X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בעולם החדש, "עולם של קדמה" כך אומרים, ברור מי יחזיק בקרקעות המדינה, כבר היום מכינים את הקרקע המשפטית, שומרים על בעלי הנחלות כ"ברי רשות", חסרי כל זכויות משפטיות הפתרון הוא קודם כל משפטי, חתימה על הסכם חכירה לדורות, כזה שמעגן את זכויות החקלאים בקרקע
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

בישראל קיימת מגמה כללית של ריכוזיות, הדבר נחשף במחקרי בנק ישראל, במחקרים אובייקטיבים שונים למיניהם וגם במספר תחקירים עיתונאיים. המשבר הכלכלי חשף עובדה פשוטה, בעלי ההון - אלו שמחזיקים חברת נדל"ן, בנק, דלקים ועוד - שולטים כיום במה שעד לפני שני עשורים שלטה המדינה, מכאן גם רמת הריכוזיות וה"תמנוניות" במדינת ישראל. כיום אנו גם יודעים לומר שבמסגרת הרגולציה הקיימת לבעלי ההון יש אפשרות לקחת סיכונים גדולים מידי - והם אכן עושים כן, יש להם גם סיבה טובה לכך, הסיכון לא עליהם אלא על אזרחי המדינה. במסגרת חוקי המשחק הנוכחיים המדינה היא הגב הכלכלי של אותם בעלי ההון, אך, באופן מעט מוזר, לא המדינה ולא האזרחים גוזרים את הקופון כי אם אותם בעלי הון - אכן "עסקה שלא ניתן לסרב לה".
בכל הקשור למדיניות ההפרטה במדינת ישראל הבעיה העיקרית נוגעת לשליטה במוצרים ציבוריים ובעיקר במשאבי הטבע המאוד מוגבלים של מדינת ישראל. ולכן כאשר בוחנים את מדיניות ההפרטה במדינת ישראל מגלים שמעבר להשלכות החיוביות של אותו תהליך מתרחש במקביל תהליך נוסף, העברת השליטה באופן מדוד וקבוע על גורמיי הייצור השונים לאותן עשרים ושתיים משפחות. מה שאנחנו לא יודעים זה שההפרטות האמיתיות לא מתרחשות מעל גבי העיתונים אלא במסדרונות השונות, בלחיצת יד ובחצי קריצה. תמיד מעניין לגלות איך במסגרתה של אותה הפרטה בלתי מסתיימת אינטרסים מאוד שונים כגון אלו של השמאי הממשלתי, משרד המשפטים, מנהל מקרקעי ישראל ומשרד האוצר מוצאים שפה משותפת ואף קואליציה זמנית.
למעשה, כיום, פרט למשרד החקלאות, כל המשרדים המטפלים במגזר החקלאי מנסים לקדם את הפרטת האדמות החקלאיות. השיטה פשוטה - פירוק משטר הנחלות במושבים, הטיעון דמגוגי ופופוליסטי - "צדק חלוקתי", האינטרסים - לא ממש ברורים. המרוויחים העיקריים - בעלי ההון. אם נעבור לשיטת "כל המרבה במחיר", שיטה שהשמאי הממשלתי תומך בה במוצהר, היתרון לגודל יוביל לכך שבעלי הנחלות לא יוכלו להחזיק יותר בנחלותיהם וככל הנראה מבנה הבעלות במשק הישראלי יוביל לכך שבעלי השליטה הגדולים יקבלו הזדמנות להשיג חזקה על קרקעות המדינה, אדמות ציבוריות שמייצגות מטרות ציבוריות קלאסיות במסגרת מדיניות כללית שאמורה לספק לא רק מגורים אלא גם סביבה ירוקה וחקלאות שמבטיחה אספקת מזון יציבה במחירים סבירים.
בעולם החדש, "עולם של קדמה" כך אומרים, ברור מי יחזיק בקרקעות המדינה, כבר היום מכינים את הקרקע המשפטית, שומרים על בעלי הנחלות כ"ברי רשות", חסרי כל זכויות משפטיות, המהלך הדמגוגי החל לפני עשור בקמפיין גוזלי האדמות, האוצר כבר למעלה מעשור וחצי מונע כל אפשרות למדיניות חקלאית יציבה, מנהל מקרקעי ישראל לא מאפשר שום התקדמות בכל הנוגע לחוזה החכירה לדורות בין המדינה לבעלי הנחלות, ואכן העת בשלה, הקרקע מוכנה לגאולתה הסופית. הרי אף אחד לא חושב שמושבניק כזה או אחר יוכל להתחרות במחירים שיציעו בעלי הון שונים.
מאחר שכלכלת השוק החופשי לא מצליחה לתמחר נכון מוצרים ציבוריים קרקעות המדינה יעברו תמורת נזיד עדשים למשפחות החזקות שקובעות את סדר יומנו. לצערנו, באופן אבסורדי לחלוטין מי שעושה את העבודה בעבור בעלי ההון הם לא עורכי הדין שלהם אלא דווקא האגודה לצדק חלוקתי. הניסיון מלמד אותנו שאלו לא יהיו הדמויות הווירטואליות שהאגודה לצדק חלוקתי מייצגים שיקבלו לידיהם את האדמות אלא בעלי ההון המאוד ממשיים שמנהלים דה-פקטו את המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל.
מדיניות ההפרטה לא מוכיחה את עצמה ככזו שיודעת לשמור על מוצרים ציבוריים ולכן אסור לנו להעביר את משאב הטבע החשוב ביותר לידי קבוצת אנשים שבוחנת את הנושא בעין כלכלית טהורה. כיום, תחת מסווה של מושגים דמגוגים שלא ניתן להתמודד איתם, מתקדמת לה מדיניות הפרטה ברוטאלית שבסופו של דבר תשאיר את מדינת ישראל משוללת כל שליטה במשאבי הטבע השייכים לאזרחיה.
הגיע הזמן להתעורר, הגיע הזמן להבין מי משלם, מי צוחק ומי בסוף נשאר עם כל הקופה ביד הגיע העת להגיד די, לעצור את המבול. הגיע הרגע להבין שבלי להבין איך בעלי הנחלות במושבים עוד ימצאו את עצמם ללא האדמות החקלאיות שלהם, ותושבי מדינת ישראל יקבלו בתמורה עוד תרומה של איזה בנק לאיזה בית חוסים. די לצביעות, די לשיח "המתוקן" שהוא כל כולו מעוות. די! אנחנו לא עומדים בזה יותר. אתם לא רואים ש"האדמה בוכה".
הפתרון הוא קודם כל משפטי, חתימה על הסכם חכירה לדורות, כזה שמעגן את זכויות החקלאים בקרקע, ימנע מבעלי עניין שונים לחמוד את האדמות הציבוריות של מדינת ישראל.

תאריך:  29/07/2010   |   עודכן:  29/07/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אדמות המדינה, המגזר החקלאי ובעיית הריכוזיות
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
המושחתים-שרים+חכי"ם+תשובה+דנקנ
sizak  |  30/07/10 16:53
2
כלכלן יקר ונכבד
שבתאי עזריאל  |  31/07/10 16:37
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
זאב גולדשטיין
העברת בני ובנות גיל הזהב לבתי הכלא תשפר את תנאיהם בצורה ניכרת, לעומת זאת, העברת המחבלים לבתי הסיעוד הממשלתיים תשאיר אותם בודדים, מלוכלכים ומוזנחים כפי שמגיע להם
דודו אלהרר
"אחת לאחת הימין צדק... הלאומיים הרחיקו ראות... אבל הימין גם טעה"    העיתונאי הלזה מודה ולא עוזב, ועל כן - לא ירוחם
יובל ברנדשטטר
אין להטיל אשמה על אנשינו המצוינים כל עוד לא נשללו כל האפשרויות האחרות, כולל אפשרות הטיוח    הסבר אפשרי לתאונה
ד"ר רון בריימן
"תהליך השלום" ושיחות ההקרבה (הקרבת ישראל, כמובן) תכליתם איננה שלום אלא היפוכו - הקמת מדינה לאויב בלב ארץ ישראל    לפיכך כל מעשה שתוצאתו בלימת התהליך ההתאבדותי הוא מבורך    מעשהו של חיים רמון דומה למעשהו של בלעם: בא לקלל ויצא מברך
אורן קאשי
שירי "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" עדיין מהדהדים, גם לאחר חמש שנים מאז ההינתקות. במלאת 5 שנים יש לעצור ולשאול: מדוע 'מתנחל' הפך גנאי? היכן הימין הלא-דתי?    ערב פרשת עקב, הוויכוח אינו על ההתיישבות, אם כי על מקום הציבור הדתי בארץ ואופייה של ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il