X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת "רוקח 73" התל אביבית התמחתה, אומנם, במעדני הים שלה, אבל גם תבשילי הבשר והפסטה אינם נופלים מהם במאומה
▪  ▪  ▪
השף אייל לביא

בין מסעדות הצמרת של תל אביב בולטת "רוקח 73" (שדרות רוקח 73) כמסעדת פירות הים המובחרת בעיר, אם לא בארץ כולה. מטבח הביסטרו-פרובאנסי עז הטעם שלה, בניצוחו של בעליה, השף אייל לביא, קנה מעל לכל את עולמו בצבעוניותו הרבה ובמוקפדות שלו, נעדרת הפשרות.
אלא שמלבד התמחותו בדגה, לא מבייש אייל לביא את ה"פירמה" שלו גם בתבשילי הבשר והפסטה המופלאים, מעשי-ידיו, שרבים מהם נוספו באחרונה לתפריט העשיר והמגוון כבר בלאו-הכי.
"רוקח 73" היא מסעדה אלגנטית לאניני טעם, הממוקמת בלב-ליבו של מתחם מגרשי הטניס בצפון העיר, ומלבד חברי מועדון הספורט נמשך אליה גם קהל איכותי של חובבי גסטרונומיה לשמה.
פתחנו בזוג-נקניקיות-מרגז פיקנטיות, עשויות על הגריל ומלוות בסלט-עגבניות בשמן-זית, כוסברה ונענע - מנה שמימית ומעוררת תיאבון לבאות אחריה. לבת הזוג הוגשה צלחת גדושה בקלמרי-קריספי, עם פלפלים קלויים ורוטב-רוי הולנדי טעים. כאפריטיף הוגש, על-חשבון הבית, קוקטייל מרענן של מנגו וקמפרי.

ארוחת מלכים

מן המנות העיקריות הלכנו על המובחר שבמובחר: קדרת קזואלה לוהטת, היישר מן התנור, של פירות-ים בעגבניות, פלפלים וחלב-קוקוס, כשהסרטנים הם הדומיננטיים שבהם. גם הביף-בורגיניון, ביין אדום וירקות-שורש, הצטיין בטעמו המובחר; הוא היה נימוח ועסיסי, וניכר עליו שהוכן ביד אמונה. שתי המנות הוגשו ברוחב-לב והדיפו ניחוחות נעימים.
בתום העיקריות התפנינו לקינוחים המגרים, מעשי-ידי השף להתפאר. טירימיסו הבישקוטים טבל באספרסו מעודן, בקרם-מסקרפונה ובליקר-תפוזים, ששום מסעדה איטלקית מובחרת לא הייתה מתביישת בו. גם פרופיטרול האספרסו, שטבל בשוקולד, לא פיגר אחריו בטעמו המיוחד. אספרסו כפול וסודה סן-פלגרינו השלימו את הארוחה וסייעו לנו בעיכול הכבודה.
על ארוחת המלכים שבאה אל פינו שילמנו 400 שקל, בתוספת תשר של 50 שקלים לשירות מופתי. לא נותר לנו אלא לזכות את "רוקח 73" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי המגיעות לה והיינו עוד מוסיפים אליהן כהנה וכהנה אילו רק היה הדבר בגדר האפשר.

תאריך:  13/09/2010   |   עודכן:  13/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אייל לביא
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גורמה לאניני טעם
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לא לאניני טעם
שבתאי עזריאל  |  13/09/10 17:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב בר-און
לא הכי שגרתי לראות סופר גבר כותב ספר שלם מנקודת מבטה של אישה, אבל אופיר טושה-גפלה קובע: "כשאני כותב רוצח, מול הדף והעט אני רוצח. אישה זה יותר פשוט מרוצח"
צבי גיל
אין סליחה ואין מחילה, גם לא ביום הכיפורים, למזניחי בית העלמין בקדימה, בו קבורה רעייתי    שנים של מחדל ושל שתיקה
עו"ד אברהם פכטר
הוא היה בעל ידע עצום בשריון, צנוע, מינימליסט ואפילו בקיא בשירה ובפילוסופיה    לזכרו של האלוף ישראל טל ז"ל - מפקד ואדם
יוכי עזיז
אורח החיים המודרני מתאפיין במחסור בפעילות גופנית ובתזונה לא מאוזנת - שתי תכונות שהופכות אותו למתכון בטוח להשמנה ולמשקל עודף
ראובן לייב
במקרה הרע הוא יעשה שמיניות באוויר כדי לא לשלם עבור השירות שהוא מקבל, ובמקרה הטוב ישתדל להסתפק במינימום שבמינימום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il