X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הפקעת אדמות ערביות בגליל, כדי להקים את העיר כרמיאל, הביאה להתקוממות ערבית, בעקבותיה להרוגים ופצועים ערבים. מאז מציינים ערביי ישראל את 30 במרס כ"יום האדמה", אך מאז השתנתה גם הפוליטיקה הערבית. הגיע הזמן לשינוי נוסף
▪  ▪  ▪
יום האדמה אשתקד [צילום: פלאש 90]

ב-30.3.1976 פרץ בישראל הזעם הערבי במלוא עוזו, ועליו גם שילמו אחר-כך המתקוממים - בהרוגים, בפצועים ובעצורים. היה זה לאחר יותר מ-28 שנה של ציונות ש"הלאימה" אדמות מאזרחי ישראל ערבים עבור "צרכים צבאיים", שאחר-כך התגלו כהכשרת שטחי מחיה עבור יהודים-"עולים" על חשבון ונגד הילידים. גם בעולם הפסבדו-דמוקרטי עוד לא קם שלטון עם "ערכים דמוקרטיים" ועם חוק שבות גזעני המייבא מהגרים על חשבון הילידים, והשמאל ברובו משמש כינור ראשון בגזענות זו! מי שמתקומם נגד השיטה הזו - הופך ל"בוגד". במשך כשלושה עשורים מנהיגה ה"דמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" נישול פלאחים לטובת "שינוי הדמוגרפיה". השלטון איננו מתבייש ליזום רעיונות אנטי דמוקרטיים כ"ייהוד הגליל", ומנגד קק"ל ואדמותיה חסומות לערבים.
גזילת אדמות "שטח 9" בגליל, להקמת כרמיאל, היתה הקש ששבר את גב הגמל המדוכא. הכל החל עוד בימי "חומה ומגדל" העליזים, המשיך ב"דונם פה ודונם שם", ונחתם בספרי ההיסטוריה כ"התיישבות חלוצית על חולותיה וביצותיה של ארץ ריקה". אף משטר דיקטטורי לא הצליח לשכתב כל-כך יפה את ההיסטוריה ולהיוותר עם הכינויים "דמוקרטי" ו"ליברלי", כפי שעשתה זאת הציונות.
יום האדמה ב-1976 היה לא רק התקוממות נגד המשך הגזל, אלא גם התבגרות פוליטית של ערביי ישראל. במישור העממי-פוליטי חדלה ההצבעה המסיבית למפלגות ציוניות. גם ראשי רשויות מקומיות ערביות חצו את הקווים ועברו ממפלגות ציוניות כמפלגת העבודה, מפם והמפד"ל - לאופוזיציה של חד"ש שהוקמה מיד אחר-כך. כך נהגו ג'מל טרבייה מסכנין, טריק עבד-אל-חי מטירה, רג'א חטיב מדיר-חנא ואחרים. מנגד, ידעה המפלגה הקומוניסטית, רק"ח, לקרוא את המפה, ופתחה לפני הפורשים הללו את דלתותיה - כך הוקמה "החזית לשלום ולשוויון" של חד"ש.
35 שנה אחר-כך צריכים הפוליטיקאים הערבים להמשיך ולקרוא את המפה הזו. נכון שמאז 1976 פרשו יותר ויותר ערבים מהמפלגות הציוניות, וברחוב הערבי קמו אפילו חזיתות חדשות (כרע"מ, ולימים גם רע"מ-תע"ל), אך עדיין הפיצול הפוליטי מביא להיעדרות מהצבעה של כמחצית מהציבור הערבי. בימים שבמפלגות הציוניות, מימין ומשמאל, מדברים על רשימות מאוחדות, הרי שהרחוב הערבי מפולג כבמערכות הבחירות הקודמות. אם כך יימשך המצב, נזכה שוב לראות כיצד ועדת הכנסת תפסול את רשימות בל"ד ורע"מ-תע"ל, ומי יודע מה יחליט בית המשפט הפעם לגבי בל"ד - לאחר פרשת המשט הטורקי (ובמיוחד ביחס לח"כ חנין זועבי). לבית המשפט יהיה קשה יותר לנהוג ביחס מפלה ביחס לרשימה מאוחדת ערבית, אולי גם עם יהודים דמוקרטים לא ציונים. כדאי לשלוש הרשימות הערביות, ולחוגים ערביים בלתי תלויים, לחשוב על אפשרות כזו ברצינות. מבנה כזה יגביר את העצמאות הפוליטית של ערביי ישראל, ויסיר את התלות בציונות השמאלית.
עצמאות כזו יכולה לתת לציבור הערבי אפשרות להילחם בגלוי על זכותו למדינה עם שוויון לכל אזרחיה, נגד המשך ההגירה לארצו על חשבונו במסווה הציונות, ולדרישת זכויות שוות לעם שהפך למיעוט לאומי על אדמתו. הכיבוש איננו רק מעבר ל"קו הירוק", אלא גם כלפי ערביי ארץ ישראל. שוויון זכויות וביטול "חוק השבות" אינם "השמדת ישראל", ובטח לא "השמדת העם היהודי", כפי שהציונות - על שתי גדותיה - אוהבת להציג.

תאריך:  27/03/2011   |   עודכן:  27/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יום האדמה - והפוליטיקה הערבית
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
לערב רב
מהפך 77  |  27/03/11 18:24
2
לא קשה להגיב לדברי שינאה...
הגנן  |  27/03/11 23:34
3
הרב נבל היושב בלונדון,"שכח"
פלא יועץ  |  28/03/11 00:59
4
חבל על המילים שבזבזת ל"ת
אדי גזית  |  28/03/11 07:26
5
הוכחה מדעית
ע. הנביא  |  28/03/11 14:11
6
מי יליד ומי מהגר
יוסילבי'ץ  |  28/03/11 14:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלכס לוין
אין מציבים ולא רוצים להציב את המערכת להגנת הישובים מכיוון שלא רוצים להפסיד מכרז שרפאל מנסה לזכות בו בהיקף כספי אדיר של ממשלת הודו, כי אם אכן אם יתברר שהמערכת זה לא בדיוק מה שסיפרו לנו, אין זכייה במכרז. חבל שממשלת ישראל, בגלל אגו של חברת רפאל, מזניחה את ביטחון תושביה
יהודה קונפורטס
ממרס 2010 עד מרס 2011 היו בישראל 552 אירועי הסתה וגזענות כלפי מיעוטים אתניים, כולל ערבים, לעומת 287 אשתקד. מתוך 552 האירועים, 68 היו מצד יהודים וערבים. חלק מהאירועים בתוך הרחוב היהודי. 87 מקרי אפליה בשירותים ע"י מוסדות פרטיים    הימין מאשים את אבו מאזן בהסתה מתמדת של הדור הצעיר, שמביאה לאלימות    ומי יעצור את ההסתה אצלנו?
מיקי פרי
התקפה משולבת של מס' גורמים אינטרסנטיים נגד ראש הממשלה: חדשות ערוץ 2, עיתון ידיעות אחרונות והכתב המדיני של ערוץ 10    אדישות ראש-הממשלה ופמלייתו    תגובה רפה מצד "ישראל היום"
ראובן לייב
על פניה לא חסר ל"מאראבו" שברמת-גן שום דבר מכדי לזכות אותה בתואר של מסעדה מוצלחת ואהודה על סועדיה. היא מושקעת בעיצובה, יש בה אווירה נינוחה, פוטנציאל אדיר של מטבח משובח, חומרי-גלם מובחרים ושף עתיר-ניסיון; ובכל זאת, משהו, לעזאזל, שהתפקשש בה, הצליח לעורר בנו בושה
עו"ד אברהם פכטר
בימים אלה מתמודד קצב עם 7 השנים הרזות של ערעור לעליון וישיבה בכלא    הכרעת הדין שניתנה פה אחד נראית על פניו חד-צדדית, חד-ממדית, חד-משמעית ובטוחה בעצמה בקביעת העובדות המהותיות - עד כדי לעורר ספק. התוצאה לא משקפת את המציאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il