X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ביקורת נוקבת מצד חברי ועדת הכספים על לפ"מ ועל אופן חלוקת תקציבי הפרסום למגזרים ולאמצעי המדיה השונים יו"ר הוועדה לנציגות לפ"מ: "כל עוד לא הוכחתם אחרת, צריך לשנות את שיטת העבודה שלכם, ולא לתת לכם לגבות עמלות, או פשוט לסגור אתכם ולתת למשרדים לעבוד באופן ישיר בנושאי הפרסום
▪  ▪  ▪
טליה ואיריס מלפ"מ [צילום: ערוץ כנסת]

ועדת הכספים קיימה (יום ג', 22.2.22) דיון שני, הנוגע לפעילות לשכת הפרסום הממשלתית (לפ"מ) ופילוח פעילותה לפי מגזרים ושפות. במהלכו, מתחו חברי הכנסת ביקורת נוקבת על תשובות נציגות הלפ"מ לשאלות הרבות שנשאלו לעניין אופן חלוקת עוגת תקציבי הפרסום למגזרים השונים, כאשר ציינו כי התשובות אינן מספקות וכי נציגי הלשכה לא הסיקו מסקנות מהדיון הקודם בנושא, ולא מעמידים תשובות מתאימות לעניין הפערים הגדולים בין הפרסומים למגזרים השונים, ובאמצעי המדיה השונים.

אישור מינוי מנהלת לשכת הפרסום הממשלתית / הצעה להחלטה
מחליטים לאשר את מינויה של מוריה שלום לתפקיד מנהלת לשכת הפרסום הממשלתית. המינוי ייכנס לתוקף ב-20.3.22
נתונים על הוצאות הפרסום של לשכת הפרסום הממשלתית בשנים 2015–2021 בדגש על פרסומים לחברה הערבית / סקירה
במסמך מוצגים נתונים על הוצאות לשכת הפרסום הממשלתית (להלן: לפ"מ) על פרסומים בשנים 2015–2021, בפילוח לפי קבוצות אוכלוסייה ואמצעי מדיה, ובדגש על פרסומים לחברה הערבית. מסמך זה הוא עדכון של מסמכים קודמים שנכתבו בנושא בשנת 2020, והתמקדו לבקשת חברי כנסת שונים בפרסומים עבור החברה החרדית ועבור דוברי הרוסית. (26 עמ')
הוצאות פרסומי לפ"מ (לשכת הפרסום הממשלתית) - 2020-2015 / מצגת
הוצאות פרסומי לפ"ם עבור אוכלוסיית דוברי הרוסית בפילוח לפי סוגי מדיה, 2019 (5 עמ')

לשאלת כמה מחבר הכנסת, ציינו בלפ"מ כי אתמול סוכמו תעריפי הפרסום בין הלפ"מ לערוץ "עכשיו 14", לאחר תקופה בה לא פרסמה הלשכה בערוץ. נציג משרד האוצר בדיון, ציין כי לפ"מ היא השליח בלבד, וכי משרדי הממשלה הם המעמידים את צרכיהם הפרסומיים, ודורשים קמפיין במינימום עלות ומקסימום חשיפה. נציגת לפ"מ בדיון ציינה כי נוכח שאלות חברי הכנסת היא תעמיד בפניהם נתונים לפי קמפיינים ולפי הזמנות לפרסומים במדיות השונות, וכי הצגה כזו תשקף בצורה נכונה יותר את מהות הפרסומים השונים, כאשר תקציבים שנתיים פחות משקפים לעמדת הלשכה.

בסיכום הדיון, יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר, ציין כי הוא מאוכזב מחוסר ההתקדמות: "היה עצוב וצורם לשמוע חלק מהאמירות שלכן שלא הבנתן את מטרת הדיון או אי-קבלת המענה לשאלות הבסיסיות ששאלנו כי הגעתן לא מוכנות. בניסיונכן לתת מענה בלתי ברור כדי שלא נבין כלום - צלחתן. מכיוון שמדובר בגוף מקצועי שאחראי על חלוקת כספי ציבור אני מצפה לשמוע נתון קונקרטי, אני לא מקבל את הגישה החובבנית שלכן. התפקיד של הלפ"מ הוא לוודא שהמידע שהממשלה רוצה להעביר לציבור מגיע לקהלי היעד. אני מסכים עם האוצר שמשרדי הממשלה הם אלו שקובעים מי היו לקוחות הקמפיינים, אך אני מציע שאולי כדאי שתהיו שומרי הסף ותבקרו את בקשותיהם. אם הייתם עושים את זה, היינו רואים פריסה אחרת לגמרי של המידע".

בנוסף, יו"ר הוועדה קבע שבדיון הבא על הלפ"מ להציג נתונים של כלל הקמפיינים מהשנים 2021-2019 הכוללים תפוקות מול תשומות, אל מול דרישות הלקוח והדוח שנשלח אליו, כמו גם קבלת דוח זהה לפרסומי הממשלה בחו"ל. "אני עדיין נמצא בעמדה כל עוד לא הוכחתם אחרת ולא הצגתם נתונים המוכיחים אחרת - שאו שצריך לשנות את שיטת העבודה שלכם, ולא לתת לכם לגבות עמלות, אלא לתת לכם תקציב לעבוד מול משרדי הממשלה שכן יכול להיות שזה משפיע על העבודה שלכם, או פשוט לסגור אתכם ולתת למשרדים לעבוד באופן ישיר בנושאי הפרסום, שכן אני לא בטוח שכיום אתם יכולים להביא את המחירים הזולים ביותר, ולהגיע לתוצאה האפקטיבית ביותר".

תאריך:  23/02/2022   |   עודכן:  23/02/2022
+נתניהו דורש ביטול מינוי זועבי: "לא מכירה בישראל כמדינה יהודית"
15:18 23/02/22  |  עידן יוסף

ראש האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו: "בנט ולפיד ממשיכים במכירת החיסול של הציונות לטובת ההישרדות הפוליטית שלהם. ההחלטה שלהם למנות את ח״כ זועבי לקונסולית בסין היא שערורייה. לא ייתכן שמי שתייצג את מדינת ישראל באחת המעצמות החשובות בעולם תהיה מי שלא מכירה בישראל כמדינה יהודית ומתנגדת להמנון הלאומי שלנו. אני דורש מהממשלה לבטל את המינוי המביש הזה עוד היום".

+מרכז שליטה ינטר הפרות של אסיר שהואשם באלימות במשפחה
13:49 23/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בנוסף יופעלו גם אופנוענים של החברה שתזכה במכרז. אלה יתחייבו במכרז להגיע אל האישה בסיכון תוך פחות מ-7 דקות, על-מנת להגן עליה. בשעה שהמשטרה תוזעק להגיע אל מפר האיזוק  ▪  היו"ר מירב בן-ארי: "אם בחודש מאי אני פותחת את מושב הקיץ ואין להם את הצעת החוק האזרחית, אנחנו מתקדמים"

היו"ר בן-ארי. "תוך פחות מחצי שנה החוק עובר" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+הצעת החוק של מעוז להגבלת שופטים עברה בקריאה טרומית
13:32 23/02/22  |  מירב ארד

הצעת החוק שהגיש יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז עברה (יום ד') בקריאה טרומית. על פי ההצעה, תוגבל כהונתם של שופטי העליון כפי שמוגבלת כהונתם של הרבנים הראשיים לישראל. בהסבר להצעת החוק נכתב כי "שופטי בית המשפט העליון מצויים תחת עומס רב מידי יום. עומס זה שוחק את השופטים ומביא לכך שלאחר מספר שנים השופט אינו יכול לבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר. עם זאת, השופטים ממשיכים למלא תקן בבית המשפט העליון עד לצאתם לקצבה בהתאם לסעיף 7(1) לחוק-יסוד: השפיטה. כלומר, עד לגיל 70, או עד לפרישתם מרצון. לכן, מוצע להגביל את כהונתם של שופטי העליון ל-10 שנים. כך יעלה אמון הציבור בבית המשפט העליון בפרט ובמערכת בתי המשפט בכלל".

+תחילת הניסוי ברכב ללא נהג צפויה במחצית השנייה של 2022
13:09 23/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את התשתית החוק לניסוי לשימוש ציבורי ברכבים ללא נהג  ▪  היו"ר ביטון: יש לקוות שהצעת החוק לא תיתקע במליאה  ▪  השרה מיכאלי: פריצת דרך מרגשת - חשוב שהניסוי יערך לא רק במרכז אלא גם בנגב ובגליל

שרת התחבורה מרב מיכאלי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+התמיכה בזכאי להנחה במים ב-2021: 83 ש"ח בלבד
12:36 23/02/22  |  מירב ארד

ועדת הכספים קיימה (יום ד', 23.2.22) דיון בנושא ניצול הזכאות להטבות בתעריף המים בעקבות דוח הביקורת השנתי של מבקר המדינה, לשנת 2020. יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר, פתח את הדיון: "הסוגיה של הגדרת הנחות במים לאוכלוסיות מיוחדות, מלווה את הוועדה הרבה מאוד שנים. בפעם האחרונה התקבלה החלטה בסוגיה הייתה בשנת 2017, רשות המים התבקשה להביא תקנות לעניין מבנה ההטבה, קבוצות הזכאות ועוד, ולפי דוח מבקר המדינה הדברים או לא קוימו חלקית או בכלל לא."
צחי סעד, מנהל החטיבה הכלכלית, משרד מבקר המדינה: "הדוח פורסם באוקטובר 2020, בדקנו את מיצוי ההטבה, היא עמדה על בערך 40% בשנים שבדקנו, כ-150 מיליון ש"ח לא נוצלו בשנים שבדקנו. גם לעניין איתור הזכאים עשרות אלפים לא אותרו. למרות הנחיות הוועדה הזו, עד מועד סיום הדוח לא תוקנו הדברים, בעניין הרחבת האוכלוסייה ואופן מתן ההטבות".
ד"ר ורד גוט, משרד מבקר המדינה: "כדי להיות זכאי להטבה צרכן צריך לבזבז הרבה יותר מים ממה שמבזבז אזרח ממוצע, רק אחרי 3.5 קוב ישנה זכאות, בשנים 1015 -2020 לא נוצלו כ-215 מיליון ש"ח שתוקצבו, הניצול עמד על כ-45% בלבד. בוועדת הכספים הוצע להעניק הנחה מהמ"ק הראשון שהזכאי צורך, בדומה לנעשה בחשבון החשמל. רשות המים העבירה ב-2017 הצעת תקנות, עד היום משרד האוצר לא פעל בנושא. למרות עלייה באיתור שיעור הזכאים, עדיין 80 אלף איש לא אותרו נכון לדצמבר 2020. – המבקר הציע לפנות לרשויות הרווחה לשם כך. בנוסף מעוטי יכולת שלפני גיל פרישה לא נכללים בהטבה, ממליצים להכליל".
דני גרינוולד, סמנכ"ל רשות המים ציין כי המנגנון הקבוע כיום בחוק הינו סבוך ומורכב, ומקשה מאוד על מתן ההטבות, כך הציג כי ב-2021 תמיכה הממוצעת לשנה לאדם זכאי הייתה 83 ש"ח לשנה שלמה, ב-2020 92 ש"ח לשנה, וב2019 73 ש"ח לשנה.
לפי נתוני הרשות, בשנת 2021 מתוך כ-660 אלף זכאים, לא אותרו כרבע מהזכאים, וסה"כ שולמו כ-41.7 מיליון ש"ח, בממוצע של 83 ש"ח לזכאי כאמור.
גרינוולד: "אנחנו פועלים כדי ליישם את התקנות, לאתר את הזכאים כדי ליישם את הסיוע. זה מהלך לא קל, כי התקנות כפי שהן כתובות, יישומן מסורבל. היישום נעצר מול ספקי המים, יש כ-1,100 ספקי מים. יש 36 תאגידי מים, שהם מאורגנים ומסודרים, שדרכם זה פשוט אבל יש מי שלא מאוגדים דרכם, ואז צריך לפעול דרך כל ספקי המים, והמנגנון דורש הליך מאוד סבוך, יש לפחות הוצאה של 2 מיליון ש"ח על הפעלת מערכת האיתור, לסכום של כמה שקלים לאנשים שכולם כבר מקבלים קצבות מגורם אחר. נוצרה קבוצה ריקה שאנחנו עובדים מאוד קשה כדי לאתר צרכנים, כדי לתת להם הטבה קטנה מאוד. אנחנו מקבלים מידע על 650 אלף צרכנים פרטים, מעבירים ל-1,100 ספקים שצריכים לאתר אותם, לשדר את זה בחזרה אלי, שאני אתן הנחיה כספית לפצות בכסף הזה. זה מנגנון מורכב ומוסבך, עם כסף טוב שהולך למנגנון ולא לצרכנים".
גרינוולד ציין כי רוב מכריע של הזכאים לא עוברים את הרף של 3.5 קוב שמעבר לו ניתנת ההטבה, כאשר 3.5 הקוב הראשונים מסובסדים לכלל האוכלוסייה ומרביתה אינה עוברת כמות זו, וסיכם: "זו רגולציה לא טובה, היא עושה שימוש לא טוב בכסף. אני רוצה שההנחות יהיו דרך ההקצבות שניתנות כבר לכל האוכלוסייה הזו".
חיים בורובסקי, משרד האוצר: "אני מסכים שהמנגנון לא יעיל. אבל ניצול ההטבה אולי הכפיל את עצמו, אולי יותר בשנים האחרונות. בניגוד למה שנאמר, אין סכום שמוקצה של 70 מיליון ש"ל שהולך לתקציב המדינה, החוק מסמיך את התקנות, וקובע אחוז מסוים שמקביל לאותם 60-70 מיליון, אבל אין סכום שמוקצה ולא מנוצל. אנחנו כל שנה מקבלים מרשות המים עידכון בכמה הם יודעים להשתמש, ובהתאם אנחנו מקצים להם, כך שאין סכום שאנחנו מקצים לשימושים אחרים. היינו רוצים להעביר תקנות שהסכום הזה יועבר לאנשים בדרך אחרת".
גרינוולד התייחס לאפשרות לתת הנחה לזכאים מהקוב הראשון: "משק המים הוא משק סגור, כל הנחה שאתה נותן מישהו אחר משלם אותה, הסבסודים הפנימיים דופקים מישהו שכן משלם. אם מדינת ישראל חושבת שה-6.4 ש"ח זה תעריף שלא מספיק לאוכלוסייה מסוימת, זה לא צריך להיות על שאר משלמי המים, זה צריך לבוא מצד המדינה".
בורובסקי: "אפשר לעשות את זה גם דרך משלם המיסים, אין ויכוח עם הרשות על כך".
ח"כ ינון אזולאי דרש כי הכספים ימשיכו להוות הנחה במים ולא יגיעו לזכאים דרך מקור אחר: "למה האוצר צריך לגרור רגליים כ"כ הרבה זמן? מי שמפסיד זה אותן אוכלוסיות חלשות. אם האוצר לא עושה צעד, הגיע הזמן שהכנסת תעשה צעד, אם צריך חקיקה. שמגיע לאדם במים תן לו במים, שמגיע לו בחשמל, תן לו בחשמל, ברגע שאתה נותן לאדם דרך מקור אחר, הכסף מתקזז עם זכאות אחרת והוא לא זוכה לכך, אם מגיע לו, תן לו מהקוב הראשון במים".
יו"ר הוועדה, סיכם את הדיון: "אין ספק שיש פה לקונה, שיש פה קבוצת זכאות ריקה שאמורה לקבל הטבה וסבסוד מהמדינה ולא מקבלת אותה, גם כי קשה לאתר את חלקם וגם כי אנשים לא מגיעים לסף הזכאות של מעבר ל-3.5 קוב. העובדה שוועדת הכספים כבר ב-2017 הנחתה את הרשות ואת משרד האוצר מה לעשות ולא קרה כלום, זה חמור מאוד. לכן אני אומר בצורה מאוד ברורה, אני רוצה לראות הצעה לפתרון. אני מבקש תוך שבועיים לקבל מה ההצעות שלכם לפתרון, ועל בסיס כך נעשה פגישת הערכות ואז דיון בוועדה כדי להשלים את המהלך מהר ככל שניתן, מ-2017 עד 2022 זה מעל ומעבר כדי לתרגם את הרצון לפעולה, אנחנו נפעל כדי שהעיוות יתוקן כוועדה".

היו"ר קושניר. "רוצה לראות הצעה לפתרון" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+כחול לבן תחרים מרבית ההצבעות במליאת הכנסת
11:58 23/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

לא תשתתף בחקיקה הפרטית היום בכנסת, ולא תיקח חלק בהצבעות פרט לשלוש חוקים של האופוזיציה שהיא מתנגדת להן  ▪  הנהלת הקואליציה: "מפסיקים להתנהל מול איומים"

גנץ. "לא נתפשר" [צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90]
+בשורה לנכי צה"ל: הגדלת היקף הכיסוי הביטוחי בפוליסת ביטוח החיים
11:13 23/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

היועצת המשפטית במשרד הביטחון: "הצורך בעידכון הסכום נובע ממכרז חדש שיצא אליו ארגון נכי צה"ל והתייקרות הפרמיה - אך תנאי הביטוח לא השתנו והרצף הביטוחי נמשך"  ▪  העלייה בפרמיה היא במחיר מינימלי של 8 ש"ח בלבד לנכים ▪  המדינה משתתפת במחצית דמי הביטוח

נכי צה"ל [צילום: פלאש 90]
+שינוי בתכליות חוק הגיוס לחרדים
01:51 23/02/22  |  

ועדת החוץ הביטחון המשיכה (ג') את דיוניה להכנה לקריאות שניה ושלישית של הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 26) (שילוב תלמידי ישיבות), התשפ"ב-2022 וכן הצעת חוק שירות לאומי-אזרחי (תיקון מס' 4), התשפ"ב-2021, והחלה לקרוא את סעיפי החוק ולדון בהם.
הסעיף הראשון היה סעיף המטרה של החוק, אשר לפי דברי ההסבר להצעת החוק, מבטא את שלוש התכליות, שוות המעמד, העומדות בבסיסו:
א. צמצום אי-השוויון בגיוס לשירות הסדיר, לרבות באמצעות שילוב של בני הציבור החרדי בשירות הלאומי-אזרחי, תוך שהשירות הלאומי אזרחי מהווה תחליף ראוי לשירות הסדיר.
ב. קידום השתלבותם של בני הציבור החרדי בשוק התעסוקה וקידום תרומתם למשק המדינה. לאור חשיבותה של התכלית התעסוקתית, משקלה מקביל לתכלית השוויון.
ג. הכל תוך הכרה בחשיבות לימוד התורה.
עו"ד מירי פרנקל-שור, היועצת המשפטית של הוועדה, אמרה: סעיף המטרה הוא מצפן. על הוועדה לבחון האם התכליות שבהצעת החוק הן התכליות שהוועדה רוצה לעגן בחקיקה, האם אכן כל התכליות שוות או שמא לתכלית מסוימת יש עדיפות על פני תכלית אחרת, ואז בכל סעיף בו הוועדה דנה, לבדוק איזו תכלית הוא מגשים, וכיצד הוא משתלב במכלול של התכליות וסדר העדיפות ביניהן.
ח"כ מאיר פרוש: אי-עמידה ביעדים של הצעת החוק, פירושה ביטול דחיית השירות לכולם. הדבר הזה לא עומד לחלוטין עם התכלית של חשיבות לימוד התורה.
יו"ר הוועדה: אנחנו באמת רואים חשיבות בדבר, כפי שראה גם בן-גוריון, עוד בימי קום המדינה, אך יש גם חשיבות לדברים אחרים. כל החוק הזה מעגן את לימוד התורה כערך, שהרי אם לא היו חושבים כך, לא היה צורך בחוק, וכולכם הייתם מתגייסים.
עו"ד איתי אופיר, היועץ המשפטי למערכת הביטחון: כפי שציינו יש שינוי בתכליות של החוק. יש את תכלית שילובים של בני הציבור החרדי בשירות, יש את תכלית שילובם בשוק התעסוקה, ובמובן הזה ההצעה הנוכחית של הממשלה נותנת לזה דגש גדול יותר מזה שניתן בעבר, ויש כמובן את התכלית שבאה לידי ביטוי בהכרה בערך לימוד התורה. ההכרה בערך זה באה לידי ביטוי בהבנה שגם עמידה בכל יעדי הגיוס לא תביא לשוויון מלא בשירות.
ח"כ אורי מקלב: אולי יש מקום למחוק את כל סעיף המטרה, והרי לא בכל חקיקה יש סעיף כזה. אתם מעמידים כאן את ערך לימוד התורה כאחרון ונחות לערכים של שווין, שירות, עבודה, השכלה ואז לימוד התורה, ואנחנו לא שם. השקפת עולמנו היא שערך לימוד התורה הוא הראשון. תכלית חיי בעולם הזה היא ללמוד תורה. אני צריך להתפרנס, כדי שיהיה לי אוכל, כדי שאוכל ללמוד תורה. ארץ ישראל צריכה שמירה, כדי שיוכלו ללמוד תורה.
יו"ר הוועדה אמר כי הוועדה תחזור לדון בסעיף המטרה, היות שבכל מקרה נחזור אליו בכל סעיף וסעיף.
במסגרת הדיון בתנאים הפרטניים לדחיית שירות של תלמיד ישיבה, התפתח דיון לגבי התנאי בהצעת החוק על פיו על תלמיד הישיבה להצטייד גם בתצהיר מטעם "בעל תפקיד בישיבה שבה הוא לומד, או מורשה חתימה של העמותה או החברה לתועלת הציבור המפעילה את העמותה" לפיו מתקיימים כלל התנאים לדחיית השירות.
עו"ד פרנקל-שור אמרה כי שינוי זה אינו טכני. ראש הישיבה, כגורם אשר מכיר את תלמידיו ואת התנהלותם, יהיה גם הגורם החתום על כך שתלמיד לומד בישיבה ועומד בתנאים לדחיית שירות, כפי שנקבע בעבר כי ראש הישיבה יהיה זה שחתום על הדיווחים לשר הביטחון.
חברי הוועדה הסכימו עם היועצת המשפטית והוחלט כי ראש הישיבה יהיה הגורם שיידרש לחתום על התצהיר.
הדיון נפסק במהלך השיח על סעיף רשימת הישיבות, ויו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק, סיכם כי הדיון הבא יתחדש מנקודה זו בדיוק.

+בעוטף ירושלים מתגעגעים לצבא: "המשטרה לא נותנת לנו ביטחון"
00:19 23/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

העברת האחריות על ביטחון יישובי עוטף ירושלים מהצבא למשטרה יצרה פער והתושבים חשים שביטחונם נפגע  ▪  בדיון משותף לוועדת חו"ב והוועדה לבט"פ אמר רמ"ח מבצעים בצה"ל: מבטיח לבדוק את הדברים, תוך הסתכלות בלבן של עיני התושבים  ▪  יו"ר ועדת ביטחון הפנים: אנו מבקשים שכל עוד המל"ל מתכלל את מעבר הסמכויות הביטחון לא ייפגע

אל"ם שומר. לא בכל ישוב צריך להסתובב עם נשק
+כמעט חצי מיליון כלי רכב עם תג נכה, וחנייה - אין
22:57 22/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

405,722 כלי רכב עם תג נכה, 268 אלף אזרחים בעלי תג, עלייה של כ-262% ביחס לשנת 2006, ו-122% ביחס ל-2012  ▪  ארגוני הנכים: אין אכיפה על חנייה בחניית נכים, אינפלציה בהענקת התג  ▪  יו"ר ועדת המשנה לנגישות עירונית: אין חולק שהנושא נמצא בתת-אכיפה

תג חנייה לנכה

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל היום  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלדון גארי אדלסון / Sheldon Gary  Adelson  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
העברת האחריות על ביטחון יישובי עוטף ירושלים מהצבא למשטרה יצרה פער והתושבים חשים שביטחונם נפגע    בדיון משותף לוועדת חו"ב והוועדה לבט"פ אמר רמ"ח מבצעים בצה"ל: מבטיח לבדוק את הדברים, תוך הסתכלות בלבן של עיני התושבים    יו"ר ועדת ביטחון הפנים: אנו מבקשים שכל עוד המל"ל מתכלל את מעבר הסמכויות הביטחון לא ייפגע
עידן יוסף
405,722 כלי רכב עם תג נכה, 268 אלף אזרחים בעלי תג, עלייה של כ-262% ביחס לשנת 2006, ו-122% ביחס ל-2012    ארגוני הנכים: אין אכיפה על חנייה בחניית נכים, אינפלציה בהענקת התג    יו"ר ועדת המשנה לנגישות עירונית: אין חולק שהנושא נמצא בתת-אכיפה
מירב ארד
היחידה המשטרתית למאבק באלימות בספורט שנסגרה ב2020 תוחזר לפעילות, אבל עם שליש ממצבת כוח האדם    היו"ר בן-ארי: "רעיון הקנסות הגיוני. אדם מבין שעשה טעות, משלם מחיר, ומסיק מסקנה לעתיד. זו הדרך לטפל"
מירב ארד
ציין: "העומסים עדייו גבוהים. היו לנו קרוב ל100 אלף מאומתים ביום ומס' הנדבקים היה קרוב לפי שניים מכך"    "לעומסים בבתי החולים היה מחיר בחיי אדם"
עידן יוסף
בתום דיון סוער על הפקק בנמלים דרש היו"ר ח"כ רון כץ דיווח משרת התחבורה: "בזמן חרום נוקטים פעולות חרום"    יוזמי הדיון, כלפון והשכל, הפנו אמצע מאשימה כלפי ההסתדרות ואמרו כי הפקק משליך ישירות על יוקר המחיה    סגן השר קארה: מדובר בהשתלטות פושעת של ההסתדרות על הנמלים    יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות קרא לחברי הכנסת להסיר חסינות ולבחון את האמירות במבחן משפטי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il