צימוקים
100 גרם צימוקים מכילים כ-250 קלוריות, כ-1.5 גרם ברזל, כ-500 מג' אשלגן וכ-5 גרם סיבים. הענבים, מהם עשויים הצימוקים, ובמיוחד הזנים האדומים, מכילים חומרים טבעיים הנקראים ביופלבונואידים, שהם בעלי תכונות מיוחדות.
לדוגמה, בקליפת הענבים נמצא ביופלבונואיד קוורצטין, המסוגל לאזן את רמת הכולסטרול בדם, לשפר את זרימת הדם, לסייע במניעת מחלות לב והוא אף בעל תכונות אנטי סרטניות. יש סיבה לחשוב שגם הצימוקים מכילים כמות מסויימת של קוורצטין, אך לא נבדקה בהם תכולתו.
תמרים
מהווים מקור מצוין לאשלגן, לברזל, לסידן ולסיבים תזונתיים. 12 תמרים מכילים כ-275 קלוריות, 650 מג' אשלגן, ו-2 גרם סיבים. תמרים מכילים את החומר טיראמין, העלול לגרום לכאבי ראש באנשים רגישים. עקב תכולת סוכר גבוהה, ודביקותם הגדולה של התמרים, אכילתם עלולה לזרז תהליך עששת שיניים, כך שמומלץ לצחצח שיניים לאחר אכילתם.
תאנים
למרות הערך הקלורי הגבוה שלהן, מהוות התאנים מקור טוב למגנזיום, לאשלגן, לסידן, לברזל ולסיבים. חמש תאנים יבשות מכילות כ-260 קלוריות, 5 גרם סיבים, וכ-750 מג' אשלגן. תכולה גבוהה של סיבים, מקנה לתאנים השפעה משלשלת, כך שהן מהוות מזון טוב לסובלים מעצירות, אך מצד שני עלולות לגרום לשלשולים בקרב אנשים רגישים. גם התאנים, בדומה לתמרים, נוטות להידבק לשיניים.
שזיפים יבשים
מכילים ריכוז גבוה של סוכר: 5 שזיפים יבשים מגולענים, מספקים כ-115 קלוריות. עם זאת, הם מהווים מקור עשיר בבטא קרוטן, ברזל ואשלגן. הם מכילים גם מגנזיום, זרחן וויטמינים מקבוצה B. שזיפים יבשים ידועים כמועילים לעצירות, וזאת עקב תכולת הסיבים ונוכחות חומרי איסטין, בעלי השפעה משלשלת.
טיפ קטן לסיום: מאחר שאיננו יודעים מהיכן הגיעו הפירות היבשים למכולת שלנו, כדאי מאוד לשנות את ההרגל של הישראלים לאכול פירות יבשים ללא רחצה. מומלץ לרחוץ היטב את הפירות היבשים, רצוי אפילו במים חמים, מה שהופך אותם לא רק לנקיים, אלא גם לרכים ומתוקים יותר.