חברת ביו דבש, המייצרת דבש מתורבת, הודיעה (יום ב', 9.1.23) על ביטול מימון מחקר בנושא ייצור מוגבר של צוף טבעי ממקור צמחי המתקיים במכון ויצמן למדע.
מדובר במחקר שעליו הודיעה החברה ביוני 2021, בהובלת פרופ' אסף אהרוני ממכון ויצמן למדע. במסגרת ההסכם בין הצדדים הודיעה ביו דבש כי תממן פעילות מחקרית בהיקף של עד 500 אלף דולר לאורך שלוש שנים ובהתאם לתוכנית מחקר ופיתוח מוסכמת.
עוד סוכם כי תוצרי ההסכם יוענקו לחברה במסגרת רישיון בלעדי ואקסקלוסיבי שיינתן על-ידי ידע. ביו דבש הייתה אמורה גם ליהנות מתשלום אחוזים מרישיונות השימוש העתידיים שהיו אמורים להימכר במסגרת מסחור הפרויקט.
"לאור התמקדות החברה בהקמת מפעל ליצור דבש מתורבת לטובת מסחור מוצריה, וכחלק מהליכי התייעלות שבה נקטה ונוקטת החברה, הוסכם על-ידי החברה ועל-ידי ידע חברת המסחור של מכון ויצמן, לבקשת החברה, להקפיא בשלב זה את פעילות המחקר הממומן שהחברה מקיימת עם מכון ויצמן", נמסר בהודעה שפרסמה ביו דבש הערב.
עוד נמסר כי ככל שהמחקר לא יחודש עד 1 במרס 2023, יבוטל ההסכם בין הצדדים. על-פי ההערכה של החברה, היא צפויה לחסוך כ-350 אלף שקל בשנה בשנתיים הקרובות כתוצאה מביטול המחקר. זאת, מהטעם שמדובר במחקר הנמצא בשלבים ראשוניים בלבד.