X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
הדיון בוועדת החוקה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
הנעזרים בסיוע המשפטי של משרד המשפטים מדברים לראשונה
בדיון מיוחד שקיימה הוועדה לציון 50 שנה לחוק הסיוע המשפטי, סיפרה אנה, שהגיעה לסיוע המשפטי בתחום חובות: "כשהחלטתי לשקם את החיים שלי לא ידעתי שיש לי בכלל זכויות, אלא רק חובות. לא האמנתי שיתייחסו אלי ולסיפור שלי, הייתי רגילה ששולחים אותי ממקום למקום"

ועדת החוקה קיימה (יום ג', 31.5.22) דיון מיוחד לציון 50 שנה לחוק הסיוע המשפטי. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב: "קשה לתאר את מהלכי החקיקה בוועדות ובאולמות הכנסת ללא התרומה המשמעותית של אנשי ונשות הסיוע המשפטי. טביעות האצבע החשובות שלכם מופיעות בספר החוקים של מדינת ישראל".
מחויבים להעצמת המערך
עוד אמר: "המצב בו בהרכבים מסוימים של משפחה כשיש יותר מארבע נפשות, משפחות עניות לא זכאיות לסיוע משפטי בגלל אי-עמידתן במבחן הכנסה זו מציאות בלתי נתפסת ואי אפשר להסבירה. לא מדובר בסכומי עתק. דווקא על רק השבחים למערך והערך המוסף שלו בהחזרת אנשים למסלול יצרני ותורם לחברה, זו מציאות שצריך לתקן. זה התפקיד שלנו. מוטלת על כולנו שמכירים בחשיבות המערך להתגייס לתיקון העיוות הגדול הזה. המצב של מבחן רכוש, בו די שיש למשפחה רכב פרטי שעולה על סכום של 30,000 שקל, לא מתכתב עם מציאות החיים של מדינה מתוקנת ושל עשרות אלפי משפחות מוחלשות. סוגית הפרסום והנגשת הסיוע המשפטי היא דבר מרכזי למיצוי הזכויות. ייתכן שבצד העבודה הפנימית של מערך הסיוע, יהיה נכון אולי בהובלת משרד המשפטים לבחון את הגישה הפרואקטיבית למיצוי זכויות מכוח החוק. לא קיימת למיטב ידיעתי מדיניות רחבה של סיוע לאזרח למצות זכויותיו.
"לא נעלם מעיני שרשות שלטונית בוחרת להשמיע את הקולות מהשטח. זו עדות על אופי המערך הזה. חברי הוועדה במגוון סיעות הבית מחויבים להעצמת המערך בטווח הקצר והארוך. אנחנו חיים בחברה שפערים כלכליים בין אדם לזולתו הם מציאות חיינו אך בכל הקשור להתקרב לקודש ולהיכלות הצדק, מן הראוי שהפערים הללו יצטמצמו ביכולת הגישה להיכל של כולם".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת): "מרגש שאנחנו חוגגים את אירוע הנגשת הצדק לחלק מהציבור שבגלל מצב כלכלי או עבירות שהם הפכו לקורבן שלהם, ידם לא משגת להשמיע קולם ודרישתם לצדק והמדינה מתערבת ועושה איזון. אני מבינה שדנים בימים אלו על הרחבת הסיוע המשפטי והייצוג המשפטי וכנציגת הארגון שייסד את המקלטים לנשים מוכות למדתי שהרבה אנשים ונשים נופלים בין הכסאות ולא יודעים לדרוש את הסיוע. בדיון שקיימתי על השפעת הפשיעה על נשים ערביות, הייתי בהלם אל מול כך שנשים נמצאות במציאות של ארגוני פשיעה שרצחו להן מישהו במשפחה ולא יודעות מה לעשות, מטורטרות מתחנה לתחנה ולא יודעות שיש להן זכות לקבל אפילו את מספר התלונה. אם לא יקבלו סיוע מהיום הראשון, כל מילה שיאמרו עלולה לגרום לרצח שלהן ועליהן להיות מלוות".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ גבי לסקי (מרצ): "כסנגורית פלילית המון שנים, התגאיתי במקום שבית המשפט נתן לסנגוריה ואתם בעצם באים לתת יד לאנשים שהכי זקוקים לזה, שאין להם אמצעים או מודעות ויכולת לשכור עו"ד, שאין חשד שעברו עבירה ולהפך- הרבה פעמים הם קורבן. המדינה צריכה לתת יד מקום וסיוע לכל האנשים שלא יכולים לממש זכויותיהם, זה הלב של מדינת רווחה, מדינה דמוקרטית, ואת זה המדינה יכולה לעשות בזכותכם. צריך לחזק אתכם, לשפוך עליכם תקציבים מהשמיים, שיהיו לכם יותר תקנים ותוכלו לעשות את התיקון העמוק שאתם עושים בחברה הישראלית".
ח"כ אופיר כץ (הליכוד): "הסיוע המשפטי לא פותח מהדורות אך העבודה של הייעוץ, הזכות הבסיסית של אדם לקבל ייצוג זו עבודה קדושה וחשובה, יש להעצים את הגוף הזה כדי שאנשים מעוטי יכולת יקבלו את הסיוע".
ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית): "זה אחד המפעלים החברתיים החשובים במדינה כתנאי להרבה מאוד זכויות אחרות, לא רק זכויות חברתיות אלא זכויות אדם במובן הכי בסיסי של זכות לקניין ולחרות, הזכויות הטבעיות. הסל עוד הרבה יותר רחב ולכן יש לחשוב על הרחבת הזכאות לסיוע משפטי ועל הורדת העלויות. בעולם מתוקן הסיוע המשפטי היה מתמודד כמו סטרטאפ - עם הבעיות החדשות שנוצרו. כשאתם מזהים שהאוכלוסיות הנזקקות לכם נתקלות פעם אחר פעם באותה בעיה עליכם להציפה כדי שתזכה לפתרון רוחבי. ראיתי שתקציב הסיוע המשפטי גדל נומינלית וגם פר-קפיטל באוכלוסייה וזה דבר מבורך. הסיוע הוא מודל שיש לחשוב איך לפתח אותו בתחומים נוספים של שיתוף פעולה עם המגזר הציבורי שממקסם את התועלת והשירות לאזרח".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

עו"ד נוחי פוליטיס, ראש הסיוע המשפטי: "החוק ביקש לתת סעד משפטי לאנשים מעוטי יכולת ולהקים 3 לשכות סעד והיום זהו גוף הפרוס בכל רחבי הארץ, ב-6 ערים מרכזיות עם שלוחות רבות לצדק. בישראל כמעט שני מיליון החיים מתחת לקו העוני והסיוע המשפטי הוא גוף חשוב בקידום הנגישות לצדק. בשנת 2021 נפתחו 103,281 תיקים בסיוע המשפטי, לעומת 20,000 תיקים ב-2001, כך שאפשר לראות עליה עקבית מדי שנה למעט ב-2020 שראינו ירידה התלויה כנראה בקורונה.
"בפילוח לתחומי הסיוע - התחומים העמוסים ביותר הם תחום המשפחה מעמד אישי ותחום החובות לצדם ייצוג אנשים המאושפזים אשפוז כפוי, נפגעי עבירות המתה ועבירות מין. אנחנו מקווים שיעבור התיקון לחוק הסיוע המשפטי ונוכל לייצג נפגעי עבירות מין החל משלב החקירה ולא רק משלב הגשת כתב האישום. המערך עבר מהפך בתחום השירות - הוקמו שני מוקדים טלפוניים לפתיחת תיקים ומעקב אחר תיקים וצעדים נוספים".

[צילום: דוברות הכנסת]

הד"ר עו"ד מיטל סגל-רייך, מנהלת תחום זקנה וכשרות משפטית בסיוע המשפטי: "אנחנו מייצגים כ-5,000 מקרים של אנשים עם מוגבלות, אלו אנשים שעברו אירועים שונים, חלקם סובל מפגיעות קשות. יצרנו מערך מקצועי לייצוג מקרים מורכבים כאלה ולהתאמת ייצוג לאנשים עם מוגבלות, עם עורכי דין שזו המומחיות שלהם".
עו"ד אביטל בגין, ממונה ארצית מדיניות ציבורית בסיוע המשפטי: "במהלך השנים כוח המדינה לסייע לאנשים זלג מהמשפט הפלילי למשפט המנהלי הקלאסי באופן המשפיע לא פחות מהעולמות הפליליים והייצוג בתחום הזה קריטי ועומד באותה מידה של עולמות הייצוג הפליליים. יש סיטואציה מורכבת שלנו כעובדי מדינה לביצוע יומיומי כשברור שהערך העליון הוא חובת הנאמנות ללקוח. זה פשוט במקרים הפרטיים וזה יותר מורכב כשאנחנו באים לפה ומעורבים בגיבוש הצעות חוק ממשלתיות, זה דורש ללכת בין הטיפות ואנחנו רואים מחויבות להביא לוועדה את המציאות של מאות האלפים שאנחנו שומעים את סיפוריהם ואת התמודדותם עם המציאות של החוקים. חשיבות היותנו עובדי מדינה התחדדה בתקופת הקורונה בתקנות שעת החירום. הצלחנו מאוד להשפיע על הסדרים".
לשאלת היו"ר ח"כ קריב, האם הסוגיה של מעמד הסיוע המשפטי כפי שקיים בנוגע לסניגוריה הציבורית נמצאת במסגרת המחשבה קדימה, השיבה כי "נכון היה לחוקק כעת חוק סיוע משפטי חדש ובו כמה הוראות מבססות וברורות שיש בחקיקה המודרנית כמו חוק הסנגוריה הציבורית ואין אצלנו. בינתיים יש משימות דחופות הנוגעות מידית בשירות שאנחנו נותנים. יש טיוטה מוכנה לקידום החוק". קריב: "כשהחוק יגיע - הוא יזכה לעדיפות גדולה".

[צילום: דוברות הכנסת]

אנה, שהגיעה לסיוע המשפטי בתחום חובות: "כשהחלטתי לשקם את החיים שלי לא ידעתי שיש לי בכלל זכויות, אלא רק חובות. הייתי זקוקה לסיוע משפטי בהכל, באתי ממקום מאוד קשה, וכשנתנו לי טלפון של הסיוע המשפטי לא האמנתי שיתייחסו אלי ולסיפור שלי, הייתי רגילה ששולחים אותי ממקום למקום. בסוף אחרי כל התהליך שעברתי, כשעורכת הדין מהסיוע המשפטי התקשרה אלי ואמרה שקיבלתי הפטר מהחובות - התחלתי לנשום, אמרתי 'סוף-סוף אני חוקית'. בלי פחדים, בלי להיות בתוך עולם פשע שהייתי בו בגלל החובות. ברוך השם היום מתפקדת, מדריכה, עוזרת לנשים אחרות וגאה מאוד בעצמי".

[צילום: דוברות הכנסת]

אבי, אשר יוצג על-ידי עו"ד מהסיוע המשפטי בהליך ביטול אפוטרופסות: "עברתי תאונת דרכים קשה בדרך לעבודה, הפכתי לסיעודי ברגע אחד. ביהמ"ש מינה לי אפוטרופוס לגוף ולרכוש, וזה היה קשה מאוד. הייתי תלוי בהם, כל פעם הייתי צריך לבקש מהם אישורים, אפילו לבנק לא הייתה לי גישה, וזה נמשך עשר שנים. מינו לי עורכת דין מהסיוע המשפטי, היא הכירה אותי, באה לביקורי בית, ולאט-לאט הצליחה לבטל לי את האפוטרופוס. חזרתי לנהל חיים עצמאיים, קניות וניהול עניינים פיננסיים".
אשתו, שמחה: "התאונה הפכה את כל החיים שלנו. נאלצתי לעזוב את העבודה ולהיות עם בעלי בבית אפילו שהייתה לו עזרה סיעודית, וגם כשאני הייתי אפוטרופסית שלו, כל ההתנהלות מסובכת מאוד מסובך והקשתה עלינו מאוד. בשלב מסוים מינו לנו עו"ד מהסיוע שהקלה עלי, וליוותה אותי לאורך כל הדרך. בכלל לא ידעתי שיש אפשרות שיש מישהו כזה שיעזור לך, שיבוא אליך הביתה. כשלאבי היה אפוטרופוס הוא היה כבוי, היום יותר הרבה שמח, בקשר עם הילדים, הוא חזר לחיים. צריך לעלות את המודעות לסיוע המשפטי כי אני לא חושבת שהרבה אנשים יודעים שיש להם את הזכות לקבל את זה, אני לא ידעתי עד שעורכת הדין שלהם יצרה איתי קשר".

תאריך:  06/06/2022   |   עודכן:  06/06/2022
+סער: האופוזיציה מעדיפה אינטרסים אישיים
15:10 06/06/22  |  עידן יוסף

שר המשפטים גדעון סער אומר כי באחריותו להעביר את תקנות איו"ש, אך תלה את האחריות בקואליציה: "התנגדות האופוזיציה לתקנות יו"ש מהווה פגיעה בליבת האינטרס הלאומי של המדינה. יש כאן העדפה של אינטרסים אישיים".

+נהגות אוטובוס התפרצו מול מיכאלי: נמאס לנו לעשות פיפי בבקבוקים ובדליים
15:01 06/06/22  |  עידן יוסף

מחאת נהגי התחבורה הציבורית שוב מגיעה לישיבת סיעת העבודה: נהגות החברות בארגון נהגי האוטובוסים מבית ההסתדרות הלאומית מחו על מה שהגדירו התעלמות השרה משכרם הנמוך, תנאי עבודתם הקשים, פגיעה פיזית מתמשכת בנהגות ובנהגים וכן מאי רצונה של מרב מיכאלי לפגוש אותן.
שתי הנהגות קראו לעבר מיכאלי: "תתביישי לך, צאי מהטיקטוק ותתחילי לדאוג לנו. נמאס לנו לעשות פיפי בדליים ובקבוקים. אנחנו לא בני ובנות אדם?". מיכאלי ענתה שכבר נפגשה ושהנושא חשוב לה והיא פועלת למענו.

[צילום: גיל דוד]
+ליברמן: איש לא אמר שהחוק חייב לעבור היום
14:12 06/06/22  |  עידן יוסף

הנהלת הקואליציה התכנסה כעת בחדר סיעת ימינה בכנסת, ללא נציגות של סיעת רע״ם.
יו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, אמר בפתח ישיבת הסיעה: "איש לא אמר שהחוק חייב לעבור היום, יש זמן עד סוף יוני. נצטרך להיות חכמים, מאמין שבסוף נעביר את חוק התקנות".

+ח"כ סילמן: "אתנגד לחוק תקנות יהודה ושומרון"
13:38 06/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הודיעה כי תתנגד לתקנה גם אם תהיה מדובר בהצבעת אמון בממשלה  ▪  ההחלטה להתנגד - למרות האיום כי תוכרז כפורשת מסיעת ימינה  ▪  גם ח"כ רינאווי-זועבי הודיעה: "לא אצביע בעד חידוש התקנות שמנציחות את הכיבוש"

ח"כ סילמן. החליטה סופית להתנגד [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+יוגדל התקציב השנתי של ח"כים החברים בוועדה לבחירת שופטים
12:27 06/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

על-פי ההחלטה, ח"כים החברים בוועדה, יהיו זכאים לתוספת תקציב שנתית של 30,000 ש"ח  ▪  התקציב הנוסף ישמש רק לצורך קבלת ייעוץ בקשר לחברותם בוועדה לבחירת שופטים

היו"ר אורבך [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה את החוק לסיוע לנפגעי אסונות אזרחיים
12:18 06/06/22  |  מירב ארד

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה את החוק לסיוע לנפגעי אסונות אזרחיים של יו״ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ אפרת רייטן-מרום. כתגובה, ביטלה הבוקר יו"ר ועדת העבודה והרווחה, את הדיון בחוק שמקדם משרד המשפטים, ואשר נועד להטיל קנסות על עסקים שאינם מונגשים.

+יום גורלי במליאה: תקנות יו"ש - להצבעה
08:39 06/06/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

בקואליציה עדיין לא יודעים כיצד תצביע מפלגת רע"ם ומה תחליט ח"כ סילמן לעשות  ▪  בימים האחרונים הועברו מסרים לסילמן: אם תתנגדי להצעת החוק - תוכרזי כפורשת

[צילום: אלכס קולומויסקי/פול]
+ניסיון למצוא פתרונות משפטיים לאפשרות שחוק תקנות יו"ש יבוטל
20:56 05/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חוות דעת משפטית שהוגשה לסער מעלה שניתן יהיה למצוא רק פתרון חלקי, אך ח"כ ארבל מפנה לחוק יסוד הכנסת, המאפשר המשך חלות החוק  ▪  קשיים משמעותיים בשכנוע הח"כים הערבים לתמוך בחוק

סער עם אנשי תקווה חדשה [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  נוחי פוליטיס / Nohi Politis  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנעזרים בסיוע המשפטי של משרד המשפטים מדברים לראשונה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ההיפך מהפרקליטות
יש  |  6/06/22 12:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
חוות דעת משפטית שהוגשה לסער מעלה שניתן יהיה למצוא רק פתרון חלקי, אך ח"כ ארבל מפנה לחוק יסוד הכנסת, המאפשר המשך חלות החוק    קשיים משמעותיים בשכנוע הח"כים הערבים לתמוך בחוק
איציק וולף
ראש הממשלה פרסם איגרת לציבור ובה הודה כי לא קיים את הבטחת הבחירות שלו שלא לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה, אך טען כי הייתה זו טעות להבטיח זאת מלכתחילה    "על המגרש פועל כרגע רק צד אחד - מכונת רעל רועש וקטלנית של בן-גביר, עודה, נתניהו וסמוטריץ' שמפעילה אלימות, סחטנות ופייק ניוז"
עידן יוסף
ח״כ מיכל רוזין וח״כ רון כץ בפנייה לעירייה ולמשטרה: ״האם עיריית פתח תקוה אישרה את הקמת המאהל שהקים ח"כ אבי מעוז מול ביתו של ח״כ ניר אורבך״    "מקדשים את חופש הביטוי וחופש ההפגנה אך יש לפעול במידתיות ובמסגרת הכלים הפרלמנטריים"    מעוז: "השמאל הרדיקלי במופע צביעות מרהיב"
איציק וולף
שר המשפטים הכחיש קיום משא-ומתן עם הליכוד והצהיר: אין שינוי בעמדותי, אם בעתיד אגיע למסקנה שטובת המדינה מחייבת משא-ומתן עם הליכוד - אודיע למה שיניתי דעתי    על משבר תקנות השעה ביו"ש: אם החוק לא יוארך - יהיה תוהו ובוהו משפטי ביו"ש ובכל ישראל
איציק וולף
72 חברי כנסת תמכו בהצעה של ח"כ מיכל שיר ללא מתנגדים    ההצעה, המבקשת לקבוע חובת הודעה רשמית לאחים שכולים על המוות, על אירועי זיכרון ועל הטבות שלהן הוא זכאי    מהומה התרחשה במליאה לאחר עימות קולני בין סגן יו"ר הכנסת, אחמד טיבי, לח"כ אורית סטרוק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il