X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שמחה רוטמן, צבי האוזר [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
אחמד טיבי, אוסאמה סעדי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
רז נזרי: עניין המכסות יציב קשיים חוקתיים מהטעם שזה מכניס את התכלית הדמוגרפית רוטמן: הפכנו למדינה שמאפשרת ומקבלת, אבל לא דורשת את המינימום של נאמנות למדינה עדאלה: חוק האזרחות - ענישה קולקטיבית
▪  ▪  ▪
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ועדת החוץ הביטחון המשיכה (3.3.22) להכין את הצעת חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), שיזמו הממשלה ומספר חברי כנסת מן האופוזיציה.
ח"כ צבי האוזר אמר בדיון כי "מחויבים לבחון את הנושא לא רק מבחינה פרטנית, כי אם נעשה זאת נחטא לתפקידנו. בין 1993 ל-2003 שהו 140 אלף איש בארץ, ללא החוק נגיע ל-12 אלף בשנה שזה 120 אלף בעשור. בטרם קבלת החלטות, אבקש בישיבה סגורה חוות דעת של השב"כ והמל"ל מה המשמעות של כך בהינתן התלקחות ביטחונית כאשר קרובים מדרגה ראשונה נמצאים בצד השני של המתרס. אנחנו נעשה עוול היסטורי לאזרחי מדינת ישראל אם לא נשקול שיקולים מעבר לזכויות אדם".

יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק: "אין ספק שאנו לא חיים במרכז אירופה. אנו חיים במציאות מורכבת ביותר, ולכן המדינה צריכה לקבל החלטות ביטחוניות שלא תמיד עולות בקנה אחד עם ערכים אחרים".

עו"ד עדי מנסור ממרכז עדאלה: "מדובר בחוק גזעני שמונע ממשפחות להתאחד ולקבל אזרחות. לכולם יש היתרי שהייה באופן חוקי, והחוק הזה מעניש אותם באופן קולקטיבי בגלל היותם פלשתינים ועל-מנת להדיר אותם דמוגרפית. זו תכלית החוק".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

בן ברק: "העלה ח"כ דיכטר טענה שיש בה היגיון - אם מגיעים על-פי איחוד משפחות ומקבלים תושבות או אזרחות, האם הם צריכים לוותר על מעמד הפליט שלהם? מה דעתך? ללא קשר לחוק".

ח"כ אבי דיכטר: "תמצא כאלה שקיבלו מעמד במדינת ישראל ועדיין נחשבים כפליטים. מדובר בניסיון לממש את זכות השיבה. אנו עומדים בפרץ, והחוק הזה נועד לעצור את זה בין היתר. עד 2003 מדינת ישראל הייתה במסלול התאבדות".

ח"כ שמחה רוטמן: "החקיקה של חוק זה כהוראת שעה והתוספות נוספו בגלל חרב בג"ץ, ולכן הנושא המרכזי הוא לא מה בג"ץ יפסוק, אלא מה אנחנו כמחוקקים רוצים לומר בחקיקה. צריך להוסיף סעיף לפיו יש לבחון לתת אזרחות קבע בסוף התהליך, אבל עד אז כל תושב כזה יתחייב לא להיכנס לתחומי המדינה ולהצהיר על נאמנותו למדינת ישראל. אנחנו ויתרנו על הזכויות האלה. אנחנו הפכנו למדינה שמאפשרת ומקבלת, אבל לא דורשת את המינימום".

רז נזרי, המשנה ליועמ"ש: "פסקי הדין של בג"ץ קבעו כי יש פגיעה בזכות כבוד האדם וחירותו ובזכות לחיי משפחה, אבל הן אומרות שזכויות אלה אינן דבר מוחלט. אם יש מניעים ביטחוניים בסוגיה הזו ויש חשש משמעותי לעידוד פיגועים בפלטפורמה הזו. לאור זאת, נקבע עדיין שהפגיעה בזכויות היא במידה. וזו גם עמדתנו בקשר להצעת החוק הממשלתית ואין מניעה בגלל התכלית הביטחונית, ואנחנו נגן על כך בבג"ץ. עניין המכסות יציב קשיים חוקתיים מהטעם שזה מכניס את התכלית הדמוגרפית ויהיה צורך להציג נתונים התומכים בה חוקתית ומשפטית וזה כבר מרחיב את הנושא לכל האזרחים ולא רק לפלשתינים".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ האוזר: "יש הבדל בין אוכלוסייה שעוברת במסגרת סכסוך אתני לבין הגירה של תושבים מנורבגיה. זו הגירה המבוססת על פערים כלכליים ונוגעת בשורשה של תכלית המדינה היהודית.

המשנה ליועמ"ש נזרי התייחס לטענות של ח"כ מיכל רוזין וח"כ גבי לסקי, לגבי תוקף החוק כהוראת שעה ולא הוראת קבע ואמר: "בעניין זה, אנו לא רוצים להפוך את הפגיעה בזכויות שיש לנצחית, לכן אנו מבקשים לתקף אותה מעת לעת על-ידי חוות דעת השב"כ, וזה מצדיק את החלטת הממשלה להוראת שעה מבחינה משפטית".

מספר ח"כים אמרו שהמספר של 200 פיגועים שבוצעו על-ידי אנשים שנכנסו לארץ בשל איחוד משפחות אינו נכון, שכן מספר הפיגועים שבוצעו על ידם הוא 35, והשאר בוצע עלי ידי מה שמכונה דור ב'. כלומר, ילדים שנולדו למאוחדי משפחות. על כך השיב נזרי: "ברמה המשפטית, אני לא עושה הבחנה אם מדובר ב-20 פעילי טרור או ב-50 פיגועים. גם מספרים נמוכים יותר, מאחר שמדובר בטעם ביטחוני, הרי שהזכות לחיים של אזרחים מכל העדות היא זכות עליונה, מעבר לכבוד האשם וחירותו. גם מספרים נמוכים יותר יכולים להצדיק צעדים למניעת נטילת חיים".

ח"כ אחמד טיבי: "ולמה נקבע גיל לגבר 35 ולאישה מעל 25?" נזרי: "לשב"כ יש מידע על אנשים באיזה גיל עושים יותר פיגועים. זה עניין של ניהול סיכונים".

מואטי, מראענה ורוטמן [צילום: נועם מושקוביץ]

ח"כ יוסי שיין: "זה דיון עם ממד משפטי וממד לגאלי-לגיטימי. יש גם ממד פוליטי. בזמן חרום, כמו באינתיפאדה, מדינה חייבת למנוע כל כניסה של אוכלוסייה של ישות עוינת לתוכה. כשעוצמת הקונפליקט מתחילה לרדת, מתחילים בפלפולים כמה להקל. יש כל הזמן מתח בין השיקול הביטחוני לזכויות אדם, בהנחה שלא מגיעים לשלום. הפלפול הזה, אין לו סוף והוא מחייב אותנו לעסוק בשאלה מה כבר קיים. האם האיום קיומי כרגע, ולאמץ גישה האם רואים איום אקוטי או לא בעתיד. היתר זה פלפולים".

נירה שפק, לסקי ורוזין [צילום: נועם מושקוביץ]

ח"כ רוזין: "אני מעריכה את המחויבות של השב"כ במאבק בטרור. ברור שמונעים פיגועים. ההחלטה כאן היא מדינית. אוכלוסיית המיעוט נבדקת יותר ממני ומילדי. האם מעל גיל מסוים או מספר שנים בארץ יש יותר מעורבים בטרור? מה קורה עם נשים וילדות? והאם יש הבדל ביטחוני בין מי שיש לו היתר מת"ק (היתר שהייה), לתושבות ארעית, שתקנה לו זכויות סוציאליות?"
ח"כ לסקי: "לא קיבלנו נתונים על נשים באירועי פח"ע. ככל שידוע לי אין מעורבות נשים, אז מדוע להחיל עליהן את החוק? בעניין דור ב', הם ילדים של אזרחי ישראל. האם זה לא לטובת הביטחון שהם לא יצטרכו להסתתר? שמענו מרז נזרי שהפסיקה אומרת שזכות נישואים אפשר לממש גם לא בשטחי ישראל, אבל יש איסור בחוק לאזרח ישראלי לגור בשטח A. אז בעצם מונעים מהם חיי זוגיות. זה לא מקרב אנשים למדינה".

רוטמן, האוזר ודיכטר [צילום: נועם מושקוביץ]

ח"כ אבתיסאם מראענה: "כמה נשים פלשתיניות נשואות לישראלים היו מעורבות בטרור? נשים שכבר 3 שנים בארץ, כמה מהן מעורבות? הילדים שגדלו כאן ואין להן כלום. המדינה אומרת להם כל הזמן תוכיח מי אתה ובדיקות דנ"א זה פוגעני. בלאו הכי הם כאן. מה רוצים לגדל כאן? פצצות? אתה מצפה שיגדלו במצב הזה רופאים לזכויות אדם?"

יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק: "היה כאן 20 שנה חוק. כשאת מורידה את גיל הנשים הנכנסות ל-25, את מורידה את הסיכון לטרור". לסקי: "אני מבקשת לדעת כמה נשים ביקשו איחוד משפחות וכמה סורבו". מראענה: "הבנו שהחוק מצמצם כניסה, אבל מה עם אימהות שכבר נמצאות כאן?" בן ברק: "שאלתי בהתחלה את סגן ראש השירות אם ניתן לשדרג מעמד של מי שכאן מספיק זמן, והוא אמר שכן".

ח"כ אוסאמה סעדי: "ביקשנו לקבל נתונים לגבי 12,000 מאוחדי משפחות שנמצאים בארץ, לפי נשים/גברים ולפי גיל". יו"ר הוועדה: "אני מבקש מהשב"כ פילוח של אותם 11,800 שיושבים כאן באיחוד משפחות לפי גיל וכמה זמן הם בארץ".

תאריך:  06/03/2022   |   עודכן:  06/03/2022
+לחפור או לחפף זו השאלה!
13:35 06/03/22  |  יעקב קורי   |   לרשימה המלאה

הפוסט ציונים לא מעמיקים, הם ממשיכים בסיסמאות הפשטניות של שלום עכשיו, הלאה הכיבוש, רצח עם, פשעים נגד האנושות, רצח מכוון של ילדים, גזענות, נאצים, פשיסטים, רוצחי רבין  ▪  והעולם מאמין להם

זלנסקי. יהיה האשם [צילום: יוהנה ג'רון/AP]
+ממשלת המינוי
08:17 06/03/22  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

הקונסולית הכללית של מדינת ישראל היא ח"כ ג'ידא רינאוי-זועבי, דמות מרשימה כשלעצמה אך לא בטוח שהיא מי שאמורה לעמוד בחזית בעניינים לאומיים של המדינה היהודית דמוקרטית אותה היא מוכנה לקבל רק כמדינה דמוקרטית

רינאוי-זועבי. "להפסיק את הכיבוש" [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אהוד יערי / Ehud Yaari  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איסמעיל הנייה  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון לוי / Gideon Levi  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חאלד משעל / Khaled  Mashal  חאלד משעל  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מוחמד דף  מוסא אבו-מרזוק / Musa  Abu Marzook  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד גרנות  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צבי יחזקאלי  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  ראמי חמדאללה / Rami  Hamdallah  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האוזר: ללא חוק האזרחות נגיע ל-120 אלף איחודי משפחות בעשור
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
יוני בן-מנחם
תדמיתו של חוסיין א-שיח', היורש האפשרי של אבו מאזן, נפגעה קשות ברחוב הפלשתיני, בגלל פרסום מעלליו בכמה מאמצעי התקשורת הישראלית. א-שיח' יוצא במתקפת נגדם ומאשים אותם ב"שקרים ובזיוף". הרחוב הפלשתיני דווקא מאמין לגירסה הישראלית. הוא מכיר היטב את בכירי הרש"פ ויודע להבחין בין אמת לשקר
יוני בן-מנחם
הרש"פ איבדה לחלוטין את השליטה הביטחונית במחנה הפליטים ג'נין וצה"ל חזר לפעול נגד הטרור במחנה אחרי הפסקה של כמה חודשים. גורמי הביטחון בישראל צופים הסלמה ביטחונית בשטחי הגדה לקראת כינוס הוועידה השמינית של פתח וחודש הרמאדאן
איתמר לוין
אלרון: לא היה בסיס להסתפקותה של השופטת בר-אשר ב-11 חודשי מאסר על ערבי שתקף יהודים בירושלים; טעתה כאשר לא פסקה להם פיצוי והשתמשה שלא כראוי בתסקיר שירות המבחן
איתמר לוין
עמית וברק-ארז קבעו, כי 15 פלשתינים יישארו בבתיהם - שבבעלות יהודית - תמורת דמי שכירות מופחתים, עד שהבעלות תיקבע סופית לאחר הסדרת המקרקעין
יוני בן-מנחם
בכיר הג'יהאד האיסלאמי ח'דר עדנאן ניצל השבוע מהתנקשות בחייו בקסבה של שכם. לטענתו, הרש"פ ניסתה לחסלו כדי להשתיק את הביקורת החריפה שלו כלפיה, גורמים בפתח אומרים כי לח'דר עדנאן יש תפקיד בולט ביצירת האנרכיה הביטחונית באזור ג'נין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il