רשות שדות התעופה (רש"ת) מפרסמת בימים אלה שורה של מכרזים מסחריים להוספת בתי קפה ומסעדות בטרמינל 1 ובטרמינל 3 בנתב"ג, כחלק מההיערכות לתנועת הנוסעים המוגברת. המכרזים החדשים הותאמו למגמות עדכניות בשוק התעופה המקומי והבינלאומי, ולשינויים בהרגלי הצריכה בעקבות משבר הקורונה.
בשנתיים הקרובות יורחבו שטחי ההסעדה בנתב"ג, בהשקעה של מיליוני שקלים, בדגש על היצע, מגוון ושיפור חוויית הנוסע. במסגרת השדרוג יורחב תמהיל בתי הקפה והמסעדות, תמהיל ומגוון המוצרים, וכן יורחבו מתחמי מחלקות העסקים וטרקליני האירוח.
בין המכרזים שיפורסמו: הפעלת בית קפה בדיוטי פרי של טרמינל 3 ושל טרמינל 1; הפעלת בתי קפה בזרועות B ו-C; הפעלת פיצריה בטרמינל 1; הפעלת בית מאפה באולם מקבלי הפנים בטרמינל 3; והפעלת בית קפה באולם שחקים בטרמינל 3.
לראשונה יפורסם גם מכרז להפעלת מתחם לממכר מזון מוכן מהיר ארוז, וכן מכרזים למסעדה אסיאתית, למעדנייה ועוד. המכרזים החדשים יתווספו למקומות ההסעדה הקיימים בנתב"ג.
המכרזים יעודדו תחרות בין זכייני בתי הקפה והמסעדות, ויכללו הנחה ממחירי המטרה לסל המוצרים הבסיסי שיורחב בקרוב. סל המוצרים הבסיסי שמחיריו מפוקחים ומוצגים בשילוט בולט בכל מקום הסעדה, כולל היום קפה, מאפה, כריך ושתייה קלה. בימים אלה נבחנת הרחבת הסל למוצרים נוספים.