן?"
הצעת החוק לא תחול על בניינים בנויים, אלא רק על חדשים. על-פי דרישת ועדת הפנים, בראשות ח"כ ווליד טאהא, שונתה הצעת החוק הממשלתית המקורית, שביקשה שוועדת המשנה החדשה תמנה 6 נציגי ממשלה ורק נציג אחד מהשלטון המקומי. הוועדה קבעה שהוועדה תמנה 11 חברים - 7 נציגי משרדי ממשלה, שאחד מהם יהיה מהמשרד להגנת הסביבה, 3 נציגי השלטון המקומי ושני נציגי ציבור. בנוסף יהיה משקיף - ראש היישוב שבתחומו אזור התעסוקה הנדון.
הסתייגויות על הנוסח אפשר יהיה להגיש עד יום א' הקרוב בשעה 10, לקראת ההצבעה.

+בטרומית: המכון לרפואה משפטית באבו כביר יפעל גם בשבתות
15:05 06/10/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק האנטומיה והפתולוגיה (תיקון - חובת רצף פעילות בגוף שנותן שירות לנתיחת גוויה), התשפ"א- 2021 של חברי הכנסת ווליד טאהא, מנסור עבאס ומאזן גנאים. לאחר הצבעה שמית תמכו בהצעה 62 חברי כנסת לעומת 46 שהתנגדו והיא תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע בה לקבוע כי גוף שעוסק בנתיחת גופה, יפעל במשך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. עוד מוצע לקבוע כי ההוראה לפיה לא ייכללו במניין חמש השעות של המתנה ממועד מתן ההודעה על הפטירה ועד ביצוע הנתיחה ימי שבת וחג של העדה הדתית שאליה משתייך בן המשפחה של הנפטר, לא תחול לגבי בן משפחה מוסלמי.
טאהא אמר כי אין בהצעה כדי לפגוע בבני דת אחרת. ח"כ משה גפני התנגד: "המכון לרפואה משפטית פועל לא רק שישה ימים בשבוע הוא גם פועל חצי יום, הוא לא פועל בלילה ובערב, הוא גם פועל רק במקום אחד. מדינה מתוקנת ונורמלית שחבר כנסת מציע ההצעה כדי לפתור בעיה של המוסלמים מחפשת פתרון לא מביאה חקיקה. הצעת החוק, הכוונה שלה נכונה, היישום שלה כחוק הוא טעות ממדרגה ראשונה".

+ח"כ אביר קארה הצביע נגד חוק דמי האבטלה
15:03 06/10/21  |  עידן יוסף

חוק דמי אבטלה לעצמאים שהגישו סיעות האופוזיציה נפל על חודו של קול. 55 נגד, 54 בעד. סגן השר ח"כ אביר קארה הצביע נגד.
מדובר בהצעות חוק של חברי הכנסת סמי אבו שחאדה, משה גפני, ינון אזולאי ומשה ארבל. הוצע בה לקבוע ענף ביטוח אבטלה לעובדים עצמאיים ולאפשר לעובדים עצמאיים אשר חדלו לעסוק במקצועם או סגרו את עסקם לקבל דמי אבטלה, בתנאים ולפי אופן החישוב שבהצעת החוק. מוצע להסמיך את השר לקבוע את שיעור דמי הביטוח שייגבו מעובד עצמאי וכן את סכום ההשתתפות של המדינה בקרן מיועדת לתשלום דמי אבטלה לעובדים עצמאיים.
במהלך הדיון התפתחו חילופי דברים בין סגן השר אביר קארה, לבין חברי כנסת מהאופוזיציה לאחר שאלה האשימו אותו שבגד בעצמאים. הליכוד והציונות הדתית הצביעו בעד החוק החברתית של הרשימה המשותפת כדי להביך את קארה.
פורום העצמאיים בתגובה: ״הממשלה חשפה את פרצופה האמיתי, המכוער והמנותק. ממשלת ה'שינוי' ממשיכה לזנוח מאות אלפי ישראלים עצמאיים, ומסתפקת בהבטחות ריקות. ח״כ קרא הוכיח לכולם כי טובת העצמאיים אינה עומדת לנגד עיניו והפקיר את גורלם של העצמאיים והעסקים בישראל״.

[צילום: דוברות הכנסת]
+משרד השיכון: הכשרת ישראלים לעבודת בניין - בלתי אפשרית
14:55 06/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה לעובדים זרים: "אולי כבר לא מעניין את הערבים לעבוד בבניין? גם אם כל האוכלוסייה הערבית תעבוד בבניין, כולל אותי, זה לא יספיק"  ▪  רוב עובדי הבניין הגיעו מסין וממולדובה

[צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+39% מילדי החרדים במסגרות מפוקחות, אצל הערבים רק 18%
12:44 06/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מחצית תקציב בניית מעונות יום ברשויות במגזר הערבי אינו ממומש  ▪  עקב הקשיים, מעונות שוכרים דירות להפעלת המעונות, דבר המונע מהם לקבל אישור ותקציבים  ▪  "113,000 פעוטות עד גיל שלוש שוהים במעונות. אנחנו לא יודעים איפה נמצאים 100,000 ילדים אחרים"

ח"כ עלי סלאלחה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+תוספת של כ-2,500 ש"ח בשנה ל-116 אלף ניצולי שואה
11:57 06/10/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ליברמן: "אנחנו מציעים כאן עלייה של כ-60% בגובה המענק וזו בשורה לאותם אנשים. ממשלה שקיימת פחות מ-4 חודשים מביאה תקציב חברתי, מוסרי עם מחויבות גבוהה לאותן קבוצות שציפו לעזרה מצד ממשלת ישראל"

כהן וליברמן בדיון בוועדת העבודה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"חייבים שהאזרח ידע שמשרד הבריאות היה מעורב"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
מחצית תקציב בניית מעונות יום ברשויות במגזר הערבי אינו ממומש    עקב הקשיים, מעונות שוכרים דירות להפעלת המעונות, דבר המונע מהם לקבל אישור ותקציבים    "113,000 פעוטות עד גיל שלוש שוהים במעונות. אנחנו לא יודעים איפה נמצאים 100,000 ילדים אחרים"
מירב ארד
ליברמן: "אנחנו מציעים כאן עלייה של כ-60% בגובה המענק וזו בשורה לאותם אנשים. ממשלה שקיימת פחות מ-4 חודשים מביאה תקציב חברתי, מוסרי עם מחויבות גבוהה לאותן קבוצות שציפו לעזרה מצד ממשלת ישראל"
עידן יוסף
על סף הסכמות בעניין ייעוד כספי האכיפה בנת"צים עירוניים בוועדת הכלכלה? ח"כ טופורובקי: יש עתיד דורשת להשקיע אותם גם בבטיחות בדרכים    הוועדה המשיכה את הדיון בהגברת האכיפה בנתיבי תחבורה ציבורית - והוצגו בה סיכומים על דעת משרדי התחבורה והאוצר לפיהם 50% מכספי האכיפה שתבוצע ברשויות יושקעו בתח"צ    רגע לפני תום הדיון הודיע ח"כ טופורובסקי כי הוא דורש שיתאפשר שימוש בכסף גם לבטיחות בדרכים ואמר: כרגע אין בתקציב מספיק כסף לבטיחות בדרכים
עידן יוסף
התוכנית: תוספת של לפחות 46 עובדים שיעסקו בפיתוח ותוספת תקציב של 60 מיליון שקל    אמר את הדברים בדיון שנערך לבקשת יו"ר ועדת הכלכלה לדיווח בנושא    מלכא: "הרפורמה תביא בשורה למשק, הסיכון הוא מחושב - מי שלא מסתכן לא מתקדם"    היו"ר ביטון ביקש לדעת האם המערך יהיה מוכן עם כניסת הרפורמה לתוקף בעוד חצי שנה - ומלכא השיב: עד ה-1 ביוני 2022 יהיה מערך אכיפה פרוס ומתקדם
קוה שפרן
נתניהו ובנט. המורה והתלמיד. שניהם נאמו אמש בכנסת באופן זהה, באותו סגנון תקשורת גברי ומנהיגותי ובכל זאת אחד מהם היה טוב יותר מהשני    קוה שפרן מנתח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il