X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
חופש הדעה והביטוי הם ערכים חשובים וזכותם של האמנים שהודיעו כי יסרבו להופיע באריאל להביע את דעתם מאידך-גיסא, טוב יעשו התיאטראות אם ישלבו בחוזי ההתקשרות עם שחקנים סעיף האוסר עליהם להחרים הופעה מטעמים של השקפה או מיקום
▪  ▪  ▪
השחקן איתי טיראן, אחד מן המתנגדים להופעות בשטחים כבושים [אלכס ליפקין]

זכותם של אלה אשר חתמו על ההצהרה כי אינם מוכנים להופיע באריאל, משום שמדובר ביישוב בשטח כבוש ו/או התנחלות בלתי חוקית לטעמם – לחתום על ההצהרה, ולהביע בכך את דעתם.
זכותם של אלה המסתייגים מן ההודעה לצאת נגד ההצהרה והחותמים עליה, בדיוק מאותו נימוק המצדיק את הזכות לפרסם את ההצהרה. חופש הביטוי וחופש הדעה הם מאבני היסוד של מאפייני הדיון הציבורי בחברה דמוקרטית.
הערת אגב: המסתייגים והמתנגדים להודעת ה"חרם" על הופעה באריאל, כל אלה שהתראיינו באמצעי התקשורת השונים והשמיעו דעתם ברמה ובלהט, צריכים לשלוח פרחים לחותמי ההצהרה האמורה, שהרימו להם כדור להנחתה. איך למשל לימור לבנת, שרת התרבות והספורט, או ח"כ עתניאל שנלר, היו מצליחים להשתחל לתקשורת כדי להגיב, אלמלא הצהרת החרם? (להבדיל, שר החוץ אביגדור ליברמן לא צריך את הודעת האמנים על-מנת להגיע לתקשורת... יש לו כלים משלו).
מבלי להביע דעה על תוכן ההודעה ה"מחרימה" או על התבונה שבפרסומה (ולא שאין לי דעה, דווקא יש, ראו נא הרשימה "המקארתיזם עבר לשמאל?"), אפשר לאפיין את החותמים: שחקנים פעילים שהודיעו כי יסרבו להופיע באריאל מטעמי השקפה ודעה, שחקני עבר שכבר אינם פעילים, ומי שאינם שחקנים – כותבי מחזות, סופרים, משוררים - בסך-הכל עשרות בודדות. למי שאינם שחקנים פעילים מבין החותמים אין בעיה ליישם את הצהרתם. הם אינם חברים בצוות המשובץ להופעות. לכל היותר ידחו פנייה להופיע בהרצאה או להשתתף בדיון. אם למשל דוד גרוסמן, יורם קניוק או נתן זך מעדיפים להופיע רק בפני קהל המסכים עם השקפותיהם, ולא להופיע בפני מי שחולקים עליהם - זו זכותם המלאה. איש לא יבוא אליהם בטענה.
שונה המצב לגבי שחקנים פעילים. סירובם להופיע יכול לסכל העלאת הצגה גם אם מדובר בסירוב של שחקן בודד. נכון, התיאטרון יכול לשבץ שחקן מחליף, אבל לא תמיד הדבר אפשרי. מצב כזה יכול לגרום לתיאטרון הבית של "השחקן הסרבן" הפסדים כספיים ולפגוע ביתר השחקנים.
הרושם המתקבל הוא, שלמרות "הודעת החרם" שקיבלה נפח תקשורתי רב, אין להודעה משמעות מעשית רבה. התיאטראות ימשיכו להופיע אם יוזמנו, וגם מבין השחקנים שחתמו על המכתב, לא כולם יעמידו את תיאטרון הבית שלהם בפני בעיה אמיתית.
חופש הדעה והביטוי הם ערכים חשובים, אך ישנה חשיבות גם לנוהלי העבודה והתנאים בהם היא מתבצעת. בשירות הציבורי, למשל, נאסר על העובדים למתוח ביקורת על הארגון בו הם מועסקים, לעסוק בעבודה נוספת, או לפרסם פרטים ממקום עבודתם. מובן שלכל ארגון ישנם - וכך צריך - נוהלים וכללי עבודה המותאמים לאופי פעילותו. ברור גם שאופי העבודה בתיאטרון שונה מהשירות הציבורי.
כך או אחרת, במצב שנוצר יטיבו התיאטראות, לפני שהם מתקשרים עם שחקן כזה או אחר, להוסיף לחוזה העבודה סעיף השומר על חופש הדעה והביטוי שלו, אך אוסר עליו להחרים הופעה, בהצגה אליה שובץ, מטעמים של השקפה או מיקום שאינו מקובל או נוח לשחקן.

תאריך:  08/11/2010   |   עודכן:  09/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חני לוז
ארגוני NIF מקבלים קידום בגל"צ    האג'נדה קובעת מה לא ישודר    מנהלת מחלקת החדשות חושפת בגילוי לב: שדרני התחנה הצבאית רוצים להשפיע על סדר היום במדינה    למה ממשיכה המדינה לממן את התחנה?
פרופ' נעם זהר, ד"ר דני אטאס
מה הם השיקולים העומדים מאחורי התביעות לשיתוף הציבור ברווחים מאוצרות הטבע שהתגלו בים התיכון? האם ניתן לכפות על המשקיעים את הגדלת חלקה של המדינה ברווחים, לאחר שאלו נטלו על עצמם סיכון כלכלי ניכר, והאם יש צידוק לשינוי ההסכם בדיעבד?    חוקרי מכון הרטמן, פרופ' נעם זהר וד"ר דני אטאס, יורדים לעומק הדילמה המוסרית והפוליטית שמאחורי הוויכוח המתלהט בנוגע למאגרי הגז
עו"ד זיו שרון, עו"ד ניר הורנשטיין
בהצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנים 2011 ו-2012 שהגישה הממשלה נכללת רפורמה של ממש בתחום הליכי הדיווח והשומה ביחס למכירת נדל"ן, ובכלל זה הטלת חובת ניכוי במקור על הקונה
שאול דישי
דברים בשם אומרם: תשובתו של מנכ"ל קרן הקולנוע כתריאל שחורי - לתלונותיו הכועסות והכואבות של המפיק והבמאי חתן פרס ישראל מנחם גולן - שהתפרסמו כאן בשני מאמרים קודמים
תומר רוטליין
משקים מערביים כבר הוכיחו שמהלכים חברתיים כלכליים הנתמכים בגיבוי ממשלתי ומגובים בתוכניות ארוכות טווח מצליחים לתקן, לשקם ואף להביא ליצירתן של חברות מודרניות מתוקנות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il