X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
לבחון את נושא ההלוואות בערבות המדינה [בינג AI]
אובדן ההשקעות הזרות: "המדינה מעמידה 600 מיליון דולר, התחום צריך 16 מיליארד דולר"
במהלך דיון בוועדת הכספים קראו הנוכחים להשקעה מידית וגדולה של המדינה בחברות ישראליות, בייחוד על חברות צומחות בשלבים רגישים, ובדגש על ענף ההייטק מנהל קרן אמריקנית המשקיעה בישראל: "הזרים עזבו את השולחן ולא עונים לטלפון, החור השנה הוא של 10 מיליארד דולר, כל יום שעובר החברות שורפות עוד כסף ולבסוף בעוד 12-6 חודשים ייהרס מעגל שלם של חדשנות" רשות החדשנות הציגה תוכניות שהשיקו נוכח המצב, אך גורמי השוק ציינו כי אין די בפעילותה
המלחמה בעזה גרמה לירידה חדה בהשקעות בהייטק
עידן יוסף
יו"ר ועדת המשנה להייטק: לפעול באופן מהיר כדי למשוך את המוסדיים להשקעה בהייטק * סמנכ"ל רשות החדשנות: במקום קיצוץ של 100 מיליון שקל - הרשות תקבל תוספת של מיליארד שקל לתקציב 2024 * הצעת תקציב 2024 תוביל לשינוי תקנים וצמצום תקציב המדענים הראשיים
לרשימה המלאה

ועדת הכספים קיימה (23.1.24) דיון מהיר בנושא 'אובדן השקעות זרות בישראל', הצעתם של חברי הכנסת ולדימיר בליאק, ינון אזולאי, חמד עמאר, אורית פרקש הכהן, אליהו רביבו, יצחק קרויזר.
ח"כ ולדימיר בליאק: "שמענו כאן אתמול את סקירת נגיד בנק ישראל על מצב המשק, ונפגשתי אתו אחה"צ לפגישה ארוכה, ראינו כמה נושא ההשקעות הזרות קריטי לצמיחה ועתיד המשק, וכמה ירידה יכולה להשפיע לרעה על כלכלת ישראל. ראינו את המגמה שהתפתחה פה ב-22 ו-23, הדיון הזה חשוב ומשמעותי. אני מקווה שהמסקנות שנגיש בסוף הדיון ישפיעו על מדינות הממשלה, שר האוצר, על משרד הכלכלה כדי שישכילו לעשות את הצעדים הנדרשים לעידוד ההשקעות בענף ההייטק אבל לא רק".
ח"כ חמד עמאר: "התחלנו בירידה בהשקעות כבר ב-23, אצלנו המגמה הייתה גדולה יותר מבעולם בשל אי-היציבות הפוליטית במדינת ישראל. ראינו ירידה של 25 מיליארד שקל הכנסות במיסים, וזה נמשך עם המלחמה, אנחנו לא יודעים איך זה יתפתח, איש לא יודע איך הלחימה תפסק, לכן הדיון הזה מאוד חשוב לשמוע ולראות איך אנחנו יכולים לסייע, כל השקעה מביאה עוד תעסוקה והכנסות למדינה".
ח"כ יצחק קרויזר: "מדינת ישראל באחת התקופות הביטחוניות הקשות שלה, עם השפעה ישירה גם על הפן הכלכלי, ההשקעות הזרות על מדינת ישראל היו אחת מנקודות האור על התעשיה והמשק המקומי, תפקידנו לראות איך הממשלה נערכת לסיטואציה הזו, כדי לצמצם את חוסר ההשקעה ולעודד אותן, גם אנחנו כחברי הוועדה אילו דברים עלינו לתקן ולשפר כדי לייצר את הביטחון של אותם משקיעים, והתעשיה המקומית תחזור לשגשג ולפרוח".
ח"כ ינון אזולאי, שניהל את הדיון: "טרם הלחימה השקיעו השקעות זרות רבות, ברגע שנפתחה מלחמה, לא רק שלא הגיעו משקיעים חדשים אלא גם ברחו חלקם, שזה הצד הגרוע יותר. זה לאו-דווקא בהייטק, זה קרה בגלל הלחימה, בגלל החשש של כמה זמן היא תמשך, בשל כאלה שיש להם עסקים במדינות מוסלמיות, וחששו, הסיפור הוא גם סוג של אנטישמיות כלכלית, "הם מכים בעזה אז אין לנו עניין לעזור להם". חלק מהחסמים זה גם בנקים שלא מאפשרים לסיים את ההליך".
עזרא גרדנר, מייסד ומנהל ורנה קפיטל: "הגעתי לארץ במיוחד לרגל הדיון, אנחנו אחת הקרנות הגדולות ביותר שממוקמות בארה"ב ומשקיעה בארץ, כבר 13 שנה הקרן משקיעה בארץ. לצערי המצב הרבה יותר גרוע ממה שאתם מכירים. יש בעיה קשה מאוד בהשקעות זרות במדינת ישראל, על המדינה לעשות שני צעדים: הראשון: יש לפעול כמו ארה"ב ב-2008, עם תמיכה בבנקים כדי שיוכלו להלוות כספים בביטחון גדול יותר לסטארטאפים, והשני בלקיחת חלק בעלות בסטרטאפים, מה שקורה דרך רשות החדשנות אבל בצורה רחבה יותר".
"אנחנו כקרן הגענו למסקנה שבעקבות המלחמה יש שני דברים חשובים שנעשה, האחד זה הזרמת כספים לארץ, הרמנו קרן ללא עמלות, הכוונה להזרים 50 מיליון דולר לישראל, ואנחנו בצומת הכי ציונית שיש עם החברות הכי טובות, ועדיין לא זורקים עלינו כסף. נביא את הכסף, אבל המצב שם בחוץ מאוד קודר".
"הבנקים הרגילים, הגדולים, צריכים לתת הלוואות לסקטור הישראלי והם מפחדים לעשות את זה. אם הממשלה תיתן רשת ביטחון ותאפשר לחברות לקחת ריבית נמוכה יותר, זה לא שונה מאוד ממה שאתם עושים עם התמיכה במשכנתאות. הממשלה לא תידרש לכתוב עכשיו צ'קים, אולי בעוד שנתיים יהיו לכך עלויות מסוימות. אולי הממשלה תרוויח אם ישקיעו ישירות אבל זה יאפשר לבנקים לפתוח את הארנק ולתת את ההלוואות שנדרשות ותשמעו על זה מהחברות שהגיעו לכאן. הבעיה היא גדולה, היא 10 מיליארד דולר, זה החור שנראה השנה. מה שקורה כאן זו התרסקות, היא איטית אז איש לא עושה שום דבר, אבל כל יום שעובר החברות שורפות עוד כסף ולבסוף בעוד 12-6 חודשים ייהרס מעגל שלם של חדשנות".
"יש חברות גדולות, יש להן גישה להון, לקטנות יש תמיכה טובה מתוכניות שונות, החברות שבאמצע בתהליך שיווקי או האצה עבורן אין שום תוכנית והן בשלב שבו הן צריכות שהשקעות זרות יצטרפו. היינו לוקחים אותם לארה"ב, לאירופה, אסיה, אבל הזרים עזבו את השולחן ולא עונים לטלפון. אלה החברות שיפיקו הכנסה של מיליארדי דולרים, צמיחה ועבודות בשנים הקרובות ואם לא יתמכו בהן לא יהיה לכם תקציב לשום דבר, תהיה התרסקות בגביית המיסים. מה שיותר גרוע הוא שלקראת סוף שנה שעברה ראינו התעוררות בשווקים. זה לא שלהשקעות זרות אין איפה לשים כספים אם לא בישראל. הכספים הולכים למקומות אחרים ואנחנו נותרים מחוץ למעגל, אם נניח שמחר המלחמה תיגמר באופן הטוב ביותר והעולם כולו שיגיד שפעלנו בצורה הטובה ביותר, עדיין ייקח 6-3 חודשים להביא לכאן את המשקיעים ועוד 6-3 חודשים שהם יערכו את המחקר שלהם, זה אומר שהשנה הזאת אבודה. בעיה של 10 מיליארד".
עופר דורון, מנכ"ל evr: "אנחנו חברה שמפתחת מנועים מתקדמים לרכב, התחום הזה הוא תחום מאוד קשה, אנחנו במה שנקרא עמק המוות, האזור בו אתה שורף הרבה כסף ועוד אין הכנסות, האזור הזה בצרת מימון קשה. הצלחתי לגייס לאחרונה קצת פחות מ-10 מיליון דולר, רק מהמשקיעים הקיימים, זה נותן לי פחות זמן ממה שציפיתי, כל המשקיעים אומרים זה מעניין אבל לא עכשיו. למזלי אני בקשר עם משקיעים שיכולים לעזור לנו להתקדם ולשמור על הכסף לעצמם, אבל זה קשה מאוד. יש פעולות שכבר קורות, רשות החדשנות הוציאה תוכנית מהירה לסטרטאפים שצריכים גישור, הכסף כבר בבנק, מיליון וחצי שקל, אבל גם הסכום הזה מספיק לי לחודש של החברה, אז הוסיפו לי חודשיים, ולהסיר את הכובע על רצינות התגובה והמהירות, אבל צריך הרבה יותר. דיבר עזרא על הלוואות עם ערבויות, זה גם יכול לעזור. במצב הביטחוני המשקיעים לא רוצים להשקיע. אנחנו רוצים סיוע של המדינה בגיבוי ההלוואות והגדלה משמעותית מאוד של תקציב החדשנות לתמיכה בסטרטאפים".
דניאל בראל, מנכ"ל ree: "אנחנו חברת הרכב היחידה בישראל, אנחנו מייצרים רכבים ומוכרים אותם בשוק האמריקני. אנחנו מעסיקים מאות עובדים, יש לנו צבר הזמנות של מעל 200 מיליון שקל השנה, אבל אי-אפשר לייצר כי הספקים מבקשים שנשלם להם את כל חומרי הגלם מראש, כי הם לא רוצים לתת לנו אשראי. בעולם רגיל היינו מבקשים הלוואת גישור, הבנקים יושבים על הגדר ואומרים לא רוצים. אנחנו בשלים יותר מחברת סטרטאפ רגילה, אנחנו אחרי הפיתוח, והבקשה שלנו כחברה לא גדולה כמוביליי ולא קטנה, הצבר הזמנות שלנו מובטח, הן לא ניתנות לביטול, אנחנו יכולים לעשות 200 מיליון שקל בשנה הזה, הבנקים רואים את זה ולא מוכנים. ברגע שהמדינה תראה זאת ותעמוד מאחור, יכנסו משקיעים נוספים וזה יהיה קל".
רונית הרפז, מנכ"ל אנדורון מדיקל: "יש לי סטרטאפ רפואי, אני בת-מזל, קיבלתי מענק של 2 וחצי מיליון אירו מרשות החדשנית האירופית, ללא מצינג' ולא התחייבות, כדי לסיים את הניסוי הקליני אני צריכה 20 מיליון דולר בשנתיים הקרובות. שוחחתי עם כמה גופי השקעה, בין השאר גם עם עזרא, 80 אחוז מהכסף של ההייטק הוא מגופים זרים. איך אנחנו סוגרים את הפער? כל מי שדיברתי איתו אמר לי את לבד, המדינה לבד, ההייטק לבד, לא יכנס לפה שקל בשנתיים הקרובות, הנחת העבודה צריכה להיות שיש פה אפס כסף בשנתיים הקרובות, המדינה מעמידה 600 מיליון דולר התחום צריך 16 מיליארד דולר. זה הפער שאתם צריכים לעבוד עליו, זה שמשרד האוצר לא יושב ונותן מענה זה מחדל. הייטק, ביוטיק, כולם תלויים בזה, אני לא מדברת על רפאל וחברות גדולות כאלה".
נתנאל היימן, התאחדות התעשיינים: "יש חשיבות גדולה שהסטרטאפים האלה יצליחו, זה נכון לסביבה העסקית של הסטרטאפים ושל התעשיה כולה. לגבי ה מה יגרום למשקיעים זרים להתקבע פה? זה מחקר ופיתוח, השקעות הון ורגולציה, על כל אחד מהדברים האלה יש שחיקה בשנים האחרונות. יש הורדה ושחיקה של התקציבים, יש רשימה אדירה של עלויות עודפות, יש כעת גם את מס המילואים קרי אנשים ש-3 ו-4 חודשים במילואים וכולם משלמים את העלויות הסוציאליות שלהם. גם ברגולציה ברמ"י משקיעים זרים מקבלים אפליה, משקיעים זרים שרוצים לפתוח מפעלים במגדל העמק ותפן, ורמ"י מעכבת אותם. אין לנו היום אסטרטגיה, היה פעם גוף שמרכז צרכי משקיעים זרים בישראל במשרד הכלכלה, הרשות הזו בוטלה לגמרי. בכל החלטה שאתם מקבלים פה, אם לא נדרוש לכלול אותה באסטרטגיה למשיכת משקיעם זרים, המצב שלנו יהיה גרוע הרבה יותר".
הד"ר אסף משה קובו, כלכלן ראשי, רשות החדשנות: "הצבענו לפני כמה שנים על כך שההייטק הישראלי נסמך על השקעות זרות, 80-85 אחוז מההון סיכון הוא זר, גם בקרנות הישראליות שפועלות הכסף ממקורות זרים, גם בהשקעות המו"פ אנחנו בפער בסדרי גודל ביחס למה שקורה ב-oecd, במובן של השקעות זרות. לכן הכלים שחשבנו לפתח בשעת משבר הם דווקא לעודד את המשקיעים הישראלים, שיכנסו לפחות חלקית בנעלי המשקיעים הזרים בתקופה הזו. השקנו 2 כלים אחד זה המסלול המהיר, הוא פועל מנובמבר ועד מרץ, הוקצה לזו 400 מיליון שקל, במקביל החלטנו לפתוח תוכנית להשקעה במשקיעים מוסדיים ישראלים, נעשה להם מאנצינג' של 30 סנט על כל דולר, בהשקעות הון סיכון ישראליות. הוחלט על זה אחרי חשיבה עם משקיעים מוסדיים בישראל, זה אמור לתת מענה חלקי, אנחנו שמים לטובת האירוע הזה סדר גודל שאמור להזרים סה"כ מיליארד דולר לשוק ב-24 ו-25".
ח"כ אזולאי: "אני מנסה לראות אם רשות המיסים פה, הם לא נמצאים, אגף תקציבים לא נמצאים, פשוט לזלזל בוועדה. הוזמנו לדיון ויודעים שהוא חשוב, מדובר בהשקעות של מדינת ישראל שאפשר לתת פה מענה, זהו זלזול בוועדה".
ניר הירשמן מפורום חברות הקריפטו: "חברות מהתחום הזה לא יכולות לשלם מיסים בישראל כי רשות המיסים מקבלת כספים רק מבנקים ישראלים, את הדבר הזה פתרו ליחידים, בינואר רשות המיסים עשתה נוהל. ישבנו עם ראש רשות המיסים ואמר שזוהי בעיה וצריך לפתור את זה. יצא נוהל במקום שיהיה רשום "הנוהל חל על יחידים וחברות" זה לא כתוב. רשות המיסים היום לא מאפשרת למשקיעים בחברות ישראליות וודאות שלא יהיה עליהם כפל מס. קרן הון סיכון ישראלית מהתחום, מצאה חברה שעובדת מצוין בישראל וצריכה לעמוד באינטרס שלה ולהגיד קחו את הרגליים שלכם".
ח"כ אזולאי סיכם את הישיבה: "בסופו של דבר יש פה אירוע שהוא אירוע חשוב לכלכלת ישראל, הייתה צניחה בהייטק בישראל, ברגע שזה הולך למקום של קריסה ומשקיעים חדשים שלא מגיעים אנו קוראים למשרד האוצר לבחון את נושא הלוואות בערבות המדינה גם בנושא המשקיעים הזרים, אני חושב שזהו דבר חשוב מאוד וייתן דחיפה להשקעות הזרות שאמורות להגיע למדינת ישראל. בנוסף יש להגדיל את היקף ההשקעה, נמשיך ונעקוב אחר הנושא. יש פה ידיים עובדות טובות, זה עוזר גם לנו כאזרחים, שתדעו לכם שהמוח הישראלי והיהודי בראש ובראשונה הוא מוח טוב, אנחנו במגמה שכמה שיותר יישארו פה ולכן אני קורא גם למשקיעים, כשאתם באים להשקיע תשקיעו גם בייצור פה, מדינת ישראל צריכה לעשות הכל כדי לתת לכם מענה ביצור ולא רק במו"פ. המשקיעים פה והחברות תמשיכו להשקיע, תאמינו במדינת ישראל, ביחד ננצח ונעשה דברים טובים למען מדינת ישראל והיהדות בכלל".

תאריך:  23/01/2024   |   עודכן:  23/01/2024
+לא יגבו קנסות ממילואימניקים שאיחרו בתשלום לכביש 6
12:31 24/01/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

היו"ר ביטן ביקש להוציא צו שיפטור את משרתי המילואים מתשלום בכבישי אגרה  ▪  ח"כ וולדיגר: לא יעלה על הדעת שמילואימניק שיחזור הביתה בכבישים עוקפים כדי שלא יעלה למדינה כסף

[צילום: ענת חרמון/פלאש 90]
+הרצוג: "הדרישה של העם לכבוד הדדי ואחדות – חייבת לחלחל לְכאן"

11:36 24/01/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

דיון מיוחד נערך במליאה לציון 75 שנה לכינון הכנסת בסימן מלחמת חרבות ברזל בהשתתפות נשיא המדינה, ראש הממשלה וראש האופוזיציה  ▪  הרצוג הדגיש: "יש דרך לנהל ויכוח. גם כשמתווכחים: להיות ראויים! אסור לחזור לשיח של השישה באוקטובר"  ▪  רה"מ נתניהו: "צוואת הנופלים ברורה - יחד לניצחון"  ▪  יו"ר הכנסת: "חיילינו לחמו יחד - כדי שאנחנו נוכל לחיות פה יחד"

הרצוג ואוחנה בכנסת. "להיות ראויים" [צילום: חיים צח/לע"מ]
+התקדמות בחקיקה שתחמיר עם עובדי הוראה תומכי טרור
23:58 23/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החינוך אישרה לקריאה ראשונה: תיאסר העסקה של עובדי הוראה תומכי טרור  ▪  בהמשך הליך החקיקה יוחלט האם גם יישלל תקציב מבתי ספר שעובדי חינוך בו הזדהו עם מעשי טרור

[צילום אילוסטרציה: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אובדן ההשקעות הזרות: "המדינה מעמידה 600 מיליון דולר, התחום צריך 16 מיליארד דולר"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
גם זאת, מתוך בדיקת רק 6% מהמוסדות    משרד הבריאות: המוסדות צודקים - יש הליך שמתקדם בעניין    יו"ר ועדת הבריאות: "אסור להשלים עם התקצוב החסר, המיגון החלקי, והמחסור בכוח-אדם מומחה וייעודי"
עידן יוסף
בישראל צפוי מחסור בחשמל בשנים הקרובות, בעיקר בגוש-דן    הממשלה מתכננת להקים תחנות כוח חדשות, אך זה ייקח שנים    בטווח הקצר, הממשלה שוקלת להקים תחנות כוח ניידות    התעשיה הפרטית גם היא מעוניינת להקים תחנות כוח חדשות    יו"ר ועדת הכלכלה דורש להתחיל תכנון להרחבת תחנות כוח קיימות ולקצר הליכי תכנון
עידן יוסף
משרד התחבורה נגד הרחבת סמכויות הפקחים: "יתייחסו לחשודים בגניבה כמו לחשודים ברצח"    פקחי אגד: "נוסעים תוקפים אותנו, אנחנו כמו צאן לטבח"    מנהל הרשות הארצית לתחב"צ: "חווית הנוסעים נפגעה באופן משמעותי כתוצאה מניסיון להגן על המאבטחים"
מירב ארד
ציין: חצי מיליארד שקל זה לא מספיק, ואם לא יהיה תקציב נוסף הוועדה תגיש תגובה לבג"ץ על-מנת שיכפה על המדינה לקיים את החוק
מירב ארד
נכנסו לדיון בוועדת הכספים והחזיקו שלטים שעליהם נכתב: "אתם לא תשבו כאן כשהם מתים שם"    גפני: פדיון שבויים היא המצווה החשובה ביהדות. אדבר עם נתניהו"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il